Ja sam tu negdje sa godinama jer se sjecam rata u Sarajevu, "bureka" od riže i ikara, kokica od riže, da su roditelji motali suhe liske od oraha kao duhan, da smo od maslačka pravili med, da se pržila i mljela pšenica mjesto kafe, da se trčalo za cisterom vode, da se pravilo kandilo od ulja i pertli, da se išlo na Žuč po drva dok ih je bilo a poslije se rovilo i korijenje da bi se imalo na sta ugrijati, najlona UNHCR na prozorima, smeđi lanđ paketa i unutra kikiriki puter cemu smo se mi djeca najviše obradovali ali i mala bočica sa ljutim tabasko sosom... sjecam se i ovalne plitke velike plave konzerve ribe... šporet fijaker... je ponovilo se !!!Dozer wrote: ↑07/04/2026 21:23 Mnogi od vas nemaju pojma kako izgleda kad odjednom nestane svega, ili kad se nema za sta kupiti, a jedno jaje kosta 10 DEM. Bukvalno..
Puno vas je mladjih od 45, pa ni ne mozete znati.
I nadam se da ni necete saznati.
Gorivo ce vrlo brzo ici i preko 5 KM. To znaci da ce za prosjecan rezervoar od 60L trebati 300 KM.
INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
-
bumerangss
#28051 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
-
Rothmans
#28052 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Šuga sto registruje auto na rate se lagano iskljucuje iz saobracaja 
- banjaluka078
- Moderator
#28053 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Samo da vam ne uskoči kao nama Savo sa enormnih 0,10 KM/l.dječak sa šibicama wrote: ↑07/04/2026 21:33 Nece preko 5 km, uskocice Neka premijer i pomoci gradjanima![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#28054 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Samo dozera na foe, i udri brigu na veselje.
Hebote, frajer samo crnjake nekakve pise, strucnjak za sve i svasta, samoprozvani expert.
Hebote, frajer samo crnjake nekakve pise, strucnjak za sve i svasta, samoprozvani expert.
-
Rothmans
#28055 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pa dobro , jest malo sikirli , al nije maliciozan , a nisu mu prognoze bas ni nemoguce. On , da je u Americi , pravio bi onaj bunker sa konzervama i filterima za zrak 
- banjaluka078
- Moderator
#28056 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pred "moje preduzeće" je povećan broj parkiranih bicikala. A nismo baš "šuga što registruje na rate".
-
Rothmans
#28057 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Joj , i ti sto idu biciklom na poso, pa citav dan kraj tebe znojnih guzova ,tabana i pazuha . Preporuci im trotinet bar 
- dječak sa šibicama
#28058 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pratim neki usa kanal na yt o tim sklonistima, doomday preperi, ono odavno nije samo strah vec moda. Ima ih koji kostaju po milion dolara, cisti luksuz pod zemljom 
Nisu oni normalni.
Nisu oni normalni.
-
sumirprimus
#28059 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Dakle minus, to je plus i prilika za prodavca, ima logikesuspect_zero wrote: ↑07/04/2026 20:00Jbg., otvorio se Kiko neki dan, danas prozujim kroz Ferhadiju....kad Mistsumirprimus wrote: ↑07/04/2026 19:39 Zlatno pravilo je bilo i bice, uvijek trosi manje no sto zaradis. I uvijek si u plusu.
Kriza je uvijek prilika za dodatnu zaradu.
Nista ovo nije . Nikad bolja situacija s lovom u drzavi nije bila.bolan oci mi ko u mačka, hajde odoli pa ne udji
ne mogu, jače od mene.
Samo ne kupuj brasno, u većoj kolicini
-
sumirprimus
#28060 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Nema veze, top je i ako bude za 5 znaci ima ga.Dozer wrote: ↑07/04/2026 21:23 Mnogi od vas nemaju pojma kako izgleda kad odjednom nestane svega, ili kad se nema za sta kupiti, a jedno jaje kosta 10 DEM. Bukvalno..
Gorivo ce vrlo brzo ici i preko 5 KM. To znaci da ce za prosjecan rezervoar od 60L trebati 300 KM. Ali, to je lako rjesivo - ima tramvaj, komercijala, voz.
Problem ce nastati ako ne bude goriva.
