Haj’ nam stavi imena ako ti nije mrskoarman1 wrote: ↑07/04/2026 11:11Izgleda da je zaplatila grupa pripadnika specijalnih jedinica. Pošto mi je na FB mjesto rođenja US i poslodavac US Army konstantno mi izbacuje par likova iz tih tzv. elitnih jedinica koji su ovih dana "šehidili.Porodice Foht wrote: ↑07/04/2026 11:03Posteno, ali zasto nema nista javno objavljeno o potrazi i spasavanju? Pa oni bi se urbi et orbi odmah pohvalili. Sjetimo se Saddam Huseina i slicnih akcija. Meni je promaklo, ako je bilo a cuo sam da nije.sumirprimus wrote: ↑07/04/2026 10:16 Ono sto se istice sa ovom vikend akcijom je da su ameri opet pokazali da su spremni prevrnut nebo i ne pitaju,za cijenu da izvuku jednog svog. Na stranu slagali se sa trumpom I napadom na iran.
IRAN
- eltroxin
#71551 Re: IRAN
- ElRe
#71552 Re: IRAN
Nakon zadnjeg obraćanja zločinaca, a cilj je otvoreno ubijanje muslimanskog umeta i pljačka, Arapi su mogli po uzoru na starog Fejsala, reći zatvaramo sve rafinerije gasovodne LNG terminale, luke…zahtijevamo diplomatsko rješenje situacije. Pa da vidimo koliko bi zapadni zlikovci izdržali.
Apsolutno ne postoji razlika izmedju zapadnih sila na čelu sa Epstein koalicijom i Rusije, odnosno situacije u Iranu i na istoku Evrope. Čak su Rusi (stanovnici) bili glasniji protiv rusko-ukrajinske situacije na terenu.
Zapadu je oduvijek cilj genocid nad slabijima i pljačka bez ikakvih ljudskih vrijednosti. A mediji sve “operu”.
Apsolutno ne postoji razlika izmedju zapadnih sila na čelu sa Epstein koalicijom i Rusije, odnosno situacije u Iranu i na istoku Evrope. Čak su Rusi (stanovnici) bili glasniji protiv rusko-ukrajinske situacije na terenu.
Zapadu je oduvijek cilj genocid nad slabijima i pljačka bez ikakvih ljudskih vrijednosti. A mediji sve “operu”.
Last edited by ElRe on 07/04/2026 16:13, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#71553 Re: IRAN
Svakako, Emirati i Saudijci ce najverovatnije propatiti no to je zrtva koju su zuco i njegovi vlasnici spremni podneti.swanfilter wrote: ↑07/04/2026 15:28 Samo da ovaj put jedna bitna razlika. Ovo sa Iranom nece biti izoliran slucaj kao svaki put do sada. Emirati ce ispastati cak i vise od Irana. Kao i ostali.
- anelsol
#71554 Re: IRAN
Nadam se da ima barem neko dovoljno trezven u tom lancu komande da kaže "neću"
-
moimoi
#71555 Re: IRAN
Kako bolan kada se oni medjusobom glodju?ElRe wrote: ↑07/04/2026 16:04 Nakon zadnjeg obraćanja zločinaca, a cilj je otvoreno ubijanje muslimanskog umeta i pljačka, Arapi su mogli po uzoru na starog Fejsala, reći zatvaramo sve rafinerije gasovodne LNG terminale, luke…zahtijevamo diplomatsko rješenje situacije. Pa da vidimo koliko bi zapadni zlikovci izdržali.
Pa saudija zeli da postane najveca sila na b.istoku. Vise mrze iran nego izrael
- skupljac_zeljeza
#71556 Re: IRAN
Do 1973. nafta je bila vrlo jeftin energent i što je isto bitno vrlo siguran i najsigurniji od svih drugih. Fejsal zajedno s drugim članicama OPEC-a to uradi i tada je nafta poskupila 4x i nikada više nije bila stabilan energent jer time je nafta izgubila status "sigurnog energenta" i postala geopolitičko sredstvo ucjene i moći.ElRe wrote: ↑07/04/2026 16:04 Nakon zadnjeg obraćanja zločinaca, a cilj je otvoreno ubijanje muslimanskog umeta i pljačka, Arapi su mogli po uzoru na starog Fejsala, reći zatvaramo sve rafinerije gasovodne LNG terminale, luke…zahtijevamo diplomatsko rješenje situacije. Pa da vidimo koliko bi zapadni zlikovci izdržali.
