Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NAVIJAČI, POKAŽIMO OBRAZ: Italija se ne zviždi, Italiji se aplaudira!
Dok se spremamo za utakmicu protiv Italije, sjetimo se ko nam dolazi u goste. Italija nije samo protivnik na terenu, oni su dokazani prijatelji naše države kad nam je bilo najteže. Zašto zaslužuju maksimalno poštovanje?
• Hrabrost kad su drugi oklijevali: Bili su prva velika svjetska selekcija koja je došla u Sarajevo nakon rata (6. 11. 1996.). Dok su drugi tražili izgovore, Maldini, Zola i ekipa su istrčali na Koševo.
• Viza za naše kvalifikacije: Upravo je ta utakmica i lobiranje Italijana bilo ključno da FIFA dozvoli Bosni i Hercegovini igranje zvaničnih utakmica na domaćem terenu.
• Više od fudbala: Donijeli su ogromnu humanitarnu pomoć i opremu, pomažući obnovu sporta u razrušenoj zemlji. Bez zvižduka himni!
Zviždanje himni je uvijek odraz nekulture, ali zviždati Italiji bilo bi zaboravljanje sopstvene istorije i onih koji su nam pružili ruku spasa.
Budimo gospoda. Pokažimo Evropi da smo narod koji pamti dobročinstvo. Neka se italijanska himna isprati dostojanstveno, a onda svim srcem za naše Zmajeve!
ali cim himna zavrsi poceti zvizdati i ne prestati
kako to Turci rade, gosti misle da su u dzehenemu
jaci su, moramo se malo pogurati
Last edited by plain vanilla on 30/03/2026 09:56, edited 1 time in total.
Bobi wrote: ↑30/03/2026 10:22
@gentoo jel on konta i ove naše R ?
Izgleda.. Prosli put su neka dvojica iz Sjenicu pokusala da stanu na mjesto od komsije. Jer realno ljudi koji dodju ko zna odakle i procitaju ovu odluku nemaju pojma sta zuti brojevi znace. Fazon je sto sutra pauk nece nista raditi jer ce biti haos.
Ja cu u 6 ustati da isceram auto iz garaze na svoje mjesto.. sto je sigurno sigurno
Izgleda.. Prosli put su neka dvojica iz Sjenicu pokusala da stanu na mjesto od komsije. Jer realno ljudi koji dodju ko zna odakle i procitaju ovu odluku nemaju pojma sta zuti brojevi znace. Fazon je sto sutra pauk nece nista raditi jer ce biti haos.
Ja cu u 6 ustati da isceram auto iz garaze na svoje mjesto.. sto je sigurno sigurno
Opa ima garazu, @nauticamid vidis ti ovo, ima garazu i zauzeo još i parking
Fazon je sto ja kad idem u goste idem ili pjehe ili platim parking . Alternativa je da mi se evo javi neki forumas, fanaticos moze dobiti mjesto ispod nadzorne kamere.. 12-13 min. hoda od stadiona. Primam samo ove sto su spremini 500+ KM dati za kartu Cijena: po dogovoru
Fazon je sto ja kad idem u goste idem ili pjehe ili platim parking . Alternativa je da mi se evo javi neki forumas, fanaticos moze dobiti mjesto ispod nadzorne kamere.. 12-13 min. hoda od stadiona. Primam samo ove sto su spremini 500+ KM dati za kartu Cijena: po dogovoru
DaysleepeR wrote: ↑30/03/2026 09:52
Kao da će polusvijet koji je ugrabio karte uopšte znati koliko su nam italijani pomogli.
Veci polusvijet je dijaspora, ja ne shvatam da ljudi decenijama zive po skandinaviji, Njemackoj, Austriji, a veci su primitivci od nas ovdje kad dođu u rentamim autima, ponasanje po ugostiteljskim objektima i u javnost. Valjda ne mogu tamo da se kurce a ovdje kad dođu pokazu da nisu stekli nikakve vrijednosti i nesto naucili tamo u uređenim drustvima.
DaysleepeR wrote: ↑30/03/2026 09:52
Kao da će polusvijet koji je ugrabio karte uopšte znati koliko su nam italijani pomogli.
Veci polusvijet je dijaspora, ja ne shvatam da ljudi decenijama zive po skandinaviji, Njemackoj, Austriji, a veci su primitivci od nas ovdje kad dođu u rentamim autima, ponasanje po ugostiteljskim objektima i u javnost. Valjda ne mogu tamo da se kurce a ovdje kad dođu pokazu da nisu stekli nikakve vrijednosti i nesto naucili tamo u uređenim drustvima.
Nema većih divljaka na cestama od onih sa slovenačkim tablicama
BHF_Manijak wrote: ↑30/03/2026 11:03
Steta samo malog kapaciteta, gorilo bi sutra na nekoim nacionalnom stadionu s nekih 25-30 hiljada kapaciteta, ali jebi ga...
Jesu li zenicani u ovo 2 godine stigli bar presvuci ovaj lezaj za masazu?
Nismo zato što
...je Čeliku ovo sasvim dovoljno i klub trenutno nema viško novaca za ušminkavanje stadiona.
....je BP godinama besplatno iznajmljivano NFSBiH za utakmuce reprezentacije, a da savez ni marke nije uložio u obnovu, održavanje i ušminkavanje stadiona.
....će se u Zenici graditi nacionalni stadion i nrma smisla ulagati u postojeći.
Ukoliko neki drugi gradovi, klubovi i fanovi nisu zadovoljni prikazanim, nek svoje stadione dovedu na takvu razinu da se mogu odigravati iternacionalne utakmice.
Sve ostalo je prdimahovina.
U pravu si 100%.
Nikakvi "Zeničani" nemaju šta da presvlače ležaj za masažu ili rade bilo šta po pitanju uslova na stadionu kada na njemu igra reprezentacija.
Zašto Savez nije u stanju da nađe model po kojem će postojati barem jedan stadion u državi koji je barem nalik na stadione u Europi i na kojem će igrati reprezentacija, pitanje je samo za njih. Imajući u vidu da svi znamo o kakvoj se mraci i diletantima radi kada se govori o čelnim ljudima u Savezu, mislim da znamo odgovor a da i ne postavimo pitanje.