Evo za pocetak. Za 1. Razred osnovne muzicke sasvim dovoljno
https://brothers-music.com/proizvod/val ... sa-torbom/
gitara&gitaristi
Moderator: _BataZiv_0809
- nepass1
#1452 Re: gitara&gitaristi
Ma prvi razred skole opcenitoepik wrote: ↑03/04/2026 22:09 Evo za pocetak. Za 1. Razred osnovne muzicke sasvim dovoljno
https://brothers-music.com/proizvod/val ... sa-torbom/
Hvala
-
epik
#1453 Re: gitara&gitaristi
Ma ne ide to tako, ne znam ko vas je savjetovao da dijete od 7 god uci svirati gitaru. Da bi dijete moglo da prati casove prvo treba da se opismeni, da zna kako treba citati i pisati, jer je solfedgio segment bitan kao i vjezbanje gitare. Drugo dijete od 7 godina nema dovoljno razvijenu ruku da bi uopste moglo da svira, narocito lijeva ruka. U 1. razred muzicke se upisuju u 4. razredu osnovne skole. Klavir inekako prakticno da uci... gitara jok.nepass1 wrote: ↑04/04/2026 10:17Ma prvi razred skole opcenitoepik wrote: ↑03/04/2026 22:09 Evo za pocetak. Za 1. Razred osnovne muzicke sasvim dovoljno
https://brothers-music.com/proizvod/val ... sa-torbom/7g
Hvala
- nepass1
#1454 Re: gitara&gitaristi
Instruktor klavira, ma sve je to igra, pjevanje, sviranje. Niko to ne shvata ozbiljno od nas odraslih, zato i kazem, nesta jeftino. Ni instruktor nije ono sjedi dva casa mlati po klaviru. Sve kroz igru.epik wrote: ↑04/04/2026 11:10Ma ne ide to tako, ne znam ko vas je savjetovao da dijete od 7 god uci svirati gitaru. Da bi dijete moglo da prati casove prvo treba da se opismeni, da zna kako treba citati i pisati, jer je solfedgio segment bitan kao i vjezbanje gitare. Drugo dijete od 7 godina nema dovoljno razvijenu ruku da bi uopste moglo da svira, narocito lijeva ruka. U 1. razred muzicke se upisuju u 4. razredu osnovne skole. Klavir inekako prakticno da uci... gitara jok.nepass1 wrote: ↑04/04/2026 10:17Ma prvi razred skole opcenitoepik wrote: ↑03/04/2026 22:09 Evo za pocetak. Za 1. Razred osnovne muzicke sasvim dovoljno
https://brothers-music.com/proizvod/val ... sa-torbom/7g
Hvala
Mala samo zivi za to da ode na casove, kuci po onim igracka klavijaturama po cijeli dan mlati, uci pjesme, ponavlja sta je naucila. Nista ps, mob, lutke, igracke. Samo sviranje.
Mi je upisali haj malo da se druzi sa djecom. Niko tu ne vidi buduceg santanu, nit se ide prema tome.
Ugl kaze instruktor da bas hoce da nauci, da je fokusirana, da brzo kopca. I da bi je on ubacio u neku svoju grupu da sviraju gitaru. Da polako pocne uciti note i sta ja znam sta sve ide uz to.
Ne pricamo ovdje ni o kakvom profesionalnom bavljenju gitarom, nit smo mi kineski roditelji gdje dijete mora ici u muzicku i 10h dnevno vjezbati.
I kontam haj kad vec ona ima zelju a nisu ni neke pare ovih 180km, za sta se sve potrosi, da joj ispunimo zelju. Sad hoce li to trajati 3 mjeseca, 3 godine haj mu ga znaj.
- Ateista
#1455 Re: gitara&gitaristi
Valencia koju je kolega Epic predlozio je sasvim OK izbor, jeftine a nista im ne fali, ni sa nesto skupljom nece nista primijetno bolje dobiti, pogotovo sto neko ko je pocetnik nece primijetiti ni da joj kupis puno skuplju i bolju gitaru.nepass1 wrote: ↑03/04/2026 15:46I haj ako ti nije mrsko ili ti ili @epik dajte konkretan model, mislim ja ovo citam, ove karakteristike gitara, bukvalno me mozes sad u operacionu salu staviti da radim transplantaciju srca jednako razumijem
Max svih maxova sto se love tice je 250. Sto manje to bolje.
Ja ne mislim da je prerano, djeca jako mala mogu svasta nauciti, samo je bitno da onaj ko uci ima odgovarajuci pristup tom uzrastu.
Jedino je malo nezgodno sto za bilo kakav pocetni uspjeh na gitari treba puno vise truda nego recimo za klavir, kod gudackih instrumenata jos i teze nego na gitari, pa to maloj djeci moze biti demotivisuce, dosta vjezbanja prije nego sto ista smisleno uspiju odsvirati, ali opet po meni to ne znaci da ne mogu i ne trebaju vjezbati.
