Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BarbaDue

#1251 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

Nije baš njegova zasluga al hajd imao je malo i kartaške sreće, jer početi sa Tahirovićem a na klupi ti Amir H. Takođe na klupi ti Alajbegović, e jbga. Po meni je to kocknje i izazivanje belaja ili sreće.
luckylaka

#1252 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Po meni je selektor juce napravio sam 3 greske.Prvo.Karic je morao biti na klupi jer smo ostali bez bekova(onaj garo se igra sa Gigarom),drugo Tahir je morao ostati na klupi,trece mogao je i Mujakic ubaciti da ne zavaljuje Gigovica .I da cetvrto,Kerim je morao poceti ostalo je sve ok.Cestitke od cistacice do direktora
talijan97

#1253 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by talijan97 »

Barabrezovo ostavljanje Alajbegovića zadnjih 30 minuta je genijalno :mrgreen: .

Top igrač protiv nešto umornijeg protivnika, on i sam ima prostor da napravi nešto konkretno.

Ne pratim fudbal i ne znam puno o Italijanima ali morat ćemo odigrati tvrdo i na preakakanje pa šta bude.
DaysleepeR

#1254 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

talijan97 wrote: 27/03/2026 12:59 Barabrezovo ostavljanje Alajbegovića zadnjih 30 minuta je genijalno :mrgreen: .

Top igrač protiv nešto umornijeg protivnika, on i sam ima prostor da napravi nešto konkretno.

Ne pratim fudbal i ne znam puno o Italijanima ali morat ćemo odigrati tvrdo i na preakakanje pa šta bude.
Reče čovjek sa nickom talijan97, jesi legenda. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1255 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

BarbaDue wrote: 27/03/2026 00:59 Nije baš njegova zasluga al hajd imao je malo i kartaške sreće, jer početi sa Tahirovićem a na klupi ti Amir H. Takođe na klupi ti Alajbegović, e jbga. Po meni je to kocknje i izazivanje belaja ili sreće.
:D
BlackRiver

#1256 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BlackRiver »

Prije ovih kvalifikacija, busio nas Luksemburg.

Za par dana igramo protiv Italije za SP.

Mozda jest kockar, ali nas je kockar.
RtrnOfSalisbury

#1257 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

... taraba bio i jeste, ali morebidne nest i nauci, reprezentacija tome u nas i sluzi, medzutim (puno) boljeg nemamo a vala tesko da smo i imali. mozak bi mu moro dobro radit, jer poker nije lahka igra, pogotovo ako ga igra s mozgom :P ponekad dobijes sa parom dvica pa otud treba razumit kako ubaca neke igrace ... ima valjda neka kombinacija dje i oni donesu prevagu :idea:
BarbaDue

#1258 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

Imali smo mi i sa Sergejom bušenja. Sa Englezima 3:0, Holandija 5:2, Švabe nas obrukali 7:0 :mrgreen:

Al hajd sad je to prilično stabilnija ekipa jer imamo kvalitetnije pojedince koji stasavaju u ozbiljne igrače.
Plavo-bijeli

#1259 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

Ma i ako ode na SP opet će raja pričati da je imao sreće..da osvojimo SP opet bi mu rekli veze ti nemas..mogli smo 3-0 dobiti ali ti si stavio xy a mogao ovog, onog...
2 puta svi pisu nisi trebao Dzeku, izvedi ga, izvedi ga..lik ga zabi Rumunima..zabi ga evo Velsu...onda se usute..a kad nije zabio Austriji..eh sto ga nisi izveo...svi pametuju i svi sve znaju, a top komentar bio "igra mu Tahirović a ne igra Alajbegović"
toliko o poznavanju fudbala naših znalaca...

Mene jučer pita lik jel igra Bale za Vels - prije utakmice - ali zato tokom utakmice sve oni znaju...sve i ko treba igrat i ko ne treba... i sve je to lako iz fotelje...

To sto nismo 10 godina nigdje bili viđeni a sad sa najmlađom ekipom u kvalifikacijama imamo utakmicu kod kuće za odlazak na SP...dzaba..."dobije neko i sa dvicama"...neko prođe i sa A high a neko padne sa Straight flush.

:bih: :bih:
Logovan

#1260 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

BarbaDue wrote: 27/03/2026 00:59 Nije baš njegova zasluga al hajd imao je malo i kartaške sreće, jer početi sa Tahirovićem a na klupi ti Amir H. Takođe na klupi ti Alajbegović, e jbga. Po meni je to kocknje i izazivanje belaja ili sreće.
Jašta se nego kockao i to ne samo protiv Velsa, nego više puta. Par puta su nas protivnici onako sabijali na naš dio. :-) A eto opet smo dobro prošli, bolje nego što sam očekivao. Iza Austrije, prolazak polufinalne utakmice baraža, mislio sam da sa njim ni ovo nećemo ostvariti.

