Jos da znas da je taj “jebeni Danac” bio peder..
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- eltroxin
- alijagoro
#38177 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ljudi nista vas ne kontam 
- drug_profi
#38178 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nem tu sta da se konta. Ja za Trumpa nikad za nikad ne bih glasao. A moj pogled na svijet je da woke gura prste u oci ljudima kojima se zivo jebe za ta sranja i imaju svojih problema, ali iznenada moraju da se bave time kao prioritetima. Moj pogled na svijet je da neko ko je na ilegalan nacin dosao u zemlju i bavi se ilegalnim aktivnostima treba biti uklonjen i vracen odakle je dosao.
Također mislim da svako ima jednaka prava. I svi ti jadnici koji su dosli trebaju imati mogucnost da legalno dodju, ako nisu kriminalci.
Svako musko koje voli da nosi zensku odjecu ima pravo da je nosi, a ja imam pravo da mu kazem da izgleda glupo. Ako me razumijete. Zasto se ja moram osjecati neugodno, zasto je necije pravo jace od moga? Zasto neko moze bez ID da hoda i prelazi granice, a ja ne mogu?
Dakle sa svim tim sto sam rekao, MAGA bi rekla da sam ja njihov covjek.
Zasto? Jer imam iste probleme? Imamo ih svi ali ja rjesenje ne vidim u ICE sturmabteilung jedinicama, vec u pristupu da cisti i korisni pojedinci mogu ostati, a kriminalci idu u pizdu materinu.
woke i ljevicarima smeta sto ja necu da se prilagođavam nikom. Neću, jebime. Imam pravo da neću. I odmah sam za njih jelte rasista, fašista, držač kurčina.
E pa zato ste i izgubili izbore, debili... i dobili ovu budalu da sjebe planetu.
I za to nisam kriv ja, već vi.
Također mislim da svako ima jednaka prava. I svi ti jadnici koji su dosli trebaju imati mogucnost da legalno dodju, ako nisu kriminalci.
Svako musko koje voli da nosi zensku odjecu ima pravo da je nosi, a ja imam pravo da mu kazem da izgleda glupo. Ako me razumijete. Zasto se ja moram osjecati neugodno, zasto je necije pravo jace od moga? Zasto neko moze bez ID da hoda i prelazi granice, a ja ne mogu?
Zasto? Jer imam iste probleme? Imamo ih svi ali ja rjesenje ne vidim u ICE sturmabteilung jedinicama, vec u pristupu da cisti i korisni pojedinci mogu ostati, a kriminalci idu u pizdu materinu.
woke i ljevicarima smeta sto ja necu da se prilagođavam nikom. Neću, jebime. Imam pravo da neću. I odmah sam za njih jelte rasista, fašista, držač kurčina.
E pa zato ste i izgubili izbore, debili... i dobili ovu budalu da sjebe planetu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#38179 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
drug_profi wrote: ↑06/04/2026 01:46 Nem tu sta da se konta. Ja za Trumpa nikad za nikad ne bih glasao. A moj pogled na svijet je da woke gura prste u oci ljudima kojima se zivo jebe za ta sranja i imaju svojih problema, ali iznenada moraju da se bave time kao prioritetima. Moj pogled na svijet je da neko ko je na ilegalan nacin dosao u zemlju i bavi se ilegalnim aktivnostima treba biti uklonjen i vracen odakle je dosao.
- jeza u ledja
- jeza u ledja
#38181 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
drug_profi wrote: ↑06/04/2026 01:46 Nem tu sta da se konta. Ja za Trumpa nikad za nikad ne bih glasao. A moj pogled na svijet je da woke gura prste u oci ljudima kojima se zivo jebe za ta sranja i imaju svojih problema, ali iznenada moraju da se bave time kao prioritetima. Moj pogled na svijet je da neko ko je na ilegalan nacin dosao u zemlju i bavi se ilegalnim aktivnostima treba biti uklonjen i vracen odakle je dosao.
Ne. Upravo takvi poput vas dvojice su ono sto je donjelo prevagu Trumpu.pici wrote: ↑06/04/2026 01:50drug_profi wrote: ↑06/04/2026 01:46 Nem tu sta da se konta. Ja za Trumpa nikad za nikad ne bih glasao. A moj pogled na svijet je da woke gura prste u oci ljudima kojima se zivo jebe za ta sranja i imaju svojih problema, ali iznenada moraju da se bave time kao prioritetima. Moj pogled na svijet je da neko ko je na ilegalan nacin dosao u zemlju i bavi se ilegalnim aktivnostima treba biti uklonjen i vracen odakle je dosao.