I dalje nisam siguran da li ici na punu ili 3/4, cak i ako je visoka, opet ce mozda biti teze nauciti na punoj velicini a nesto lakse na manjoj, pa je zbog toga mozda bolje ici na manju.
Brothers je OK music shop, radnici tamo su ljubazni i normala, vjerujem da bi i oni mogli dati savjet oko velicine gitare, samo da povedes i kcerku pa da vide koja velicina joj najbolje lezi u rukama.
- nepass1
#1456 Re: gitara&gitaristi
Ok, menije gitara komad drveta 5-6 zica i 5-6 sarafa. Zato i pitam za savjet.Ateista wrote: ↑04/04/2026 11:57Valencia koju je kolega Epic predlozio je sasvim OK izbor, jeftine a nista im ne fali, ni sa nesto skupljom nece nista primijetno bolje dobiti, pogotovo sto neko ko je pocetnik nece primijetiti ni da joj kupis puno skuplju i bolju gitaru.nepass1 wrote: ↑03/04/2026 15:46I haj ako ti nije mrsko ili ti ili @epik dajte konkretan model, mislim ja ovo citam, ove karakteristike gitara, bukvalno me mozes sad u operacionu salu staviti da radim transplantaciju srca jednako razumijem
Ja ne mislim da je prerano, djeca jako mala mogu svasta nauciti, samo je bitno da onaj ko uci ima odgovarajuci pristup tom uzrastu.
Jedino je malo nezgodno sto za bilo kakav pocetni uspjeh na gitari treba puno vise truda nego recimo za klavir, kod gudackih instrumenata jos i teze nego na gitari, pa to maloj djeci moze biti demotivisuce, dosta vjezbanja prije nego sto ista smisleno uspiju odsvirati, ali opet po meni to ne znaci da ne mogu i ne trebaju vjezbati.
I dalje nisam siguran da li ici na punu ili 3/4, cak i ako je visoka, opet ce mozda biti teze nauciti na punoj velicini a nesto lakse na manjoj, pa je zbog toga mozda bolje ici na manju.
Brothers je OK music shop, radnici tamo su ljubazni i normala, vjerujem da bi i oni mogli dati savjet oko velicine gitare, samo da povedes i kcerku pa da vide koja velicina joj najbolje lezi u rukama.
Ja to gledam na fazon fina je grupa ljudi, fina djeca i ova starija od nje, moje dijete uziva sa njima, tv, mob, ps bukvalno vise ne postoje za nju, ne slusa hrke krke muziku sa granda, jebi ga nek mlatara po zicama, meni je win-win situacija
Kad god sjedem u auto, krenemo negdje dalje kaze pusti nam queen, meni srce ko stijena, zena ludi ona hoce cetinskog i toseta
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
- Ateista
#1459 Re: gitara&gitaristi
To je najvaznije, zanimacija koja pozitivno utice, dobro drustvo, sta god da izadje iz toga moze biti samo dobro, pogotovo to sa izborom muzike i sto ne visi na ekranina, kad cujes sta sve djeca slusaju i kako provode vrijeme, i treba da budes sretan zbog toga. Neka joj je sa srecomnepass1 wrote: ↑04/04/2026 12:20Ok, menije gitara komad drveta 5-6 zica i 5-6 sarafa. Zato i pitam za savjet.Ateista wrote: ↑04/04/2026 11:57Valencia koju je kolega Epic predlozio je sasvim OK izbor, jeftine a nista im ne fali, ni sa nesto skupljom nece nista primijetno bolje dobiti, pogotovo sto neko ko je pocetnik nece primijetiti ni da joj kupis puno skuplju i bolju gitaru.nepass1 wrote: ↑03/04/2026 15:46
I haj ako ti nije mrsko ili ti ili @epik dajte konkretan model, mislim ja ovo citam, ove karakteristike gitara, bukvalno me mozes sad u operacionu salu staviti da radim transplantaciju srca jednako razumijem
Ja to gledam na fazon fina je grupa ljudi, fina djeca i ova starija od nje, moje dijete uziva sa njima, tv, mob, ps bukvalno vise ne postoje za nju, ne slusa hrke krke muziku sa granda, jebi ga nek mlatara po zicama, meni je win-win situacija
Kad god sjedem u auto, krenemo negdje dalje kaze pusti nam queen, meni srce ko stijena, zena ludi ona hoce cetinskog i toseta
-
epik
#1460 Re: gitara&gitaristi
Nervira me ovaj zvuk na intru, ko da su telefonske zice, zvuk pršti, puca, bez volumena... Prvo sam snimio standardno preko piezzo, jos gore zvuci... onda sam isao preko condensera t.Bone... Ucini mi se da je lijepo uhvatio zvuk, kad jok... dva tri puta pokusao al ne ide...