Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naprotiv, SDP se ustabilio napokon. Bitno je da odyebu svaku pomisao na koaliranje sa SDA da bi se pozitivan trend nastavio.
Za Lagumdzijin SDP su Porse Kajman u svakom smislu.
Inace Kifloni je kod Senada najavio da ce NIP imati zajednicke liste sa par stranaka da se izbjegne rasipanje glasova i da mu je ambicija da imaju vise glasova od SDP
A svi zajedno ce stati iza Denisa Becirovica, sto je ozbiljan blok stranaka.
Dok Ridjobradi reterira i prica bit ce tesko valja nama na njih 14, jasno je koliko se uplasio.
El_comadante wrote: ↑29/03/2026 15:27
Kako je krenulo raspada se stranka, poslije izbora izgleda koalicija SDA - SDP.
SDP time sebi piše smrtnu presudu. Nakon toga nastaće 10 malih SDPlike stranki koje nece cenzus glasova osvojiti, a originalni SDP ce tesko ikad vise 10% prebaciti.
Ma pusti bolan, fantaziraju.
Sanjaju SDP od izbora. I baš sada će SDP sve što je uradio sa trojkom da pljune i isporuči SDA?
_BataZiv_0809 wrote: ↑30/03/2026 11:12
Naprotiv, SDP se ustabilio napokon. Bitno je da odyebu svaku pomisao na koaliranje sa SDA da bi se pozitivan trend nastavio.
Za Lagumdzijin SDP su Porse Kajman u svakom smislu.
Inace Kifloni je kod Senada najavio da ce NIP imati zajednicke liste sa par stranaka da se izbjegne rasipanje glasova i da mu je ambicija da imaju vise glasova od SDP
A svi zajedno ce stati iza Denisa Becirovica, sto je ozbiljan blok stranaka.
Dok Ridjobradi reterira i prica bit ce tesko valja nama na njih 14, jasno je koliko se uplasio.
Daj Bata ti si ozbiljan covjek i vrhunski forumas. Zanemari Zlaju, ali SDP nije vise bastion inteligencije, niti radnicke klase. Sve sta Truba kaze o njima je istina.
Ali ja bolje ne znam, pa zato i glasam za njih ako glasam.
dr_Evil wrote: ↑30/03/2026 11:19
Daj Bata ti si ozbiljan covjek i vrhunski forumas. Zanemari Zlaju, ali SDP nije vise bastion inteligencije, niti radnicke klase. Sve sta Truba kaze o njima je istina.
Preferiram porediti na osnovu empirije.
2023-2026 je daleko daleko bolji mandat od 2010-2015.
vee-jay wrote: ↑30/03/2026 10:58
u tako poznim godinama
budala
Nažalost, nije to do Keme.
Osnovno pravilo njegove struke je "jednom služba, zauvijek služba".
Iz tajnih službi se ne ide u penziju, samo se može umrijeti.
Pa bez njegovih sposobnosti tih vrsta tesko bi se i formirao i opstao Nip.
Mnogi napadi su bili zaustavljani jer se znaju manifetluci i imaju razne informacije.
Sada bez njegove zastite kako ce se odvijati situacija vidjecemo pred izbore.
Kemu niko nije izbacio ili otjerao.
Sam je odlučio da ide i sretan mu put.
Da je imao veliki doprinos, jeste itekako.
Ostaje činjenica da je članstvo NiPa puno više nezadovoljno obojicom Ademovića, nego što oni imaju razloga biti nezadovoljni svojim tretmanom u NiP. Zapravo su bili povlašteni i toleriralo im se gomila toga što drugima ne bi.
Haris.ba wrote: ↑30/03/2026 11:26
Pa Niksicu odgovara da Denis ostane u predsjednistvu. Tako je i Bake u slabijoj poziciji, a Denis nema ikakve politicke moci u stranci.
Ni meni ta opcija nije mrska.
