Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BarbaDue

#1476 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

Ja ono što sam mislio o Barbi tek kad je došao ni za milimetar nisam promijenio, tako mislim i sada.
Sociolog

#1477 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Sociolog »

imam osjecaj da se vratiti Pjanica u reprezentaciju
RtrnOfSalisbury

#1478 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

Sociolog wrote: 01/04/2026 21:31 imam osjecaj da se vratiti Pjanica u reprezentaciju
ono jes da je taraba ali tolika :wink: naknadno se zovu, to iskustvo pokazuje, samo rodzaci i neki izniman talent tipa mesija and ko :razz:
Sociolog

#1479 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Sociolog »

RtrnOfSalisbury wrote: 01/04/2026 21:40
Sociolog wrote: 01/04/2026 21:31 imam osjecaj da se vratiti Pjanica u reprezentaciju
ono jes da je taraba ali tolika :wink: naknadno se zovu, to iskustvo pokazuje, samo rodzaci i neki izniman talent tipa mesija and ko :razz:
Iskreno, da se ne lazemo, 95% da ce ga zvati i vratiti ga :wink:
RtrnOfSalisbury

#1480 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

Sociolog wrote: 01/04/2026 21:41
jebga, prezivjeli smo i gore, zivsti se mora
Point.

#1481 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

BarbaDue wrote: 01/04/2026 21:16 Ja ono što sam mislio o Barbi tek kad je došao ni za milimetar nisam promijenio, tako mislim i sada.
Zasto?
BarbaDue

#1482 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

Point. wrote: 01/04/2026 21:50
BarbaDue wrote: 01/04/2026 21:16 Ja ono što sam mislio o Barbi tek kad je došao ni za milimetar nisam promijenio, tako mislim i sada.
Zasto?
Zašto bi? Pretpostavljam da sad misliš da ja nešto ružno mislim o Sergeju. Ne, ništa ružno. To sto mislim da i dalje ima svojih bubica u glavi, koje nas srećom nisu koštale, ne mijenja činjenicu da idemo na mindijal i da sam mu kao i svi vi zahvalan na tome.
Better Man

#1483 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Better Man »

Sociolog wrote: 01/04/2026 21:41
Pozivati Pjanića, koji već godinama nije odigrao poštene utakmice u repku bi bio prvorazredni skandal, bruka i sramota. Ovi mladi moci svi odreda su daleko bolji od njega.
studeni76

#1484 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by studeni76 »

1 april je ljudi :-)
Point.

#1485 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

BarbaDue wrote: 01/04/2026 22:10
Point. wrote: 01/04/2026 21:50
Zasto?
Zašto bi? Pretpostavljam da sad misliš da ja nešto ružno mislim o Sergeju. Ne, ništa ružno. To sto mislim da i dalje ima svojih bubica u glavi, koje nas srećom nisu koštale, ne mijenja činjenicu da idemo na mindijal i da sam mu kao i svi vi zahvalan na tome.
Kojih bubica?
amidzazeher

#1486 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by amidzazeher »

Ljudi ja ne znam sta je Sergej radio sa ovom ekipom ali kad pogledamo pocetke u kojem je reprezentacija izgledala kao zeljeznicka stanica, jedna utakmica jedni igraci, druga totalno drugi igraci i na kraju dobijemo/nadje momke koji nas odvedu na SP, ne znam, ko mu moze nesto zamjeriti!?
Iskreno ni u snu nisam ovakvu ekipu ocekivao kad je Sergej preuzeo reprezentaciju. Izgleda samo oni koji su mu nenormalno vjerovali, ovo su mogli vidjeti.
Pa jebote bilo je utakmica gdje je Vasilj imao više tacnih dodavanja od kompletnog veznog reda. Babuka morao ulaziti protiv San Marina da odluci! Milion nekakvih loših stvari i onda ovo

