Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

karanana

#33226 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

Digla_da_kreci wrote: 24/03/2026 14:56 Hm, podosadan trailer, ne izgleda obecavajuce. Daje mi vajb da jedino lose sto se moze desiti je gledati ovu seriju. :D
Ugasio na pola prve epizode. Overkill
SuperHans

#33227 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by SuperHans »

_BataZiv_0809 wrote: 28/03/2026 18:17 Ovo mozda bude kontroverzno...

Prebacim s vremena na vrijeme na Prijatelje na RTL2 ono pred spavanje. Ne pamtim da sam se dva puta nasmijao od srca. Evo od ove sedmice ide ponovo od S1 E1 i konto sam dati sansu, da pokusam par prvih sezona, ali nemam volje.

Ne znam stvarno, mislim da ta serija danas ne bi postigla neki znacajniji uspjeh.

Ali da je "utrla" put modernim sitcomima, koji bi je danas pojeli za dorucak-jeste.

I ne govorim to zbog toga sto je ostarila. Ni two and a half men sa Carlijem nisu vise u cvijetu mladosti (par sezona su isli uporedo sa Prijateljima), ali su za njih klasa.

Prijatelji su nekad bili sve sto smo imali i mogli gledati. Nismo imali izbora. Danas kad ga imamo, to bi bio samo jedan u nizu sitcoma.

My 50 cents...
Slazem se sto posto. Najprecijenjenije govno od serije ikad. Jos kad vidim onog smrada schwimmera nije mi dobro
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33228 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Chmoljo »

Pregledo dvije sezone Ted Lasso. Gilmoregirls za momke.

Preporucujem. :mrgreen: :skoljka:
banjaluka078
Moderator

#33229 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by banjaluka078 »

Chmoljo wrote: 28/03/2026 22:47 Pregledo dvije sezone Ted Lasso. Gilmoregirls za momke.

Nemam pojma kakve su Gilmore klix, ali Ted je prava pravcata feelgood serija i jedna je od rijetkih koju ne brišem s kompa. Jesam li u kakvom bedaku, a ja pustim par epizoda. :)

Coach Beard :srce:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#33230 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Velkoski »

Chmoljo wrote: 28/03/2026 22:47 Pregledo dvije sezone Ted Lasso. Gilmoregirls za momke.

tu i stani
Chmoljo

#33231 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Chmoljo »

Pa Gilmorice su taj fazon feelgood serija, obicno je to malo mjesto, gdjes vak svakoga zna, svi su fine komsije, gradic je vrlo ziv sa aktivnostima, svi su hepi, razigrani i tako to. Ukratko nerealno, ali feelgood.

U to ubrajam od novijih Heart of dixie, koji je bas onako za zensku publiku i Best medicine koji nema dobre ocjene al u mene mi hanuma gleda jer joj pun kurac sranja u zivotu, na poslu, dodika, bliskog istoka...

Od starijih svakako Northern exposure.
Chmoljo

#33232 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 28/03/2026 22:59

tu i stani
Vjerujem. U drugoj sezoni su vec bila dva-tri iznenadjujuce glupa fillera.
dale cooper

#33233 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 28/03/2026 22:59 Pa Gilmorice su taj fazon feelgood serija, obicno je to malo mjesto, gdjes vak svakoga zna, svi su fine komsije, gradic je vrlo ziv sa aktivnostima, svi su hepi, razigrani i tako to. Ukratko nerealno, ali feelgood.

U to ubrajam od novijih Heart of dixie, koji je bas onako za zensku publiku i Best medicine koji nema dobre ocjene al u mene mi hanuma gleda jer joj pun kurac sranja u zivotu, na poslu, dodika, bliskog istoka...

Od starijih svakako Northern exposure.
Gledao sam i ja prvih par sezona Gilmorica dok je još nekada išlo na HRT-u. Što ti reče feelgood i solidna. A nisam žensko. :oops: :D

Ted Lasso je isto dobar, ali mislim da je vjerovatno izluđivao fudbalske fanove. :D
dječak sa šibicama

#33234 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dječak sa šibicama »

Amerikanci imaju cijeli filmski podzanr ja to zovem romanticni proljevi, on/ona se vraca iz velikog grada u rodni gradic "da nesto obavi", gdje se svi vole i dobi su susjedi, gradic je pun cvijeca i simpaticno prposan i naravno nimalo nije Clairton Pensilvanija.
Srece staru ljubav iz srednje skole, stare prijatelje, staru majku oca, veliku porodicu i nekako cesto je to uz Bozic sve je sareno veselo i simpaticno sladunjavo.