I za to nisam kriv ja, već vi.![]()
Mozda ne bas vi, ali malo vam treba po svemu sto pisete, pogotovo pici.
Ubrojicu tu i JohnyS-a.
Ovi pak drugi, champagne liberali i nadobudna tiktok omladina koja je juce cula za Marxa, ne mogu nikako da shvate da ne mogu pobjediti bez vas takvih. Da ne govorimo o jos i dodatnim grupama koje imaju skroz drukcije prohtjeve. Ne u Americi.
I tu je srz najveceg problema ljevice danas.
Last edited by jeza u ledja on 06/04/2026 06:39, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#38182 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svaki izbori se ticu primarno ekonomije. Sve ostalo su samo teme na koje se usmjerava krivnja zbog percepirane lose ekonomske situacije. Tako je bilo i 2008-e. Tako je bilo i 2000-e. Tako je bilo i 1992-e, da ne govorimo o 70-im. Liberalna imigracija i generalno globalizacija su ovom slucaju postavljeni kao glavni krivci za lose ekonomsko stanje odredjenih slojeva populacije.vee-jay wrote: ↑05/04/2026 23:59To je kao da si napisao da su Zidovi bili glavni motiv za Adolfa i njegove naciste.jeza u ledja wrote: ↑05/04/2026 19:47 Glavni motiv Trumpovih glasaca je smanjenje broja imigranata iz shithole countries i generalno smanjenje postotka ucesca bijelih judeokrscana i njihove kulture, sta god to njima znacilo.
LGBTQ i ostalo su u odnosu na to sporedne stvari.
U tome je mozda i glavna razlika izmedju obicnog republikanskog glasaca i Trumpovih glasaca, bar sto se tice kulturoloskih ratova. No mozda glavni razlog zasto bas Trump a ne neki random Republikanac je zbog razmisljanja da ce on stvarno nesto i uraditi, a ne samo pricati. Glasacima je mozda i glavni razlog frustracija cinjenica da se nedovoljno mijenja bez obzira za koga glasali. Zato zele diktatora koji preskace Kongres koji ne radi nista dovoljno radikalno.
Generalan problem je sto zivimo u sve vise fizicki odvojenim zajednicama, ili permanentno online, gdje mnogi ljudi zive u okruzenju koje stvara potpuno iskrivljenu sliku o tome kako razmisljaju ostali ljudi s kojima dijele drzavu.
Cilj u politici je imati vlast. Da bi imao vlast moras praviti koalicije. Da bi pravio koalicije moras privlaciti glasove ljudi koji ne razmisljaju bas kao ti.
Trumpovci su takodje morali praviti koalicije po kulturoloskim linijama ali se to preskace. Kad dobijes vlast, kad si predsjednik, mozes radit sta hoces, they let you do it. You can do anything.
Nisu, nego im je Adolf samo dao "sliku neprijatelja".
Isto vazi i za woke i sve gore nabrojano u hrpi odlicnih komentara na posljednjim stranicama.
Marketing.
Glavni motiv je - kao i uvijek kada se pokrecu "revolucije" - ekonomska situacija.
Ne moze vise - zapad je sa svojim kapitalistickim nacinom zivota baziranom na globalizaciji prestao rasti i sada je u brutalnom padu.
Ne moram ja zivjeti u Americi da znam istoriju Detroita "Motor City-ja" ili vanjskih dijelova Chickaga.
Kada su glasali Trumpa - ljudi nisu glasali republikanca - nego covjeka koji nije dio klasicne politicke elite koja se decenijama bogati preko obecavajuci progres ljudima dok je njima svake godine sve losije.
Jednostavno su glasali covjeka koji im je obecao "zlatne kasike" - pa im je onda rekao "niko ne sme da vas bije" i ostali bla bla ... jer naravno i on zna, da ovako kako je - ne ide.
Znam da nisu glasali za Trumpa samo kao Republikanca, ali sam poprilicno siguran da bi bilo koji Republikanac pobijedio na izborima i 2016 i 2024, a bogami i 2020-e da je bio neko drugi. I da bi sa tim dosla ista prica o socijalizmu, woke ideologiji, tradicionalnim vrijednostima, i slicno. Najveca razlika izmedju njih i Trumpa bi pak bila upravo u ophodjenju prema migraciji. No posto je Trump dobro opipao puls i isao najradikalnijim putem upravo sto se tice imigracije, mislim da je zbog toga i dobio predizbore.
Naravno svaki kandidat obecava zlatne kasike. To ono, goes without saying, sto bi rekli nasi.