Protiv Italije vala što se mene ttiče nego bude isto samo da odemo na SP. Daj da ostvarimo uspjeh, manje bitno je kako ćemo ostvariti. Hajde Sergej. :thumbup:
Logovan

#1261 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Plavo-bijeli wrote: 27/03/2026 18:22 Ma i ako ode na SP opet će raja pričati da je imao sreće..
Normalno da je sreće imao i to u nekim utakmicama baš dobre sreće.

A za ostatak posta, vrtiš jednu te istu priču. Tebi ako je baš sve super, to je tvoj problem.

Ako je nešto loše, normalno da ćeš napisati da je loše i to nije pljuvanje po selektoru. Ako je neko umoran od igrača ili ga ne ide, normalno da ćeš to reći i to nije pljuvanje po selektoru.

Uostalom, ovo je forum. Na forumu se raspravlja, daje mišljenje.
Last edited by Logovan on 28/03/2026 14:27, edited 1 time in total.
Plavo-bijeli

#1262 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

Logovan wrote: 28/03/2026 14:23
Plavo-bijeli wrote: 27/03/2026 18:22 Ma i ako ode na SP opet će raja pričati da je imao sreće..
Pa sa ovom ekipom i moraš imati sreće da bi prošao dalje...Ko god je od manjih otisao negdje i napravio neki uspjeh je imao sreće..ko god je i od vecih napravio vecih je imao sreće, baš dobre sreće.

Imali smo mi i "nesreće" tipa protiv Kipra 2 boda... moglo je i neriješeno protiv Austrije kući i sl, a i u gostima protiv Austrije da nismo ostali bez trojice iz defanzivnog reda...i tu bi mozda dobili do kraja...
Logovan

#1263 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Plavo-bijeli wrote: 28/03/2026 14:27
Pa sa ovom ekipom i moraš imati sreće da bi prošao dalje...Ko god je od manjih otisao negdje i napravio neki uspjeh je imao sreće..ko god je i od vecih napravio vecih je imao sreće, baš dobre sreće.

Imali smo mi i "nesreće" tipa protiv Kipra 2 boda... moglo je i neriješeno protiv Austrije kući i sl, a i u gostima protiv Austrije da nismo ostali bez trojice iz defanzivnog reda...i tu bi mozda dobili do kraja...
Sreća je pa taman da smo igrali sa djecom iz srednje škole. A da je moglo biti manje šetanja u našem šesnaestercu moglo je.

Pa ta "nesreća" protiv Kipra je stigla nakon njihovih napada i mi popustili. A imali smo 2:0, oba puta primili golove na kraju poluvremena. Više je do nas, selektora i igrača, a ne te "nesreće".

Nego, da vidimo hoće li ovaj put biti onih sa razmišljanjem "nije nas odveo na SP selektor, već igrači/sreća/Džeko/slabi protivnici/itd.

Ili je ovo važilo samo za Sušića. :D
Plavo-bijeli

#1264 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

Logovan wrote: 28/03/2026 14:38

Sreća je pa taman da smo igrali sa djecom iz srednje škole. A da je moglo biti manje šetanja u našem šesnaestercu moglo je.

Pa ta "nesreća" protiv Kipra je stigla nakon njihovih napada i mi popustili. A imali smo 2:0, oba puta primili golove na kraju poluvremena. Više je do nas, selektora i igrača, a ne te "nesreće".

Nego, da vidimo hoće li ovaj put biti onih sa razmišljanjem "nije nas odveo na SP selektor, već igrači/sreća/Džeko/slabi protivnici/itd.

Gdje ces porediti Susica, njegovu ekipu i njegovu grupu...Susic je teska neznalica koji je to pokazao kroz citavu karijeru.
MAha

#1265 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by MAha »

Sreca, kocka, genijalnost, sta god da je, mi evo izborismo priliku da odemo na SP. Iskreno, nije me previse briga sta je (naravno da bih volio da je genijalnost). Ako se plasiramo, pa ja prvi cu Barbu ukivat u zvijezde, pa sve da prodjemo na sretnu srece srecu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1266 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Ovo sto je Barba do sada uradio je samo za cestitati i ni jedne vise. Covjek je promjenio malte ne kompletan roster za manje od dvije godine. Dobro bilo bi neposteno u svu tu pricu ne ukljuciti kompletan njegov strucni stab ali i Spahica koji je trcao po Evropi za mladim talentima i to jos uvijek radi. Ja sam stvarno mislio tako kad sam rekao da mi prvi put utakmice reprezentacije ne idu sa nekakvim pritiskom i da necu biti uopste razocaran ako ispadnemo za SP jer vidi se iz aviona cilj, vidi se rad, vidi se buducnost reprezentacije. Svi oni koji budu Barbi prigovorili ako ispadnemo od Italije nek jedu govna sto se mene tice. Ja cu ponovo biti pod tim nekakvim navijackim ocekivanjima u kvalifikacijama za EP i onda cu od Sergeja ocekivati rezultat. Sada ako preskocimo Italiju i odemo na SP on za mene postaje ubjedljivo najbolji i najjaci selektor BiH.
MAha

