Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
BJB
#33276 Re: Gledate seriju - preporučite je
The Swarm na Star life kanalu čini mi se..samo 8 epizoda, meni odlična..
-
omar little
#33277 Re: Gledate seriju - preporučite je
njh. nasla sam dvije epizode. vremenski izmjestena serija od filma, ali je sve ostalo tu - depresija opca i blokovska, ilustracijsko kukumavcenje nad raspadom drustva i opcim moralnim strmoglavom , posteni ratni veterani pregazeni i ostavljeni sami sebi
vizualno je sigurno bolje izvedeno, ali ja sam zavrsila sa iscijedjenim, plavo-sivim detektivskim serijama. zanrovski stanc za filovanje striminga. mozda se promijeni u narednim epizodama.
mala glavna mi je onako. u dosta scena se vidi da je zelena, ali eto. onaj dragocevic meni uopce ne lezi. lik je one note, bez ikakve emocionalne mogucnosti i dodirljivosti. neizostavno dranje i glumacko silovanje lokalnih krimosa. marko grabez mi je isto... ne znam. ne kupujem ga bas.
produkcijski jako dobro uradjeno, onaj firefly je opasan.
- zomri
#33278 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pogledah i ja ove dvije što su izašle i mogu se složiti sa većim dijelom ovog što si napisala. Istakao bih očekivano dobru režiju Golubovića i za mene iznenađujuće dobru glumu ove male što je glavna uloga. Izuzetno dobra gluma u drugoj epizodi.omar little wrote: ↑02/04/2026 00:17njh. nasla sam dvije epizode. vremenski izmjestena serija od filma, ali je sve ostalo tu - depresija opca i blokovska, ilustracijsko kukumavcenje nad raspadom drustva i opcim moralnim strmoglavom , posteni ratni veterani pregazeni i ostavljeni sami sebi, kriminalci i nasljie. tu je i arhetip mega kriminalca, politicki i poslovno umrezenog i ugradjenog, toliko otkuhan i ispran da vise nikakvog ni smisla niti kritickog osvrta u njemu nema. apsolutno, jebeno, neizbjezan blokovski stan ko da je jutros izasao iz stare jugoslavije. novina nam je policijski detektiv koji slusa jazz i svira trumpet :ROLL:, opasni cutolog ali vidimo vec masu sposoban baja
.
vizualno je sigurno bolje izvedeno, ali ja sam zavrsila sa iscijedjenim, plavo-sivim detektivskim serijama. zanrovski stanc za filovanje striminga. mozda se promijeni u narednim epizodama.
mala glavna mi je onako. u dosta scena se vidi da je zelena, ali eto. onaj dragocevic meni uopce ne lezi. lik je one note, bez ikakve emocionalne mogucnosti i dodirljivosti. neizostavno dranje i glumacko silovanje lokalnih krimosa. marko grabez mi je isto... ne znam. ne kupujem ga bas.
produkcijski jako dobro uradjeno, onaj firefly je opasan.
Ostalo što kažeš trop do tropa. Ovaj Billy Corgan je isti u svakoj seriji, niti smrdi niti miriše. Priča već viđena sto puta, ali to sam već navikao za ovaj tip serije. U svakom slučaju odgledaću do kraja radi dobre režije i zato što ima još 4 epizode samo
- black
- dječak sa šibicama
#33280 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ovaj Nesto lose ce se dogoditi, otkazujem sa preppruke nakon 4 epizode.
Kakav nenormalan pad, kakvo sranje, moglo se i od starta pretpostaviti ali eto drzala je neku napetu atmosferu. Makar to su uspjeli.
Ali radnja i kad skuzis o cemu se radi, ajd u p materinu i ko sve danas glumata scenarista. Opcenito je u USA ogroman pad kvaliteta scenarista i rezisera uglavnom zbog woke politike i protaziranja "podobnih" rasa spolova i slicno, nije vazno kako rade vec da su ideoloski podobni.
U ovoj seriji toga nema da se razumijemo, ali nedostatkva kvaliteta itekako ima.
Kakav nenormalan pad, kakvo sranje, moglo se i od starta pretpostaviti ali eto drzala je neku napetu atmosferu. Makar to su uspjeli.
Ali radnja i kad skuzis o cemu se radi, ajd u p materinu i ko sve danas glumata scenarista. Opcenito je u USA ogroman pad kvaliteta scenarista i rezisera uglavnom zbog woke politike i protaziranja "podobnih" rasa spolova i slicno, nije vazno kako rade vec da su ideoloski podobni.
U ovoj seriji toga nema da se razumijemo, ali nedostatkva kvaliteta itekako ima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#33281 Re: Gledate seriju - preporučite je
Kakva je druga sezona Senki nad Balkanom?