-
moimoi
#38183 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svakako ce sve to AI preuzeti. Pa cete na tv-u moci da birate boju koze i rasu.
Od voditelja do glumaca.

Od voditelja do glumaca.
- JohnnyS
- JohnnyS
#38185 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Neka je. Eto prilike da Netflix snimi film o njemu. Neka bude crna žena u kolicima k tome.
- pici
#38186 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne prebacuj lopticu u tudje dvorište, to vas upravo i košta izbora i da vam idiot i idioti sjede u WH i drmaju kaveze. Mislim nemam sta da dalje pricam i pticama na grani je jasno. Toliko snobizma ima u toj elitanerskoj libero-demo prosperitarnoj grupaciji, da nevidite dalje od svog nosa. Iza tVumpa, docice jos gori od njega ili ce vam on zasjest jos jedan mandat. Strasno je kako ne vidite dalje od svog nosa, strasno. Mislim da ameriku cekaju teska vremena. Živi bili pa vidjeli.jeza u ledja wrote: ↑06/04/2026 06:26
Ne. Upravo takvi poput vas dvojice su ono sto je donjelo prevagu Trumpu.
Mozda ne bas vi, ali malo vam treba po svemu sto pisete, pogotovo pici.![]()
Ubrojicu tu i JohnyS-a.
Ovi pak drugi, champagne liberali i nadobudna tiktok omladina koja je juce cula za Marxa, ne mogu nikako da shvate da ne mogu pobjediti bez vas takvih. Da ne govorimo o jos i dodatnim grupama koje imaju skroz drukcije prohtjeve. Ne u Americi.
Najgori problem ljevice a inace demokratskog drustva su oni sami, snobizam i to teski. Lako ces ga prepoznati, samo nekad malo bolje se obrni oko sebe... iznenadit ces se. Ne pricam u prazno, ja to vidim i ovdje kod nas. Na zapadu je jos uocljivije, samo sto ne zelite to da gledate. Jazuk.
-
scarr
#38187 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Lako je srat o rasizmu i imigracijama iz pozicije migranta u zemljama zapadne evrope, ili pak srat o tome iz pozicije zivota u BiH gdje mi stvarno nemamo toliki problem s tim (prolaze im rute ovuda ali ne zardrzavaju se u tolikoj mjeri). Vidio bih vas kako bi se borili da ti zena sama ne smije proci ispred zgrade od hordi kriminalaca koji stoje na ulici i drogiraju se.
Hodam nedavno Barcelonom i Rimom i ono sto ovi obojeni migranti rade na oci policije to je strasno.
Da sam rezident Rima i Spanije za Musolinija i Hitlera bih glasao, samo da stoku kriminalnu nogama išuta
Hodam nedavno Barcelonom i Rimom i ono sto ovi obojeni migranti rade na oci policije to je strasno.
Da sam rezident Rima i Spanije za Musolinija i Hitlera bih glasao, samo da stoku kriminalnu nogama išuta
- drug_profi
#38188 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa to i ja kažem.jeza u ledja wrote: ↑06/04/2026 06:26 Ne. Upravo takvi poput vas dvojice su ono sto je donjelo prevagu Trumpu.
I to nije krivica ovakvih kao ja, vec onih kao Dale koji nas automatski svrstavaju u protivnike jer imamo drugaciji red prioriteta, ali cilj u sustini isti.
-
tokio25
#38189 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
mi da imamo imigraciju kao zapadna europa kladim se da bi bili najveci rasisti na planeti
- drug_profi
#38190 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bi sigurno. Ponavljam da su svi ljudi rasisti po instiktu. Zazires od drugacijeg od sebe prirodno. Ljudi mrze ono što ne razumiju i boje se onoga što ne poznaju. Neznanje vodi strahu, strah vodi mržnji, a mržnja vodi nasilju.
Potrebno je da želiš upoznati tog drugačijeg, i on tebe. Također je potrebno da ne moraš svoje navike mjenjati radi njega, već da on prihvati tvoje.
Tu već imamo problem.
On je ipak došljak i trebao bi prihvatiti običaje domaćina, ali kurko. Donose i nameću svoje.
Već X puta viđeno u Sarajevu gdje ti došljaci iste boje kože, samo drugačijeg akcenta remete stanje na koje si navikao.
Pa mi ni Sandžaklije, ni Hercegovce, ni Istočnjake (šveđane) ne podnosimo... Albanci su nam niža rasa vazda bili.
I sve je uzrok ono gore boldano.