#1267 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by MAha »

hrasno38 wrote: 28/03/2026 17:14 Ovo sto je Barba do sada uradio je samo za cestitati i ni jedne vise. Covjek je promjenio malte ne kompletan roster za manje od dvije godine. Dobro bilo bi neposteno u svu tu pricu ne ukljuciti kompletan njegov strucni stab ali i Spahica koji je trcao po Evropi za mladim talentima i to jos uvijek radi. Ja sam stvarno mislio tako kad sam rekao da mi prvi put utakmice reprezentacije ne idu sa nekakvim pritiskom i da necu biti uopste razocaran ako ispadnemo za SP jer vidi se iz aviona cilj, vidi se rad, vidi se buducnost reprezentacije. Svi oni koji budu Barbi prigovorili ako ispadnemo od Italije nek jedu govna sto se mene tice. Ja cu ponovo biti pod tim nekakvim navijackim ocekivanjima u kvalifikacijama za EP i onda cu od Sergeja ocekivati rezultat. Sada ako preskocimo Italiju i odemo na SP on za mene postaje ubjedljivo najbolji i najjaci selektor BiH.
Tamam tako, s tim da ce bit "guz uz guz" sa Cirom, bar po meni, a Pape, sramota je ista reci protiv tog covjeka i legende.
Last edited by MAha on 28/03/2026 17:18, edited 1 time in total.
Logovan

#1268 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Plavo-bijeli wrote: 28/03/2026 17:04 Gdje ces porediti Susica, njegovu ekipu i njegovu grupu...Susic je teska neznalica koji je to pokazao kroz citavu karijeru.
Pa nije ovo nikakvo poređenje. :lol: Ni to što je neznalica apsolutno nema nikakve veze sa ovim što sam napisao. Samo mi je interesantno kako biramo ko je zaslužan, ko nije.
Škobo Habu

#1269 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Škobo Habu »

Tanka je linija između najvećeg kockara i najvećeg trenera kod nas.

To opet ništa ne govori o Barbarezu, kao treneru i pedagogu, već ovdašnjem rezonu tipičnih ruralaca koji u mnogo čemu ne razumiju moderni fudbal.

Ovdašnja ruralna banda će svakom političaru oprostiti što je kriminalac, kabadahija i pohlepan, čak će i glasati na veliko za takve, no, eto, ta neemancipovna ublehaška masa zlopamtiće svakom treneru za života zašto nije na vrijeme uveo tog i tog umjesto tog i tog igrača.
luckylaka

#1270 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Plavo-bijeli wrote: 28/03/2026 17:04

Gdje ces porediti Susica, njegovu ekipu i njegovu grupu...Susic je teska neznalica koji je to pokazao kroz citavu karijeru.
23- na utak.ici PSG-Milan oficijalni spiker najavljuje,,specijalni gost utakmice Safet Susic"cijeli stadion do jednog ustaje na noge i skandiraju Safetu.Toliko koliko je bio neznalica kroz citavu karijeru
MAha

#1271 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by MAha »

luckylaka wrote: 28/03/2026 17:23

23- na utak.ici PSG-Milan oficijalni spiker najavljuje,,specijalni gost utakmice Safet Susic"cijeli stadion do jednog ustaje na noge i skandiraju Safetu.Toliko koliko je bio neznalica kroz citavu karijeru
Ne zeli. vrijedjat nikoga, ali ko nipodastava Papeta, ne zna bas puno o njemu, ili je premlad pa nije dozivio od njega valove neizmjerne srece i ponosa.
MMM1977

#1272 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by MMM1977 »

Kad je on trenirao PSG?
Plavo-bijeli

#1273 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

Neznalica kao trener, ne kao igrač. Nisu mu sigurno svi ustali jer je dobro vodio PSG sa klupe ili uopšte dobio priliku da ih vodi.
MAha

#1274 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by MAha »

Neznalica trenerska je vrlo neprikladna kvalifikacija. Ne zaboravi da je on jedini odveo(do sada) repku na SP, i po meni tu sva argumentacija u bilo kojem pravcu nema vise nikakvu snagu ni svrhu. Moze se argumentirat iskoristio Cirin rad, ali i to je umijece itekakvo. Cinjenica koju niko ne moze pobiti: jedini selektor koji je odveo nasu reprezenraciju na SP, i vrhunski odigrali na SP.
Logovan

#1275 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Ja da sam znao da će otići predaleko sa Papetom ne bih ga ni spominjao. :D Uopšte nije poenta niti kakav je trener, niti koga je sve trenirao i slično. Kažem samo da se njemu nabijalo na nos kako nije zaslužan, a Barbarezu neće kako je krenulo (a što bi, ne treba).
Post Reply