A ne treba ih/ga pitati?
Drugo je sto su se nasli ubice i genocidasi i kao pricaju o ekonomiji.
Cudna vremena.
Sa ovakvima ne treba imati posla nego minimum ignore osim ako ne podrzavas ovakvu americku administraciju a takvih je sve manje.
A ne treba ih/ga pitati?
Vidjeli smo policiju i ostale agencije kad je trebalo da se hapsi. Bolje da ne saznajemo sta bi uradile da neko krene u ocepljenjeDanguba wrote: ↑07/04/2026 10:40To da nas obeshrabris?JOINT_1921 wrote: ↑07/04/2026 08:45Kakav genocid, RS je vec etnicki cista teritorija, ako neko odluci da budu nezavisni, sta bi mi tu mogli uraditi? Ja mislim apsolutno nista
Jarane, ne ide to tako. Neko kaze od sutra si nezavisan i ti si slegnuo ramenima.
Ima makar policija u federaciji, oruzane snage koje ce kontrolisati Sarajevo koje su duzne da cuvaju zemlju pa i od unutrasnjeg neprijatelja.
Rat je to jarane, rat...a ti razmisljaj kako hoces.
Brcko bi pripalo gennocidnom entitetu ili koridor?
Haj ti objasni kako bi se to rijesilo bez zrtava.
Drugovi… ne ide to tako. Moras imati vecinu zemalja da te priznaju… ako ne mislis zivjeti kao sjeverna koreasime_cipol wrote: ↑07/04/2026 10:59Vidjeli smo policiju i ostale agencije kad je trebalo da se hapsi. Bolje da ne saznajemo sta bi uradile da neko krene u ocepljenjeDanguba wrote: ↑07/04/2026 10:40To da nas obeshrabris?JOINT_1921 wrote: ↑07/04/2026 08:45
Kakav genocid, RS je vec etnicki cista teritorija, ako neko odluci da budu nezavisni, sta bi mi tu mogli uraditi? Ja mislim apsolutno nista
Jarane, ne ide to tako. Neko kaze od sutra si nezavisan i ti si slegnuo ramenima.
Ima makar policija u federaciji, oruzane snage koje ce kontrolisati Sarajevo koje su duzne da cuvaju zemlju pa i od unutrasnjeg neprijatelja.
Kad ti neko (citaj Amerika ili učmala Evropa) kaze distrikt ostaje distrikt, koriste ga obje strane, ima visoki predstavnik kao i sada, poklopices se usima i eto... Ako Amerika da "amin" da oni to urade, ti mozes samo ko fol pokrenuti rat, koji rat, sa kojim ljudima, kojim oruzjem, da napadamo Banja Luku, Istocno Sarajevo, sta li... Tebe niko nece napadati, samo bi institucije proglasio nevazecim na prostoru RS-a i eto, mahali bi usima kao i onda kad je prelijetao helikopterom kako je htio, okruzen sa 20 specijalaca i niko mu nista ne moze...Danguba wrote: ↑07/04/2026 10:40 Jarane, ne ide to tako. Neko kaze od sutra si nezavisan i ti si slegnuo ramenima.
Mislim da debelo grijesis. Onomad su svi sluzili vojni rok. Danas?
Koliko je hiljada pripadnika OS proslo obuku, pa policijske agencije i naravno veterani.
Norman Finkelstein kaze, da se one arapske lude u zalivskim zemljama vise boje Amerike nego Allaha.JOINT_1921 wrote: ↑07/04/2026 11:17Kad ti neko (citaj Amerika ili učmala Evropa) kaze distrikt ostaje distrikt, koriste ga obje strane, ima visoki predstavnik kao i sada, poklopices se usima i eto... Ako Amerika da "amin" da oni to urade, ti mozes samo ko fol pokrenuti rat, koji rat, sa kojim ljudima, kojim oruzjem, da napadamo Banja Luku, Istocno Sarajevo, sta li... Tebe niko nece napadati, samo bi institucije proglasio nevazecim na prostoru RS-a i eto, mahali bi usima kao i onda kad je prelijetao helikopterom kako je htio, okruzen sa 20 specijalaca i niko mu nista ne moze...Danguba wrote: ↑07/04/2026 10:40 Jarane, ne ide to tako. Neko kaze od sutra si nezavisan i ti si slegnuo ramenima.
Osjecam ljubomoru u ovom postu, jer Trump Jr ode u cetnicki brlog.Danguba wrote: ↑07/04/2026 11:31 Jedan dolazi u genocidni brlog a drugi u Madjarsku.
