IRAN
- mist
#69101 Re: IRAN
Kakvo pisanje i po EU,stara kuravela nista drugo nije ni zasluzila
-
DebelinJoe
#69103 Re: IRAN
Ide ovaj film trenutno na HRT
https://mojtv.hr/film/2295/ratna-pravila.aspx
Drugačija vremena totalno bila...
https://mojtv.hr/film/2295/ratna-pravila.aspx
Pukovnik Terry Childers (Samuel L. Jackson) je marinac s tridesetogodišnjim stažem, časnik s odličjima i borbenim iskustvom stečenim u Vijetnamu, Bejrutu i Pustinjskoj oluji. On je junak i patriot, časnik koga šalju u najteže ratne situacije. Kad mnoštvo demonstranata opkoli američko veleposlanstvo u Jemenu, Terry Childers dobiva nalog da s postrojbom marinaca pojača osiguranje. Njegov je zadatak evakuirati veleposlanika i njegovu obitelj, postane li situacija opasna i nasilna. Pošto demonstranti otvore vatru na veleposlanstvo u Jemenu, Terry Childers dobiva nalog da s postrojbom marinaca pojača osiguranje. Njegov je zadatak evakuirati veleposlanika i njegovu obitelj, postane li situacija i nasilna. Pošto demonstranti otvore vatru na veleposlanstvo, bace eksploziv i i tri marinca poginu, Childers nema izbora; naređuje otvaranje vatre. Nastaje kaos, veleposlanik i njegova obitelj evakuirani su pod kišom metaka, a pred veleposlanstvom ostaje osamdeset ranjenih i mrtvih demonstranata. Iako je Childers besprijekorno vodio operaciju, suzdržavao se od vatre do posljednjeg trenutka i spasio veleposlanika i njegovu obitelj, u Americi ga čekaju vojni sud, optužba za ratni zločin i gubitak vojne karijere. Njegov prijatelj, marinski pukovnik Hays Hodges (Tommy Lee Jones), preuzima Childersovu obranu. Glumac Blair Underwood dobio je nagradu Image 2001. godine.
Drugačija vremena totalno bila...
-
sumirprimus
#69105 Re: IRAN
Džaba dizete paniku.
Nista se nece desiti sto se vec ne desava.
Ja bih provjerio I izjavu tog ministra sta je tacno rekao i ko je osoba u stvari, da bi mogli znati koliko ozbiljno uzimati izjave te osobe.
Dakle ja mislim da ostaje jos da se vidi kopnena operacija I koliko ce hormuz ostati zatvoren, tj koliko ce trebati da ga otvore.
Neće bIti upotrebe atomki u ovom sukobu jer nema potrebe, kod nas svakako koriste priliku kad god mogu da dignu cijenu goriva. I tjt. Vrijeme ce pokazati
Nista se nece desiti sto se vec ne desava.
Ja bih provjerio I izjavu tog ministra sta je tacno rekao i ko je osoba u stvari, da bi mogli znati koliko ozbiljno uzimati izjave te osobe.
Dakle ja mislim da ostaje jos da se vidi kopnena operacija I koliko ce hormuz ostati zatvoren, tj koliko ce trebati da ga otvore.
Neće bIti upotrebe atomki u ovom sukobu jer nema potrebe, kod nas svakako koriste priliku kad god mogu da dignu cijenu goriva. I tjt. Vrijeme ce pokazati
- dembele
-
zigzag
#69107 Re: IRAN
Veliš sve ide po četničkom " planu"?
-
sumirprimus
#69108 Re: IRAN
Ko jel ja?
Pa meni su vise iranci ko komsije, 40 godina potezu rat sa Izraelom, to je ikonografija, dramatika, zastave osvete,hajc i dodje do rata, oni se raspadnu na elektrone.
