IRAN

Qler

#68951 Re: IRAN

Post by Qler »

Treba Pandakondi ući u stan, i onda mu reći što se buniš, ovo je sad moje...
Pandakonda

#68952 Re: IRAN

Post by Pandakonda »

kolegione wrote: 30/03/2026 13:07
Hajlac wrote: 30/03/2026 13:03
konektovan wrote: 30/03/2026 12:59 Kakav ljudski mulj obitava forumskim prostranstvima, fuj...
Slazem se.

Svako malo 'ispliva' neki apologeta pedofilsko-fasisticko-genocidnih cionista.
Nije ovo navijacki forum, sve sto je covjek napisao jeste istina, nisu prihvatili nesto sto nije bilo fer iz njihove prespektive, izabrali lose saveznike, izgubilli.

Ono sto on nije napisao, da je svekolika podrska masakriranju civila u Gazi od strane obicnog puka, zastrasujuca bez imalo empatije.

Isto tako zaboravio je reci, da ovaj put mozda izgube, te zbog gore napisanog mozda dozive sto su dozivli mnogo puta, ali svojom krivicom
Dodat cu samo jos par stvari. Ni Dejton nije bio pravedan kada se uzme u obzir genocid i krsenje legalnog referenduma. Ali se na kraju dana pristalo na nesto sto je donijelo mir i prestanak rata i kakav takav put za buducnost. Jer je to bila realnost na terenu od koje se ne moze pobjeci. Jos je ovdje kod nas rijec da se sve desava u jednoj drzavi. Njihova organizacija bi bila jos laksa jer su trebale biti 2 odvojene drzave.
Hajlac wrote: 30/03/2026 13:13
kolegione wrote: 30/03/2026 13:07
Hajlac wrote: 30/03/2026 13:03
Slazem se.

Svako malo 'ispliva' neki apologeta pedofilsko-fasisticko-genocidnih cionista.
Nije ovo navijacki forum, sve sto je covjek napisao jeste istina, nisu prihvatili nesto sto nije bilo fer iz njihove prespektive, izabrali lose saveznike, izgubilli.
Izvini "I lost you" nakon te nebuloze.

Jos od kasnih 1800-tih evropsko-slavensko-ruski cionisti su se bili namjerili da preko Britanaca (jer je pod njima bila Palestina) otmu tu zemlju i protjeraju domicilno stanovnistvo, a po ugledu na unistavanje recimo americkih Indijanaca i desetina drugih naroda po planeti od strane kolonijalnih sila s jacim oruzjem i hinjavim smicalicama od "domorodaca".

Vec 1930-ih, dakle PRIJE holokausta, poceli su vrsiti TERORISTICKE AKTE po Palestini, kao smisljenu taktiku utjerivanja straha radi PROTJERIVANJA Palestinaca sa svojih hiljadugodisnjih ognjista.

Daj ba dozovite se!
Jeste samo su zidovi radili teroristicke napade. Jew - Bad, Arab - Good.
Qler wrote: 30/03/2026 13:16 Treba Pandakondi ući u stan, i onda mu reći što se buniš, ovo je sad moje...
Stan imam 1/1 sto niko nije imao u palestini. Tek kada je doslo da se rasporedi imovina na 1/1 jedna strana je batalila sve pregovore jer je mislila da je jaca jer ih je vise :)
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#68953 Re: IRAN

Post by moonco »

janje_ wrote: 30/03/2026 13:03 sve neki spavaci.. samo se ukazu..
Užas. Treba gaće na izvrat oblačiti radi uroka.
JovicSA

#68954 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Pandakonda wrote: 30/03/2026 13:19
Nisu, ali jesu počeli prvi sa tim.
Pandakonda wrote: 30/03/2026 13:19 Stan imam 1/1 sto niko nije imao u palestini. Tek kada je doslo da se rasporedi imovina na 1/1 jedna strana je batalila sve pregovore jer je mislila da je jaca jer ih je vise :)
Naravno da su imali, živjeli vijekovima tu pored kršćana i Jevreja, dolaskom Poljaka, Rusa, Ukrajinaca i ostalih iz I. Evrope krenuo je projekat cionizma, otimanja imanja, kuća, stanova, radnji i života.
Last edited by JovicSA on 30/03/2026 13:24, edited 2 times in total.
Qler

#68955 Re: IRAN

Post by Qler »

To reci da nije imao 1/1 i kuću i zemlju normalno mom jaranu kojem je dedo i otac imali i zemlju i kuću i život tamo i samo ih otjerali. I tebi neko uzme stan, promijeni zakon i kaže nemaš ti drug ništa ovdje svoje… prije 3000 godina ovdje je bio neki drugi, ja ga sad zastupam, i ovo je moje
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#68956 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image

Image
Hajlac

#68957 Re: IRAN

Post by Hajlac »

JovicSA wrote: 30/03/2026 13:23
Nisu, ali jesu počeli prvi sa tim.
I prvi poceli s zabijanjem noza u ledja tj. obezvrjedjivanjem bilo kakvih PREGOVORA I DOGOVORA!

