Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nadjoh ovu forku Pavehawka s upaljenim nocnim reflektorom:
Mislim da nisu Ameri, govori za poginulog šehid, u civilkama su, ili je neka varka, ne znam. Zatamljen je video poginulih, a da su Ameri sto bi bili.. Mozda su pali na civile, haj znaj..
Last edited by last mohicans on 05/04/2026 14:47, edited 1 time in total.
last mohicans wrote: ↑05/04/2026 14:44
Mislim da nisu Ameri, govori za poginulog šehid, u civilkama su, ili je neka varka, ne znam. Zatamljen je video poginulih, a da su Ameri sto bi bili..
Meni se ucinilo da onaj ispred kamermana u jednom trenutku odgovara DUSHMAN
@Hajlac
Evo šta grok veli, kazem ti, prije da su Iranci koji su trazili pilote..
Snimatelj (muški glas, uzbuđen, pomalo drhtav, snima noću u mraku):„Inhā kasānī hastand ke donbāle khalabān-e āmrikāyi migashtand.“
(Ovo su ljudi koji su tražili američkog pilota.)
„Negāh konid, hame niz mosallah hastand.“
(Pogledajte, svi su naoružani.)
Ponavlja slično više puta:
„Inhā hamān kasānī hastand ke donbāle khalabān migashtand… Negāh kon, hame niz mosallah-and.“
(Ovo su upravo oni koji su tražili pilota… Pogledaj, svi su naoružani.)
Govori u množini, naglašava da su naoružani (mosallah) i da su bili u potrazi za „khalabān-e āmrikāyi“ (američkim pilotom). Ne spominje eksplicitno IRGC ili vojsku, ali iz konteksta i oružja koje se vidi pored tijela, tvrdi da su to bili naoružani ljudi (vjerojatno civili, Basij ili lokalne milicije) koji su išli po nagradu koju je Iran
ako je ova najnovija prijetnja izrecena od Krampa izrecena poslije herojskog i najuspjesnijeg od svih uspjesnih spasavanja vojnika Rayana u istoriji (ne)covjecanstva… onda to upucuje na samo jedno:
last mohicans wrote: ↑05/04/2026 14:54
@Hajlac
Pa ako je suditi po tom AI prevodu dijaloga, covjece Ameri su ti koji su helikopterima pogodnim za nocnu potragu trazili (svog) americkog pilota.
Nema sanse da bi Iranci nekakav svoj helikopter rizikovali u takvoj situaciji (nocna potraga a prethodno javno na TV-u objavili novcanu nagradu za hvatanje Jenkija).
Jel ti fakat mislis da su Iranci toliko glupi da rizikuju nocno (greskom) obaranje svog helikoptera od strane bijesnih lokalaca?
Last edited by Hajlac on 05/04/2026 15:01, edited 2 times in total.
Iranski državni mediji oštro su demantovali tvrdnje američkog predsjednika Donalda Trumpa da je spašen drugi član posade oborenog borbenog aviona F-15 Eagle. Prema njihovim navodima, operacija spašavanja nije završila uspješno.
Dok je Trump ranije saopćio da je pilot izvučen u velikoj akciji u kojoj su učestvovale desetine aviona, iranska novinska agencija Tasnim tvrdi suprotno. Pozivajući se na vojne izvore, navode da su iranske snage spriječile operaciju i pritom uništile više američkih letjelica u južnoj pokrajini Isfahana.
Prema tim tvrdnjama, pogođena su dva helikoptera tipa Black Hawk, kao i transportni avion C-130, koji su navodno uništeni tokom pokušaja izvlačenja pilota. Iranski mediji objavili su i snimke koji, kako tvrde, prikazuju ostatke tih letjelica.
last mohicans wrote: ↑05/04/2026 14:54
@Hajlac
Pa ako je suditi po tom AI prevodu dijaloga, covjece Ameri su ti koji su helikopterima pogodnim za nocnu potragu trazili (svog) americkog pilota.
Nema sanse da bi Iranci nekakav svoj helikopter rizikovali u takvoj situaciji (nocna potraga a prethodno javno na TV-u objavili novcanu nagradu za hvatanje Jenkija).
Sto ne bi, pa nece ga pjeske traziti u tolikim prostranstvima. Grok veli da nisu ameri, a koliko je i njemu vejrovati. Tvrdi da se kaze Iranci koji su bili u potjeri za pilotom, a autentičnost nije potvrđena.
zigzag wrote: ↑04/04/2026 13:47
Nikad nikog nisam stavio na foe al ovaj hajlac je prvi i vjerovatno jedini.
Po pola sata listam nekakve linkove.....i premalo konkretnih stvari.
Znaci nisi stavio Damira Sumira - kao ubjedljivo najveceg forumskog trola i spamera?
Niti si se bunio kad su ovdje postavljani zvanicni proglasi/poluistine Ministarstava Unutrasnjih Poslova kojekakvih Izrahella, UAE...valjda je to po tebi vise onako "konkretno" kako kazes. Uz nagadjanja, glasine, besmislena prepucavanja/zacatavanja s pedo-cionistima i tako te konkretne stvari
Vrlo indikativno hmmm
Dupli arsini
Ono kao konstruktivniji su postovi tipa:
"Reptili bre..... "
kao da je ovo TikTok
covjek je u pravu. ovo sto ti radis se bukvalno zove spamanje. i, ako se vec sam poredis sa sumirom, onda i to dovoljno govori... jer "sto bas mene. ima neko gori i od mene" je nasa standardna prica. i, pritom ,glupa...
obuzdaj se malo hebemu. ne treba svaki sat postaviti deset postova od kojih ce vecina forumasa samo preskociti, jer im je pun hurac spamanja istima od iste osobe... napisi neki osvrt ili daj svoje misljenje o necemu sto se desilo ili se desava. samo dijeljenje/kopiranje svih ovih stvari koje postavljas su zaista postali zamorni brate...
last mohicans wrote: ↑05/04/2026 15:05
Sto ne bi, pa nece ga pjeske traziti u tolikim prostranstvima.
Normalno da nece pjeske
Nego autima/dzipovima, dojavljivanjem lokalaca mobitelom itd.
Ali da svoje helikoptere ubace u takvu situaciju gdje lokalci pucaju na sve sto leti nisu budale uradit.
Evo jos jednog videa sa nocnim reflektorom helikoptera za koji govore da je Americki (a ne iranski):
Bobi wrote: ↑05/04/2026 12:36
Za koga ste vi navijali kad je US bombardovala Srbiju ?
Nije US nego NATO i nije na Srbiju nego na SR Jugoslaviju. Tako se tada zvala.
I ako ćemo biti principijelni na SR Jugoslaviju je izvršena agresija a NATO je zločinačka organizacija.
Ako ćemo biti princijelni izvršena je "agresija" nakon što je SR Jugoslavija izvršila agresiju na Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te krenila s istim razlozima i na Kosovo.