Nesto bih to mogao gledat.
A kontam mogao bih ponoviti i American Crime Story: O.J.
Nesto bih to mogao gledat.
A kontam mogao bih ponoviti i American Crime Story: O.J.
- ZoomZoomKiwi
#33282 Re: Gledate seriju - preporučite je
Meni je bila dobra.
-
Nedoumica
#33283 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pa dobro, prva je imala element iznenađenjayoda82 wrote: ↑31/03/2026 11:41Prva sezona bolja od druge, ali raduje što će završiti sa 3. Što neće biti razvlačenja dok se ne zgadi svima.Nedoumica wrote: ↑31/03/2026 00:26Ovo ko bunker u Konjicu i aerodrom ŽeljavaDigla_da_kreci wrote: ↑30/03/2026 23:30
Func fact: tunnel u Denveru je urbana legenda, guglajte ako vas zanima.
Nije mi jasno sta ce biti tema u trecoj sezoni.
Evo čitam upravo intervju na temu treće sezone:
https://www.latimes.com/entertainment- ... eason%202.
Mada i druga meni ima dobrih dramskih momenata, meni nije losa, pogotovo priča oko Annie
Pa i ovo objašnjenje oko kvantnog računara bilo mi je zanimljivo, već sam se prepala bila da će ko u Darku svak sebi biti ćaća ili mater
Ali potpuno se slazem da je još jedna sezona mjera.
Druga tema, bilo je ovdje ljubitelja Alpha males, sad vidim ima i Njemačka verzija - Dudes.
Neko gledao?
- Ateista
#33284 Re: Gledate seriju - preporučite je
Paradise nakon dvije sezone stvarno odlicna serija, bas me pozitivno iznenadila. Cak i da nema ovih SciFi elemenata, opet bi bila dobra, a oni je dodatno jos zacine i podignu na visi nivo. Radnja za sad fino osmisljena, gluma dosta dobra i likovi fino razradjeni, vecinom nisu crno-bijeli, pogotovo SInatra i preCjednik su bas dobro razradjeni likovi.
Vidjecemo samo kako ce zavrsiti, imaju priliku da je dobro zavrse, ali i da zaseru.
IT Welcome to Derry - nisam jos cijelu odgledao, ali za sad jako zanimljiva.
Svidja mi se sto su do sad donekle objasnili neke stvari koje nikad nisu u filmovima oko samog IT-a, a pogotovo mi se svidja nacin na koji su suknuli americi vezano za rasnu segragaciju i istrebljenje indijanaca. Nije ono sto je sad popularno u serijama da se pod svaku cijenu mora ubaciti neki crnac, kinez, LGBT, da se zadovolje kote, vec direktno i bez ikakvog umotavanja i uljepsavaja kao dio radnje pokazuju koliko su neke grupe bile diskriminisane u to doba i fino to uklapaju sa osnovnom radnjom.
Vidjecemo samo kako ce zavrsiti, imaju priliku da je dobro zavrse, ali i da zaseru.
IT Welcome to Derry - nisam jos cijelu odgledao, ali za sad jako zanimljiva.
Svidja mi se sto su do sad donekle objasnili neke stvari koje nikad nisu u filmovima oko samog IT-a, a pogotovo mi se svidja nacin na koji su suknuli americi vezano za rasnu segragaciju i istrebljenje indijanaca. Nije ono sto je sad popularno u serijama da se pod svaku cijenu mora ubaciti neki crnac, kinez, LGBT, da se zadovolje kote, vec direktno i bez ikakvog umotavanja i uljepsavaja kao dio radnje pokazuju koliko su neke grupe bile diskriminisane u to doba i fino to uklapaju sa osnovnom radnjom.
-
JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#33285 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ohoho, ima itekako. Samo da si prebacio još koju epizodu.dječak sa šibicama wrote: ↑02/04/2026 14:36 Ovaj Nesto lose ce se dogoditi, otkazujem sa preppruke nakon 4 epizode.
- dale cooper
#33286 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ko ima namjeru da se ženi/uda i vjeruje u srodne duše neka ne gleda Something Very Bad Is Going to Happen inače ima da se oduči od tih namjera.
Inače sasvim solidna serija, ali ako ćete je već odgledati morati odgledati do kraja.

Inače sasvim solidna serija, ali ako ćete je već odgledati morati odgledati do kraja.
- alcho
#33287 Re: Gledate seriju - preporučite je
6.8 ocjenadale cooper wrote: ↑04/04/2026 00:27 Ko ima namjeru da se ženi/uda i vjeruje u srodne duše neka ne gleda Something Very Bad Is Going to Happen inače ima da se oduči od tih namjera.![]()
![]()
- Point.