Image
https://en.wikipedia.org/wiki/McMahon%E ... espondence

UK-cionisti prvo navukli domicilno naivno stanovnistvo da se oruzano pobuni protiv Otomanske imperije, a kad je onda Britanska imperija zajahala, posrali se na dogovore i krenuli FULL u ostvarivanje cionistickog genocidnog sna - pocevsi od Balfour deklaracije koju su preko monstruma Rothschilda izlobirali.
Hajlac

#68958 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Image

Image

Image

In other news:

Image
Last edited by Hajlac on 30/03/2026 13:43, edited 2 times in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#68959 Re: IRAN

Post by arman1 »

Pandakonda

#68960 Re: IRAN

Post by Pandakonda »

Qler wrote: 30/03/2026 13:23 To reci da nije imao 1/1 i kuću i zemlju normalno mom jaranu kojem je dedo i otac imali i zemlju i kuću i život tamo i samo ih otjerali. I tebi neko uzme stan, promijeni zakon i kaže nemaš ti drug ništa ovdje svoje… prije 3000 godina ovdje je bio neki drugi, ja ga sad zastupam, i ovo je moje
Kad kazem 1/1 to je bila vise analogija da nije postojao tu oblik drzavnosti nego su uvijek bili pod okupacijom. Nisam mislio doslovno 1/1 da je nekome ok uletiti u kucu i uzet je nego da uopste nije postoja drzava koju si mogao okupirati.

Palestina je uvijek bila regija koju su Rimljani samo preimenovali od provincije Judeje i samo je mjenjala vlasnike bez nekog oblika uprave. Nakon raspada osmanskog carstva se tek trebala povuci linija gdje su Jevreji vidjeli plod svog dugogodisnjeg lobiranja. Niko nije branio arapima da rade isto. A neki su odradili dobar posao pa su nastale Sirija, Jordan, Irak itd. Palestinci ocigledno nisu i vide posljedice toga. Kao sto bi rekao onaj jedan historicar, palestinac je htio drzavu tek onda kad mu je jevrej napravio
Qler

#68961 Re: IRAN

Post by Qler »

Svejedno, tebi uzme neko sve i kaže šta ćeš...
zigzag

#68962 Re: IRAN

Post by zigzag »

Pandakonda wrote: 30/03/2026 13:42
Qler wrote: 30/03/2026 13:23 To reci da nije imao 1/1 i kuću i zemlju normalno mom jaranu kojem je dedo i otac imali i zemlju i kuću i život tamo i samo ih otjerali. I tebi neko uzme stan, promijeni zakon i kaže nemaš ti drug ništa ovdje svoje… prije 3000 godina ovdje je bio neki drugi, ja ga sad zastupam, i ovo je moje
Kad kazem 1/1 to je bila vise analogija da nije postojao tu oblik drzavnosti nego su uvijek bili pod okupacijom. Nisam mislio doslovno 1/1 da je nekome ok uletiti u kucu i uzet je nego da uopste nije postoja drzava koju si mogao okupirati.

Palestina je uvijek bila regija koju su Rimljani samo preimenovali od provincije Judeje i samo je mjenjala vlasnike bez nekog oblika uprave. Nakon raspada osmanskog carstva se tek trebala povuci linija gdje su Jevreji vidjeli plod svog dugogodisnjeg lobiranja. Niko nije branio arapima da rade isto. A neki su odradili dobar posao pa su nastale Sirija, Jordan, Irak itd. Palestinci ocigledno nisu i vide posljedice toga. Kao sto bi rekao onaj jedan historicar, palestinac je htio drzavu tek onda kad mu je jevrej napravio
To je taj vakum poslije osmalijskog carstva. A kasnije ih svako savjetovao. Najviše mosad...
Hajlac

#68963 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Image
Škobo Habu

#68964 Re: IRAN

Post by Škobo Habu »

Pandakonda wrote: 30/03/2026 12:51
Izrael je svoje izlobirao i svoje ciljeve su dobili diplomatski. Palestinci su sa par miliona stanovnika mogli dobiti drzavu dok je kurdi sa 40 miliona nemaju. Sve nakon toga je cijena njihove gluposti i promasene politike i losih saveznika. Nesto kao srbi i albanci gdje se jedni drze rusa drugi amera pa vidimo ko je bolje prosao
Izlobirao? Diplomacijom? :roll:

Kakve sve gluposti nećeš pročitati.

