Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Danguba

#58076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Chmoljo wrote: 07/04/2026 10:11 Da je Konakovic doveo Trumpa juniora tek bi to katastrofa bilo, jer bi se nadmetali ko ce ga priupitati o gazi, skoli u iranu i epstein fajlovima.
A ne treba ih/ga pitati?
Drugo je sto su se nasli ubice i genocidasi i kao pricaju o ekonomiji.
Cudna vremena.

Sa ovakvima ne treba imati posla nego minimum ignore osim ako ne podrzavas ovakvu americku administraciju a takvih je sve manje.
banjaluka078
Moderator

#58077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

Ništa nije slučajno u svijetu velike love. Sad je bar malo jasnije:
"radi se o vezi između Igora Dodika, sina predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, i Matana Adelsona, izraelsko-američkog poduzetnika i sina Miriam Adelson, koja je ogromnim donacijama finansirala kampanju aktuelnog predsjednika SAD-a. Adelson i Dodik su, naime, zajedno studirali u Milanu."

Miriam: https://youtube.com/shorts/R5UjiRt5lz4? ... 4pbmDPiDLt
Danguba

#58078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

To je i sam Trump jednom rekao, ljube nas u du.e da sa nama trguju.
E to su ovi u B.Luci.

Ova americka administracija se ponasa kao teski kriminalci koji imaju moc i ucjenama i reketima dobijaju sto pozele.

Ko su oni da upiru prstom, to zelimo a vi rijesite papirologiju.(zgrada general staba, JI, hoteli u Albaniji, Vijetnam...i mnogi objekti i drugi vrijedni izvori prihoda)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#58079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Danguba wrote: 07/04/2026 10:40
JOINT_1921 wrote: 07/04/2026 08:45
Haris.ba wrote: 07/04/2026 08:35
Hoces da kazes da bi neko dao sansu da Bosnjaci imaju neki politicki subjekt gdje mogu sami da odlucuju?
Imas izbor ili genocid ili borba. Tako, da prica bi li se moglo dati neki otpor je bespredmetna.
Kakav genocid, RS je vec etnicki cista teritorija, ako neko odluci da budu nezavisni, sta bi mi tu mogli uraditi? Ja mislim apsolutno nista
To da nas obeshrabris?
Jarane, ne ide to tako. Neko kaze od sutra si nezavisan i ti si slegnuo ramenima.
Ima makar policija u federaciji, oruzane snage koje ce kontrolisati Sarajevo koje su duzne da cuvaju zemlju pa i od unutrasnjeg neprijatelja.

Rat je to jarane, rat...a ti razmisljaj kako hoces.

Brcko bi pripalo gennocidnom entitetu ili koridor?
Haj ti objasni kako bi se to rijesilo bez zrtava.
Vidjeli smo policiju i ostale agencije kad je trebalo da se hapsi. Bolje da ne saznajemo sta bi uradile da neko krene u ocepljenje
banjaluka078
Moderator

#58080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

Danguba wrote: 07/04/2026 10:47
Mozes li nam iz prve ruke, kada baja planira za Moskvu?
Nesto mu se ne ide. :mrgreen:
Ne mogu iz prve, ali mogu iz njegove najave. Čim se vrati iz Čikaga i proslavi slavu u Bakincima, taman stigne na paradu.
moimoi

#58081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

sime_cipol wrote: 07/04/2026 10:59
Danguba wrote: 07/04/2026 10:40
JOINT_1921 wrote: 07/04/2026 08:45

Kakav genocid, RS je vec etnicki cista teritorija, ako neko odluci da budu nezavisni, sta bi mi tu mogli uraditi? Ja mislim apsolutno nista
To da nas obeshrabris?
Jarane, ne ide to tako. Neko kaze od sutra si nezavisan i ti si slegnuo ramenima.
Ima makar policija u federaciji, oruzane snage koje ce kontrolisati Sarajevo koje su duzne da cuvaju zemlju pa i od unutrasnjeg neprijatelja.

Vidjeli smo policiju i ostale agencije kad je trebalo da se hapsi. Bolje da ne saznajemo sta bi uradile da neko krene u ocepljenje
Drugovi… ne ide to tako. Moras imati vecinu zemalja da te priznaju… ako ne mislis zivjeti kao sjeverna korea :D
JOINT_1921
Vozim: odlično

#58082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JOINT_1921 »

Danguba wrote: 07/04/2026 10:40 Jarane, ne ide to tako. Neko kaze od sutra si nezavisan i ti si slegnuo ramenima.