- pici
#38191 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Opet mjesate babe i žabe. Pa mi ovdje smo utociste migranata koji zele u zapadnu demokratiju al pajz sad vamo. Nismo MI pokrenuli pobune u bivsim kolonijama i podstrekavali stanovnistvo tih kolonija na pobune i ratove. Mi smo koletaralna šteta tih pohlepnih kompanija i snobistickih drustava. zasto da ja trpim migranta koji je izbjego iz rata koji je pokrenut zarad "demokratije" a znamo da nije. Zasto? Pa bio bi il glup il totalni idiot, sto ga dodje jlde isto. I sada ja trebam da trpim sto je onom u wasingtonu se digao qurac radi nafte i bogacenja. Hem sto najeba stanovnok kolonije hem sto najeba ja. Ma odjebite!!!
Žuto govno priznade da je naoruzavao preko kurda iranske demonstrante i iste kurde je naoruzo pa ih odjebo i sada ce europa biti preplavljena izbjeglicama svakakve vrste, i sada ja treba da kusam kašu koju su kreteni zakuhali. Ona merkelica je jedva cekala sranja da bi dobila jeftinu radnu snagu jer nece snobovi njemci da rade nize poslove. Tako je i u hameriki, ma ono FUJ!!!
Žuto govno priznade da je naoruzavao preko kurda iranske demonstrante i iste kurde je naoruzo pa ih odjebo i sada ce europa biti preplavljena izbjeglicama svakakve vrste, i sada ja treba da kusam kašu koju su kreteni zakuhali. Ona merkelica je jedva cekala sranja da bi dobila jeftinu radnu snagu jer nece snobovi njemci da rade nize poslove. Tako je i u hameriki, ma ono FUJ!!!
-
moimoi
#38192 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sve cete svakako prihvatiti. Sve sto je vama danas problem ili izgleda kao problem, vasoj djeci, a kamo linunucima, nece biti niti ce primjecivati. Pogledaj filmove prije 100 god i danas. Na kraju filma bio je jedan “strastveni”” poljubac i to je to od nekih, kako bi rekli, naznaka sexa.
Ako se vidi malo koljena.. wooow…Ili dekoltea.
Pa 70ih, a i ranije, pocinje taslacenje.. sise sjevaju, guzice. Ne pokrivas djeci oci.
Nekada su iskljucivo crnke bile zloceste, negativni likovi, a plavuse dobrice, lijepe, divne, krasne, cedne.
Ne desava se nix sto se ne desava vec unazad 70god.
Ako se vidi malo koljena.. wooow…Ili dekoltea.
Pa 70ih, a i ranije, pocinje taslacenje.. sise sjevaju, guzice. Ne pokrivas djeci oci.
Nekada su iskljucivo crnke bile zloceste, negativni likovi, a plavuse dobrice, lijepe, divne, krasne, cedne.
Ne desava se nix sto se ne desava vec unazad 70god.
-
Trappist
#38193 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
bas sam nedavno gledao neki tv prilog o dzeparosima iz barcelone, i najvise ih je u sustini sa balkana (nisu obojeni).scarr wrote: ↑06/04/2026 08:22 Lako je srat o rasizmu i imigracijama iz pozicije migranta u zemljama zapadne evrope, ili pak srat o tome iz pozicije zivota u BiH gdje mi stvarno nemamo toliki problem s tim (prolaze im rute ovuda ali ne zardrzavaju se u tolikoj mjeri). Vidio bih vas kako bi se borili da ti zena sama ne smije proci ispred zgrade od hordi kriminalaca koji stoje na ulici i drogiraju se.
- pici
#38194 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I ko ce sada kusat govnjivu kašu koju su zakuhali... jel treba ja da sada skacem od radosti sto ce stotine hiljada izbjeglica krenuti put zapada... treba neko švabskim babama da pere gujcu.Reakcije iz SAD-a na Trumpovu prostačku prijetnju Iranu: "Poremećeni luđak"
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rea ... 78943.aspx
"Ovo NIJE ono što smo obećali američkom narodu"
Demokrati: "Predsjednik bunca kao poremećeni luđak"
"Ovaj rat je neuspjeh"
U ratu je dosad poginulo više od 3500 ljudi diljem regije, uključujući više od 1200 ljudi u Libanonu koji su stradali u izraelskom bombardiranju i djelomičnoj okupaciji. Raseljeno je više od 4 milijuna ljudi diljem Irana i Libanona.