Izrael je posljednja država koje je uspostavljena po principima imperijalnog kolonizma.
dr_Evil

#68965 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Qler wrote: 30/03/2026 13:45 Svejedno, tebi uzme neko sve i kaže šta ćeš...
Znas kako to ide, dovedes vojsku i srusis legitimnu vlast, kazes vi ste bili okupirani i mi smo vas sada oslobodili, i onda kazes eh sad tu ne postoji drzava, nikad nije postojala, mi ne dozvoljavamo da se napravi nova - cekaj druze pa sad si usao sa vojskom i pobio ljude. I onda kazes uh, pa to je bio pravni vakum. Dakle nije vakum dosao iz nepoznanice, nego iz agresije na jednu tada suverenu drzavu ili carstvo ako zelis.

To me sve podsjeti na Paddingtona, ono tu postoji civilizacija medvjeda, onaj englez pita da li govore engleski i piju viski, odgovor je ne, onda to nije civilizacija zasto ih nisi doveo preparirane.

Valjda smo mi to na Balkanu prosli i znamo kako ide. Cuj ti dogovorio svetostefanske ugovore, odakle tebi legalno pravo da dogovoris takvo sto, sad ces da vidis kako Berlin to radi :D
Hajlac

#68966 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#68967 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

Stan imam 1/1 sto niko nije imao u palestini. Tek kada je doslo da se rasporedi imovina na 1/1 jedna strana je batalila sve pregovore jer je mislila da je jaca jer ih je vise :)
Kada postaje 1/1?
MinistarKulture

#68968 Re: IRAN

Post by MinistarKulture »

Škobo Habu wrote: 30/03/2026 13:49
Izrael je svoje izlobirao i svoje ciljeve su dobili diplomatski. Palestinci su sa par miliona stanovnika mogli dobiti drzavu dok je kurdi sa 40 miliona nemaju. Sve nakon toga je cijena njihove gluposti i promasene politike i losih saveznika. Nesto kao srbi i albanci gdje se jedni drze rusa drugi amera pa vidimo ko je bolje prosao
Izlobirao? Diplomacijom? :roll:

Kakve sve gluposti nećeš pročitati.

Izrael je posljednja država koje je uspostavljena po principima imperijalnog kolonizma.
Sa cionistima se nema svrhe raspravljati, u njihovim ocima oni su uvijek zrtve.
dr_Evil

#68969 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 30/03/2026 13:52
Kada postaje 1/1?
Pa kad ti ga zapadno carstvo aminuje, kao sto rekoh sanstefanski ugovori su bili za guzicu obrisati iz tih razloga.
Quaresma

#68970 Re: IRAN

Post by Quaresma »

tzipiripi wrote: 30/03/2026 07:45
Quaresma wrote: 30/03/2026 06:11
Spoiler
Show
Jbt lajf i neko daje ovakvima dozvolu da glasaju na izborima, biraju predsjednike itd. Teško je se ne složiti s uvodom E. Bernaysa u Propagandi o demokratiji. Ali problem s njegovom teorijom je kada manipulatori koji vladaju dovedu ovakve debile na vlast
Skroz luda neka familija. Gledam drugi video, pita ih valjda sin, sta ako Trump sutra odluci da Minesotu sravni sa zemljom. Kazu oni, pa ne bi imali nista protiv jer valjda Trump ima valjan razlog za to.
Leopard_SA

#68971 Re: IRAN

Post by Leopard_SA »

Palestina nikada nije postojala nego britanski mandat nad palestinom koji se onda prebacio na UN da naprave finalni dogovor ciji je rezultat bio 2 drzave koju su ti isti palestinci odbili. De mi reci koji su to palestinski predsjednici, premijeri bili prije dolaska mrskog Izraela? Pa i nakon njega mozes ako ti je lakse.

Izrael nikada nije postojao nego drevno kraljevstvo na podrucju Palestine. Zasto bi Palestinci koji tu zive hiljadama godina prihvatili da UN odlucuje da se vise od pola njihove domovine preda Europljanima? De ti meni reci koji su to izraelski premijeri, predsjednici bili prije mrske Palestine?

Opet, jel vidis kako vam je retardirana retorika?

Palestina se za svoje bori i svoje ciljeve pokusava ostvariti borbom sto je sasvim validan nacin da odbrane svoje domove i osiguraju bioloski opstanak. Palestina sada nema drzavu, okupirana je. Palestinci prozivljavaju genocid i etnicko ciscenje. Njihovi saveznici su malobrojni i slabiji od Izraela i njihovih saveznika, ali ko kaze da je to uklesano u kamenu?