Krenulo nekako od Austrije i kulminiralo sa Italijom.
Falilo nam 15 minuta do direktnog prolaza ali kontam ovaj baraz nam je nekako bas dobrodosao. Da vidimo ko su ovi momci, šta mogu i kakvog su karaktera

Vels na penale prodjemo s tim da smo gubili do 85. minute! Sa Italijom kad pogledaš statistiku ne mozes vjerovati da je to BiH
Preko 600 tacnih dodavanja, 11 naprema 3 šuta u okvir, 10:4 u kornerima, 61% posjed lopte naspram 39%
A onda kad na svu ovu statistiku dodas da smo igrali protiv Italije, heeeej Italije, pa jos dodas da su momci odigrali 120 minuta plus penali 4 dana prije, ne znam kako se ne zapitati sta se desilo u reprezentaciji, kako??!
Pa fino, covjek je izvukao zadnji atom snage iz ovih momaka, patriotizma im nije falilo ali nije ih emocija ”osvojila” kao sto je znala mnogo puta do sada, nego im je samo pomogla i dala to malo extra sto je bilo dovoljno za ovaj podvig. Plus kad vidiš da se u ovako vazne dvije utakmice uspiju vratiti iz 1:0!!!
Kad vidim kako slave sa selektorom pomislim koliko su igrali za BiH, narod i domovinu toliko su nekako igrali i za Sergeja!! Pa tri puta mu ulecu na presicu, poljevaju vodom, skacu!!!
Kako god da bude na SP, momci su pokazali da se nikoga ne boje, zeljni igre, dokazivanja, ali treba i vremena da to dosta nas shvati ;-)
Ja mislim da ce nas ovi momci jos mnogo puta obradovati, cak se usudjujem reci da ce nas tako naviknuti na pobjede da ce ona fora ”dajte nam XXX da se igramo” biti samo prošlost i ruzan pokušaj ”šuka”
Hvala Barba, hvala momci baš je lijepo ovih dana biti Bosanac i Hercegovac!! :bih: :bih:

Uh tek kad pritisnuh ”submit” vidjeh da sam napisao ”plahtu” od posta :lol: ali moram da dodam
Vjerujem da ce Sergej i njegov tim iskoristiti ovaj trenutak i da nece stati u skautiranju i dovodjenju novih igraca da nam se ne desi situacija kao sa Papetom gdje su se iscijedili oni igraci iz Brazila i onda belaj!
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1487 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Slo Burner »

Ne bih da umanjujem selektorove zasluge ali je li Niksic bio.premijer i prosli put kad smo se plasirali? 🤔
Didier

#1488 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Didier »

Svi mi koji smo se najeli govana od juče, ali vrlo rado :D :D :D :D
izbjeglica_iz_besmisla

#1489 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Barbarez je dosao napraviti tim, i to je pokazao odmah u septembru 2024, kad je opravdano odstranio neke clanove ekipe.

Sad mu se taj potez visestruko vraca, jer je stvorio kolektiv. Kolektiv koji zivi zajedno i drzi ledja jedan drugom - samp zreba poslusati Tarika kad je pricao o Katicu.

Zbog tog sam i ja bio optimista, ali tek za Euro 2028. Za SP je i mene iznenadio, nevjerovatno je kako su brzo kliknuli momci.

I kapa do poda majstore Barba, ali i ostatku strcnog staba i onom ludjaku Spahicu.

Volim te BiH :bih:
izbjeglica_iz_besmisla

#1490 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

I evo da se samo citiram, 21. novembar 2024 - nakon popijene sedmice od njemacke:
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 21/11/2024 09:41 A razlog sto barbarez zasluzuje priliku i vrijeme koje drugi nisu imali je jednostavan - imao je muda uraditi sto niko drugi nije.

