Meni je prijasnja multimedija bez tablet ekrana bila odlicna.
Ali, razumijem modernizaciju. Narocito zbog navigacije.
Smeta malo sto nema tockica za glasnocu, ali zadrzali su dugme "mute" na volanu, tako da nije sve lose.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
E cuj odkud rucni mjenjac, e bas ce me automatski spasiti na ove 3k km sto godisnje predjem.
Pa upravo zbog tih 3km mi I treba automatik....1000 puta kvacilo I drzi na kvacilu u guzvi...upale mi se misici komplet.lijeve noge
Ja sad ne vozam po guzvi, haman i ne vozim.mali_balon wrote: ↑02/04/2026 06:52Pa upravo zbog tih 3km mi I treba automatik....1000 puta kvacilo I drzi na kvacilu u guzvi...upale mi se misici komplet.lijeve noge
Mrsko mi....jbga sad ako ti moram crtat kako se vozi u guzvi....vozis stani kreni.....treba samo da tu radnju izbacivanja I ubacivanja iz brzine ponovim 30x u 50mdrug_profi wrote: ↑02/04/2026 08:51 A sto drzis kvacilo? Ubaci u brzinu i vozi. Stanes, izbaci u ler.
Kazem imam at, znaci nije me strah od popravka, ima se nesta i love. Ali evo kako ga vozim 2g vidim da mi ustvari i ne treba.mobsterc wrote: ↑02/04/2026 09:55 Vratite se i na nokiu, prate nas na ovim modernim. Nije tu da te spasava, jednostavno je superiorna tehnologija i jedina zelja za manuelcem moze biti nostalgija ili potencijalna usteda i strah od cijene popravke.
Ako je do cijena, ne vidim onda ni kako te imanje auta spasava, radije iznajmi kada ti zatreba ako skoro nikako ne vozis. Radi cega bi rucni mjenjac nakon 2g automatika? I usput napisi koliko ti je godina, ne moras tacno nego eto jesu li 40te, 50tw, 60te..
Pa eto, u sustini zao ti sto si dao vise para. Da pare nisu u pitanju, nemas objektivno valjanlg razloga da se vracas. Zasto bi razmisljao u kojoj sam brzini, da moze ikako da mi spoje sa mislima pa da ne moram ni nogom gas da dajem…nepass1 wrote: ↑02/04/2026 10:30Kazem imam at, znaci nije me strah od popravka, ima se nesta i love. Ali evo kako ga vozim 2g vidim da mi ustvari i ne treba.mobsterc wrote: ↑02/04/2026 09:55 Vratite se i na nokiu, prate nas na ovim modernim. Nije tu da te spasava, jednostavno je superiorna tehnologija i jedina zelja za manuelcem moze biti nostalgija ili potencijalna usteda i strah od cijene popravke.
Ako je do cijena, ne vidim onda ni kako te imanje auta spasava, radije iznajmi kada ti zatreba ako skoro nikako ne vozis. Radi cega bi rucni mjenjac nakon 2g automatika? I usput napisi koliko ti je godina, ne moras tacno nego eto jesu li 40te, 50tw, 60te..
Pogotovo jer sam vozio isto auto sa manuelcem i moze se npr cetvrtom voziti i 40 i 140, cak i petom moze 40 mada je vec to pacenje.
Sa trenutnim razmisljanjem bezveze sam bacio 3-4 milje vise na at.
Prije 1,5g sam gulio 1k km mjesecno samo po sarajevu i tad sam drugacije razmisljao, mozda za dvije g opet budem na strani at.
Jbg perspektiva ako kontas sta hocu reci
Nostalgije nema, svakako ne razumijem ljude koji nesta svrsavaju npr na reno 5 star 40g sa nakih 120ks a vamo ga nova dacia sa plinom odere do stoje
Ne vidim stvarno problem u pritisku kvacila dva puta kratko, umjesto da drzis nogu stalno pritisnutu.mali_balon wrote: ↑02/04/2026 10:16Mrsko mi....jbga sad ako ti moram crtat kako se vozi u guzvi....vozis stani kreni.....treba samo da tu radnju izbacivanja I ubacivanja iz brzine ponovim 30x u 50mdrug_profi wrote: ↑02/04/2026 08:51 A sto drzis kvacilo? Ubaci u brzinu i vozi. Stanes, izbaci u ler.
