Naravno da je lako normalnim ljudima.
Ali vidis kako doticni "HamasAtrocities" bolesnik spinuje...
Nemaš ti osjećaj za prostor kolega.Haris.ba wrote: ↑04/04/2026 11:17Bosna i Iran imaju otprilike istu gustinu naseljenosti. Sad, imaju varijacije po regionima, ali u sustini nebitno.GungodessMissFortune wrote: ↑04/04/2026 11:11 Istovremeno zaboravljate da je Iran ogromna zemlja i da je gotovo nemoguće pokriti svaki metar zemlje ljudima koji nose, kako ih nazivate, RPG-ovima. Opet ponavljam nije mapa Irana mapa iz Call of Duty.
Imaju ogromnu vojsku i bez problema mogu otici na svaku stratesku cuku da cekaju helikoptere. Nema potrebe pokrivati svaki metar zemlje. Zna se kuda se otprilike mora proci kada se leti nisko.
Ja ko sisa realnost. Bitan je osjecaj.GungodessMissFortune wrote: ↑04/04/2026 12:49Nemaš ti osjećaj za prostor kolega.Haris.ba wrote: ↑04/04/2026 11:17Bosna i Iran imaju otprilike istu gustinu naseljenosti. Sad, imaju varijacije po regionima, ali u sustini nebitno.GungodessMissFortune wrote: ↑04/04/2026 11:11 Istovremeno zaboravljate da je Iran ogromna zemlja i da je gotovo nemoguće pokriti svaki metar zemlje ljudima koji nose, kako ih nazivate, RPG-ovima. Opet ponavljam nije mapa Irana mapa iz Call of Duty.
Imaju ogromnu vojsku i bez problema mogu otici na svaku stratesku cuku da cekaju helikoptere. Nema potrebe pokrivati svaki metar zemlje. Zna se kuda se otprilike mora proci kada se leti nisko.
Pad se desio u Kuzestanu, prostor otprilike ko Bosna. Oni im lete sa helikopterima kako hoce.konektovan wrote: ↑04/04/2026 12:29
Ja ne znam o cemu ti pises, hebote, jucer dva aviona srusili, dva helikoptera ostetili, pa nije bas da su tako neorganizovani i da im nesto steka, prije da koriste maksimalno i efikasno ono sto imaju..Opet, nije hebeni Iran velicine Sa kantona..![]()
Ta Call of Dutuy logika u realnom vremenu/prostoru jednostavno ne prolazi.Haris.ba wrote: ↑04/04/2026 13:03Ja ko sisa realnost. Bitan je osjecaj.GungodessMissFortune wrote: ↑04/04/2026 12:49Nemaš ti osjećaj za prostor kolega.Haris.ba wrote: ↑04/04/2026 11:17
Bosna i Iran imaju otprilike istu gustinu naseljenosti. Sad, imaju varijacije po regionima, ali u sustini nebitno.
Zato nam i jeste sve u drzavi kako treba jer se je bitan osjecaj, a ne brojke.
Kuzestan provincija u kojoj je bio pad je velika 64 hiljade km2. Malo veca od Bosne. Ima skoro 5 miliona stanovnika, duplo vise nego Bosna.
Sta je problem da se ovlada tim prostorom?
Pad se desio u Kuzestanu, prostor otprilike ko Bosna. Oni im lete sa helikopterima kako hoce.konektovan wrote: ↑04/04/2026 12:29
Ja ne znam o cemu ti pises, hebote, jucer dva aviona srusili, dva helikoptera ostetili, pa nije bas da su tako neorganizovani i da im nesto steka, prije da koriste maksimalno i efikasno ono sto imaju..Opet, nije hebeni Iran velicine Sa kantona..![]()
Znaci nisi stavio Damira Sumira - kao ubjedljivo najveceg forumskog trola i spamera?
https://www.klix.ba/biznis/privreda/kri ... /260402054"Ovo dodatno je izazvalo takav udar na repromaterijal. Samo prije Nove godine, kad smo mi kupovali đubriva za ovogodišnju sezonu, cijena 100 kilograma bila je 73 KM, sad je negdje oko 105 KM s tendencijom daljeg rasta. I nije problem samo što cijena raste, nego što ćemo mi, možda ako se ovo nastavi i produži rat, imati nestašicu tog đubriva. Osnovne komponente za đubrivo ili veliki dio tih komponenti dolazi upravo iz područja zapadne Azije, Irana i zemalja koje su zahvaćene ovom krizom", kazao je Gradaščević.
Gradaščević dodaje da bi cijene hrane mogle porasti ukoliko sukobi na Bliskom istoku potraju još dva do tri mjeseca. Istakao je i da bi moglo doći do nestašice nekih proizvoda.