IRAN
- Billy The Pljuc
#68801 Re: IRAN
Ma smiješan je ovaj kreten iz Ugande, ne znam ima li Iran domet do iste, razdaljina je sad provjerih oko 4000 km, dovoljno jedna da padne i da prestraši malo koza negdje na nekakvoj livadi. Onda bi svjedočili onome čemu sam ja svjedočio gotovo pune tri godine, taj strah i tu paniku je teško opisati, zazivanje Boga da ih spase, bukvalno plač a nisu većinu vremena bili baš toliko ugroženi nekim djelovanjem. Koliko je to smotano i nesposobno ja fakat ne mogu opisati, padali su ničim izazvani sa stražarskih kula preko 10 metara visine. Da bi se kvalifikovali sa oružjem morali su smjestiti minimum 30 pogodaka od 40 metaka na raspolaganju u veliku siluet-metu na 100 metara razdaljine. Kakvi su to ratnici da sam morao tu razdaljinu smanjiti prvo na 50 m a onda na 25 m kako bi zadovoljili i kako ih ne bi poslali kući. Naravno uz znanje firme (jer je to ofskroz čisti gubitak novca) i svjesno laganje klijentu i opet ih velika većina nije mogla ni to ispuniti. O gađanju pkm-om da i ne pišem, svo oružje lično upucano, kako puške tako i pkm-ovi sa eotech red dot sights. U jednoj prilici su jedan tower pogodili rpg-om direktno i da obojica nisu spavala u tom momentu vjerovatno bi i zaginula, uglavnom sutra transfer kući na sopstveni zahtjev. Da je ovaj babin sin iole mudonja već bi bio na raspolaganju cionistima u tzv. Izraelu sa svih par stotina dobrovoljaca, ako kikiriki bude malo bolji onda nije isključeno da bi i ih i više došlo, dok prvi ne zagine i onda bjež'te noge usra vas guzica.
- Charuga
- Globalni moderator
#68802 Re: IRAN
Ako vlast i narod u Libanonu nema nista protiv gubitka 10% teritorije, neka je izgube.mist wrote: ↑29/03/2026 22:18Vidi to je vrlo izvjestan scenario.Izrael je intezivirao udare na tzv. Sirijisku rutu.LAFpod pritiskom zapada blokira kamione i vrsi zaplijenu posiljki poput one u ovom mjesecu konkurs raketa.Ovdje ti je Hezbolah u procjepu,ako nema svjezih isporuka gube rat.Ako krenu na LAF da bi osigurali rute gube politicki legitimitet i uvode zemlju u gradanski rat.Charuga wrote: ↑29/03/2026 21:54Dotok oruzja, tj. zaustavljanje dotoka je veliki problem za Hezbolah.SpoilerShowmist wrote: ↑29/03/2026 21:48
Iako se vojska (LAF) ne bori protiv Izraela na jugu, ona aktivno radi u pozadini. Vojska je ponovo preuzela kontrolu nad beirutskim aerodromom i lukom, te je pocela hapsiti pripadnike Hezbollaha i plijeniti im zalihe oruzja kako bi sprijecila da se Libanon koristi kao platforma za odgovor prema Izraelu.
Glavnokomandujuci vojske, general Rodolphe Haykal, odbija frontalni napad na Hezbollah dok traje izraelska invazija kako bi izbjegao totalni gradanski rat, ali tenzije su na vrhuncu jer LAF vise ne koordinira pokrete sa Hezbollahom kao nekada.
Uglavnom nista nije iskljuceno pa ni gradanski rat ako se krene full od strane LAF.
Sukob LAF i Hezbolaha = Libanon gubi 10% teritorije.
Koji god od ovih scenarija bude gube svakako 10% teritorije sa razlikom cijih vecih zrtava.
- necko_hz
#68803 Re: IRAN
Billy The Pljuc wrote: ↑29/03/2026 22:40U jednoj prilici su jedan tower pogodili rpg-om direktno i da obojica nisu spavala u tom momentu vjerovatno bi i zaginula.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#68804 Re: IRAN
a snimio ih mosad
- Hajlac
#68805 Re: IRAN
Imas li ikad ista pametno/konstruktivno doprinijeti ili ces nastaviti dolaziti na temu samo ovako kad vas se sjati nekoliko da mene licno napadate/popljujete?tramvajtrojka wrote: ↑29/03/2026 22:38 Pusti ga bogati vidis da je pronasao poslije ajatolaha drugog ajatolaha u sinwaru![]()
![]()
A vcrs bi kao reciprocitet mogle zaplatiti ostale elektrane na BI
Ooo ti predstavniČe Stadlera s teme o GRAS-u.
