Ne znam hoće li odmah u saobraćaj jer su prilično išarani i sve ili će prvo u Radionicu malo da se srede.
Moderator: anex

Još važnije"Osnovni problem koji sada imamo u putničkom prevozu jeste nedostatak voznih sredstava, odnosno garnitura, neadekvatno višegodišnje održavanje starih vozova, nedostatak kupovine novih vozova, kao i neadekvatno sufinansiranje putničkog prijevoza i infrastrukture, što se odrazilo na vrlo loše stanje. Mi imamo planove, ali oni zaista zavise od podrške koju dobijamo kroz naša ministarstva. U praksi, kada više od 10 do 15 godina ne izdvajate adekvatno za infrastrukturu, onda sve ono što ne namirite iz zakonom predviđenih izvora, prelivate iz zarade operatora. Na taj način operator nema mogućnost da obnavlja svoj vozni park ili da ga adekvatno održava, tako da je situacija vrlo teška i složena u putničkom prevozu. Mi se mučimo da održimo ove linije koje imamo, s obzirom na poremećaje i sredstva kojima raspolažemo", kategoričan je Hadžibegić.
Trebamo danas pristupiti hitnoj reformi, odnosno vrsti ozdravljenja ove kompanije. Ovakav oblik željeznica kakav danas imamo, koji je zatekla nova uprava, davno je projektovan i osmišljen u vrijeme kada su industrijski centri u BiH bili znatno aktivniji nego danas. Cijela organizacija željeznica bila je prilagođena teškim i vangabaritnim teretima, kojih danas ima sve manje. Zbog toga je važno odmah krenuti u reformu poslovnog modela, modernizaciju i optimizaciju. To mora biti urađeno, jer je, po svim analizama, postojeći model dugoročno neodrživ", kazao je između ostalog u razgovoru za Oslobodjenje.ba v.d. direktora Željeznica FBiH Mirza Hadžibegić.
Bar jedan od ta tri je prije rata bio vlasništvo ŽTO Sarajevo, '92 se zatekao na kolodvoru Ploče gdje ga je konfiskovala hrvatska država i baržom transportovala u rijeku..
Gore uopšte nema ljudi, malo čuvarske službe a ako je ko zdrav radi u Zenici, Maglaju ili Dobojublablablabla1235 wrote: ↑03/04/2026 17:28 https://www.rtvusk.ba/clanak/pozar-u-ob ... enih/13955
Dobro su se probudili![]()
Samo sto se u Iranu pita jedan covjek, a ovdje kod nas 1001. U svemuDebelinJoe wrote: ↑10/04/2026 15:53 Što neko napisa u komentarima: Da nije bilo Turaka pruga u Donjoj Jablanici nikad ne bi bila popravljena...I to nakon četiri mjeseca...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /260410134
Eto Nermine Nikšiću, mali nesposobni čovječe, čitaš li ti ovo?
Znaci dobre vijesti Šnjaz?
Akobogda, mada sve ovo nije trebalo bit ni prekinuto uopšte ali eto. Staje se na noge polako nakon katastrofe od prošle godine
Bas mi je drago burazengijaShnjaZZZ wrote: ↑11/04/2026 15:56Akobogda, mada sve ovo nije trebalo bit ni prekinuto uopšte ali eto. Staje se na noge polako nakon katastrofe od prošle godine
kakav bolan orijent express, nije 1926. nego 2026. zadnji je kroz Hrvatsku prošao prije 50 godinadječak sa šibicama wrote: ↑11/04/2026 17:32 Samo za BiH vozove astronomska cijena?
Kontam da je poznata Simplon linija ili Orijent expres, glavna tranzitna kroz ZG i Hrvatsku na zapad. Ako Turcima nije astronomska... a evo bice i nocni vlak za Zagreb.
da, i ta trasa već bar 50 godina ne prolazi kroz Hrvatsku
1. Naravno da hoće.dječak sa šibicama wrote: ↑11/04/2026 17:14 1. Hoce li i dalje biti smjena lokomotiva u Doboju pa u Dobrljinu, ono po 30 minuta sto traje?
2. Zasto nikad nije obnovljena nekad jako popularna linija Sarajevo Frankfurt. Posebno bi danas pucala jer nasih u Njemackoj vise nego u drzavi.
nisam ja zahtjevan neka mi kupe kartu ne treba linijaShnjaZZZ wrote: ↑11/04/2026 18:571. Naravno da hoće.dječak sa šibicama wrote: ↑11/04/2026 17:14 1. Hoce li i dalje biti smjena lokomotiva u Doboju pa u Dobrljinu, ono po 30 minuta sto traje?
2. Zasto nikad nije obnovljena nekad jako popularna linija Sarajevo Frankfurt. Posebno bi danas pucala jer nasih u Njemackoj vise nego u drzavi.
2. Kad Vlada FBiH odluči sufinancirat bit će i za Tokio linija.