Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#1526 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Ma ne vjerujem ja da ce biti nekih vecih iznenadjenja i promjena, barem sto se SP tice, za kasnije mozda. Sad da neko upada za SP ko nije dio ekipe bio i ko nije uigran - tesko bas.
Mozda neko ko se oporavi od povrede, tipa Gazibegovic.

Sto se lige tice, OK Borac i ta prica, ali ne bih ja potcjenjivao Vukovica. Momak je znao strasno odigrati, talentovan, pluca ima, tako da ja nuzno ne bih bio ni protiv nekog poziva. Doduse iskren da budem ne znam u kakvoj je trenutno formi.
izbjeglica_iz_besmisla

#1527 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Kod vukovica nije pitanje ni forme ni kvaliteta, nego nece covjek.

Bezbeli i on ceka svoju "prirodnu" reprezentaciju, i nek ceka. Svakom njegovo.
DaysleepeR

#1528 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

Vazda ima kauč, može kupiti pravo dobar kauč i TV da gleda Svjetsko, i nek čeka selame iz Beograda.
BHF_Manijak

#1529 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 03/04/2026 08:10 Kod vukovica nije pitanje ni forme ni kvaliteta, nego nece covjek.

Bezbeli i on ceka svoju "prirodnu" reprezentaciju, i nek ceka. Svakom njegovo.
Nisma iskreno upratio, ako je tako onda mu ja jebem nanu naninu, eto.

Uglavnom ne ocekujem velike promjene na spisku, sto je sasvim logicno, okosnica treba da su momcine koje su iznijela sav ovaj teret.
DaysleepeR

#1530 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

Pustiti momke da idu gore bez pritiska i nek se nadigravaju, nek uživaju, tako ćemo najbolje proći.

Prošli put otišli smo gore u grču, pod pritiskom, nervozni, rat novinara i igrača, užas je bilo.
izbjeglica_iz_besmisla

#1531 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

DaysleepeR wrote: 03/04/2026 08:48 Pustiti momke da idu gore bez pritiska i nek se nadigravaju, nek uživaju, tako ćemo najbolje proći.

Prošli put otišli smo gore u grču, pod pritiskom, nervozni, rat novinara i igrača, užas je bilo.
Tacno tako.

Sreca je sto SP dolazi jako brzo, manje vrmeena da nas ciganluk, zakulisne radnje i medijski senzacionalizam dodju do izrazaja.

Ako dodjemo do SP bez nekih skandala, mogli bi momci fakat bez grca otici i pofajtati se.
Point.

#1532 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

insaneinthebrain wrote: 02/04/2026 21:13 red je da Barbarez povede nekog iz premijer lige. pa makar nek sjedi na tribinama. bice dovoljno mjesta samo je pitanje ima li htijenja i volje
Zašto je red? Pa nije reprezentacija merhamet udruženje. Idu oni koji zaslužuju biti tamo, prvenstveno zbog toga, a ne gdje ko igra.
Logovan

#1533 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Ja očekujem da se pozove jedan novi ili dvojica, ali mlađi od kojih možemo imati koristi u budućnosti. Osim ako se ne naleti na nekakvog recimo starijeg bombardera iz jače lige, onda bi možda mogao i ovakav. :D Eto ima nekakav Ćatović, pa Jakupović, Ličina, itd, pa neka se pozove neko. Možda naletimo na novog Muharemovića, Alajbegovića, itd. Iz naše lige ako ima neko vrijedan pozvati ga, ako nema jebi ga, nemoj na silu.
apsidejzi

#1534 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by apsidejzi »

U Ameriku trebaju ici oni koji su izborili odlazak u Ameriku. Svi novi kolaci ce samo unijeti razdor.
Porodice Foht

#1535 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Porodice Foht »

Logovan wrote: 03/04/2026 11:31 Ja očekujem da se pozove jedan novi ili dvojica, ali mlađi od kojih možemo imati koristi u budućnosti. Osim ako se ne naleti na nekakvog recimo starijeg bombardera iz jače lige, onda bi možda mogao i ovakav. :D Eto ima nekakav Ćatović, pa Jakupović, Ličina, itd, pa neka se pozove neko. Možda naletimo na novog Muharemovića, Alajbegovića, itd. Iz naše lige ako ima neko vrijedan pozvati ga, ako nema jebi ga, nemoj na silu.
Niposto. Ovo je veliki uspjeh momaka koji su bili sve vrijeme tu i treba ih povesti bez izuzetka. To je nagrada i zasluzili su je, cak i ako nisu igrali, izuzev da imas neki mocan backup, ali takvih mi nemamo, nazlost. Barba ce vjerovatno dodati Hadzikadunica i Hajradinovica, pogledati nesto na bekovskim pozicijama (Karic?) i cekati na jos jednog napadaca. Jedino povrede mogu pokvariti plan, ali to je sudbina svih reprezentacija.
Logovan