- ElRe
#71557 Re: IRAN
Jasno je da su arapski glavaši cio pudlice, ali trebaju da imaju gram mozga da znaju da svoj narod vode u nestanak i da su naredna cio meta.moimoi wrote: ↑07/04/2026 16:13Kako bolan kada se oni medjusobom glodju?ElRe wrote: ↑07/04/2026 16:04 Nakon zadnjeg obraćanja zločinaca, a cilj je otvoreno ubijanje muslimanskog umeta i pljačka, Arapi su mogli po uzoru na starog Fejsala, reći zatvaramo sve rafinerije gasovodne LNG terminale, luke…zahtijevamo diplomatsko rješenje situacije. Pa da vidimo koliko bi zapadni zlikovci izdržali.
Pa saudija zeli da postane najveca sila na b.istoku. Vise mrze iran nego izrael![]()
- eltroxin
- Ludzak
#71559 Re: IRAN
Arapi da imaju gram mozga?ElRe wrote: ↑07/04/2026 16:17Jasno je da su arapski glavaši cio pudlice, ali trebaju da imaju gram mozga da znaju da svoj narod vode u nestanak i da su naredna cio meta.moimoi wrote: ↑07/04/2026 16:13Kako bolan kada se oni medjusobom glodju?ElRe wrote: ↑07/04/2026 16:04 Nakon zadnjeg obraćanja zločinaca, a cilj je otvoreno ubijanje muslimanskog umeta i pljačka, Arapi su mogli po uzoru na starog Fejsala, reći zatvaramo sve rafinerije gasovodne LNG terminale, luke…zahtijevamo diplomatsko rješenje situacije. Pa da vidimo koliko bi zapadni zlikovci izdržali.
Pa saudija zeli da postane najveca sila na b.istoku. Vise mrze iran nego izrael![]()
-
Ci-Nick
#71560 Re: IRAN
https://www.faz.net/aktuell/politik/usa ... 71030.html
Iz 2016.
Kad imamo nuklearno, zasto ga ne upotrijebimo!
Iz 2016.
Kad imamo nuklearno, zasto ga ne upotrijebimo!
-
moimoi
#71561 Re: IRAN
Saaamo lova.ElRe wrote: ↑07/04/2026 16:17Jasno je da su arapski glavaši cio pudlice, ali trebaju da imaju gram mozga da znaju da svoj narod vode u nestanak i da su naredna cio meta.moimoi wrote: ↑07/04/2026 16:13Kako bolan kada se oni medjusobom glodju?ElRe wrote: ↑07/04/2026 16:04 Nakon zadnjeg obraćanja zločinaca, a cilj je otvoreno ubijanje muslimanskog umeta i pljačka, Arapi su mogli po uzoru na starog Fejsala, reći zatvaramo sve rafinerije gasovodne LNG terminale, luke…zahtijevamo diplomatsko rješenje situacije. Pa da vidimo koliko bi zapadni zlikovci izdržali.
Ne mozes ti ocekivati od nekoga ko nema kulturu, istoriju, tradiciju da odjednom shvati. Imas takvih primjera u svakodnevnom zivotu…evo ti i kod nas… kada se papak dokopa love.
- dembele
#71562 Re: IRAN
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#71563 Re: IRAN
u tom slucaju iran se trosi na arape i usa baze i ne ostaje im nista za izraelkolegione wrote: ↑07/04/2026 14:26Nije uvrnuta, zaljevske zemlje rade support i laksa su meta, sasvim letitimna btw.sumirprimus wrote: ↑07/04/2026 14:23Aha to je ta logika, ako njih rokaju ameri I izrael, oni ce iz nemoci rokati po susjedima.