Jedini im se King pokenjao po romanticnoj slici malih gradica, svojom opsesijom da radnju smjesta u realno simpaticne gradice Maina i ponekad Connecticuta. I onaj podzanr horora koji se dotice hilbili Apalacijana i Zapadne Virdzinije drzave divljih planinskih ljudi.
dale cooper

#33235 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

To gore opisano su svaki Hallmarkov film ikada. :D
last mohicans

#33236 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by last mohicans »

belfy wrote: 28/03/2026 18:31

Prebacim s vremena na vrijeme na Prijatelje na RTL2 ono pred spavanje. Ne pamtim da sam se dva puta nasmijao od srca. Evo od ove sedmice ide ponovo od S1 E1 i konto sam dati sansu, da pokusam par prvih sezona, ali nemam volje.

Ne znam stvarno, mislim da ta serija danas ne bi postigla neki znacajniji uspjeh.

Ali da je "utrla" put modernim sitcomima, koji bi je danas pojeli za dorucak-jeste.

I ne govorim to zbog toga sto je ostarila. Ni two and a half men sa Carlijem nisu vise u cvijetu mladosti (par sezona su isli uporedo sa Prijateljima), ali su za njih klasa.

Prijatelji su nekad bili sve sto smo imali i mogli gledati. Nismo imali izbora. Danas kad ga imamo, to bi bio samo jedan u nizu sitcoma.

My 50 cents...
ne bih bas rekao. Prijatelji su, zapravo, bili moderna verzija sitcoma, a put za iste je utrt mnogo prije. prije istih je isao i Alf i Cosby Show i Prince of Bel Air i jos nekolicina drugih. a jos je dalje od toga da je bilo jedino sto se imalo gledati...
Zabavni su Friends, Joe je budala, Chanlder najbolji glumac od njih, bio..Ali meni je Raymond od njih puno zabavniji i smiješniji.
last mohicans

#33237 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by last mohicans »

dale cooper wrote: 29/03/2026 00:27 To gore opisano su svaki Hallmarkov film ikada. :D
I ona DIVA gdje idu bozicni, fakat svi kao da ih je isti klinac pravio.
dale cooper

#33238 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

last mohicans wrote: 29/03/2026 00:38
dale cooper wrote: 29/03/2026 00:27 To gore opisano su svaki Hallmarkov film ikada. :D
I ona DIVA gdje idu bozicni, fakat svi kao da ih je isti klinac pravio.
Pa taj Diva kanal i emituje Hallmark filmove. :D
Point.

#33239 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Point. »

My 50 cents...
ne bih bas rekao. Prijatelji su, zapravo, bili moderna verzija sitcoma, a put za iste je utrt mnogo prije. prije istih je isao i Alf i Cosby Show i Prince of Bel Air i jos nekolicina drugih. a jos je dalje od toga da je bilo jedino sto se imalo gledati...
Seinfeld a posebno Frasier su bilo vrh vrhova sitcomi. Sve ostale su druga liga zapad.
dječak sa šibicama

#33240 Re: Gledate seriju - preporučite je

I meni je Raymond broj jedan, luda Marie najjaci lik. Romano ocigledno nikoga nije stedio, pa ni svoj lik, a to je za pohvalu.

Alfa naravno volio kao klinac, ali neke stvari ne treba gledati naknadno, pokvari se dojam. Realno je glupost, ali u vrijeme 2 tv kanala i nocnog programa TVSA, to je bilo nesto posebno. Malo Alf malo Tvin Piks malo Dzek Kilijan.

Zivot na sjeveru mi je takodje dobra serija, ona kratke kose mi je bila tv ljubav :roll: :D a i MASH je svojevremeno bila rado gledana.
Chmoljo

#33241 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Chmoljo »

Bas odgledo epizodu Ted Lassa i kaze da su prema protivniku u napadu prekorektni ko Hallmarkovi bozicni filmovi i svi ga blijedo gledaju :lol:
belfy

#33242 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by belfy »

banjaluka078 wrote: 28/03/2026 22:52

Nemam pojma kakve su Gilmore klix, ali Ted je prava pravcata feelgood serija i jedna je od rijetkih koju ne brišem s kompa. Jesam li u kakvom bedaku, a ja pustim par epizoda. :)

s ovim se 100% slazem. a 100% ne slazem sa onim sto Veloski rece. serija je vrh. naravno da ima i "sporijih dijelova". ali nije ni napravljena da bude akciona, nego bas feelgood. i taj moment uspijeva odrzati od prve do zadnje epizode...
Point. wrote: 29/03/2026 00:47