#1536 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Baš će nekakav Kerimov vršnjak unijeti razdor. :D Ako su stariji nekakva prijetnja hajde ok, ali kakav razdor sa djetetom od 20 godina. Bespotreban strah da se ne uništi dobra atmosfera.
NediM17

#1537 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by NediM17 »

Rok za podnošenje konačne liste igrača 30. maj, min. 23 igrača, max. 26, od toga min. 3 golmana.
Dugarry

#1538 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Dugarry »

palermo wrote: 03/04/2026 00:36
Dugarry wrote: 02/04/2026 21:26
Point. wrote: 02/04/2026 20:18
Jebala ih Njemačka ako su toliko glupi da misle da imaju kvaliter biti dio Manšafta sve godine. Neka pogledaju kako su ostali koji su se nadali Njemačkoj završili.
Puno je lakse odbiti Sloveniju, Svedsku i Austriju, u odnosu na Njemacku i takve zemlje. To je cinjenica.
Eto koliko, kad je i dosta Turaka igralo za Njemce :-D

Pejcinovic ima potencijal i nije nemoguce da bude imao uspjeha sa Njemackom.....Ali mu je u BiH zagarantovano mjesto prvog napadaca na duge staze. Ima i mladu ekipu, i imat se skim igrati. Stvarno se nadam da ce on jednog dana zaigrati za nas.
Zasto nu je zagarantovano mjesto prvog napadaca? Jel se to Demirovic oprasta od fudbala? Jel Bazdar jos aktivno igra?
Mislio sam na duge staze.
Pejcinovicu je 21 godina. Dosta mladji od Demirovica.

Mislim da ima veliki potencijal, pa zato ga stavljam ispred Demirovica i Bazdara.

Mislim da cemo tesko njega privuci.
Edin H.

#1539 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

NediM17 wrote: 03/04/2026 11:51 Rok za podnošenje konačne liste igrača 30. maj, min. 23 igrača, max. 26, od toga min. 3 golmana.
Hoće li biti opet cirkus?

Jedva čekam spisak. :-D

Kada će se praviti spisak familija, prijatelja, slučajnih prolaznika i kontraversnih businessman-a koji će o trošku Saveza na SP, a vala i malo shopping. :D
pezzar

#1540 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by pezzar »

Pisao sam na drugoj temi:

Trenutno bi možda Krunić mogao biti u rosteru, da bude neka opcija s klupe. Vladan Kovačević bi bio prva zamjena Vasilju. Ovaj Jovo Lukić koji je bio tu, je po meni trebao biti ispred Baždara na klupi. Baždarev razvoj ne ide po planu, čini mi se da stagnira i on. Od mlađih generacija, bar što vidim na spisku U21, Šešlak iz Sloge je pozvan i Deket iz Borca. Deketa bi (po meni) trebalo brzo priključiti A timu. Bio je u opciji i David Vuković ali čini mi se da mu karijera stagnira i da je za njega šteta što se nije odazvao pozivu (mislim da je podlegao pritiscima). Nekih drugih opcija ja ne vidim.

Da proširim za Vukovića, poslije prvog poziva je bila utakmica Kupa BiH između Borca i Zrinjskog, gdje se on nije okrenuo prema zastavi kad je intonirana himna, na šta su navijači burno reagovali što se njemu nije svidjelo. Možda je dečko samo glup.

Edit: Nacionalni sastav i jeste ovakav jer je većinom sačinjen od izbjeglica, a njih je kod Bošnjaka najviše. Čak i Hrvati u ekipi su svi rođeni u BiH.
vernes81

#1541 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by vernes81 »

Edin H. wrote: 03/04/2026 12:36
NediM17 wrote: 03/04/2026 11:51 Rok za podnošenje konačne liste igrača 30. maj, min. 23 igrača, max. 26, od toga min. 3 golmana.

Kada će se praviti spisak familija, prijatelja, slučajnih prolaznika i kontraversnih businessman-a koji će o trošku Saveza na SP, a vala i malo shopping. :D
Trenutno znamo samo ko nece biti na spisku :D
Edin H.