- armin071
#38195 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da nije bilo kauboja iz Usa koji su sjebali cijeli BI i pobili stotine hiljada ljudi ne bi ni bilo problema imigranata… Znači srž problema je što kauboji misle da su oni bogom dana da “donose” demokratije i mjenjaju režime na cijelom svijetu…Na našu žalost imaju poimanje svijeta iz 18 vijeka a oružje tj. silu 21 vijeka..Kauboji pametuju drugima o demokratiji a do juče su na lancima vodili tamne ljude na branje pamuka…. Nažalost u današnje vrijeme uz par izuzetaka tipa S.Koreja i sl. više je demokratije bilo gdje na svijetu nego tamo odakle se “izvozi”pici wrote:
Ne prebacuj lopticu u tudje dvorište, to vas upravo i košta izbora i da vam idiot i idioti sjede u WH i drmaju kaveze. Mislim nemam sta da dalje pricam i pticama na grani je jasno. Toliko snobizma ima u toj elitanerskoj libero-demo prosperitarnoj grupaciji, da nevidite dalje od svog nosa. Iza tVumpa, docice jos gori od njega ili ce vam on zasjest jos jedan mandat. Strasno je kako ne vidite dalje od svog nosa, strasno. Mislim da ameriku cekaju teska vremena. Živi bili pa vidjeli.
Najgori problem ljevice a inace demokratskog drustva su oni sami, snobizam i to teski. Lako ces ga prepoznati, samo nekad malo bolje se obrni oko sebe... iznenadit ces se. Ne pricam u prazno, ja to vidim i ovdje kod nas. Na zapadu je jos uocljivije, samo sto ne zelite to da gledate. Jazuk.
- banjaluka078
- Moderator
#38196 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hvala ti. Znala sam da ću se "pokajati" što tražim i čitam. Eto im Gileada.dale cooper wrote: ↑05/04/2026 22:52
Nekako mi je progulilo kroz ovaj paywall NY Timesa, nemam pojma kako, nemam pretplate.![]()
Anyway, "uživaj":
....
- jasko_ba
#38197 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nema veceg retarda od njega na planeti jebenoj
- dale cooper
#38198 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da ti neko ne bi bio protivnik mora dijeliti makar minumum nekih opštih moralnih vrijednosti. Biti rasista definitivno ne spada u te moralnedrug_profi wrote: ↑06/04/2026 08:24Pa to i ja kažem.jeza u ledja wrote: ↑06/04/2026 06:26 Ne. Upravo takvi poput vas dvojice su ono sto je donjelo prevagu Trumpu.
I to nije krivica ovakvih kao ja, vec onih kao Dale koji nas automatski svrstavaju u protivnike jer imamo drugaciji red prioriteta, ali cilj u sustini isti.
vrijednosti.
ne žele BiH nego još hoće i da te pokolju.
Krivicu za Trumpa snose jedino oni koji su glasali za njega. Tačka. Dosta je bilo više tog desničarskog deflektiranja krivice za sranja koja urade.
Čak evo i sad kada ih je Trump uvalio u sva ova govna, oni još uvijek spominju Bidena i Obamu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38199 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je todrug_profi wrote: ↑06/04/2026 01:46 Nem tu sta da se konta. Ja za Trumpa nikad za nikad ne bih glasao. A moj pogled na svijet je da woke gura prste u oci ljudima kojima se zivo jebe za ta sranja i imaju svojih problema, ali iznenada moraju da se bave time kao prioritetima. Moj pogled na svijet je da neko ko je na ilegalan nacin dosao u zemlju i bavi se ilegalnim aktivnostima treba biti uklonjen i vracen odakle je dosao.
- jeza u ledja
#38200 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
dale mi oduze rijeci iz prstiju...pici wrote: ↑06/04/2026 08:08Ne prebacuj lopticu u tudje dvorište, to vas upravo i košta izbora i da vam idiot i idioti sjede u WH i drmaju kaveze. Mislim nemam sta da dalje pricam i pticama na grani je jasno. Toliko snobizma ima u toj elitanerskoj libero-demo prosperitarnoj grupaciji, da nevidite dalje od svog nosa. Iza tVumpa, docice jos gori od njega ili ce vam on zasjest jos jedan mandat. Strasno je kako ne vidite dalje od svog nosa, strasno. Mislim da ameriku cekaju teska vremena. Živi bili pa vidjeli.jeza u ledja wrote: ↑06/04/2026 06:26
Ne. Upravo takvi poput vas dvojice su ono sto je donjelo prevagu Trumpu.
Mozda ne bas vi, ali malo vam treba po svemu sto pisete, pogotovo pici.![]()
Ubrojicu tu i JohnyS-a.
Kako prebacujem lopticu? Jesu li za izbor Trumpa krivci oni koji su glasali za njega ili oni koji nisu glasali za njega?