kome? za sta?
nyt za onaj clank jucer o bibiju i situation room?
tramvajtrojka wrote: ↑09/04/2026 00:11Koliko je kapitalizam los pokazuje činjenica da zbog kapitalizma ti imas mogucnost napisati ovaj komentar na klixovon forumubosanski__ wrote: ↑08/04/2026 23:18 Neće nikad biti mira dok sve postoji kapitalizam.
Kapitalizam stvara 1% bogatih i oni su sve bogatiji.
Kako vrijeme prolazi imaju još više.
Pogonsko gorivo kapitalizma je pohlepa i zato je rešenje odbacivanje toga sistema.
Socijalizam i planska privreda ako želite mir je nema smisla ratovati u tom sistemu.
Evo vam riješenja, za cijeli svijet.![]()
![]()
Ne bi!bosanski__ wrote: ↑09/04/2026 01:02tramvajtrojka wrote: ↑09/04/2026 00:11Koliko je kapitalizam los pokazuje činjenica da zbog kapitalizma ti imas mogucnost napisati ovaj komentar na klixovon forumubosanski__ wrote: ↑08/04/2026 23:18 Neće nikad biti mira dok sve postoji kapitalizam.
Kapitalizam stvara 1% bogatih i oni su sve bogatiji.
Kako vrijeme prolazi imaju još više.
Pogonsko gorivo kapitalizma je pohlepa i zato je rešenje odbacivanje toga sistema.
Socijalizam i planska privreda ako želite mir je nema smisla ratovati u tom sistemu.
Evo vam riješenja, za cijeli svijet.![]()
![]()
Šta, ne bi bilo ovoga u socijalizmu ?
Jesi siguran ?
A tek ako ameri preuzmu Kinu i Rusiju đe će im bit kraj...bosanski__ wrote: ↑08/04/2026 23:36SpoilerShowCapajebo wrote: ↑08/04/2026 23:31
Ja fkt ne kontam vas ljude. Koje veze ima Kina sa Iranom osim imamo zajednicog neprijatelja? A Kina i USA ustvari uopste i nisu neki neprijatelji, nego USA uvijek treba neko tamo cime ce plasiti svoj plebs.
Izrael postoji radi Amerike/UK, Iran je postojao, postoji i postojat ce bez obzira na Kinu.
Nemojte gledati na genocidnu tvorevinu kao nezavisan entitet u odnosu na Zapad. Produzena ruka Zapada, kao sto je fino rekao uvazeni kancelar "rade prljavi posao za nas".
Izrael kao Izrael nije u principu nista kriv, samo rade ono zbog cega su i stvoreni. Kao bijesan pas sa agresivnim gazdom. Nije kriv pas sto ujeda po komsiluku, nego gazda koji ga je tako naucio i koji ga brani.
Ako Amerikanci preuzmu Iran, onda će kontrolirati cijene nafte, odnosno kontroliraće cijene nafte i Kinezima i onda im mogu dići koliko oni hoće i kinezi su ispušili.
Njihov napredak će značajno oslabiti.
Neće više ugrožavati dominaciju SAD.

Sa cijenama i ako ne bude 30% globalne nafte. Svakako to slijedi. Budućnost je u paljevinama i skidanjima sa vlasti cionista u EU. Možda opet kakav slikar dodje da ganja jehudije.
Europljani baš misle o Palestincima. Ne spavaju noćima koliko su zabrinuti.armin071 wrote: ↑08/04/2026 23:39 Pametni ljudi kažu, siti ljudi ne izlaze na ulice… Trebaće još vremena ali nije to ni tako daleko kada evropljani počnu tražiti pravdu na ulici… Još uvijek je ljudima dobro pa svi šute jer i kad pomisle da im je loše dovoljno je samo pomisliti kako je onim jadnim palestincima već haman 80 godina… I opet nađu razloga za smijeh i razonodu…. Ali bez velikih socijalnih nemira kako širom Evrope tako i širom Amerike ovo se smiriti neće, samo što i tada postoji velika opasnost da se ti protesti okrenu u krivom smjeru a svi mi znamo ko su vođe svih “dešavanja naroda” širom svijeta…
mislice kad benzin bude 5 6 maraka a litar mljeka bude toliko da ga nije isplativo kupit.....Ludzak wrote: ↑09/04/2026 06:35Europljani baš misle o Palestincima. Ne spavaju noćima koliko su zabrinuti.armin071 wrote: ↑08/04/2026 23:39 Pametni ljudi kažu, siti ljudi ne izlaze na ulice… Trebaće još vremena ali nije to ni tako daleko kada evropljani počnu tražiti pravdu na ulici… Još uvijek je ljudima dobro pa svi šute jer i kad pomisle da im je loše dovoljno je samo pomisliti kako je onim jadnim palestincima već haman 80 godina… I opet nađu razloga za smijeh i razonodu…. Ali bez velikih socijalnih nemira kako širom Evrope tako i širom Amerike ovo se smiriti neće, samo što i tada postoji velika opasnost da se ti protesti okrenu u krivom smjeru a svi mi znamo ko su vođe svih “dešavanja naroda” širom svijeta…
p206 wrote: ↑09/04/2026 06:53 Napisao sam da primirje neće biti ni 5 dana zbog izraela,ispade da zbog njih nije bilo ni 5 sati.
