IRAN
- bh.tornjak
#69076 Re: IRAN
Zapad koji duge optuzuje za antisemitizam je u stvari samo leglo tog istog antisemitizma.
Sve ce uciniti,dati,pomoci (vojno,ekonomski,politicki itd.) samo da se niko iz israhela ne vraca na zapad. Bolje receno: Evo vam sve, samo ostanite tamo.
Istobtako i podrska naseljenicima….da odu sa zapada. Ciju zemlju ili kucu ce oni uzeti…nikoga nije briga.
Samo sto danje….
Sve ce uciniti,dati,pomoci (vojno,ekonomski,politicki itd.) samo da se niko iz israhela ne vraca na zapad. Bolje receno: Evo vam sve, samo ostanite tamo.
Istobtako i podrska naseljenicima….da odu sa zapada. Ciju zemlju ili kucu ce oni uzeti…nikoga nije briga.
Samo sto danje….
- alijagoro
#69077 Re: IRAN
A nije ni zapadu mrsko bombardovati okolne zemlje,taman da ih se drzi pod kontrolom a sve sa izgovorom da se brani izraelbh.tornjak wrote: ↑30/03/2026 20:05 Zapad koji duge optuzuje za antisemitizam je u stvari samo leglo tog istog antisemitizma.
Samo sto danje….
- Hajlac
- Hajlac
- Charuga
- Globalni moderator
#69083 Re: IRAN
To je ta demokratija.
Pogubljenja bi se vršila vješanjem u roku od 90 dana od presude.
Prema nacrtu, ne bi postojala mogućnost pomilovanja ili uobičajenog žalbenog postupka, što je direktno kršenje međunarodnog prava.
Za smrtnu kaznu ne bi bila potrebna jednoglasna odluka sudija, već prosta većina.
- Čitalac
#69086 Re: IRAN
Šta li je sad...
TALIJANSKI ministar obrane Guido Crosetto iznio je dramatično upozorenje o ratu s Iranom, navodeći da raspolaže "zastrašujućim" informacijama koje upućuju na eskalaciju sukoba čije će posljedice osjetiti cijela Europa. U intervjuu za list La Repubblica, Crosetto je bio izravniji nego ikad, istaknuvši da prijetnja nije samo vojna, već i društvena te ekonomska.
"Zbog prirode svog posla, imam uvid u informacije zbog kojih više ne mogu spavati. Strahujem od onoga što bi se moglo dogoditi u narednim tjednima, kao i od posljedica koje će to imati na gospodarstvo i svakodnevni život", izjavio je Crosetto.
- jazzer
-
zigzag
#69088 Re: IRAN
Čitalac wrote: ↑30/03/2026 20:43 Šta li je sad...
TALIJANSKI ministar obrane Guido Crosetto iznio je dramatično upozorenje o ratu s Iranom, navodeći da raspolaže "zastrašujućim" informacijama koje upućuju na eskalaciju sukoba čije će posljedice osjetiti cijela Europa. U intervjuu za list La Repubblica, Crosetto je bio izravniji nego ikad, istaknuvši da prijetnja nije samo vojna, već i društvena te ekonomska.
"Zbog prirode svog posla, imam uvid u informacije zbog kojih više ne mogu spavati. Strahujem od onoga što bi se moglo dogoditi u narednim tjednima, kao i od posljedica koje će to imati na gospodarstvo i svakodnevni život", izjavio je Crosetto.
Ja se postepeno pripremam. Zalihe se navlače. Nekad mi se čini da nedovoljno radim ali teško mi je sam sebe uvjeriti da će biti ozbiljan poremećaj normalnog života.
Da ne kažem kolaps.
- Dozer
#69090 Re: IRAN
Brasno, ulje, secer, tjestenina, grah, riza, konzerve. Standardno, ono sto moze stajati.
I metaka.
I metaka.
