Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ma moguce da su uz uzimanje procenta od voznje dogovorili sa licencnim taxi vozilima, ali meni opet mirise na to da ce se brzo ugasiti
mada vozzy je registrovan u pc, mozda skale vozi, svakako rade regularno i voze raju po sarajevu(iako je to nedozvoljeno)
Ne vjerujem da bi licencirani taxista nekom placao procenat na ionako umanjenu cijenu voznje u odnosu na ono koliko oni deru.
Po novom cjenovniku u KS 3.50 KM start, 2.30 kilometar.
Malo je 2.30 za kilometar. Treba barem biti 3.30. Litar goriva, kilometar puta. Skroz fer i pošteno, jelde Treba razumjeti ljude, teško se živi, pogotovo kad prakticno drzis monopol. To je najgora situacija za kapitalistu, muka i tegoba
nivla wrote: ↑31/03/2026 16:07
ma moguce da su uz uzimanje procenta od voznje dogovorili sa licencnim taxi vozilima, ali meni opet mirise na to da ce se brzo ugasiti
mada vozzy je registrovan u pc, mozda skale vozi, svakako rade regularno i voze raju po sarajevu(iako je to nedozvoljeno)
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑31/03/2026 17:58
Malo je 2.30 za kilometar. Treba barem biti 3.30. Litar goriva, kilometar puta. Skroz fer i pošteno, jelde Treba razumjeti ljude, teško se živi, pogotovo kad prakticno drzis monopol. To je najgora situacija za kapitalistu, muka i tegoba
10 km vožnje 25 KM. Trošak nafte 2 litra maksimalno, tj cca 8 KM. Amorizacija još 2 KM i eto čisto 15 KM za 10 km vožnje. Fino.
Ne mogu oni toliko podici cijenu koliko ih ja mogu ignorisati...
Osim ljute nevolje i provale oblaka, ja ga necu zaustaviti.. Na pocetku korone me opalili po ušima, za vožnju koja je do tada bila 6 do 7 KM, ja mu platio 12.. Neka fala, nije Isner budala..
dječak sa šibicama wrote: ↑31/03/2026 18:23
Kad se gorivo vrati ispod tri marke, bice njemu i 20 km po voznji u padje
E sad jedino ako nahvataju dovoljno budala da placaju taj harac, a nafatace jer ovo je glup nepismen i primitivan narod.
Cinjenica je da rijetko kad taksi mozes nafatati.
Neku vecer na trolejbuskoj zena zove, zuri joj se valjda, ne moze trolu da ceka. Nema taksija mozes se jebati
Ja kad sam radio sa turistima, pa hoce za bg iz is. 2017 im 20km uzimao. Ono plate ne razmisljaju.
Koliko puta sam im zvao taxi, moras stelu imati da nekog posalju.
Isner wrote: ↑31/03/2026 18:30
Osim ljute nevolje i provale oblaka, ja ga necu zaustaviti.. Na pocetku korone me opalili po ušima, za vožnju koja je do tada bila 6 do 7 KM, ja mu platio 12.. Neka fala, nije Isner budala..
Podiži materi i produži dalje...
Pogotovo tada ga ne mozeš zaustaviti niti nazvati, baš moraš biti srecan.
Jok nego će se vozati taksijem kada mu ne treba samo da bi se mogao hvaliti po društvenim mrežama, familiji, prijateljima, te slučajnim prolaznicima…
Bice sad vise taxa slobodnih, nema vise turista toliko jer rat Arapi, mozda na SFF bude navala ali mimo toga nece imati posla kao prije. Ili hoce, vidjecemo.
Sve ce biti jasnije kad padne cijena nafte a valjda nekad i padne. Ako ne vrate cijene, tek onda ce imati viska vremena da bistre svjetsku politiku po standovima, jer oni sve znaju i u sve razumiju.
dječak sa šibicama wrote: ↑02/04/2026 14:25
Bice sad vise taxa slobodnih, nema vise turista toliko jer rat Arapi, mozda na SFF bude navala ali mimo toga nece imati posla kao prije. Ili hoce, vidjecemo.
Sve ce biti jasnije kad padne cijena nafte a valjda nekad i padne. Ako ne vrate cijene, tek onda ce imati viska vremena da bistre svjetsku politiku po standovima, jer oni sve znaju i u sve razumiju.
Pa sad im je bolje jer odradi 6 7 vožnji i eto fine dnevnice jer vise nema vožnje ispod cenera
Jok nego će se vozati taksijem kada mu ne treba samo da bi se mogao hvaliti po društvenim mrežama, familiji, prijateljima, te slučajnim prolaznicima…
Realno, jedna od najgorih usluga ikada.
Mogu i nekeko progutati dizanje cijene, ali to što ih nikad ne možeš "uhvatiti" kad ti trebaju nikako....a redovno dignu halabuku kad treba bilo kakva konkurencija da uđe na tržište.