Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#526 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Kako sam gledao, morao bi odlemiti ga na matičnoj ploči, nema druge opcije. Integrisan je i mikrofon je na prednjoj strani display-a...
- nagibSA
#527 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Obicno se izoluju dva kontakta na flet kablu (+ i - od mica), provjeris instrumentom koja dva, obicna krajnja dva. Zalijepi se npr komad selotepa na kabl.
Jesi li pokusao ako nemas sw opcije, aplikaciji (phone) da onemogucis permisiju za mikrofon, da li bi radilo mozda.
- Qler
#528 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Vala sve sam probao osim fizičkog posla...
-
lavic
#529 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Moze li jedno pitanje, zasto si u opste dirao orginalni dio sta god da je bilo na gardskom autu koje koristi zena?
I ako si vec morao mjenjat, zasto onda nisi uzeo nesto dobro i ugradio u servisu koji prodaje tu robu, npr: Komel...
- Qler
#530 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Razlog je jednostavan, ženi treba BT za telefon, razgovori i muzika. Fabrički koji je došao na autu nije imao BT. Da bi ugradio sve fabrički, trebao mi je player koji ima BT na OLX našao 160KM, trebao mi je volan sa komandama jer na playeru nema opcija da se javiš, prekineš... na OLX 200KM, i onda je trebala i špula za volan da bi radile komande, to nisam našao... ali eto recimo da je 100KM i to..
znači sokoro 500KM ili da ugradim ovo za 150KM... radi sve, rade i pozivi, samo sa externim mikrofonom bi bio još bolji...
E sad mi ti reci šta bi ti uradio
znači sokoro 500KM ili da ugradim ovo za 150KM... radi sve, rade i pozivi, samo sa externim mikrofonom bi bio još bolji...
E sad mi ti reci šta bi ti uradio
- ZoomZoomKiwi
#531 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Ma to se uzme single-DIN Pioneer headunit sa bluetoothom i miran.
Za gradsko auto ti ne treba ni ekran ni navigacija ni nikakve gluposti.
Em bi imao bolji zvuk. Nekad kasnije samo promijeniš zvučnike, da staviš accelerate seriju od Pioneera bolje je nego tvornički papir.
Za gradsko auto ti ne treba ni ekran ni navigacija ni nikakve gluposti.
Em bi imao bolji zvuk. Nekad kasnije samo promijeniš zvučnike, da staviš accelerate seriju od Pioneera bolje je nego tvornički papir.
- Qler
#532 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
E i na fabričkom playeru zvuk je bio odron, ja kontao zvučnike mijenjati. Stavio ovo kino, zvuk neuporediv. Kao da su novi zvučnici.
Ma ovo mi je ispalo super, Andorid Auto koristi radi gužvi, spotify, super zadovoljna.
Ma ovo mi je ispalo super, Andorid Auto koristi radi gužvi, spotify, super zadovoljna.
-
lavic
#533 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Ja bi ovo sto je Kiwi rekao, ostalo je preseravanje, da prostis.....
- ZoomZoomKiwi
#534 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Najjednostavnije, i za 500 KM imaš headunit i solidne zvučnike, imaš i spotify preko BT, navigaciju imaš na mobitelu kad ti baš treba po gradu, kupiš nosač za mobitel.
A sa Pioneerovim DAC-om i pojačalom se ne može porediti ni Eonon, a kamoli neki no-name kinez.
A sa Pioneerovim DAC-om i pojačalom se ne može porediti ni Eonon, a kamoli neki no-name kinez.
- Qler
#535 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Evo kako izgleda u vožnji 

- ZoomZoomKiwi
#536 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Ma dobro je leglo ne kažem ja ništa tu.
Al' da je baš moralo, i nije realno
Al' da je baš moralo, i nije realno
- Qler
#537 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Najjeftinije i najbrže rješenje. To mi je trebalo.
-
tokio25
#538 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
zato sto bi te komel zaklao sa cijenom prvo uredjaja pa onda i ugradnje
ja sam sebi prije tesle mislio kupiti android multimediju i uporedjivao ali i olx
uglavnom cijena najslabijeg ovdje je priblizno cijeni najjaceg na aliju
400-500 maraka
ako ne uzimamo u obzir univerzalne nego bas za model auta koji ti treba
jos ako je rjedje auto pitanje je da li imaju da ti uopste prodaju tu multimediju
- ZoomZoomKiwi
#539 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Ma kakav Komel, sve možeš sam ugraditi.
A ako baš hoćeš nešto pro, ono komplet sound system sa skretnicama i dynamatom, onda odeš u Ronis u Zagreb da ti ljudi urade kako bog zapovijeda. Iako i to možeš sve sam, ako imaš vremena.
A ako baš hoćeš nešto pro, ono komplet sound system sa skretnicama i dynamatom, onda odeš u Ronis u Zagreb da ti ljudi urade kako bog zapovijeda. Iako i to možeš sve sam, ako imaš vremena.
- Qler
#540 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Ljudi, ovo je bilo 150KM
ja ugradio sve. Kakve skretnice, kondenzaotri i wooferi
cilj je bio BT za pozive i muziku, AA super opcija. Sve preko je bilo previše 
-
tokio25
#541 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
pa zato sam i pomenuo da ovdje kupujes sve to bi te ispalo 500 i vise
- ZoomZoomKiwi
#542 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Ma naravno, samo ja bih prije 1DIN HU za 200 KM, nego to čudo za 150. Jer neće trajati nema teorije za te pare. Eto u startu imaš gluposti s mikrofonom.
