Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vanjki wrote: ↑30/03/2026 22:21
Koliko vidim samo na inovine u RS moze uplata i isplata. Zasto ne može u Sa na kiosku inovine?
za pretpostaviti je da je zbog toga što FBiH jos nema zakon o elektronskom novcu pa ne mogu ponuditi direktno gotovinsku uplatu u FBiH.
vidjecemo hoce li dodati lokacije i u FBiH
uglavnom, mozes dopuniti putem bankovne kartice (najbrza i besplatna opcija), ili putem uplatnice ako bas zelis gotovinu uplatiti, odes u postu i ispunis uplatnicu
Koliko vidim samo na inovine u RS moze uplata i isplata. Zasto ne može u Sa na kiosku inovine?
za pretpostaviti je da je zbog toga što FBiH jos nema zakon o elektronskom novcu pa ne mogu ponuditi direktno gotovinsku uplatu u FBiH.
uglavnom, mozes dopuniti putem bankovne kartice (najbrza i besplatna opcija), ili putem uplatnice ako bas zelis gotovinu uplatiti, odes u postu i ispunis uplatnicu
Ma nadam se da ce i kod moci na trafikama. A koliko je maximalno dnevno gotovine?
Ma nadam se da ce i kod moci na trafikama. A koliko je maximalno dnevno gotovine?
nema dnevnog limita, 950 KM je limit po transakciji (1000 preko uplatnice/kartice), ali imaju neki interni limit nakon kojeg ce ti onemogucit dalje gotovinske uplate i kontaktirati te za dalje postupanje
vanjki wrote: ↑29/03/2026 10:52
Zelim koristiti ovu karticu i imam par pitanja?
1.Mogu li na ovu karticu poslati sa svog debitnog racuna novac i koliko je provizija
2.Ukoliko ne mogu kako punim karticu i gdje
3.Kada napunim mogao bi dati svom djetettu da koristi?
4.Koliko je provizija za slanje unutar korisnika aircrash kartica i koliko kada ti neko salje iz inostranstva?
Hvala na odgovorima
karticu mozes dopuniti putem svoje postojeće bankovne kartice, to je najbrza i najjeftinija opcija - provizija 0%
Može li se dopuniti a da kartica sa koje se vrši dopuna ne ostane spašena?
vanjki wrote: ↑29/03/2026 10:52
Zelim koristiti ovu karticu i imam par pitanja?
1.Mogu li na ovu karticu poslati sa svog debitnog racuna novac i koliko je provizija
2.Ukoliko ne mogu kako punim karticu i gdje
3.Kada napunim mogao bi dati svom djetettu da koristi?
4.Koliko je provizija za slanje unutar korisnika aircrash kartica i koliko kada ti neko salje iz inostranstva?
Hvala na odgovorima
karticu mozes dopuniti putem svoje postojeće bankovne kartice, to je najbrza i najjeftinija opcija - provizija 0%
Može li se dopuniti a da kartica sa koje se vrši dopuna ne ostane spašena?
Uplatio sam kad je tek došlo u BiH zvanično na Centrotrans trafici u FBiH, dok još nije moglo preko debitne kartice
Ne znam je li ko plaćao u inostranstvu aircash mastercardom, ali npr. bam je vezan za eur valutu i nema potrebe raditi konverziju u aplikaciji, može se direktno platiti bez naplate konverzije i provizije.
A npr. za plaćanje u turskim lirama ili švedskim krunama, je li bolje izvršiti konverziju u aplikaciji u neku od valuta ili isto plaćati direktno karticom tj. bam valutom?
NostradamusfromBandH wrote: ↑06/04/2026 01:39
Ne znam je li ko plaćao u inostranstvu aircash mastercardom, ali npr. bam je vezan za eur valutu i nema potrebe raditi konverziju u aplikaciji, može se direktno platiti bez naplate konverzije i provizije.
A npr. za plaćanje u turskim lirama ili švedskim krunama, je li bolje izvršiti konverziju u aplikaciji u neku od valuta ili isto plaćati direktno karticom tj. bam valutom?
Ja ako sam dobro skontao, i ne može se plaćati u drugoj valuti osim BAM, ovo ostalo više služi za slanje odnosno primanje novca, a da bi platio nešto moraš uraditi konverziju svih valuta u BAM.
NostradamusfromBandH wrote: ↑06/04/2026 01:39
nema provizije za placanje u bilo kojoj valuti niti marze kod kursa, sve ide po pravom kursu