Kad ti neko (citaj Amerika ili učmala Evropa) kaze distrikt ostaje distrikt, koriste ga obje strane, ima visoki predstavnik kao i sada, poklopices se usima i eto... Ako Amerika da "amin" da oni to urade, ti mozes samo ko fol pokrenuti rat, koji rat, sa kojim ljudima, kojim oruzjem, da napadamo Banja Luku, Istocno Sarajevo, sta li... Tebe niko nece napadati, samo bi institucije proglasio nevazecim na prostoru RS-a i eto, mahali bi usima kao i onda kad je prelijetao helikopterom kako je htio, okruzen sa 20 specijalaca i niko mu nista ne moze...
Danguba

#58083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Idi ti na drugi podforum.

Nace se Vikic, Hajro, Beslagic...da odjebaus sve one koji bi tako nesto pokusali.
U svakom pogledu probosanske snage su debelo jace nego '92.god.
moimoi

#58084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Danguba wrote: 07/04/2026 11:25 Idi ti na drugi podforum.

Nace se Vikic, Hajro, Beslagic...da odjebaus sve one koji bi tako nesto pokusali.
Mislim da debelo grijesis. Onomad su svi sluzili vojni rok. Danas?
Imao si robme rezerve. Danas?
Danguba

#58085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Jedan dolazi u genocidni brlog a drugi u Madjarsku.

Ovaj prvi dolazi covjeku na noge koji je mnoge americke ambasadore vrijedjao i ponizavao, nije postovao DMS cime se Amerika dici, koji je ruski covjek...i na kraju, stovaocima ratnih zlocinaca.

Drugi dolazi u madjarsku da podrzi Orbana a svi znamo da je Madjarska najveci kocnicar u EU, da su vise naklonjeni Rusiji...i mi takvima treba da se radujemo ako bi dosli u Sarajevo.

Kako se sve Dodik ophodio prema bivsim americkim administracijama i sta je na kraju dobio, skinute sankcije i posjetu kriminalne organizacije koja glumi americku administraciju.

Treba nekada imati i kicmu(a dodik je na zalost imao i nagradjen za to).
Danguba

#58086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

moimoi wrote: 07/04/2026 11:31

Koliko je hiljada pripadnika OS proslo obuku, pa policijske agencije i naravno veterani.
O kakvim robnim rezervama pricas kada su za 3 dana sve trgovine bile prazne i niko se ni za koga nije brinuo.

Ne ide nezavisnost tako lahko.
Neko ti naredio i ti prihvatio.
Tu je rat neizbjezan(bez obzira sto ga niko ne zeli).
Jedino da nas neko okupira pa njima pokloni nezavisnost ali to samo u filmovima.
BAK-eV

#58087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

JOINT_1921 wrote: 07/04/2026 11:17
Danguba wrote: 07/04/2026 10:40 Jarane, ne ide to tako. Neko kaze od sutra si nezavisan i ti si slegnuo ramenima.

Kad ti neko (citaj Amerika ili učmala Evropa) kaze distrikt ostaje distrikt, koriste ga obje strane, ima visoki predstavnik kao i sada, poklopices se usima i eto... Ako Amerika da "amin" da oni to urade, ti mozes samo ko fol pokrenuti rat, koji rat, sa kojim ljudima, kojim oruzjem, da napadamo Banja Luku, Istocno Sarajevo, sta li... Tebe niko nece napadati, samo bi institucije proglasio nevazecim na prostoru RS-a i eto, mahali bi usima kao i onda kad je prelijetao helikopterom kako je htio, okruzen sa 20 specijalaca i niko mu nista ne moze...
Norman Finkelstein kaze, da se one arapske lude u zalivskim zemljama vise boje Amerike nego Allaha.

Ti si na jos nizoj razini Freudovih nivoa svijesti i emocija.

Valjda si neke strahove iz analne faze povukao i ne mozes ih se ni dan danas osloboditi.
LSD

#58088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Danguba wrote: 07/04/2026 11:31 Jedan dolazi u genocidni brlog a drugi u Madjarsku.