Povrijedjen liku ego lol
Last edited by Hajlac on 29/03/2026 22:58, edited 4 times in total.
-
Bernardinac
#68806 Re: IRAN
arman1 wrote: ↑29/03/2026 21:08 Treba učiti od Perzijanaca. Kad je najteže, ujedinjeni su. Ne gube dostojanstvo i ne dopuštaju sebi da budu kao cio gamad. U Kurdskoj oblasti ovih dana je Iranska služba uhvatila nekog poštara koji je dojavljivao i slao podatke. Razjarena masa je upala u policijsku stanicu, otela dotičnog, ubacila ga u kontejner sa smećem i zapalila. Snimak je horor. Smatraju da je odgovoran za poginule na tržnici dan prije.
Htjeli su Kurde u Teheranu, a imaće ih u Hell avivu.
Mislim da ti nisi baš normalan zadnjih dana. Ohani malo jbte. Spavaš li ikako. Kakva je potreba objavljivati tolike postove?
Treba učit od perzijanaca kako linčovat poštara?
I ti si razjarena masa čini mi se. Ponjelo te previše.
-
talijan97
#68807 Re: IRAN
Jak video.
Imali su tada velike planove, Hamas, Hezbollah svi su bili na vrhuncu snage a onda se sve sruši ko kula od karata.
Jel ono Iranski establišment nije imao pojma za 7-i oktobar?
Debakl, jedino pozitivno je što se javnost probudila o kolonijalnoj zločinačkoj sekti a i to je upitno da li može imati epilog, genocid nažalost ni za šta.
Haniyeh su ubili u Iranu...
- Hajlac
#68808 Re: IRAN
70 godina odbijali USA baze na "svom" tj. ukradenom palestinskom tlu, a sad odjednom zovu Ameriku da dodje i spasava ih
Raspada im se mit o "odabranom/nebeskom narodu", Davidu protiv Golijata pickama mater'nama.
Raspada im se mit o "odabranom/nebeskom narodu", Davidu protiv Golijata pickama mater'nama.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#68809 Re: IRAN
Ti trebaš čitati s razumijevanjem. Perzijanci su ga uhapsili ali su ga kurdi oteli i spalili. Dan prije toga cio banda je pogodila tržnicu i bilo je stradalih KURDA. Poštar je dobio šta svaka hulja zaslužuje.Bernardinac wrote: ↑29/03/2026 22:54arman1 wrote: ↑29/03/2026 21:08 Treba učiti od Perzijanaca. Kad je najteže, ujedinjeni su. Ne gube dostojanstvo i ne dopuštaju sebi da budu kao cio gamad. U Kurdskoj oblasti ovih dana je Iranska služba uhvatila nekog poštara koji je dojavljivao i slao podatke. Razjarena masa je upala u policijsku stanicu, otela dotičnog, ubacila ga u kontejner sa smećem i zapalila. Snimak je horor. Smatraju da je odgovoran za poginule na tržnici dan prije.
Htjeli su Kurde u Teheranu, a imaće ih u Hell avivu.![]()
Mislim da ti nisi baš normalan zadnjih dana. Ohani malo jbte. Spavaš li ikako. Kakva je potreba objavljivati tolike postove?
Treba učit od perzijanaca kako linčovat poštara?![]()
I ti si razjarena masa čini mi se. Ponjelo te previše.
Spavam li? Slabo. Drma me PTSP. Danas normalna stvar za nekog ko je čitav rat mirisao barut i pokušso ds preživi. Posebno kad vidim da gamad koja je pomagala koljače koji su nas napadali, sad napada nama prijateljski nastrojene ljude. Odrekao sam se putovanja preko granice, zbog svojih komentara i provokacija. Ne mogu ništa ispaliti na epstein gang ali ima i drugih načina da im se suprostavi.
