Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- escobar__
#53701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To i biciklisti su dvije najbezobraznije, najbahatije i najnekulturnije grupe učesnika u prometu bilo u Sarajevu, bilo u Parizu.
Na jednog normalnog ih dolazi devet neandertalaca koji se zakona i propisa hvataju samo kad je njima u korist, u suprotnom ih hladno krše.
Sekta.
Na jednog normalnog ih dolazi devet neandertalaca koji se zakona i propisa hvataju samo kad je njima u korist, u suprotnom ih hladno krše.
Sekta.
- Ateista
#53702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za romobiliste se potpuno slazem, ali gdje bicikliste strpa u isti kos sa romobilistima... Dva totalno razlicita i suprotna svijeta.
-
tokio25
#53703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa i biciklisti su ista vrsta kad se uzme u obzir da li voze pogresnom smjerom
uzmi biciklistcku stazu koja je ocrtana i pogledaj koliko ih ide ispravnom stranom a koliko kontra
uzmi biciklistcku stazu koja je ocrtana i pogledaj koliko ih ide ispravnom stranom a koliko kontra
-
tokio25
#53704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma htio je ovaj zvati policiju al ja nisam imao vremena cekatiescobar__ wrote: ↑06/04/2026 08:44 To i biciklisti su dvije najbezobraznije, najbahatije i najnekulturnije grupe učesnika u prometu bilo u Sarajevu, bilo u Parizu.
Sekta.
rado bih zvao pa da kreten sazna da nije upravu
- escobar__
- Ateista
#53706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da ne ulazimo sad u to koliko je to sa smjerom bespotrebno i nikog ne ugrozava, ako uzmes samo to da poredis sa onim sta rade romobilisti - nebo i zemlja.
Govorim o prosjeku, svugdje ima odstupanja, ali vecina biciklista je korektna prema drugim ucesnicima u saobracaju, isto tako se nadje po neki romobilista koji je ok, ali u prosjeku su siledzije koji ne vode racuna ni o cemu i ni o kome.
- drug_profi
#53707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema ga da ne vozi romobil na max koliko može. Nije važno jesu li u blizini mala djeca, cuke, ljudi koji su im okrenuti leđima...
- Ateista
#53708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam gdje tacno to vidis, moje iskustvo sa biciklistima je suprotno i baa mi uvijek privuce paznju koja je raxlika izmedju bivikista i romobilista.
Ova iskustva su kao pjesak, kao vozac MV a i kao biciklista.
- Ateista
#53709 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I jos kad vozi pjesackom stazom i pocne da zvoni da mu se neko skloni...drug_profi wrote: ↑06/04/2026 10:26 Nema ga da ne vozi romobil na max koliko može. Nije važno jesu li u blizini mala djeca, cuke, ljudi koji su im okrenuti leđima...
-
tokio25
#53710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa zato sam i rekao kad je u pitanju smjer onda su isti kao romobilistiAteista wrote: ↑06/04/2026 10:25Da ne ulazimo sad u to koliko je to sa smjerom bespotrebno i nikog ne ugrozava, ako uzmes samo to da poredis sa onim sta rade romobilisti - nebo i zemlja.
Govorim o prosjeku, svugdje ima odstupanja, ali vecina biciklista je korektna prema drugim ucesnicima u saobracaju, isto tako se nadje po neki romobilista koji je ok, ali u prosjeku su siledzije koji ne vode racuna ni o cemu i ni o kome.
cuj koliko je to sa smjerom bespotrebno jer nikog ne ugrozava
i nepropisno parkiranje vecinom nikog ne ugrozava pa je problem goruci u sarajevu
evo upravo jutros iza romobiliste je bio biciklista koji je ugrozio i sebe i "mene" jer bi ja robijao da sam ga ubio kojim slucajem
-
sahbazzz
#53711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene je jucer jedan takav mogao spucat na Marindvoru. Zvoni i ide 25km/h po trotoaru. Nas cetvoro idemo i da me zena ne povuce na svoju stranu ko zna kako bi zavrsili. Majmun poslije dijagonalno preko ceste kod semafora. Jebo pravila, jebo logiku, samo guraj.
- Ateista
#53712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Onda se moze reci da su isti kad ne u pitanju smjer, ali u svemu drugom ni slicni.tokio25 wrote: ↑06/04/2026 10:32pa zato sam i rekao kad je u pitanju smjer onda su isti kao romobilistiAteista wrote: ↑06/04/2026 10:25Da ne ulazimo sad u to koliko je to sa smjerom bespotrebno i nikog ne ugrozava, ako uzmes samo to da poredis sa onim sta rade romobilisti - nebo i zemlja.
cuj koliko je to sa smjerom bespotrebno jer nikog ne ugrozava
i nepropisno parkiranje vecinom nikog ne ugrozava pa je problem goruci u sarajevu
evo upravo jutros iza romobiliste je bio biciklista koji je ugrozio i sebe i "mene" jer bi ja robijao da sam ga ubio kojim slucajem
Problem je sto nemamo dovoljno biciklistickih staza da smjer ima smisla, niti imamo toliko biciklista i romobilista. Na mnogim mjestima nema izgradjena u oba smjera.