Ovaj prvi dolazi covjeku na noge koji je mnoge americke ambasadore vrijedjao i ponizavao, nije postovao DMS cime se Amerika dici, koji je ruski covjek...i na kraju, stovaocima ratnih zlocinaca.

Drugi dolazi u madjarsku da podrzi Orbana a svi znamo da je Madjarska najveci kocnicar u EU, da su vise naklonjeni Rusiji...i mi takvima treba da se radujemo ako bi dosli u Sarajevo.

Kako se sve Dodik ophodio prema bivsim americkim administracijama i sta je na kraju dobio, skinute sankcije i posjetu kriminalne organizacije koja glumi americku administraciju.

Osjecam ljubomoru u ovom postu, jer Trump Jr ode u cetnicki brlog.

Pa sto mi ne dovodimo Trumpove u Sarajevo ? ima li neko realno objasnjenje ili nam je max. domet da se saginjemo Erdoganu, amidzi iz Ankare.
BAK-eV

#58089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Danguba wrote: 07/04/2026 11:31 Jedan dolazi u genocidni brlog a drugi u Madjarsku.

Nije on za to nagradjen.

Radi se o muslimanima, koji ugrozavaju hriscane... I to mores mislit u sred Evrope :run:
Haris.ba

#58091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

LSD wrote: 07/04/2026 11:38 Pa sto mi ne dovodimo Trumpove u Sarajevo ? ima li neko realno objasnjenje ili nam je max. domet da se saginjemo Erdoganu, amidzi iz Ankare.
Stiso se novcanik. Niko nece od bogatih privrednika da plati lobiranja i razna dovodjenja. Posto ne moze to da se placa iz drzavnih budzeta iz valjda razumljivih razloga.

I, na kraju nesto moras da ponudis konkretno. Neki projekat. A, onda imas momenat gdje neki politicar iz Sarajeva iz svojih razloga te sabotira po medijima. Sve se to biljezi u izvjestajima i pravi te crnom ovcom.
Last edited by Haris.ba on 07/04/2026 11:54, edited 1 time in total.
moimoi

#58092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Danguba wrote: 07/04/2026 11:34
moimoi wrote: 07/04/2026 11:31

Koliko je hiljada pripadnika OS proslo obuku, pa policijske agencije i naravno veterani.
O kakvim robnim rezervama pricas kada su za 3 dana sve trgovine bile prazne i niko se ni za koga nije brinuo.

Ne ide nezavisnost tako lahko.
Neko ti naredio i ti prihvatio.
Tu je rat neizbjezan(bez obzira sto ga niko ne zeli).
Jedino da nas neko okupira pa njima pokloni nezavisnost ali to samo u filmovima.
Kakvi veterani? Sve bolesno. Prvi bi spakovali kofere i razgulili. Ljudi se vec jednom opekli.

Naravno da su postojale robne rezerve. Nisu granapi drzavne robne rezerve.
Sta je sa zalihama goriva?

“Naš jedini operativni terminal trenutno je onaj nedavno obnovljeni u Blažuju. Terminal u Bihaću je u rekonstrukciji, Živinice proširujemo, a Mostar pripremamo za narednu fazu. Kada svi budu završeni, ukupni kapacitet bi bio oko 220 hiljada kubika – istaknuo je Kreso.

Naglašava da BiH nema rafineriju, ali da to nije najveći problem.

– Možda veći izazov od rafinerije jeste nedostatak skladišnih kapaciteta. Ako već uvozimo gorivo, moramo imati gdje da ga skladištimo i čuvamo – dodao je.”

Sve su ba sjebali sto se sjebati moglo.

Al kao sto rekoh… ne mozes se tek tako odcijepiti. Vazno je imati saglasnost vecine svijeta… a to nece nikada dobiti.
MinistarKulture

#58093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MinistarKulture »

Haris.ba wrote: 07/04/2026 11:53
LSD wrote: 07/04/2026 11:38 Pa sto mi ne dovodimo Trumpove u Sarajevo ? ima li neko realno objasnjenje ili nam je max. domet da se saginjemo Erdoganu, amidzi iz Ankare.
Stiso se novcanik. Niko nece od bogatih privrednika da plati lobiranja i razna dovodjenja. Posto ne moze to da se placa iz drzavnih budzeta iz valjda razumljivih razloga.