Ustvari I ja serem...pisem.gdje su svi strucnjaci
U sustini ne mogu da se na ono "f1" sranje naviknem, vise bih volio ja da saltam rucicom. Da mi je zao para i nije, jer eto htio at, kupio at. Ali sad kontam da nije bilo potrebno.mobsterc wrote: ↑02/04/2026 10:45Pa eto, u sustini zao ti sto si dao vise para. Da pare nisu u pitanju, nemas objektivno valjanlg razloga da se vracas. Zasto bi razmisljao u kojoj sam brzini, da moze ikako da mi spoje sa mislima pa da ne moram ni nogom gas da dajem…nepass1 wrote: ↑02/04/2026 10:30Kazem imam at, znaci nije me strah od popravka, ima se nesta i love. Ali evo kako ga vozim 2g vidim da mi ustvari i ne treba.mobsterc wrote: ↑02/04/2026 09:55 Vratite se i na nokiu, prate nas na ovim modernim. Nije tu da te spasava, jednostavno je superiorna tehnologija i jedina zelja za manuelcem moze biti nostalgija ili potencijalna usteda i strah od cijene popravke.
Pogotovo jer sam vozio isto auto sa manuelcem i moze se npr cetvrtom voziti i 40 i 140, cak i petom moze 40 mada je vec to pacenje.
Prije 1,5g sam gulio 1k km mjesecno samo po sarajevu i tad sam drugacije razmisljao, mozda za dvije g opet budem na strani at.
Nostalgije nema, svakako ne razumijem ljude koji nesta svrsavaju npr na reno 5 star 40g sa nakih 120ks a vamo ga nova dacia sa plinom odere do stoje
Sto se tice osjecaja i adrenalina, apsolutno se slazem, manuelac, ljuta masina, ali nemas gdje to da vozis i bice sve manje jer svakako se, logicno, ide na to da se sto vise rasterete magistrale i predje na autoputeve.
A voznja po gradu, nema bolje nego da sjednes na zadnje sjediste s klase a vozac te vozi gdje treba, boli te k kakav je prenos, ali nema se para
Ja se samo nadam da cu dozivjeti da u bih dobijemo racetrack pa da se ima gdje malo i cejfiti, srijedom navecer termin za renole u 40tim sa 120ks![]()
Pa sta ce ti i f1 saltanje, gas kocnica i zaboravis na taj dio, a to sa koncentracijom, ostarilo se. A i navika, 2g je malo da ponisti dugogodisnju naviku. Ja sam manuelca vozio mozda 5-6g a at 15-16nepass1 wrote: ↑02/04/2026 11:36U sustini ne mogu da se na ono "f1" sranje naviknem, vise bih volio ja da saltam rucicom. Da mi je zao para i nije, jer eto htio at, kupio at. Ali sad kontam da nije bilo potrebno.mobsterc wrote: ↑02/04/2026 10:45Pa eto, u sustini zao ti sto si dao vise para. Da pare nisu u pitanju, nemas objektivno valjanlg razloga da se vracas. Zasto bi razmisljao u kojoj sam brzini, da moze ikako da mi spoje sa mislima pa da ne moram ni nogom gas da dajem…nepass1 wrote: ↑02/04/2026 10:30
Kazem imam at, znaci nije me strah od popravka, ima se nesta i love. Ali evo kako ga vozim 2g vidim da mi ustvari i ne treba.
Sto se tice osjecaja i adrenalina, apsolutno se slazem, manuelac, ljuta masina, ali nemas gdje to da vozis i bice sve manje jer svakako se, logicno, ide na to da se sto vise rasterete magistrale i predje na autoputeve.
A voznja po gradu, nema bolje nego da sjednes na zadnje sjediste s klase a vozac te vozi gdje treba, boli te k kakav je prenos, ali nema se para
Ja se samo nadam da cu dozivjeti da u bih dobijemo racetrack pa da se ima gdje malo i cejfiti, srijedom navecer termin za renole u 40tim sa 120ks![]()
Imam osjecaj da sam manje koncentrisan na voznju sa at, ne znam kako da objasnim i formulisem. Nije to to.
Sjebala bi zena pare tipa 5 dana istanbula, tu mi je vec drazi at. Mada bi mi draze bilo da sam 3k dao za lg g5
Kazem, perspektiva
E bravo, ni ja nisam mogao da tačno formulišem šta mi kod AT smeta, ali ovo si baš ubo.
Kad vozis manuelca uvjek znas brzinu kojom ides po mjenjacu, kod at stalno gledaj tahodrug_profi wrote: ↑02/04/2026 11:48E bravo, ni ja nisam mogao da tačno formulišem šta mi kod AT smeta, ali ovo si baš ubo.
Znači kao da me voze, a ne da ja vozim. Kao da nemam potpuni osjećaj kontrole.
Teško je baš definisati.
Jeste AT ljepota u gužvi, i nema potrebe diskutovati oko toga.