- Billy The Pljuc
#68810 Re: IRAN
Svega mi, daš mu petrolejsku grijalicu jer je pohlepni šef odlučio (malo mu valjda bilo 300-400K $ na godišnjem nivou sa bonusima) da firmu zakine na cijeni iste a i da ne troši previše na neki drugi vid grijanja (jer neće dobiti bonus ako mnogo troši), obučiš ga kako da istu koristi i još istu večer imaš lajt šou jer je otprilike svaki drugi tower u plamenu na liniji u dužini od preko 10-15 km. Neopisivo, čudi me da ih je vrlo vrlo mali broj stradao za toliko vremena provedenih u ratnoj zoni, kakvi su bili taj broj je zanemariv.necko_hz wrote: ↑29/03/2026 22:45Billy The Pljuc wrote: ↑29/03/2026 22:40U jednoj prilici su jedan tower pogodili rpg-om direktno i da obojica nisu spavala u tom momentu vjerovatno bi i zaginula.![]()
![]()
![]()
- Hajlac
#68812 Re: IRAN
A joj tebe pa oni su "Bozji narod"
- Hajlac
#68813 Re: IRAN
Trouble in paradajZ
- dembele
- Hajlac
#68816 Re: IRAN
Ovome nista ne vjerujem sve dok djelima ne pokaze da li je na strani LJUDI ili je (potajno) na strani pedo-cionista

Zasto ne stopira isporuku nafte preko Turske za genocidnu tvorevinu sve dok ne prestanu s cinjenjem najgorih zlocina poznatih covjeku?
Nek im USA preko Atlantika dovlaci naftu, gas itd. kao sto im dovlaci i oruzje za genocid.
Sta, napasce Azerbejdzan Tursku mozda?
Bacice im Satanyahu atomsku na Ankaru mozda?

Zasto ne stopira isporuku nafte preko Turske za genocidnu tvorevinu sve dok ne prestanu s cinjenjem najgorih zlocina poznatih covjeku?
Nek im USA preko Atlantika dovlaci naftu, gas itd. kao sto im dovlaci i oruzje za genocid.
Sta, napasce Azerbejdzan Tursku mozda?
Bacice im Satanyahu atomsku na Ankaru mozda?

Last edited by Hajlac on 29/03/2026 23:27, edited 2 times in total.
- Rejhana
- Haris.ba
#68818 Re: IRAN
Turska ekonomija je na ivici i Ameri je mogu potopiti. Ovo Erdogan po oprobanom receptu dize malo frku da dobije kakvu koncesijicu od Amera.Hajlac wrote: ↑29/03/2026 23:18 Ovome nista ne vjerujem sve dok djelima ne pokaze da li je na strani LJUDI ili je (potajno) na strani pedo-cionista
Sta, napasce Azerbejdzan Tursku mozda?![]()
Bacice im Satanyahu atomsku na Ankaru mozda?![]()
Kurdi u Siriji su strateski gotovi. Poneki napad cak i odgovara Erdoganu da nastavi sa vojnim prisustvom.
- Billy The Pljuc
#68819 Re: IRAN
Istog sam mišljenja, ne usudi se od američkih i evropskih govana da prekine snabdijevanje genocidno cionističke tvorevine i time sebe i Tursku stavi na tapet a svjestan je da će svejedno doći na isti kadli tadli.Hajlac wrote: ↑29/03/2026 23:18 Ovome nista ne vjerujem sve dok djelima ne pokaze da li je na strani LJUDI ili je (potajno) na strani pedo-cionista
Sta, napasce Azerbejdzan Tursku mozda?![]()
Bacice im Satanyahu atomsku na Ankaru mozda?![]()
- Casual's
#68820 Re: IRAN
Turska je u velikim govnima. Trgovina im slabi. Jedino ih turizam izvlaci - sto nije dobro.
Inflacija raste, plate stagniraju, ljudi nezadovoljni. Da nisu jedinstveni - davno bi im Erdo letio, a amer instalirao neku trojku.
Inflacija raste, plate stagniraju, ljudi nezadovoljni. Da nisu jedinstveni - davno bi im Erdo letio, a amer instalirao neku trojku.
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#68821 Re: IRAN
Skuplji život kod nas nego tamo. Kakva Turska...
- Casual's
#68822 Re: IRAN
Jest, ali u vrijeme emitiranja serije Ezel 
-
toska
#68823 Re: IRAN
Pad lire zadnjih 10, 15 godina, iz mjeseca u mjesec, gotovo bez izuzetka, ne sluti dobru.
Ne vjerujem da više i postoji nada u stabilizaciju, povjerenje u valutu nula bodova, kako uopšte opstaju stabilni?
- avetinja
- Haris.ba
#68825 Re: IRAN
Prodaju zlato u tonama.
Malo je pomoglo sto je konacno Erdogan prestao da glumi makroekonomistu i prepustio strucnjacima da ipak mogu raditi posao i podici kamatne stope.
Ali, ne znam kako ce pregurati i hoce li.