Smrt izraelu, osovina otpora, sila koja je nezaustvljiva, nestace izrael bla bla ljudi ih ubise ko puru za mjesec, ovde se slavi kad ispale jednu raketu u kontru. slavi se potrosnja interceptora o cemu pricamo
-
adnante
#69109 Re: IRAN
Vidim doomsday boys u akciji. Penzioner, frajer u 40tim bez kuceta i maceta i ko je treci?
Cuj ono pocelo kupopavti zalihe...
Zalihistan
Cuj ono pocelo kupopavti zalihe...
Zalihistan
- shape of despair
#69110 Re: IRAN
O kakvim zalihama pricate,morel pojasnjenje. Ja vidim raja ganja karte za dinu merlina,ne sticem utisak nekih problema
- muha_sa
#69111 Re: IRAN
Preživjeli smo 1500 dana opsade možemo vala i nuklearnushape of despair wrote: ↑30/03/2026 22:05 O kakvim zalihama pricate,morel pojasnjenje. Ja vidim raja ganja karte za dinu merlina,ne sticem utisak nekih problema
- Zlocin&Kazna
#69113 Re: IRAN
Israel sve radi da propadne. Zakon samo za jednu groupu ljudi. Dodjosmo do rasnog zakona ponovo nakon 90tak godina. Treci rajh je opet ziv.
- bh.tornjak
#69114 Re: IRAN
naravno, da slucajno ne ojacaju pa da dobiju izbjeglice iz israhelaalijagoro wrote: ↑30/03/2026 20:08A nije ni zapadu mrsko bombardovati okolne zemlje,taman da ih se drzi pod kontrolom a sve sa izgovorom da se brani izraelbh.tornjak wrote: ↑30/03/2026 20:05 Zapad koji duge optuzuje za antisemitizam je u stvari samo leglo tog istog antisemitizma.
Sve ce uciniti,dati,pomoci (vojno,ekonomski,politicki itd.) samo da se niko iz israhela ne vraca na zapad. Bolje receno: Evo vam sve, samo ostanite tamo.
Istobtako i podrska naseljenicima….da odu sa zapada. Ciju zemlju ili kucu ce oni uzeti…nikoga nije briga.
Samo sto danje….
kao sto sam vec napisao…sve ce uciniti
-
esso_sa
#69115 Re: IRAN
Treci Rajh je za Izrael i ovo sto rade bio red i demokratija.Zlocin&Kazna wrote: ↑30/03/2026 22:12 Israel sve radi da propadne. Zakon samo za jednu groupu ljudi. Dodjosmo do rasnog zakona ponovo nakon 90tak godina. Treci rajh je opet ziv.
Ja se samo pitam sta jos treba sa naprave da svijet konacno izvuce glavu iz pijeska… Kakvi su to lobiji, ucjene i talovi da se svi prave slijepi pored ociju. Nevjerovatno sta se desava
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#69116 Re: IRAN
Svakim korakom koji cine, oni misle da idu ka vjecnoj pobjedi a zapravo idu ka samounistenju, finalnom, posljednjem.
U hadisu se kaze da ce posljednja njihova propast biti rat koji ce se voditi protiv muslimana i krscana.
Kracanski svijet senpolahko budi iz sna, oni to svojim bahatim ponasanjem ubrzavaju.
Kada dodje vrijeme a doci ce da zavladaju svijetom, kada ustolice svog mesiha, oni ce sami odbaciti krscanske zemlje kao saveznike. Njihova oholost i samoumisljenost da su odabrani ce ih dovesti u stanje da ce zaratiti sa cijelim svijetom, a vec su dobar dio svijeta okrenuli protiv sebe.
Tada im spasa biti nece!
I ovo sto se sada desava sve je ovo najavljeno. I jos ce biti njihovog zuluma, nazalost nije mu kraj.
Ali svakim danom jacanja njohova zuluma su blizi propasti.
U hadisu se kaze da ce posljednja njihova propast biti rat koji ce se voditi protiv muslimana i krscana.
Kracanski svijet senpolahko budi iz sna, oni to svojim bahatim ponasanjem ubrzavaju.