Podmladio je ekipu i napravio drasticnu smjenu generacija. Svako zna da je to havarija u najavi, al strucni stab je po meni ispravno rezonovao i zakljucio da nam je reset jedina sansa da imamo rezultate za 2-3 godine. Znalo se kakvu pljuvacinu ce dobiti od prosjecnog bosnje kad mu pomene petogodisnji plan, pa je opet to uradio. Respect.

Plus, poslao je Anela i Dennisa u pi*du materinu, jer su neozbiljni. Bonus poeni. :bih:

Ako ni na kraju kvalifikacija za SP ne bude naznaka ovoga sta se planira, moze se pricati o njegovoj smjeni. Ali za sad ovo sve djeluje ocekivano.

To sto vi ne vjerujete da rad s mladim igracima moze donijeti rezultate tek prekosutra, to je vas problem.
Logovan

#1491 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Za mene najbolji potez podmlađivanje ekipe. Prethodni selektori su isto trebali uraditi, možda bi se nešto dobilo pozitivno. Jok, daj da ja zovem starije, iskusnije, rizik je igrač od 20 godina, ispuhat će i ona možda najveća glupost, neka ga u U21 da još očvrsne i njima je potrebniji.

Ista stvar je i sa igračima koji nisu nešto puno stari, redovno dobijali pozive, a slabo ili ništa nisu davali ekipi.
izbjeglica_iz_besmisla

#1492 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

21.11.2024.
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 22/11/2024 14:50 Pitali ste sto niko nije sa Kodrom ili Hadzibegom imao strpljenja a ima se Barbarezom.
Pitali ste i sta je uradio pa zasluzio da prezivi skor 0-2-6.

Nije mi bilo mrsko malo raskopati.

Prosjek igraca koji su igrali protiv Islanda 2023 kod Kodre je bio 29.6. (poraz 1:0)
Kod barbareza protiv njemacke je prosjek bio - 24.9.

5 godina u prosjeku podmladjen prvi tim.

Za sve vas sto se pitate koji mu je cilj. A i za sve vas sto se pitati zasto je halalio Ligu nacija a i vjerovatno SP kvalifikacije.

Procijenite sami ciji pristup ima potencijala, i za koga bi vrijeme trebalo raditi bolje. Ne kazem da Barbareze nece failati, govorim samo da mu se treba dati vremena jer smo ionako u curku.
Logovan

#1493 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Evo večeras u 19:00 doček Barbareza, plato ispod Starog mosta
Dugarry

#1494 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Dugarry »

BHF_Manijak wrote: 01/04/2026 20:11
Dugarry wrote: 01/04/2026 18:53
Ja sam od pocetka govorio da podrzavam Barbareza, zato sto sam vjerovao da ce dobro odraditi osnovne stvari, jer nam raniji selektori ni to nisu priustili.

Od pocetka, a i danas tvrdim da Barbarez ima nedostatke, a ticu se vizije fudbala. Tu je ogranicen, i zato nikad nije bio trener. Nema kvalitete a sigurno ni volju da uci. Medjuti i ovakav je bolji od vecina dosadasnjih selektora. Ne zato sto je bolji strucnjak, nego zato sto zna kako jedna fudbalska ekipa ili organizacija danas funkcionise. To je naucio kroz svoju karijeru, i zato je bolkji od propalih trenera iz 80-tih.

Ja sam kritikovao igru nase repke pod Barbarezom u par navrata, i iza toga stoji, ali nikad, bas jikad nisam trazio njegovu smjenu ili mislio da je neko drugi bolja opcija od njega.

Ja hvala bogu jesam. Igrao sam fudbal, bio trener..... i ovim nasim strucnjacima sa tv-a mogu predavati fudbal. Ali kao sto rekoh, nije mi problem diskutovati na svaku temu vezano za repku. Znaci zasto igra Tahirovic, zasto je Ermedin nama potreban, zasto ne igra Ajalbegovic itd itd....