-
tokio25
#53713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u sarajevu bar sto se tice novog grada i novog sarajeva smjer ima smisla
mislim da cak i centar ima dovoljno staza
ako nista uz glavnu bi trebalo da se postuje smjer jer je tu i najveca opasnost da dodje do nesrece
mislim da cak i centar ima dovoljno staza
ako nista uz glavnu bi trebalo da se postuje smjer jer je tu i najveca opasnost da dodje do nesrece
- Haris.ba
#53714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad vozaci na ggm guslaju jos vise. 40 kmmaksimala.
I jos sporije se krece sa semafora. Manja potrosnja goriva valjda?
I jos sporije se krece sa semafora. Manja potrosnja goriva valjda?
-
tokio25
#53715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zbog takvih da hoce litar biti 10 maraka
jebalo ih peglanje a ustedit ce mozda dl
jebalo ih peglanje a ustedit ce mozda dl
- escobar__
- Ateista
#53717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja do posla i nazad, u jednom smjeru imam gotovo cijelim dijelim, u drugom isjeckano, naravno da cu ici suprotnim smjerom gdje mogu skoro sve vrijeme ici bic stazom umjesto trotoarom ili cestom.
Nikad nisam vidio da je bio neki incident da su se sudarila dva bicikla.
-
tokio25
#53719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nije poenta u 2 bicikla nego upravo ovako sa autimaAteista wrote: ↑06/04/2026 11:43Ja do posla i nazad, u jednom smjeru imam gotovo cijelim dijelim, u drugom isjeckano, naravno da cu ici suprotnim smjerom gdje mogu skoro sve vrijeme ici bic stazom umjesto trotoarom ili cestom.
a i sa pjesacima
jer ja kao pjesak mogu biciklistickom ici suprotno ako je npr puno setaca jer kad vidim da dolazis sklonim se i vratim se jer mi ides u susret
a iza ledja ne vidim kad dolazis
al ajd to je situacija gdje ja ne bih smio jel hodati
poenta je da ja u autu ocekujem s lijeve strane biciklo kad se ukljucujem na glavnu a sa desne kad se iskljucujem a ne da nagadjam s koje ce mi strane doci biciklista romobilista i sl
- Ateista
#53720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Trotoarom naravno, nisam lud da vozim cestom, pogotovo da mi dijete vozi bicikl cestom.
Samo kad vozim trotoarom, postujem pjesake svjestan da je to njihov orostor, ne ocekujem da mi se moraju sklanjati, ne sviram im i slicno sto rade romobilisti.
- escobar__
#53721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znamo da voziš trotoarom pošto tradicionalno imaš vlastita prometna pravila paralelno sa ZOBS, samo sam htio potvrdu.
Ujedno završavamo na ovu temu jer nema smisla pričati o tome s pripadnikom učesnika u saobraćaju koji svjesno krše propise.
- Ateista
#53722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pjesak nikad nema sta raditi na biciklistickoj, trotoara ima za razliku od biciklistickih.tokio25 wrote: ↑06/04/2026 11:46nije poenta u 2 bicikla nego upravo ovako sa autimaAteista wrote: ↑06/04/2026 11:43Ja do posla i nazad, u jednom smjeru imam gotovo cijelim dijelim, u drugom isjeckano, naravno da cu ici suprotnim smjerom gdje mogu skoro sve vrijeme ici bic stazom umjesto trotoarom ili cestom.
a i sa pjesacima
jer ja kao pjesak mogu biciklistickom ici suprotno ako je npr puno setaca jer kad vidim da dolazis sklonim se i vratim se jer mi ides u susret
a iza ledja ne vidim kad dolazis
al ajd to je situacija gdje ja ne bih smio jel hodati
poenta je da ja u autu ocekujem s lijeve strane biciklo kad se ukljucujem na glavnu a sa desne kad se iskljucujem a ne da nagadjam s koje ce mi strane doci biciklista romobilista i sl
Autu je cak i lakse vidjeti biciklistu koji ide suprotnim smjerom, a mora svakako zbog pjesaka gledati oba smjera. Biciklista kao i pjesak kod prelaska treba da se uvjeri da ga vozac vidi, zbog svoje sigurnosti, jebo prednost kad te pokupi i kad si ranjiv.
- Ateista
#53723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti bi znaci sa djetetom vozio cestom bicikl? Svaka cast sto postujes propise.escobar__ wrote: ↑06/04/2026 11:52Znamo da voziš trotoarom pošto tradicionalno imaš vlastita prometna pravila paralelno sa ZOBS, samo sam htio potvrdu.
Ujedno završavamo na ovu temu jer nema smisla pričati o tome s pripadnikom učesnika u saobraćaju koji svjesno krše propise.
Vozio sam bicikl u Italiji, isto trotoarom, jednom nam policajac mase i pokazuje gdje je pjesacki kuda da predjemo ulicu jer ga nismo vidjeli, toliko od toga koliko se u evropi to postuje.
- Filter
#53724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad sjedne na biciklo ko da diskonektuje i onu zadnju vijugu. jos kad vidim one sa tankim gumama u full opremi, takvi gaze bez pardona.escobar__ wrote: ↑06/04/2026 08:44 To i biciklisti su dvije najbezobraznije, najbahatije i najnekulturnije grupe učesnika u prometu bilo u Sarajevu, bilo u Parizu.
Sekta.
fakat posast jbna
- nepass1