Malo je uvrnuta ta logika
I ja bih to isto uradio da sam Iran.
ne mogu unistiti nijednu strateski bitnu metu u izraelu i nanijeti im stetu koja bi primorala izrael da obustavi napade i trazi primirje i pregovore
znaci, parola smrt izraelu i nestanak sa lica zemlje je samo isprazni poklic namjenjen domacoj publici dok se kradu pare od nafte i plina
- armin071
#71564 Re: IRAN
Arapi imaju izbor mogu reći cionistima i epsteinovcima napolje i mi smo neutralni eto ne moraju ni biti na strani Irana, ali kako da kurva prizna svom narodu da je cionistička kurava…. Poslije je.anja nema kajanja, nek se sad pozivaju na abrahamski sporazum…AleksoMKD wrote: ↑07/04/2026 16:06Svakako, Emirati i Saudijci ce najverovatnije propatiti no to je zrtva koju su zuco i njegovi vlasnici spremni podneti.swanfilter wrote: ↑07/04/2026 15:28 Samo da ovaj put jedna bitna razlika. Ovo sa Iranom nece biti izoliran slucaj kao svaki put do sada. Emirati ce ispastati cak i vise od Irana. Kao i ostali.
ne znam ko mi je mrži cionisti ili arapi a kad malo bolje pogledam nema tu neke razlike….
- Dozer
#71565 Re: IRAN
Pa Hezbolah prije 2-3 dana objavio da su ubili, cini mi se, 248 i ranili 300 i nesto. Ili tako neke cifre. A to je prije 2-3 dana. Do danas, ko zna...
Sigurno nije puno bolje ni po izraelskim gradovima, samo sto ubi cenzura (eno i Zutalj zaprijetio svojim novinarima zatvorom za objave (curenje) info s ratista), i oni (pri)kazu za ponekog poginulog tu i tamo, civila naravno, ostali su ranjeni.
Prakticno je nemoguce da nakon 36 dana i onoliko raketa koje su pale imaju manje od 20 poginulih.
- Dozer
#71566 Re: IRAN
Upravo tako.moimoi wrote: ↑07/04/2026 16:25Saaamo lova.
Ne mozes ti ocekivati od nekoga ko nema kulturu, istoriju, tradiciju da odjednom shvati. Imas takvih primjera u svakodnevnom zivotu…evo ti i kod nas… kada se papak dokopa love.
Porediti Araoe i Irance moze samo neko.ko nema blage veze ni o cemu.
Iranci imaju 5000 godina istorije, civilizacija za sebe, kulturu, umjestnost, obrazovani, pismeni, inteligentni...
A, Arapi do prije 60 godina sisali kamile, zivjeli pod satorima, i ratovali jedni peotiv drugih na plemenskim osnovama. Ni sad im u glavi nije puno drugacije, silne pare od nafte, a sto su im omogucili Ameri, ne mijenjaju mentalni sklop.
Dodju kod nas s tim parama, i onda jedu lubenicu na krevetu, a navecer spavaju u tome. Samo 1 primjer tog mentalnog sklopa, i ovo zna svako ko radi s njima. Rijetki su normalni i pismeni.
Bas kao i kod nasih domacih papaka.
- dembele
#71567 Re: IRAN
I kakva je sada razlika između ove žute budale i raznoraznih bjelosvjetskih diktatora? Znači i u jednom i u drugom slučaju društvo jednog lica, Staljin, Sadam,, Putin, mali debeli iz S. Koreje, Trump
Najmoćnijom vojnom silom upravlja ova pomahnitala šizofrena budala a ovi podanici oko njega ni po čemu se ne razlikuju od ekipe iz Rusije ili S. Koreje. Sutra da mu se prijebe i da napadne Kanadu, niko mu se kod kuće ne bi suprotstavio.
Najmoćnijom vojnom silom upravlja ova pomahnitala šizofrena budala a ovi podanici oko njega ni po čemu se ne razlikuju od ekipe iz Rusije ili S. Koreje. Sutra da mu se prijebe i da napadne Kanadu, niko mu se kod kuće ne bi suprotstavio.
-
swanfilter
#71568 Re: IRAN
Sta ih briga za Indijce, Nepalce i ostale u svojim drzavama. Od Arapa su tamo samo jos clanovi kraljevskih porodica.
- ElRe
#71569 Re: IRAN
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/fox- ... /260407119
Znači, večeras se sprema pokolj muslimana u Iranu.
-
statixx
#71570 Re: IRAN
Vecina naroda podrzava ovaj rat, imaju USA iza ledja i da bude stani pani, isla bi atomska. Oni ovo vide kao jedinstvenu priliku.japin_mutapi wrote: ↑07/04/2026 16:28 u tom slucaju iran se trosi na arape i usa baze i ne ostaje im nista za izrael
ne mogu unistiti nijednu strateski bitnu metu u izraelu i nanijeti im stetu koja bi primorala izrael da obustavi napade i trazi primirje i pregovore
znaci, parola smrt izraelu i nestanak sa lica zemlje je samo isprazni poklic namjenjen domacoj publici dok se kradu pare od nafte i plina
Iran igra puno pametnije, gledaju da trose oskudne vojne resurse tako da pati sto visr drzava, cime raste pritisak na Ameriku. Budu li racunali da ce Izraelci izvrsiti taj protisak, nacekat ce se. Ako najebu beduini, najebala je i EU i JI Azija, a posljedicno i Amerika jer nece imati s kime poslovati.