Volio bih da SDP preuzme neko od mladjih kadrova a la Steta ili Cicic.
Da... ali ja nikad ne bih poredio 2026 standard sa 2015 bez obzira ko je na vlasti. 2015 je bilo vrijeme masovnih odlazaka, niskih plata, i potpunog kolapsa radnickih plata. 2025 svijet se okrenuo nakon Korone, Pandemije, i evo imamo neki drugi trend. Jedan globalni trend koji zbog polozaja BiH ne moze se zaobici.
Ako iskljucim globalne pomake ja ne vidim nesto da je bolji taj mandat. Osim sto mi se Nermin maksimalno zgadio. Kazem ti pamtit cu ga po historijskom NE Bakiru, i one dvije dobre odluke jedna o minimalcu i druga o nedjelji.
Da... ali ja nikad ne bih poredio 2026 standard sa 2015 bez obzira ko je na vlasti. 2015 je bilo vrijeme masovnih odlazaka, niskih plata, i potpunog kolapsa radnickih plata. 2025 svijet se okrenuo nakon Korone, Pandemije, i evo imamo neki drugi trend. Jedan globalni trend koji zbog polozaja BiH ne moze se zaobici.
Ako iskljucim globalne pomake ja ne vidim nesto da je bolji taj mandat. Osim sto mi se Nermin maksimalno zgadio. Kazem ti pamtit cu ga po historijskom NE Bakiru, i one dvije dobre odluke jedna o minimalcu i druga o nedjelji.
Naravno, druge su okolnosti, ali odluka iz 2010. da se nakon svega OPET ODE SA SDA, je ubila svaku nadu u alternativu. Bakir treba da je vjecno zahvalan Zlaji na tom poklonu. Satrali su 4 izborna ciklusa nakon toga. Lokalne 2012. je SDA narocito zgazila. 2016. su isto bili jaki na lokalu, iako su tad izgubili Zenicu (umro prethodni nacelnik, a kandidovao se Fuad Kasumovic). 2018. na opstim izborima su takodjer bili beton.
Naravno, druge su okolnosti, ali odluka iz 2010. da se nakon svega OPET ODE SA SDA, je ubila svaku nadu u alternativu. Bakir treba da je vjecno zahvalan Zlaji na tom poklonu. Satrali su 4 izborna ciklusa nakon toga. Lokalne 2012. je SDA narocito zgazila. 2016. su isto bili jaki na lokalu, iako su tad izgubili Zenicu (umro prethodni nacelnik, a kandidovao se Fuad Kasumovic). 2018. na opstim izborima su takodjer bili beton.
Tek od 2020. krece klatno na drugu stranu.
Odavno tvrdim da Zlaja i Bakir ili su zajedno bili KOSovci, ili imaju nesto o njemu iz rata ili privatizacije.
A znas kako je SDA sta god da uradi uvijek ima stabilnu glasacku bazu, SDP i NS dobiju kaznu za svaku gresku i to apstinencijom glasaca.
Valjda imam pravo da nisam impresioniran Nerminovom vladom, kao ni danasnjim SDP-om, ako nista za ovih 90ak godina koliko je familija komunisticka
Ako sdp udje u koaliciju sa sda.. gotovi su za sva vremena.
Sto se nip-a tice, mogu primjetiti trend medju mladjom populacijom ruralnih sredina da se njima okrecu.. tamo gdje je nekad iskljucivo sda harala. Ne bih rekla da ce nip popu.. izbore.
moimoi wrote: ↑30/03/2026 12:05
Sto se nip-a tice, mogu primjetiti trend medju mladjom populacijom ruralnih sredina da se njima okrecu.. tamo gdje je nekad iskljucivo sda harala. Ne bih rekla da ce nip popu.. izbore.