- Hajlac
#69091 Re: IRAN
"Samo sam radila svoj posao i ispunjavala obaveze prema investitorima"
- Rejhana
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#69093 Re: IRAN
Nema nafte... to je
- Dozer
#69094 Re: IRAN
U naredne 2, max. 3 sedmice gledamo kako nestaje medjunarodno pravo, suvereniteti drzava i njihovog neba, prijetnje svima koji se pobune protiv US kaubojstine, false-flags na sve strane, i zestoku eskalaciju na Iran i iz Irana.
Vrlo vjerovatno cemo vidjeti i demokratski rezim u kolijevci demokratije kako mlavi svoje gradjane.
Vrlo vjerovatno cemo vidjeti i demokratski rezim u kolijevci demokratije kako mlavi svoje gradjane.
- armin071
#69095 Re: IRAN
Navukli su me bili u koroni još imam stvari u podrumu ali izgleda da je sad stvarno pravo vrijeme za rezerve ali koliko mogu i rezerve ako ovo potraje, a hoće neminovno jer ovi cionistički fanatici ne namjeravaju stati…
- avetinja
#69096 Re: IRAN
Očekujem udruženu agresiju Zapada na Iran zbog blokade moreuza. Zapad neće trpiti da im Iranci urušavaju životni standard, a niti će čifuti odustati dok se oni ili Iran ne sravne sa zemljom, jer su ovaj put zakuhali tako da nema izlaza. Ne bi me čudila neka zastava obmane po uzoru na 11.09. I sve to zbog govneta usraela.
- Dozer
#69097 Re: IRAN
U koroni nisam vala nista. Ali sad ce biti svega. I ova sad situacija, da sad stane sve i krene normalizacija s gorivom, nece se odmah vratiti u normalu. Trebace bar 2-3 mjeseca.
Problem je sto ovo sigurno nece stati jos sedmicama, da ne kazem mjesecima.
Hezbolah ocito dere cifute i po svoj prilici ce se borbe prenijeti u Izrael.
Ameri ce sigurno krenuti na kopno, a to ce biti njihov masakr, bukvalno.
Nakon toga Zutalj krece lupat maksimalno po Iranu, sto nece dati nikakve bitne efekte, i tu ce Iran uzvratiti maksimalno svukuda.
I Huti ce onda sigurno.oplesti jace po Izraelu, i zatvoriti "svoj" moreuz.
Last edited by Dozer on 30/03/2026 21:24, edited 1 time in total.
-
zigzag
#69098 Re: IRAN
Nije to samo nema nafte.
Iste sekunde kreću zabrane izvoza hrane iz zemalja pojedinačno.
Pa ćemo doći u situaciju da nam Vučić opet velikodušno na kapaljku šalje par vozova pšenice. Ako mu priđemo k nozi.
A da ne govorimo o ostalim robama. U roku od dva dana prazni se sve iz tržnih centara i imaš nespremnu generaciju koja ne zna improvizovati za civilizovano samodostatno preživljavanje ali mogu napraviti totalni nered.
Kako kod nas tako i u EU.
- Dozer
#69099 Re: IRAN
Da...vidjeli smo paniku i frku na pocetku korone. Potpuno suludo, bez ikakvog smisla, haoticno. A bilo je i dalje svega. Kad nestane svega, onda pocinje komedija.zigzag wrote: ↑30/03/2026 21:24Nije to samo nema nafte.
Pa ćemo doći u situaciju da nam Vučić opet velikodušno na kapaljku šalje par vozova pšenice. Ako mu priđemo k nozi.
A da ne govorimo o ostalim robama. U roku od dva dana prazni se sve iz tržnih centara i imaš nespremnu generaciju koja ne zna improvizovati za civilizovano samodostatno preživljavanje ali mogu napraviti totalni nered.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#69100 Re: IRAN
Nije ta varijantazigzag wrote: ↑30/03/2026 21:24Nije to samo nema nafte.
Mislim da ce biti limitacije u sipanju na pumpama ali vise iz pomodarstva nego iz realne nestašice goriva
Sve se to fiktivno radi
Propade dolar