drag_gost wrote: ↑01/04/2026 05:58
Dozer wrote: ↑31/03/2026 22:01
Naravno.
Uz opasku da bas i nisam eksplicitno napisao "da znam bolje", nego ipak nesto kontekstualno malo drugacije. Eto iznad, provjeri.
I ne, ne svodim nista na licni nivo, nego samo odgovaram na tvoj nacin.
Nije istina jednostavno, evo ti citat ispod.
.Vjeruj mi, o ovim metodama vlasti znam puno vise od tebe.
Eto, ti sad uporedi to dvoje, pa mi reci da li je isto....
Jednostavno, elementarno nepoznavanje procesa, ali objasnicu. Opet pokusavas prebaciti teret dokaza na pogresnu stranu. Ne ide to tako. Nije na "nezavisnim naucnicima" da idu traziti nesto za sto nema nijedan dokaz da postoji. Teret dokaza je na onome ko tvrdi. Ako neko kaze da postoji dokaz za nesto, onda mora obezbjediti taj dokaz, ili inace mislis da ce naucnici skakati na svaki false flag na svijetu? Ne zamisljas valjda da naucnici, kredibilni ljudi lutaju okolo i traze nesto za sto nemaju ni jedan uzorak
Interesantno... Znaci, naucnici se pokrecu u istragu tek kada imaju neki uzorak necega za provjeru?
Da li je potrebno da nabrajam naucnike koji nisu imali nikakve uzorke, ali su ipak dosli do raznih otkrica? Tesla, Einstein, za pocetak... Da ne idemo dalje i sire.
Lazaru je provjeren background, nema potvrde za MIT/Caltech, nema nijedan materijal koji je dao na analizu. Za Grush i Elizond, obojica su bili pred Kongresom, iznijeli tvrdnje, ali opet nema materijala koji je dostavljen nauci. Svaki slican lik ima isti obrazac kroz historiju, cuko pojeo zadacu, materijal uzeli zli ljudi u crnom. Eto ti prilike da dostavis materijal i osvojis Nobelovu nagradu, pa tvrdis da su pravu, inace ne bismo imali ovu diskusiju. Onaj ko tvrdi mora dati materijal, zar ne?
Lazar je sve pokrenuo dosta prije kompjutera, interneta, itd. Samim tim je bilo prilicno lako "obrisati" ga iz svega.
Grush i Elizondo (ne Elizond) su radili, kao i Lazar, u visoko obezbijedjenim i nadziranim objektima. Kako mislis odatle iznijeti komad metala, ili dokumentaciju, plus uz postojanje ugovora o tajnosti?
Ne bih rekao da znas kako funkcionisu ugovori o tajnosti, barem na osnovu ovoga sto si napisao. Nevjerovatno je da ovo tvrdis, ali se uklapa u teoriju zavjera odlicno, doduse za neinformisane i bez aktuelnog iskustva na terenu. NDA vazi za projekat, firmu, drzavu, ogranicen broj ljudi i ogranicen period. Ne vazi za cijelu planetu, sve drzave, sve naucnike i decenije bez ijednog traga. Ovo sto ti tvrdis zahtijeva hiljade ljudi u vise drzava, protivnicke sile da saraduju, nijedan uzorak da nikad ne izadje i konacno nijedan lab da nista ne detektuje. Jedna suprostavljena vlada ce se (pogotovo danas kada smo pred moguce nuklearnim ratom) svjesno odreci kompetitivne prednosti nad drugom, zbog cega tacno? Veceg dobra? Dakle, danas kada se svakodnevno krse UN konvencije, cijepaju nuklearni sporazumi i dalje cvrsto stoje neki tajni ugovori izmedju vise suprostavljenih nacija? Zaista vjerujes u to i da tako ljudska rasa funkcionise? U vrijeme Hladnog rata Sovjetski Savez i Amerika su se kontantno spijunirali, otkrivali vojne tajne jedni drugih, ali su uspjeli da sacuvaju ovo zajedno, bez ijednog dokaza? Jesi li ti potpisivao takve vrste ugovora mozda, jer i sam kazes da znas kako funkcionisu ugovori o tajnosti? Jeste, postalo je besmisleno, tacno.
Sad si mi povrdio da ti zaista ne znas kako te stvari (NDA/CoS/GDA) funkcionisu.
Pored toga, svaka drzava ih ima, ali svaka radi za sebe, pa ne razumijem o kakvoj saradnji pricas? Ali, svaka ima i svoje zvizdace za sve i svasta, pa tako i za ovo.
Elem, to nije NDA, to je globalna savrsena kontrola bez ijedne greske, dakle nemoguce izvesti u praksi. NDA moze sakriti dokument, ali ne moze sakriti fiziku, a ako nesto postoji u stvarnom svijetu ono mora ostaviti trag odnosno materijal. Nikada niko taj materijal nije donio, negdje, makar eto nekom nezavisnom novinaru, pa da taj osvoji Pulicerovu nagradu.
Ovime nisi prosirio stative, nego si uklonio cijeli gol. Ovo je, ocito, samo tvoje zamisljanje kako sve to funkcionise, ali ne, ne funkcionise tako.
Da pokusamo na drugi nacin.
Ti si profesor necega? Fizike? Matematike? Informatike? Znaci phD. Naucnik.
Kao takav (fizika prvenstveno, moze i matematika, ostalo bas i ne), imas puno pravo obratiti se npr. MOD US, ili bilo kojem drugom MOD-u, mozes i u Australiji, sa zahtjevom za istrazivanje po osnovu javno objelodanjenih informacija, te navoda i svjedocenja Lazara, Grusha, Elizonda, ili bilo koga drugog, na lokacijama njihovih svjedocenja.
Mogu ti ja sastaviti i oficijelni zahtjev, ako hoces.
A mogu ti i odmah reci kakav ces odgovor dobiti, ako te zanima?
Standardno pisamce u kojem te obavjestavaju da ne mogu udovoljiti tvom zahtjevu jer se radi o zasticenom objektu vlade u koji, zbog osjetljivosti i prirode posla, nije dozvoljen ulazak civila i nezavisnih istrazivaca.
Onda ide par standardnih supljaka o mogucnosti obracanja ovom i onom tjelu, Sincerely, i vodra.
Ako pokusas, budi drug i javi kako si prosao
Sretno.
Toliko od mene.