Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa dobro nije bezobrazluk to je zakon
I placam ja preko aplikacije reko samo mi reci onaj dole broj da mogu upisati
Kaze ti platio a nisam ti ni urucio kazneni nalog
Vjerojatno jedan medju rijetkima koji ke tako brzo platio
Koja app je najbolja za kamere....radarbot je za kurac nije tacna tj ne pokazuje tacnu lokaciju vozlia npr vozim se dzemala bijedica app pokazuje da sam alipasinom pored agrama I slicno...
Mislio sam da bolesnije od usporivača na svakih 50 m (u Tuzli) ne može ali sam se poprilično zeznuo.
Ima li đe kakva statistika na temu koliko se sigurnosna situacija na cesti popravila s ovih do sada postavljenih 6284 kamere, a čime bi eventualno opravdali trpanje novih?
Ne znam sto bi ove kamere ikome smetale kad mozes vozit isto, ja ih ne registrujem uopste, prodjem 20 preko ogranicenja sa telefonom u ruci dok muziku namjestim i sa i bez nje, a stiti ti auto od kradje ako je vjerovati statistici. Niti jedna mana po vozaca. Eh sad, sto ljudi uspore 10 ispod ogranicenja na glavnoj kad je vide, to je drugo... Sto vise budzeta ode u ove kamere, manje ga ima za radare
Da li je iko primjetio da u Sarajevu npr na Vrbanji kada nema policajaca da ureduju saobracaj ide relativno OK. Cim policija dodje da ureduje nastane kolaps. Da li ovo namjerno rade, dosta raje je to primjetilo. Obicno su to mladi policajci. Kada naprave cep onda se kao jave na telefon i nestanu. Ovo pratim vec 2 mjeseca i uvijek je tako. Kada vidim zastoj znam da policija ureduje na raskrsnicama koje dolaze.
tokio25 wrote: ↑23/03/2026 14:22
Pa eto pise u tekstu
Kad je postavljena prva kamera bilo je 600 auta ukradeno (nisam zapamtio koji period) a sada je to palo za 90%
Ps. Godisnji nivo
To sa kamerama u kontekstu krađa ima 10% uticaja, ostalo se nekako poklopilo sa akcijom Volan, ubistvom 2 policajca, ubistvom điksona prilikom krađe na Ilidži i sličnim akcijama
Kakve kamere kakvi bakraci danas glavnom oko petnaest vozi milicijski kombi a iza njega onaj novi oklopnjak nidje tablica samo rotacije upalili i vozi oni mogu a sirotinja ne moze, a da se angazuje slepa ili labudica ni pod razno
skrećem prema alti, dakako idem izlivnom trakom koja je prazna
odjednom neka ženska sa šina daje žmigavac, skreće prema meni i mlatara rukama
stadoh da se ne sudarimo
poslije skontah da ću vjerovanto kaznu dobiti?
ni kriv ni dužan
ili?
hopi wrote: ↑04/04/2026 18:38
stadoh da se ne sudarimo
ni kriv ni dužan
ili?
Nema ili, to je to..
Nisi trebao stajati pa nek udara
Jel to u izlivnoj kod alte kamera biljezi kad neko stane?
Milion mogucih razloga da neko opravdano stane, kao taj ili izleti pjesak, zivotinja, zafuzva se ispred i stvori kolona, svasta nesto.
Idiotizam teski ako je tako, samo ne kontam kako kamera automatski prepozna da je neko stao?
stadoh da se ne sudarimo
ni kriv ni dužan
ili?
stadoh da se ne sudarimo
ni kriv ni dužan
ili?
Zašto bi dobio kaznu?
Jer je tu kamera kolega, koja bilježi kada se neko zaustavi u traci. Postavljena je jer su je ljudi koristili kao parking.
stadoh da se ne sudarimo
ni kriv ni dužan
ili?
Zašto bi dobio kaznu?
Jer je tu kamera kolega, koja bilježi kada se neko zaustavi u traci. Postavljena je jer su je ljudi koristili kao parking.
Jesi li siguran da je tu kamera?
Kamere koje su postavljene po autobusnim stajalištima očitavaju registraciju koja im je u kadru i automatski šalju kaznu, ne razlikuju prolazak od zaustavljanja.
Tako da sumnjam da je negdje u izlivnoj traci postavljena kamera