Zasto i Mugaremovic nije toliko dobar kao sto se prica, moze i to ako treba.
Pa sto gubis vrijeme po forumu, unovci svoje iskustvo negdje, ha ja, makar i na TV-u.

I ja sam kritikovao tada igru, San Marino bezveze, Rumuni u gostima tanko iako smo dobili 0:1 itd.

Sada je druga prica. Vels i Italija - doktorska disertacija. Vels malo manje, Italija bez prigovora. Muda, mentalitet, sve je pasalo.
Pomozi mi da dodjem na tv :D

Ma nije bitno, sta ja radim ili ti. Ovdje diskutujemo o stvarima sa argumentima, zato i postoji forum.

Nije problem kritika, ako ima uporiste. To sto ti nisi bio zadovoljan igrom protiv Rumunije je pogresno, zato sto je repka imala put do sadasnjeg rezultata, i bas te utakmice protiv Rumunije su bile najbolje sto smo mogli u tom trenutku. Jedini kiks je bio protiv Kipra.

Kad gradis ekipu, prvo moras da izgradis samopouzdanje igracima i ekipi, a to najlakse ide rezultatima. Ti rezultati mogu jednostavnije doci igrom koju smo mi pokazivali protiv Rumuna. Igras na sigurno, sa minimalnim rizikom, defanzivnom igrom bez mnogo ljepote. To ti ne garantije uspjeh, ali ako uspijes, sto mi jesmo onda gradis dalje na osnovu samopouzdanja koje je ekipa dobila. Tako smo mi bili bolji i bolji iz utakmice u utakmicu. Jedini kiks Kipar i tu ide veliki minus Barbi, jer je on te bodove izgubio, losim odlukama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1495 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Image

8)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1496 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

Image
Cega gpd se dotakne, bude uspjesan 8-)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1497 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by malakh »

spaha i barbarez trebaju zavrsiti catovica iz sttutgarta, pejcinovica iz wolfsburga, topalovica iz intera i jakupovica iz kiela i imali bi mozda najtalentovaniju repku na balkanu.
Dugarry

#1498 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Dugarry »

malakh wrote: 02/04/2026 17:01 spaha i barbarez trebaju zavrsiti catovica iz sttutgarta, pejcinovica iz wolfsburga, topalovica iz intera i jakupovica iz kiela i imali bi mozda najtalentovaniju repku na balkanu.
Ako zavrse Pejcinovica i ja sam i vise nego zadovoljan :D

Mislim da ce ga Njemci uzeti sebi.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1499 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by malakh »

Dugarry wrote: 02/04/2026 17:10
malakh wrote: 02/04/2026 17:01 spaha i barbarez trebaju zavrsiti catovica iz sttutgarta, pejcinovica iz wolfsburga, topalovica iz intera i jakupovica iz kiela i imali bi mozda najtalentovaniju repku na balkanu.
Ako zavrse Pejcinovica i ja sam i vise nego zadovoljan :D

Mislim da ce ga Njemci uzeti sebi.
pricalo se da ce austrijanci uzeti dedica, nijemci alajbegovica, ameri esmira, slovenci muharemovica, pa eto. objasnise im nasi.

dzeko je rekao jednu recenicu koju svi trebaju cuti: “djecu trebamo vratiti kuci, da igraju za zemlju svojih predaka”.
LSD

#1500 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

izvrsni direktor wrote: 01/04/2026 14:45
LSD wrote: 20/11/2024 17:35
Topić žestoko prozvao Barbareza: Bio je Twitter selektor, nebitno ko si i šta si, ako nema rezultata, treba se pokupiti.
https://faktor.ba/sport/fudbal/topic-ze ... iti/203630

Evo i Marko Topic urinira po okorijelom kockaru.
Twitter selektor :lol: :thumbup:
ali zato sad kockar urinira po vama :izet:
Ovaj pacijent u aprilu 2026 odgovara na post iz 2024 :lol: :lol:

E ne vjerujem :-)
Post Reply