#1542 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

vernes81 wrote: 03/04/2026 13:13
:twisted:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1543 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by plain vanilla »

vernes81 wrote: 03/04/2026 13:13

Eno stavio story na Insta da cestita :lol:
Jadnicak
DonieBrasco

#1544 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by DonieBrasco »

Kad prođe tj. zavrsi svijetsko pred naredne kvalfikacije treba njega zvati prvo na razgovor a onda vidjeti dalje, pod uslovom da bude dobar u klubu.
DonieBrasco

#1545 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by DonieBrasco »

Edin H. wrote: 03/04/2026 12:36

Racunaj barem po jednog ako ne dva igraca iz Borca i Zrisnjskog, naravno srbi i hrvati koji imaj pravo nastupa za BiH, zvati neke padobrance van BiH koji nisu imali dodira sa ovim kvalifikacijama vjerovatno ce biti i toga.

Ali optisati bilo kojeg igraca koji je sudjelovao u ovome, igrao, bio na klupi pa i ne igrao je sramota.
luckylaka

#1546 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Sto ce biti sramota ako otpise nekoga sa ovog spiska.Ovdje ne trebaju ikebane nego 23-24 igraca u ounoj formi ili bar da ufate formu do S.P..Kada je Pape poveo Tina i Ibru onda je bilo sta ce nam (i nisu nam trebali)da se to ne bi ponovilo i.a vremena za izabrati najboljih 25-26
Edin H.

#1547 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

luckylaka wrote: 03/04/2026 19:08 Sto ce biti sramota ako otpise nekoga sa ovog spiska.Ovdje ne trebaju ikebane nego 23-24 igraca u ounoj formi ili bar da ufate formu do S.P..Kada je Pape poveo Tina i Ibru onda je bilo sta ce nam (i nisu nam trebali)da se to ne bi ponovilo i.a vremena za izabrati najboljih 25-26
Upravo tako, pratiti i izabrati najbolje u tom momentu, ali kod nas se uvijek govori o nekim prethodnim zaslugama.
LSD

#1548 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

last mohicans wrote: 03/04/2026 00:09
Plavo-bijeli wrote: 02/04/2026 23:49 Zna li se da li su Rade Krunić i Ahmedhodzic - koje Barbarez sramotno nije pozvao u ekipu i 95% foruma i navijača se slozilo sa tim da ih je trebao zvati - sto znaci da je to istina - čestitali odlazak Bosne na SP?

VIdim i Huseinbasicu super ide u klubu i karijeri.
Ko se bolan složio, ne valjaj gluposti. Da su se klosari barem udostojili čestitati. Jesu nam falili, jesu kurac? S Krunićem ne znamo ni šta se desilo, ali eto mogao je i on čestitati, barem. Drazi su mi Muharemović, a posebno Katić koji se baca na glavu za razliku od uvrijeđene princeze koja bi birala kad da igra..
Plavobijeli klaun trazi da se njemu izvinjavamo :lol: jer smo se usudili pokerasa nazivati pokerasom :-)

Ljudina bas preozbiljno shvatio forum i ovo nase forumsko preseravanje :gunjastajl:
Plavo-bijeli

#1549 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

LSD wrote: 03/04/2026 19:36
Plavo-bijeli wrote: 02/04/2026 23:49 Zna li se da li su Rade Krunić i Ahmedhodzic - koje Barbarez sramotno nije pozvao u ekipu i 95% foruma i navijača se slozilo sa tim da ih je trebao zvati - sto znaci da je to istina - čestitali odlazak Bosne na SP?

Ko se bolan složio, ne valjaj gluposti. Da su se klosari barem udostojili čestitati. Jesu nam falili, jesu kurac? S Krunićem ne znamo ni šta se desilo, ali eto mogao je i on čestitati, barem. Drazi su mi Muharemović, a posebno Katić koji se baca na glavu za razliku od uvrijeđene princeze koja bi birala kad da igra..
Plavobijeli klaun trazi da se njemu izvinjavamo :lol: jer smo se usudili pokerasa nazivati pokerasom :-)

Ljudina bas preozbiljno shvatio forum i ovo nase forumsko preseravanje :gunjastajl:
hahahahah bgt bolje bi bilo da nikako nisi nista odgovorio..nakon 5 dana se javlja..kakve si nebuloze pisao, mene bi stid bilo ikad ista vise komentarisati, ne bih ni fudbal vise gledao. Čuj meni da se izvinjavaju, pa niste mene vrijeđali :-)
luckylaka

#1550 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

LSD wrote: 03/04/2026 19:36

I jos da prati fudbal znao bi da je Huseinbasic (inace trenutno nebitan za reprezentaciju)povrijedjen vise od mjesec dana
Post Reply