-
tokio25
#543 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
ja bih ovo sto je on samo bih ja mozda nesto skuplje od 300-400 maraka npr pa onda ne bi imao problem ni mikrofon a ima bih i kamere i svasta nesto
a kamere su zakon za voznju po gradu
a kamere su zakon za voznju po gradu
- nagibSA
#544 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Nabaci mu Agama Launcher malo podesi (boje i tako te sitnice sa ostatkom auta) i bice kao fabrika. Ako imas jos TPMS i OBD2 adapter, integracija sa Launcherom je fantasticna. (od istog developera apps)
Ja ne razgovaram bas nesto u autu preko headunita, zato i nisam primjetio taj problem sa micom. Jos sam razvukao externi mic blizu glave. Kontam mozda da i ja onemogucim taj interni. Nisam se nikad pozabavio sa tim da vidim koji koristi ili kako se cuje, ali citam da se vecina zali na to.
Uglavnom ne treba nista sjeci, samo izolovati 2 kontakta od mica, trakom.
I ja sam mislio da nece trajati, a traje vec 3 godine, nikako da rikne.ZoomZoomKiwi wrote: ↑30/03/2026 17:11 Ma naravno, samo ja bih prije 1DIN HU za 200 KM, nego to čudo za 150. Jer neće trajati nema teorije za te pare. Eto u startu imaš gluposti s mikrofonom.
I ne treba ti skuplje ni za kamere (AHD zadnja, a i prednja ako hoces) ni za svasta nesto. Treba, ako hoces brzi rad, Google Mape, Wireless AA i sl. I imao bi problem mikrofon i na skupljem. AHD je stvarno odlican, FHD rezolucija, slika extra i po noci i po danu.
- Qler
#545 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Vidjet cu ovaj launcher. Iskreno Google maps su spore haos na app, tako da navigaciju ne koristim nikako, a Waze se i ne može snimiti... Tako da se u glavnom andorid auto spoji automatski čim se upali auto.
Nisam još spojio kameru, čekam ljepše vrijeme. Moram sve provući fino. Izvukao sam kablove i sve je nazad spojeno da ne moram vaditi player opet. Vidjet ćemo kako će raditi...
Nisam još spojio kameru, čekam ljepše vrijeme. Moram sve provući fino. Izvukao sam kablove i sve je nazad spojeno da ne moram vaditi player opet. Vidjet ćemo kako će raditi...
-
tokio25
#546 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
pa dobro sa AA rijesis i google maps i waze i spotify i sve
- nagibSA
#547 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Jos ako nisi izvukao GPS antenu, mozes zaboraviti na Google Mape, prekidace stalno signal. Fino je kad se koristi HU nezavisno od telefona. AA je dobar, ali mogu misliti kako ti sporo radi bezicno. Vecina ih i kupuje HU samo zbog AA. Probaj AA na kabl vidjeces koliko bolje i tecnije radi, za wireless mora dobar hardver.Qler wrote: ↑30/03/2026 17:26 Vidjet cu ovaj launcher. Iskreno Google maps su spore haos na app, tako da navigaciju ne koristim nikako, a Waze se i ne može snimiti... Tako da se u glavnom andorid auto spoji automatski čim se upali auto.
Imas li canbus decoder? Nemoj uzimati napajanje za kameru od zadnjeg svjetla, obavezno koristi zicu sa HU.
Last edited by nagibSA on 30/03/2026 17:39, edited 1 time in total.
- hopi
#548 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
što da ne uzima sa kabla za rikverc svjelta?
ja sam tako uradijo
ja sam tako uradijo
- Qler
#549 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
GPS sam zalijepio nazad ispod table, pošto je sve tanko na autu, nisam primjetio neki problem sa signalom... AA radi uredno, fakat nema nekog laga, ili nekih problema. Šta smo primjetili kad prolazimo pored RTV doma prekine AA, i negdje kod bazena se dozove... Ne znam za canbus dekoder, a po shemi spajam kameru na rikverc mislim da čak nemam opciju sa HU da dovedem napajanje..nagibSA wrote: ↑30/03/2026 17:36Jos ako nisi izvukao GPS antenu, mozes zaboraviti na Google Mape, prekidace stalno signal. Fino je kad se koristi HU nezavisno od telefona. AA je dobar, ali mogu misliti kako ti sporo radi bezicno. Vecina ih i kupuje HU samo zbog AA.Qler wrote: ↑30/03/2026 17:26 Vidjet cu ovaj launcher. Iskreno Google maps su spore haos na app, tako da navigaciju ne koristim nikako, a Waze se i ne može snimiti... Tako da se u glavnom andorid auto spoji automatski čim se upali auto.
Imas li canbus decoder? Nemoj uzimati napajanje za kameru od zadnjeg svjetla, obavezno koristi zicu sa HU.
- nagibSA
#550 Re: Auto Multimedija/Radio/2DINAndroid/DVD sistemi
Zato sto vecina auta koristi pulsirajuci napon za sijalice (PWM) i zna da pravi smetnje na kameri. Kinezi su to i zamislili da se prosledjuje sa HU-a, jer dobijas 'cistih' +12V. Imas zicu oznacenu kao 'Back' ili 'Reverse' koji spajas na malu crvenu od video signal kabla od kamere. Zato su i stavili onu crvenu zicu na oba kraja video kabla.