- ElRe
#71571 Re: IRAN
Epstein koaliciju je izabrao narod. Znači oni su ogledalo većinske volje naroda. Nisu ih marsovci postavili na čelna mjesta. Na žalost zapadni narodi su navikli na pokolj i pljačku slabijih, kolonijalizaciju, kradje…Od toga pretežno žive i ulažu u tehnologiju koja im garantuje premoć nad slabijima. I tako se sve vrti u krug.dembele wrote: ↑07/04/2026 16:43 I kakva je sada razlika između ove žute budale i raznoraznih bjelosvjetskih diktatora? Znači i u jednom i u drugom slučaju društvo jednog lica, Staljin, Sadam,, Putin, mali debeli iz S. Koreje, Trump
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#71572 Re: IRAN
Sta kazu na ovu prijetnju da ce veceras cijela jedna civilizacija umrijeti branioci lika i djela Trumpa? Oni sto ga pravdaju kako pomaze napacenom iranskom narodu?
-
MMM1977
#71573 Re: IRAN
Ja koliko se sjećam da je on izbore dobio na tvrdnjama da neće napasti Iran tj. da neće napasti nikoga. Da se sad izbori održe mislim da bi doživo potop, ma kako protivnici rata bili trenutno neprimjetni, niko ne voli neizvjeznost a ovaj klovn uvlači cijelu planetu u to.ElRe wrote: ↑07/04/2026 16:47Epstein koaliciju je izabrao narod. Znači oni su ogledalo većinske volje naroda. Nisu ih marsovci postavili na čelna mjesta. Na žalost zapadni narodi su navikli na pokolj i pljačku slabijih, kolonijalizaciju, kradje…Od toga pretežno žive i ulažu u tehnologiju koja im garantuje premoć nad slabijima. I tako se sve vrti u krug.dembele wrote: ↑07/04/2026 16:43 I kakva je sada razlika između ove žute budale i raznoraznih bjelosvjetskih diktatora? Znači i u jednom i u drugom slučaju društvo jednog lica, Staljin, Sadam,, Putin, mali debeli iz S. Koreje, Trump
-
SaPnA
#71574 Re: IRAN
Svijet je otisao u q, genocidna drzava nastala prije 250 godina, zajedno sa drugom genocidnom drzavom starom 80 godina prijeti nestankom kompletne civilizacije stare 6000 godina, unistava civilnu infrastrukturu, ubija djecu, predstavlja svoje akcije kao bozje djelo i svi kolektivno slijezu ramenima i gledaju jedni u drugeplain vanilla wrote: ↑07/04/2026 17:14 Sta kazu na ovu prijetnju da ce veceras cijela jedna civilizacija umrijeti branioci lika i djela Trumpa? Oni sto ga pravdaju kako pomaze napacenom iranskom narodu?
Svijet je zreo za reset ili nestanak
-
kolegione
#71575 Re: IRAN
Pa eto sam si sebi odgovorio, ako PVO Izraela mene trosi ja bih sravnio Arape kamen na kamenu ne bi ostavio ipak su to saveznici, pa nek se oni medju sobom objasne.japin_mutapi wrote: ↑07/04/2026 16:28u tom slucaju iran se trosi na arape i usa baze i ne ostaje im nista za izraelkolegione wrote: ↑07/04/2026 14:26Nije uvrnuta, zaljevske zemlje rade support i laksa su meta, sasvim letitimna btw.sumirprimus wrote: ↑07/04/2026 14:23
Aha to je ta logika, ako njih rokaju ameri I izrael, oni ce iz nemoci rokati po susjedima.
Malo je uvrnuta ta logika
I ja bih to isto uradio da sam Iran.
Ja sam vidio odredjenu stetu na Izraelskoj infrastrukturi, njihove proxy vojske nesto pokusavaju a kod Arapa samo sam vidio neke gumene zene