I, na kraju nesto moras da ponudis konkretno. Neki projekat.
Projekat WTC :izet:
Haris.ba

#58094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

MinistarKulture wrote: 07/04/2026 11:54 Projekat WTC
Njega sam isto prokomentarisao. I tu smo dobili veliki minus.

Davno je trebao da krene sa izgradnjom. Ali, blokiran je.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#58095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JOINT_1921 »

BAK-eV wrote: 07/04/2026 11:37 Norman Finkelstein kaze, da se one arapske lude u zalivskim zemljama vise boje Amerike nego Allaha.

Ti si na jos nizoj razini Freudovih nivoa svijesti i emocija.

Valjda si neke strahove iz analne faze povukao i ne mozes ih se ni dan danas osloboditi.
Papak, ko ti drma kavez, ja pricam o reakciji nase politicke elite i cjelokupne drzave, nigdje sebe pomenuo nisam.
LSD

#58096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Haris.ba wrote: 07/04/2026 11:53

I, na kraju nesto moras da ponudis konkretno. Neki projekat. A, onda imas momenat gdje neki politicar iz Sarajeva iz svojih razloga te sabotira po medijima. Sve se to biljezi u izvjestajima i pravi te crnom ovcom.
Tako je.

E pa Dodik nema nikakvih problema niti moralnih dilema da placa usluge lobiranja po Americi za svoje interese. Nasim parama, naravno :lol:
A mi se samo ibretimo tome i kukamo ko kakve babe narikace....pa kako ga niko ne moze strpati u zatvor, pa kako otkupi sebi slobodu za male pare, pa kako skine sebi sankcije, pa kako tako lobira po Americi, kako dovodi Trumpove kod sebe i sklapa poslove sa njima...kako ovo, kako ono, samo se cudimo i kolutamo okicama :-)

Koliko god mi se gade nasi nesposobni politicari, jos vise mi se gadi ovaj beskicmenjacki narod koji bira takve politicke neandertalce a kasnije kuka.
Danguba

#58097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

LSD wrote: 07/04/2026 11:38

Pa sto mi ne dovodimo Trumpove u Sarajevo ? ima li neko realno objasnjenje ili nam je max. domet da se saginjemo Erdoganu, amidzi iz Ankare.
Ko se sagunje?
Ovakva Amerika asministracija nama ne treba.
Ima vrijeme kada je bolje cutati i kloniti se velike politieke.
LSD

#58098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Danguba wrote: 07/04/2026 12:06
LSD wrote: 07/04/2026 11:38

Ko se sagunje?
Ovakva Amerika asministracija nama ne treba.
Ima vrijeme kada je bolje cutati i kloniti se velike politieke.
Ma jasta, mi smo veliki frajeri koji ce nam qrc Amerika :lol:
Uostalom, misnistar vanjskih poslova Konakovic i predsjednik Becirovic se ne slazu sa tobom, oni smatraju da nam je Amerika najveci strateski partner neovisno koja je opcija na vlasti :wink:

I koja je konkretna razlika između administracije senilnog retarda Bidena, njegovom tadasnjem ambadasoru Marfiju redom svi sarajevski politiciri su se saginjali na donju pipu i danasnje americke deal administracije ?
cyprus

#58099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by cyprus »

LSD wrote: 07/04/2026 12:12I koja je konkretna razlika između administracije senilnog retarda Bidena, njegovom tadasnjem ambadasoru Marfiju redom svi sarajevski politiciri su saginjali na donju pipu i danasnje americke deal administracije ?
Jel realno da neko ovo danas pita :)
LSD

#58100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

cyprus wrote: 07/04/2026 12:17
LSD wrote: 07/04/2026 12:12I koja je konkretna razlika između administracije senilnog retarda Bidena, njegovom tadasnjem ambadasoru Marfiju redom svi sarajevski politiciri su saginjali na donju pipu i danasnje americke deal administracije ?
Jel realno da neko ovo danas pita :)
Za nas, naravno.

Umjesto sto boldiras, slobodan si da odgovoris i navedes bar neke primjere razlike.
Last edited by LSD on 07/04/2026 12:19, edited 1 time in total.
Post Reply