Kada dodje vrijeme a doci ce da zavladaju svijetom, kada ustolice svog mesiha, oni ce sami odbaciti krscanske zemlje kao saveznike. Njihova oholost i samoumisljenost da su odabrani ce ih dovesti u stanje da ce zaratiti sa cijelim svijetom, a vec su dobar dio svijeta okrenuli protiv sebe.
Tada im spasa biti nece!
I ovo sto se sada desava sve je ovo najavljeno. I jos ce biti njihovog zuluma, nazalost nije mu kraj.
- Leopard_SA
#69117 Re: IRAN
Iranci 40 godina potezu rat, ali evo 3 godine rat pocinje sa napadom Izraelasumirprimus wrote: ↑30/03/2026 22:04 Ko jel ja?
Pa meni su vise iranci ko komsije, 40 godina potezu rat sa Izraelom, to je ikonografija, dramatika, zastave osvete,hajc i dodje do rata, oni se raspadnu na elektrone.
Smrt izraelu, osovina otpora, sila koja je nezaustvljiva, nestace izrael bla bla ljudi ih ubise ko puru za mjesec, ovde se slavi kad ispale jednu raketu u kontru. slavi se potrosnja interceptora o cemu pricamo
Evo haman mjesec dana Trump proglasava pobjedu, ali pazi belaja Iran im dan za danom raznosi infrastrukturu u regionu. Izrael je od vojne operacije od nekoliko dana dosao do toga da je drzava kompletna u blokadi jer evo i nakon mjesec dana Iran uspjesno vrsi dejstva nad Izraelom
Da ne govorim da se najavljivao ekonomski kolaps Irana za nekoliko dana od pocetka rata, a ono nakon mjesec dana ljudima se uduplao prihod od nafte
-
sumirprimus
#69118 Re: IRAN
Sa radikalnim islamistima koji konstantno I nekaznjeno vrijedjaju na licnoj osnovi ne zelim polemizirati. Shalom
- Leopard_SA
#69119 Re: IRAN
sumirprimus wrote: ↑30/03/2026 22:27 Sa radikalnim islamistima koji konstantno I nekaznjeno vrijedjaju na licnoj osnovi ne zelim polemizirati. Shalom
-
sumirprimus
#69120 Re: IRAN
U bazenu?
-
adnante
#69121 Re: IRAN
Nisi ti nista bolji od istih. I ne, nisu to radikalni islamisti, to su tuke koje ne vide dalje od svog nosa i svoje drzave. Nazalost ni ti nis nista drugacij, oni lice, ti nalicje i jedno bez drugog ne ide.sumirprimus wrote: ↑30/03/2026 22:27 Sa radikalnim islamistima koji konstantno I nekaznjeno vrijedjaju na licnoj osnovi ne zelim polemizirati. Shalom
Toliko energije ulazete na "vanjske stvari" a ne mozete se pozabaviti vlastitim dvoriste. Valjda lakse govoriti help iran ili izrael
- Ludzak
#69122 Re: IRAN
Eee pa... Hadis je fulao sasvim.F&N wrote: ↑30/03/2026 22:20 Svakim korakom koji cine, oni misle da idu ka vjecnoj pobjedi a zapravo idu ka samounistenju, finalnom, posljednjem.
Tada im spasa biti nece!
Piše li u hadisu da će muslimani biti saveznici s njima?
- Hajlac
- Dozer
#69124 Re: IRAN
Tita vam, samo nemojte o prorocima, "svetim knjigama" i religijama...
Ko nije primijetio, velikim dijelom se sve ovo desava i zbog njih.
Ko nije primijetio, velikim dijelom se sve ovo desava i zbog njih.
-
sumirprimus
#69125 Re: IRAN
Eee sad vec prelaziš granicu I mjeru. Haj Tito, ali optuziti religiju I svete knjige.
U smislu, dok kritiziras I pljujes velikog I malog sejtana, dobar si, koristan. Ha skrenes s puta ponistava ti se dobro I registruje lose, nesto kao na nlo