#33288 Re: Gledate seriju - preporučite je
Počela druga sezona your friends and neighbors 

-
doktor78
#33289 Re: Gledate seriju - preporučite je
Dobar Detective Hole.
Radnja serije vrlo vjerno prati radnju knjige "Djavolja zvijezda".
Dobar soundtrack.
Radnja serije vrlo vjerno prati radnju knjige "Djavolja zvijezda".
Dobar soundtrack.
- BarbaDue
#33290 Re: Gledate seriju - preporučite je

Međutim, da sam znao da će 3 sezona tek za godinu dana prije gledanja sačekao bi i nju
Last edited by BarbaDue on 05/04/2026 21:00, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#33292 Re: Gledate seriju - preporučite je
Tucem opet The People vs OJ Simpson: American crime story.
Sad mi puno bolje lijeze sa vise predznanja
Sad mi puno bolje lijeze sa vise predznanja
- banjaluka078
- Moderator
#33293 Re: Gledate seriju - preporučite je
To nije ova? https://mojtv.hr/emisije/85201/o-j-stvo ... erici.aspx_BataZiv_0809 wrote: ↑05/04/2026 21:02 Tucem opet The People vs OJ Simpson: American crime story.
Sad mi puno bolje lijeze sa vise predznanja![]()
Ja je pratim nedjeljom na HRT2.
- ShnjaZZZ
#33294 Re: Gledate seriju - preporučite je
Nah, ovo je dokumentarac.banjaluka078 wrote: ↑05/04/2026 22:32To nije ova? https://mojtv.hr/emisije/85201/o-j-stvo ... erici.aspx_BataZiv_0809 wrote: ↑05/04/2026 21:02 Tucem opet The People vs OJ Simpson: American crime story.
On priča o seriji American Crime Story čija je prva sezona posvećena OJ-u i zove se People vs OJ
Pogledaj, odlična je.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#33295 Re: Gledate seriju - preporučite je
Nije, ali nakon gledanja tog doku-series preporucujem da pogledas i ovu igranu seriju.banjaluka078 wrote: ↑05/04/2026 22:32To nije ova? https://mojtv.hr/emisije/85201/o-j-stvo ... erici.aspx_BataZiv_0809 wrote: ↑05/04/2026 21:02 Tucem opet The People vs OJ Simpson: American crime story.
- banjaluka078
- Moderator
#33296 Re: Gledate seriju - preporučite je
@ShnjaZZZ , @_BataZiv_0809 , hvala! Pogledaću i tu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#33297 Re: Gledate seriju - preporučite je
Dokumentarac ce ti biti jako dobra podloga za tu seriju koja je isto vrlo kvalitetno uradjena.
Seriju sam gledao kad su bile one karantene u aprilu 2020. i bila mi je jedna u nizu, a predznanje o slucaju mi je bilo enciklopedijsko- znao za filmsku potjeru, mislim da cak nisam ni znao je li oslobodjen ili ne, ali da je sudjenje bilo cirkus u svakom smislu....
Nakon ovog dokumentarca, serija ide puno bolje, narocito vidis kako je uvod dobro odradjen
Jedino je Cuba mozda misscast u ulozi i to samo zbog nacina na koji zvuci. O.J. je imao dubok muzevan glas kao radijski voditelj, dok Cuba .... well bas i ne...
- banjaluka078
- Moderator
#33298 Re: Gledate seriju - preporučite je
Super, hvala za preporuku.
- dječak sa šibicama
#33299 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ne znam kako mi je promakla Paradise, gledam prvu sezonu, odlicna.
Dosao do 7 epizode prve sezone.
Mozda je malo promasena atmosfera u "bunkeru" jer tesko je to predstaviti, kako bi to bilo, ali ne vjerujem da bi bila harmonija osim ako je u pitanju 25000 debila, samozivih egocentrika.
Zato 7 epizoda najbolje moguce pogodjena atmosfera u slucaju onoga sto bi se eto dogodilo.
Dosao do 7 epizode prve sezone.
Mozda je malo promasena atmosfera u "bunkeru" jer tesko je to predstaviti, kako bi to bilo, ali ne vjerujem da bi bila harmonija osim ako je u pitanju 25000 debila, samozivih egocentrika.
Zato 7 epizoda najbolje moguce pogodjena atmosfera u slucaju onoga sto bi se eto dogodilo.
- alcho
#33300 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ja sam evo pogledao prve 3 epizode Paradise. ..vjerovatno najdosadnije tri episode bilo cega sto je ikad snimljeno za TV... Al vidim po ocjenama da bi sad trebalo da ide na bolje...
Do sada loše, preloše
Do sada loše, preloše