Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.
hzsa22 wrote: ↑01/04/2026 11:43
Sve tri tekme ispod 5k eura minimum nema sanse.
Na jednu se moze otic‘ za 1500 vjerovatno 2-3 dana
Ispod 10k € po glavi tesko da ce Ici. Govorim da se isprate sve tri tekme. Jedna, mozda u ovom Torontu, se mozda moze proci sa 5-7k KM.
Bosanci u USA sad ne smiju podbaciti
Avio prevoz bez 3-4 k ne vjerujem, 14 nocenja u Usa i Kanadi bez 2-3 K nece moci. Jelo i pice, pogotovo pice sigurno ce biti cirkus (5 godina bio sam na jako nebitnoj hokej utakmici u LA i minijaturno razblazeno pivo i minijaturn⁸i hot dog su kostali 23 dolara).
Mene najvise intersuje zdravstveno osiguranje koliko ce kostati. Znaci skupis za nekoliko pica, i recimo izvrnes nogu, e to je u Americi deranje koze.
hzsa22 wrote: ↑01/04/2026 11:43
Sve tri tekme ispod 5k eura minimum nema sanse.
Na jednu se moze otic‘ za 1500 vjerovatno 2-3 dana
Ispod 10k € po glavi tesko da ce Ici. Govorim da se isprate sve tri tekme. Jedna, mozda u ovom Torontu, se mozda moze proci sa 5-7k KM.
Avio prevoz bez 3-4 k ne vjerujem, 14 nocenja u Usa i Kanadi bez 2-3 K nece moci. Jelo i pice, pogotovo pice sigurno ce biti cirkus (5 godina bio sam na jako nebitnoj hokej utakmici u LA i minijaturno razblazeno pivo i minijaturn⁸i hot dog su kostali 23 dolara).
Mene najvise intersuje zdravstveno osiguranje koliko ce kostati. Znaci skupis za nekoliko pica, i recimo izvrnes nogu, e to je u Americi deranje koze.
el_bake007 wrote: ↑01/04/2026 09:56
Ko nema turisticku vizu za Ameriku do sad nece je ni dobit, 300KM je cijena aplikacije gdje ide odbijenica ako nemate nekretninu na svoje ime, ugovor za stalno u firmi i 10-15K maraka na racunu likvidno. Cak je rizik i aplicirat sa stambenim kreditom koji je "svjez" odnosno nije bar 1/3 isplacena.
el_bake007 wrote: ↑01/04/2026 09:56
Ko nema turisticku vizu za Ameriku do sad nece je ni dobit, 300KM je cijena aplikacije gdje ide odbijenica ako nemate nekretninu na svoje ime, ugovor za stalno u firmi i 10-15K maraka na racunu likvidno. Cak je rizik i aplicirat sa stambenim kreditom koji je "svjez" odnosno nije bar 1/3 isplacena.
Moraće bili malo fleksibilniji za SP
Poznati su po fleksibilnosti. Bas njih briga sto stotinjak Bosanaca i Hercegivaca nece moci na SP.
sime_cipol wrote: ↑01/04/2026 16:44
U gradu Utica ima blizu 10k nasih ljudi. 500km su od Toronta. To je mislim najveća grupa nasih ljudi poslije St. Louisa
Cikago ima mozda najvise nasih poslije St. Louisa, ako nisu bara-bara.
Imas u Cikagu 60-70 hiljada nasih, onda imas Detroit koji granici sa Kanadom.
Bobi wrote: ↑01/04/2026 18:37
ma lagano usput vidis ameriku .
Voznja kroz Nebrasku i Iowu nije za psihicki labilne ljude, velik je rizik od samoubistva. Zamisli 12h ravnice i pravca dok te konstantno okruzuje kukuruz sa obje strane ceste.
Last edited by geralt on 01/04/2026 18:48, edited 1 time in total.
Voznja kroz Nebrasku i Iowu nije za psihicki labilne ljude, velik je rizik od samoubistva. Zamisli 12h ravnice i pravca dok te konstantno okruzuje kukuruz sa obje strane ceste.
Onda ova juzna ruta pa na janjetinu kod indijanaca .
moimoi wrote: ↑01/04/2026 19:30
Ne moze biti gora od voznje kroz njem
Moze vjeruj mi. Kroz Njemacku barem mozes brze voziti ako nema guzve, pa si koncentrisan na samu cestu i auta oko sebe, a i vise kilometara fizicki predjes za manje vremena pa brze prodje.
Zato su Colorado i Utah suprotnost od toga, pejzaz bukvalno iz filmova.
moimoi wrote: ↑01/04/2026 19:30
Ne moze biti gora od voznje kroz njem
Moze vjeruj mi. Kroz Njemacku barem mozes brze voziti ako nema guzve, pa si koncentrisan na samu cestu i auta oko sebe, a i vise kilometara fizicki predjes za manje vremena pa brze prodje.
Zato su Colorado i Utah suprotnost od toga, pejzaz bukvalno iz filmova.
Ma past ce to, ne zalijecite se sad, ljudi koji su ranije pokupovali karte misleci da ce im repka igrati, prodavat ce. Ne moze biti Katar-BiH nikako 500 dolara. Siguran sam da ce padati cijena.
BHF_Manijak wrote: ↑01/04/2026 21:39
Ma past ce to, ne zalijecite se sad, ljudi koji su ranije pokupovali karte misleci da ce im repka igrati, prodavat ce. Ne moze biti Katar-BiH nikako 500 dolara. Siguran sam da ce padati cijena.
BHF_Manijak wrote: ↑01/04/2026 21:39
Ne znam koliko ce spast jer ovo je preko fifine stranice, mene su izasle 180 po karti pise da je za nasu sekciju sad kolko im je vjerovat ne znam
Zaboravi reci da ovo nisu bile resale vec ove sto su pustene danas u prodaju.