Ovaj prvi dolazi covjeku na noge koji je mnoge americke ambasadore vrijedjao i ponizavao, nije postovao DMS cime se Amerika dici, koji je ruski covjek...i na kraju, stovaocima ratnih zlocinaca.
Drugi dolazi u madjarsku da podrzi Orbana a svi znamo da je Madjarska najveci kocnicar u EU, da su vise naklonjeni Rusiji...i mi takvima treba da se radujemo ako bi dosli u Sarajevo.
Kako se sve Dodik ophodio prema bivsim americkim administracijama i sta je na kraju dobio, skinute sankcije i posjetu kriminalne organizacije koja glumi americku administraciju.
Treba nekada imati i kicmu(a dodik je na zalost imao i nagradjen za to).
Nije on za to nagradjen.Danguba wrote: ↑07/04/2026 11:31 Jedan dolazi u genocidni brlog a drugi u Madjarsku.
Ovaj prvi dolazi covjeku na noge koji je mnoge americke ambasadore vrijedjao i ponizavao, nije postovao DMS cime se Amerika dici, koji je ruski covjek...i na kraju, stovaocima ratnih zlocinaca.
Drugi dolazi u madjarsku da podrzi Orbana a svi znamo da je Madjarska najveci kocnicar u EU, da su vise naklonjeni Rusiji...i mi takvima treba da se radujemo ako bi dosli u Sarajevo.
Kako se sve Dodik ophodio prema bivsim americkim administracijama i sta je na kraju dobio, skinute sankcije i posjetu kriminalne organizacije koja glumi americku administraciju.
Stiso se novcanik. Niko nece od bogatih privrednika da plati lobiranja i razna dovodjenja. Posto ne moze to da se placa iz drzavnih budzeta iz valjda razumljivih razloga.
Kakvi veterani? Sve bolesno. Prvi bi spakovali kofere i razgulili. Ljudi se vec jednom opekli.Danguba wrote: ↑07/04/2026 11:34Koliko je hiljada pripadnika OS proslo obuku, pa policijske agencije i naravno veterani.
O kakvim robnim rezervama pricas kada su za 3 dana sve trgovine bile prazne i niko se ni za koga nije brinuo.
Ne ide nezavisnost tako lahko.
Neko ti naredio i ti prihvatio.
Tu je rat neizbjezan(bez obzira sto ga niko ne zeli).
Jedino da nas neko okupira pa njima pokloni nezavisnost ali to samo u filmovima.
Njega sam isto prokomentarisao. I tu smo dobili veliki minus.
Papak, ko ti drma kavez, ja pricam o reakciji nase politicke elite i cjelokupne drzave, nigdje sebe pomenuo nisam.
Tako je.Haris.ba wrote: ↑07/04/2026 11:53Stiso se novcanik. Niko nece od bogatih privrednika da plati lobiranja i razna dovodjenja. Posto ne moze to da se placa iz drzavnih budzeta iz valjda razumljivih razloga.
I, na kraju nesto moras da ponudis konkretno. Neki projekat. A, onda imas momenat gdje neki politicar iz Sarajeva iz svojih razloga te sabotira po medijima. Sve se to biljezi u izvjestajima i pravi te crnom ovcom.
Ko se sagunje?LSD wrote: ↑07/04/2026 11:38Osjecam ljubomoru u ovom postu, jer Trump Jr ode u cetnicki brlog.Danguba wrote: ↑07/04/2026 11:31 Jedan dolazi u genocidni brlog a drugi u Madjarsku.
Pa sto mi ne dovodimo Trumpove u Sarajevo ? ima li neko realno objasnjenje ili nam je max. domet da se saginjemo Erdoganu, amidzi iz Ankare.
Ma jasta, mi smo veliki frajeri koji ce nam qrc AmerikaDanguba wrote: ↑07/04/2026 12:06Ko se sagunje?LSD wrote: ↑07/04/2026 11:38Osjecam ljubomoru u ovom postu, jer Trump Jr ode u cetnicki brlog.Danguba wrote: ↑07/04/2026 11:31 Jedan dolazi u genocidni brlog a drugi u Madjarsku.
Pa sto mi ne dovodimo Trumpove u Sarajevo ? ima li neko realno objasnjenje ili nam je max. domet da se saginjemo Erdoganu, amidzi iz Ankare.
Ovakva Amerika asministracija nama ne treba.
Ima vrijeme kada je bolje cutati i kloniti se velike politieke.
Za nas, naravno.