Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imamo i jedne od najnižih plata u Europi. Plata 1000KM, litar goriva 3.50KM
Njemačka plata 1500€, litar goriva oko 2€
zasto neko ima auto ako ima tako malu platu?
Nekome je auto potrebno da bi radio svoj posao(primjer poštari koji često koriste svoj automobil, kao i dostavljači korpa i glovo platformi za dostavu) ili da bi putovao na posao(radiš u firmi do koje nema gradskog prevoza ili nemaš s kim zajedno putovati na posao jer ne radite u istoj firmi i/ili nemate isto radno vrijeme). Nemaju svi minimalnu platu ali ima ih, kako sam čitao poštarski posao nije nešto značajno plaćen, kako sam čitao oko 1200KM, a često moraju koristiti svoje lične automobile.
razumijem ja to al mora li imati mercedesa umjesto da kupi punta npr
kad si se dotakao korpe i glova
koliko su bahati trebalo bi im kazne na svakom cosku pucati da im se ne isplati nikako dostava
tokio25 wrote: ↑04/04/2026 16:13
koliko su bahati trebalo bi im kazne na svakom cosku pucati da im se ne isplati nikako dostava
Nisam ni napisao da vozi mercedesa. Gorivo mu nije jeftinije ako vozi punta u odnosu na mercedesa, plaćati će isto po litri. Punto može trošiti više goriva nego mercedes.
tokio25 wrote: ↑04/04/2026 16:13
Nisam ni napisao da vozi mercedesa. Gorivo mu nije jeftinije ako vozi punta u odnosu na mercedesa, plaćati će isto po litri. Punto može trošiti više goriva nego mercedes.
koliko je platio mercedesa i koliko su servisi za isti ako ga ikako odrzava a koliko za punto?
nije gorivo jedini trosak
upravo tom politikom koju ti zastupas imamo grobove na cesti
MinistarKulture wrote: ↑04/04/2026 16:18
U Sarajevu je danas totalni kolaps saobracaja
Sve po jedno u autu
Gorivo je jeftino
Danas je ludnica u saobracaju bila. Kod BCCa oko 14h kao u najvecim spicama, pomislio sam da je neki sudar kod zgrade avenije ili gore iznad kod kvadrant pijace, ali na srecu nije sudar niti sta slicno. Nenormalan broj auta
mi smo prvaci da se pokazemo pa kasnije da kukamo kako nema kako je sve skupo i sl
ovi sto se vozaju sada vecinu necemo vidjeti sljedece sedmice radnim danima
plus sto je dosta dijaspora (iz meni nepoznatog razloga u sarajevu) doprinosi vecini automobila
Legle plate, penzije mada penzioneri uglavnom ne voze, dosla dijaspora Uskrs na zapadu neradno, Sarajevo ko prkno usko, dosli iz okolnih gradova u kupovinu, nakupi se.
Glavni grad, taman jos da u Sarajevu nema guzvi, nismo Kakanj
Istina, i sunce bitan faktor. Ja danas radim a pricam sa zetom, on docekao sunce odmah upalio ljubimca i ode da trosi pare ne pita sta kosta koliko kosta. Hadzija se do 20 u mjesecu, a ima dobru platu nije da nema, potrosi i onda ceka prvi
Sat vremena carsija dobrinja, trola jedno 15-20min pokusavala da udje na stanicu kod austrijskog. Nigdje ni jedan policajac nije vidjen vani. A kamo li da pokusa sta rjesiti.
Kolona od skenderije do austrijskog, jer ljudi cekaju da udju na onaj parking na austrijskom. Blokiraju cestu, dodje trola, jos vise blokira i nanizaju se auta. U jednom trenutku ne mozes vise ni prema carevoj ni na bistrik skrenuti
Koliko god se pravdala upotreba auta onim sumanutim primjerima gdje frajer živi na zmajevcu, radi na Bjelašnici, žena u ilijašu a djeca idu na Trebević, ovi sunčani vikendi ipak dokazuju da je naš narod uglavnom ovisan o autima. Masa ljudi pali auto i vozi da ide PROŠETATI po gradu.
Bila je gužva i od Stupa prema Ilidži.
Ja mislim da nafta može ići do nekih 4,20 KM/l, tek tada bi možda bilo primijetno manje vozila na cesti. Ali na kraju, voziti se mora.