Think positive
- banjaluka078
- Moderator
- Dozer
#28062 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Al si, kao dijere, sve to dozivljavao na djeciji nacin. Starci su to sigurno malo drugacije dozivljavali.bumerangss wrote: ↑07/04/2026 21:35Ja sam tu negdje sa godinama jer se sjecam rata u Sarajevu, "bureka" od riže i ikara, kokica od riže, da su roditelji motali suhe liske od oraha kao duhan, da smo od maslačka pravili med, da se pržila i mljela pšenica mjesto kafe, da se trčalo za cisterom vode, da se pravilo kandilo od ulja i pertli, da se išlo na Žuč po drva dok ih je bilo a poslije se rovilo i korijenje da bi se imalo na sta ugrijati, najlona UNHCR na prozorima, smeđi lanđ paketa i unutra kikiriki puter cemu smo se mi djeca najviše obradovali ali i mala bočica sa ljutim tabasko sosom... sjecam se i ovalne plitke velike plave konzerve ribe... šporet fijaker... je ponovilo se !!!Dozer wrote: ↑07/04/2026 21:23 Mnogi od vas nemaju pojma kako izgleda kad odjednom nestane svega, ili kad se nema za sta kupiti, a jedno jaje kosta 10 DEM. Bukvalno..
Gorivo ce vrlo brzo ici i preko 5 KM. To znaci da ce za prosjecan rezervoar od 60L trebati 300 KM.
- Dozer
#28063 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pa stavis me na foe, i miran. Cemu mazohizam i blesavi komentari...?konektovan wrote: ↑07/04/2026 21:44 Samo dozera na foe, i udri brigu na veselje.![]()
Hebote, frajer samo crnjake nekakve pise, strucnjak za sve i svasta, samoprozvani expert.![]()
-
tokio25
#28064 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
ja bih rekao da ono sto dolazi je stvarno stanje a da je do sada vecina zivjela preko svojih mogucnosti
- mayab
#28065 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
banjaluka078 wrote: ↑07/04/2026 21:57Bože sačuvaj, s kakvim ljudima ti radiš. odakle pedalaju ti tvoji da su gola voda?
A imamo i trotinete.
I električne bicikle.
Biciklista je "problem" za ekonomiju – ne kupuje auto, ne troši gorivo, ne ide u servise, ne plaća parking, a još je i zdrav pa rijetko ide doktoru.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28066 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
ja se sjećam da su novinari i fotografi u ratu dobro živjeli jer sam susjed danilu krstanoviću i mimi šahinpašiću biobumerangss wrote: ↑07/04/2026 21:35Ja sam tu negdje sa godinama jer se sjecam rata u Sarajevu, "bureka" od riže i ikara, kokica od riže, da su roditelji motali suhe liske od oraha kao duhan, da smo od maslačka pravili med, da se pržila i mljela pšenica mjesto kafe, da se trčalo za cisterom vode, da se pravilo kandilo od ulja i pertli, da se išlo na Žuč po drva dok ih je bilo a poslije se rovilo i korijenje da bi se imalo na sta ugrijati, najlona UNHCR na prozorima, smeđi lanđ paketa i unutra kikiriki puter cemu smo se mi djeca najviše obradovali ali i mala bočica sa ljutim tabasko sosom... sjecam se i ovalne plitke velike plave konzerve ribe... šporet fijaker... je ponovilo se !!!Dozer wrote: ↑07/04/2026 21:23 Mnogi od vas nemaju pojma kako izgleda kad odjednom nestane svega, ili kad se nema za sta kupiti, a jedno jaje kosta 10 DEM. Bukvalno..