To se slazem, NIP ove sezone ce biti bolji sirom federacije. Ali SDA i NIP dijele glasacku bazu negdje na desnici, tu se vise stvari proguta, a i Dino radi dobar marketing. Kao sto rekoh odlazak Ademovica i njegove proslosti im je plus.
dr_Evil wrote: ↑30/03/2026 11:55
Valjda imam pravo da nisam impresioniran Nerminovom vladom, kao ni danasnjim SDP-om, ako nista za ovih 90ak godina koliko je familija komunisticka
Nisam ni ja. Ali je bolje od 2010-14 i od Fadila.
Poredis se sa sobom od jucer.
To se slazem, NIP ove sezone ce biti bolji sirom federacije. Ali SDA i NIP dijele glasacku bazu negdje na desnici, tu se vise stvari proguta, a i Dino radi dobar marketing. Kao sto rekoh odlazak Ademovica i njegove proslosti im je plus.
Otkud vama ovoliki optimizam za NiP pa oni ce jedva izborni prag preci
Kakve su ti zemo projekcije za NIP u nasem gradu.
Ma Mostar je grad slucaj u svakom smislu. Ne mislim da NIP ima neki kadar u Mostaru za pohvalit, kao niti jedna druga partija. E'o da kazem vecinu ih poznajem u GV, valjda vakat moje generacije i recimo da mislim da NES ima mozda ponajboljeg predstavnika, iako ne znam zasto se upustio u te vode, nije mu to prirodno staniste. Bit ce zbog plate.
Nista NIP kod nas, imali su neki momentum kao naslijedstvo one price oko kamenoloma, i tu je stalo, narod se umorio od toga kao i oko mnogih drugih tema.
Popricaj malo s ljudima van gradova
Svi oni, koji nisu uspjeli sebe preko sda uvaliti ili dobiti bilo kakve poslove, pa i cuvara, mijenjaju plocu. Njihova djeca danas traze u nip-u mjesto… logicno da ce i starci glasati ako treba.. jer su od sdO samo secer i kafu do sad dobijali. Vrlo jednostavno.. sdO glasacko tijelo polako izumire. Barem kod onih koji nisu nix hajrovali.
Popricaj malo s ljudima van gradova
Svi oni, koji nisu uspjeli sebe preko sda uvaliti ili dobiti bilo kakve poslove, pa i cuvara, mijenjaju plocu. Njihova djeca danas traze u nip-u mjesto… logicno da ce i starci glasati ako treba.. jer su od sdO samo secer i kafu do sad dobijali. Vrlo jednostavno.. sdO glasacko tijelo polako izumire. Barem kod onih koji nisu nix hajrovali.
Pricam, odnosno pricao sam. I dalje je SDA glavna nazalost.
Pa Niksicu odgovara da Denis ostane u predsjednistvu. Tako je i Bake u slabijoj poziciji, a Denis nema ikakve politicke moci u stranci.
Kad Neka ide u penziju?
Bake je penzioner. Covic je penzioner.
To samo smrt od politickog zivota moze maknuti.
Neka ima cca.jos godinuipo sigurnog mandata. S veoma dobrom mogucnisti da otpuca i dodatne 4 godine na mjestu premijera.
Nemam posebnih insajderskih iz sdp. Ali, ima ih jos sto su se zacesljali za predsjednika sdp. Jos se i Denis nada. Pa i Jasmin iz Tuzle ima ambicija.
Kad Neka ide u penziju?
Bake je penzioner. Covic je penzioner.
To samo smrt od politickog zivota moze maknuti.
Neka ima cca.jos godinuipo sigurnog mandata. S veoma dobrom mogucnisti da otpuca i dodatne 4 godine na mjestu premijera.
Nemam posebnih insajderskih iz sdp. Ali, ima ih jos sto su se zacesljali za predsjednika sdp. Jos se i Denis nada. Pa i Jasmin iz Tuzle ima ambicija.
Kako godinu i po?
Zbog cega mislis da bi mogao odraditi tehnicki mandat?