My 50 cents...
Seinfeld a posebno Frasier su bilo vrh vrhova sitcomi. Sve ostale su druga liga zapad.
slazem se. samo sam rekao da necu da nabrajam u nedogled. jer Friends nisu izmislili nista novo, niti su tada bili "jedini za gledanje" kako Bata rece. no, on se poceo filmovima i igrama baviti tek kad ih je na pola svog forumskog staza upoznao na forumu, a onda da bi imao i o cemu pricati...
kakavdanakneiskustvu

#33243 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ted Lasso je blago
Point.

#33245 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Point. »

belfy wrote: 29/03/2026 03:49
banjaluka078 wrote: 28/03/2026 22:52

s ovim se 100% slazem. a 100% ne slazem sa onim sto Veloski rece. serija je vrh. naravno da ima i "sporijih dijelova". ali nije ni napravljena da bude akciona, nego bas feelgood. i taj moment uspijeva odrzati od prve do zadnje epizode...
Point. wrote: 29/03/2026 00:47

slazem se. samo sam rekao da necu da nabrajam u nedogled. jer Friends nisu izmislili nista novo, niti su tada bili "jedini za gledanje" kako Bata rece. no, on se poceo filmovima i igrama baviti tek kad ih je na pola svog forumskog staza upoznao na forumu, a onda da bi imao i o cemu pricati...
Upravo tako. Bilo je predobrih sitcom serija u to vrijeme, ne samo Friends, i Fresh Prince of Bel Air je po mom mišljenju bolja od Friendsa.
Chmoljo

#33246 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Chmoljo »

E ako je tako drago mi je. Bilo je par epizoda u drugoj sezoni koje su bile podosadne. Posebno ona sa couchom beardom.

Prvo dvije epizode trece sezone su fkt bile ok, a nisam ocekivao da ce biti.
meteoropata
Vozim: merida silex 400
Horoskop: jeo i kren'o

#33247 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by meteoropata »

black wrote: 28/03/2026 16:39 sinoc odgledao dvije epizode :thumbup:

Image
The pairing of Cave and Ellis with the dark, atmospheric world of Harry Hole is a match made in noir heaven. Renowned for their haunting, emotive soundtracks - spanning films such as The Proposition, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, and Wind River - Cave and Ellis bring a depth and intensity that perfectly echoes the psychological complexity and Nordic noir sensibility of Nesbø’s universe.
Odgledao jednu :thumbup:
Muzika :thumbup:
dale cooper

#33248 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

meteoropata wrote: 29/03/2026 20:59
black wrote: 28/03/2026 16:39 sinoc odgledao dvije epizode :thumbup:

Image
The pairing of Cave and Ellis with the dark, atmospheric world of Harry Hole is a match made in noir heaven. Renowned for their haunting, emotive soundtracks - spanning films such as The Proposition, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, and Wind River - Cave and Ellis bring a depth and intensity that perfectly echoes the psychological complexity and Nordic noir sensibility of Nesbø’s universe.
Odgledao jednu :thumbup:
Muzika :thumbup:
Da, dobra, i ja sam pogledao ovu prvu. Ima nekih prekrsasnih kadrova Norveške, ko god da je direktor fotografije uradio je svoj posao odlično. Nisam imao pojma da je Kinnaman dijelom šveđanin niti da je odrastao tamo, tako da sam bio malo zatečen njegovim prisustvom u seriji.
dječak sa šibicama

#33249 Re: Gledate seriju - preporučite je

Image

solidna prava epizoda
belfy

#33250 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by belfy »

Chmoljo wrote: 29/03/2026 11:05

E ako je tako drago mi je. Bilo je par epizoda u drugoj sezoni koje su bile podosadne. Posebno ona sa couchom beardom.

Prvo dvije epizode trece sezone su fkt bile ok, a nisam ocekivao da ce biti.
ne znam, ja sam ih gledao kako su izlazile i ne sjecam se da mi je ijedna bila podosadna. moze biti da nismo imali ista ocekivanja. ja sam odmah u pocetku vidio da ce sve ici u sporom tempu i da ce se kockice preslagivati (jel ovo prava rijec uopste za glagol preslagati u trajnom vremenu? cini se tako smijesnom kada je napisah, ali je vidim ne kao pogresnu...).

cak i sada pocesto odgledam neku od scena ili kompilacija na YT i svaki put me razvesele...
Post Reply