onda sam krenuo njihovim stopama i sada sam najsiromašniji u ekipi raje iz škole i općenito
ko je znao da će se pojaviti portali da će svako moći biti novinar da će obicni ljudi s lica mjesta slati slike i vijesti a "novinari" objavljivati i uzimati lovu
da ćemo biti predmet ismijavanja šprdnje vrijeđanja osim ako nisi na državnoj sisi na minimalcu
ove gluposti za znojenje biciklista neću ni komentirati
ko vozi dulje od mjesec dana i pročitao je ijedan članak na netu neće se nikada oznojiti
-
melac
#28067 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kad te labudan satare argumentima...gasi mjesalicu, motaj kablove i sam put banovica, trajno.Truba wrote: ↑09/04/2026 12:24ja se sjećam da su novinari i fotografi u ratu dobro živjeli jer sam susjed danilu krstanoviću i mimi šahinpašiću biobumerangss wrote: ↑07/04/2026 21:35Ja sam tu negdje sa godinama jer se sjecam rata u Sarajevu, "bureka" od riže i ikara, kokica od riže, da su roditelji motali suhe liske od oraha kao duhan, da smo od maslačka pravili med, da se pržila i mljela pšenica mjesto kafe, da se trčalo za cisterom vode, da se pravilo kandilo od ulja i pertli, da se išlo na Žuč po drva dok ih je bilo a poslije se rovilo i korijenje da bi se imalo na sta ugrijati, najlona UNHCR na prozorima, smeđi lanđ paketa i unutra kikiriki puter cemu smo se mi djeca najviše obradovali ali i mala bočica sa ljutim tabasko sosom... sjecam se i ovalne plitke velike plave konzerve ribe... šporet fijaker... je ponovilo se !!!Dozer wrote: ↑07/04/2026 21:23 Mnogi od vas nemaju pojma kako izgleda kad odjednom nestane svega, ili kad se nema za sta kupiti, a jedno jaje kosta 10 DEM. Bukvalno..
onda sam krenuo njihovim stopama i sada sam najsiromašniji u ekipi raje iz škole i općenito
ko je znao da će se pojaviti portali da će svako moći biti novinar da će obicni ljudi s lica mjesta slati slike i vijesti a "novinari" objavljivati i uzimati lovu
da ćemo biti predmet ismijavanja šprdnje vrijeđanja osim ako nisi na državnoj sisi na minimalcu
ove gluposti za znojenje biciklista neću ni komentirati
ko vozi dulje od mjesec dana i pročitao je ijedan članak na netu neće se nikada oznojiti
- Laplace
-
made_in_sarajevo
#28069 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Transport poskupio. Prevoznici odma digli svoje cijene radi goriva i eto ga. Meni neki dan nudili ako imam para zalihe vece lima da pravimo, kaze transport otisao posebno, posebno lim radi rata otisao. Pa ako imas kupuj sve sto ima, ako nemas ko te jebe
Uglavnom jebo nas je trump vise od korone
Uglavnom jebo nas je trump vise od korone
- dječak sa šibicama
#28070 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Generalno nije ni Ukrajina ni Trump ni Bliski Istok vec stancanje bezvrijednog novca za vrijeme COVIDa i onih godinu ipo "zatvora" i zaustavljanja cijele planete, ostanite kuci, ne radite nista, nista nije radilo niko nije radio proizvodio svi bjezali od drugih i skrivali se iza maskica.
A zivot nije stao.
Nakon toga samo posljedicno valovi inflacije, sto bi oni bogati i mocni iskihali manjkove, kad mogu ovce sto bleje. Ukrajina, Iran i ostalo zgodna uzrocno posljedicna prica.
A zivot nije stao.
Nakon toga samo posljedicno valovi inflacije, sto bi oni bogati i mocni iskihali manjkove, kad mogu ovce sto bleje. Ukrajina, Iran i ostalo zgodna uzrocno posljedicna prica.
-
maxell_sarajevo
#28071 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Gorivo dizel 4.05KM

-
noviclan
#28072 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ma jasta radi, sada nam je na tankanje dosla ona cisterna po skupoj cijeni pa dok se potrosi. Nego, nema vise cekanja dvadesetpet godina
https://www.072info.com/dnevne-novine-u ... 25-godina/

Bas me interesuje da li ce dici i pretplatu elektronskog izdanja zbog odrzavanja servera

Bas me interesuje da li ce dici i pretplatu elektronskog izdanja zbog odrzavanja servera
- bude
#28073 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pola markice digli cijenu iz komada 
- ElRe
#28074 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Stvarno ne znam ko sipa na BM pumpi 
-
neki
#28075 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Trebaju dići na 10KM, najmanje..noviclan wrote: ↑11/04/2026 06:32 Ma jasta radi, sada nam je na tankanje dosla ona cisterna po skupoj cijeni pa dok se potrosi. Nego, nema vise cekanja dvadesetpet godina
Ko sebi dozvoljava to ispiranje mozga i treba ga odrati