Njima ne odgovara prekid dok ne prošire okupaciju okolnih država,imaju u šaci Donalda zbog pedo fajlova i to je to...kakav Hormuz,kakvi Kinezi,Rusi,cost of living Britanaca...ako treba potrošiti će sve oružje koje ima SAD na lageru, dopustit će i da im Kinez sa mitraljezom ušeta u Bijelu kuću ali Izrael je prioritet
Al ide mi na živce konstantno zujanje izviđačkog drona. ima ova kamera i ton što samo Bejrut prikazuje i cijelo vrijeme dron kosilica zuji.armin071 wrote: ↑08/04/2026 22:35 https://www.youtube.com/live/j0-DkHZG24 ... urznLRjiBI
Evo uživo Tel Aviv i Bejrut koga zanima ali trenutno je haman mirno….
Nije to bilo zbog naseg socijalizma i komunizma, nego zbog zapadnog gledanja na nas.zilog wrote: ↑09/04/2026 02:00Ne bi!bosanski__ wrote: ↑09/04/2026 01:02tramvajtrojka wrote: ↑09/04/2026 00:11
Koliko je kapitalizam los pokazuje činjenica da zbog kapitalizma ti imas mogucnost napisati ovaj komentar na klixovon forumu![]()
![]()
Šta, ne bi bilo ovoga u socijalizmu ?
Jesi siguran ?
Cak i u nasoj "soft verziji" samoupravnog socijalizma, imao si stroga ogranicenja uvoza kucnih kompjutera. Mogao si, na konsignaciji, kupiti Mercedesa, BMW, Hitachi TV i HiFi liniju (po paprenim cijenama), ali nisi mogao legalno kupiti Spectrum, Commodore, ili BBC Micro.
Trebalo je dobrih desetak godina, gledanja na zapad i zapadne BBS-ove (preteca/surogat non ARPA ISP-ova), da bi proradili domaci, poput Sezama (krajem 1989.)...
Slobodan protok misli i ideja, nije nesto cime se socijalizam moze pohvaliti, barem ne onaj koji je protiv kapitalizma, nazalost...![]()
80 godina pokoravanja svijeta na ime 271k zrtavaTruba wrote: ↑08/04/2026 23:26 80 godina ispiranja MOZAKA stavrima koje je ucinio porazen sistem
i 80 godina neispiranja MOZAKA stvarima koje je ucinio CCCP (suradnik nacija i britanaca u okupaciji poljske i jos desetak država te irana itd ko zna sto vec ne jos)
ljudi su zbunjeni...ne smiju nista reci da ne dobiju epitet...gube poso,,,ugled karijeru...
80 godina te uce jedno... europljani izmislili nacije fašije komije a IDF samo brani svoju zemlju i ima pravo da se brani
trebaće nam barem 50 godina da dodjemo do ekvilibrijuma
sva sreća ove nove generacije malo to drugacije gledaju...
mnogi su već otisli u krajnost pa se zna koji je najbolji njemački kancelar...ko je najbolji europljanin...ko je najbolji slikar itd
na sto ce sve iznjedriti... ne znam...buduci da smo svi nakačeni na pare...rekao bih nista
ali ako se dogodi neka kriza...moglo bi biti napada na izraelske interese diljem svijeta
Kordiceps gljiva... Mada mi Trump više liči na nekakvu zatvorsku kuju... Kao onaj lik iz Oza kojeg je guzio SchillingerZlocin&Kazna wrote: ↑09/04/2026 07:27 Ima u pririodi taj fenomen ZOMBI-MRAVI. Nekakva gljiva im se usadi u mozak i od njih napravi zombije, i sve sto rade posle toga je za ovu gljivu. Tj. cilj je umrijeti na određenom mjestu (visina, temperatura) koje je pogodno za dalje razmnozavanje tih gljiva.

Zanimljive stvari pisete moracu sad i ja to procitattzipiripi wrote: ↑09/04/2026 08:03Kordiceps gljiva... Mada mi Trump više liči na nekakvu zatvorsku kuju... Kao onaj lik iz Oza kojeg je guzio SchillingerZlocin&Kazna wrote: ↑09/04/2026 07:27 Ima u pririodi taj fenomen ZOMBI-MRAVI. Nekakva gljiva im se usadi u mozak i od njih napravi zombije, i sve sto rade posle toga je za ovu gljivu. Tj. cilj je umrijeti na određenom mjestu (visina, temperatura) koje je pogodno za dalje razmnozavanje tih gljiva.
![]()
Hoćeš da kažeš bye bye desničari?
Da, Cordyceps (Ophiocordyceps unilateralis) , nije samo mravi već i neki drugi kukci i larve, inspiracija za igricu a kasnije i seriju: The last of us ako si pratio, a dosta raje na forumu jesteskrbavi-admin wrote: ↑09/04/2026 08:09Zanimljive stvari pisete moracu sad i ja to procitattzipiripi wrote: ↑09/04/2026 08:03Kordiceps gljiva... Mada mi Trump više liči na nekakvu zatvorsku kuju... Kao onaj lik iz Oza kojeg je guzio SchillingerZlocin&Kazna wrote: ↑09/04/2026 07:27 Ima u pririodi taj fenomen ZOMBI-MRAVI. Nekakva gljiva im se usadi u mozak i od njih napravi zombije, i sve sto rade posle toga je za ovu gljivu. Tj. cilj je umrijeti na određenom mjestu (visina, temperatura) koje je pogodno za dalje razmnozavanje tih gljiva.
![]()
![]()
Trump priznaje samo radikalnu desnicu. Sve ostalo mu je radical left.DaysleepeR wrote: ↑09/04/2026 08:14Hoćeš da kažeš bye bye desničari?
Oni su na vlasti u najjačim zemljama EU, i oni su između ostalog i odgovorni za ovo sranje.
To su većinski Trumpove pudlice, sanjali su njega i on njih.