Sada ti i tebi slicni mene mozete napasti kako sam ja propalestinski nastrojen, kako podrzavam antisemitizam i sl gluposti, ali shvatite da je svak normalan na ovom svijetu na strani onih kojima se zlo cini. Bili to Palestinci, Jevreji, Ukrajinci, Ujguri, Sudanci, rasne manjine u SAD-u etc.

Da ne govorim da je vasa podrska genocidu koji provodi Izrael zadnjih gotovo 80 godina i njegovom konstantnom krsenju medjunarodnog prava imbecilna pojava i opasan presedan u medjunarodnom pravu.
Sta ako se sutra okrene situacija i Izrael ne bude vise imao resurse koje sada ima, a Palestina ojaca i bude u poziciji da lobira za svoje interese kao sto to sada radi Izrael? Sta ako tada Palestinci podivljaju i urade Izraelcima ono sto oni njima sada rade? Na kraju krajeva, mogu se pravdati za to jer ako je mogao Izrael zasto ne bi mogli i oni? Sasvim je okej pociniti genocid jer eto i drugi to rade? Hocete li tada govoriti kako su Palestinci krvozedni barbari koji ce Palestinu/Izrael ocisititi od Izraelaca ili cete i tada pravdati zlo koje se desava? Jer ja znam gdje cu bit, bicu sa svim normalnim ljudima na strani onih koji zlo prozivljavaju, bez obzira ko oni bili.

Mene je tacno sramota kakvi sve ljudi obitavaju na ovom svijetu.
Čitalac

#68972 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Image
JohnnyS

#68973 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

Čitalac wrote: 30/03/2026 13:59 Image
Bolje da je on predsjednik nego Kamala, tako mi rekoše.
swanfilter

#68974 Re: IRAN

Post by swanfilter »

DaysleepeR wrote: 30/03/2026 11:47
Spoiler
Show
Hajlac wrote: 30/03/2026 10:24
DaysleepeR wrote: 30/03/2026 08:44 Davno sam još pisao ovdje da ovog kineza treba uzimati sa rezervom.
Mehdi Hasan je čovjek koji je na pravoj strani. Kinez je senzacionalista u rangu Semira OSmanagića i ubio se za gostovanja u Face Centralnom Dnevniku.
Mehdi Hasan je nedavno javno i DEFINITIVNO (mnogi javni ljudi su odavno sumnjali) prokazan kao 100% tzv. "kontrolisana opozicija" - isto ono sto je i Noam Comski bio decenijama :wink:

Obmana za 'ljevicarski' i 'liberalno' (po americki) orijentisane budale kojima vjesto manipulise CIA i mUsad.

Isto to je i Janis Varufakis.

Mehdi je, zajedno s Al Jazeerom, izuzezno energicno branio kojekakve ISIS-e, Al-Nusre kurce palce kreacije mUSAd-ovske kad su imali zadatak razjebati velikog neprijatelja Izrahellu - Asadovu Siriju.
I kao sto je Qatar (i Al Jazeera) mijenjao AGENDU, tako je i Hassan pratio kroz prethodnih 15-ak godina.

Image

Dovoljno je procitati komentare ljudi na ova dva njegova bijedna posta:

I dalje pametniji i strucniji od cijele americke administracije.
plavi_E

#68975 Re: IRAN

Post by plavi_E »

Pandakonda wrote: 30/03/2026 13:19 Stan imam 1/1 sto niko nije imao u palestini. Tek kada je doslo da se rasporedi imovina na 1/1 jedna strana je batalila sve pregovore jer je mislila da je jaca jer ih je vise
Ta prica sta je cije 1/1 u Palestini je razjasnjeno uz pomoc genetskih nanaliza.

Genetic studies suggest that modern-day Lebanese are direct descendants of ancient Canaanites, inheriting over 90% of their ancestry from this Bronze Age population. Researchers identified this continuity by sequencing 4,000-year-old remains from Sidon, revealing that despite historical disruptions, Lebanese people are the primary descendants of this ancient Canaanite-Phoenician population.

znaci 90% danasnjih Libanca su porijeklom Kananiti. a to znaci da je onda i 90% pripadnika libanskog Hezbolaha potomci tih Kananita. Znaci potomci onih koji su osnovali gradove Jerusalim i Jeriho i koji jedini naucno dokazano imaju 1/1 vlasnicko pravo na veci dio teritorije danasnjeg Izraela i Zapadne Obale. Po tvojoj logici onda Hezbolah samo hoce da im se vrati ono sto je naucno dokazano vlasnistvo njihovh predaka. Slazes li se sa tim?
Post Reply