Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
talijan97
#76 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Onaj trči ko konj, zanimljivo je vidjeti ovu transformaciju reprezentacije koja bi igrala fudbal do 30 minute a onda do kraja na škrge.
Sada smo reprezentacija, fizički spremna i na nekim pozicijama snagom i visinom dominantna.
Sada smo reprezentacija, fizički spremna i na nekim pozicijama snagom i visinom dominantna.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#77 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Dabogda nam se Demirović svima posr'o i popis'o po glavi sa dva gola za odlazak na SP
- DaysleepeR
#78 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
treba momku dati podršku, a mi pravimo memeove, isto kao da on to neće vidjeti
- BHF_Manijak
#79 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Ma pogresno ste me shvatili, nisam rekao da je los ili slicno, karijera mu govori suprotno, vec mi ne ide u glavu kako tako u reprezentaciji izgubi samopuzdanje ili sta vec u odnosu na Stuttgart, gdje igra kao sat.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2026 12:22Demirović je odlično odigrao, imao je 5 100% šansi, to je znanje, postaviti se tako da dođeš u te šanse.Chmoljo wrote: ↑27/03/2026 12:19možda jednostavno lik izgori... da se nije trudio pa hajde. Edin jeste dao gol, ali je Demirović bio daleko vidljiviji, više je pretrčao. neću reći više se trudio, Edin je dosta stariji od njega i ne može čovjek više jbg...BHF_Manijak wrote: ↑27/03/2026 10:46 Nekoga samo umjesto Tahirovica ubacit, frajer je fakat odron, i trebalo bi biti OK. Mozemo se potuci sa njima. Ovi momci imaju mentalitet kao i vecina ove mladje generacije - boli ih cosak, jaki su u glavi, ne mare ni za cim, nakon greske ponovo ce preuzeti odgovornost. Sve ono sto nam je nekad ranije nedostajalo, iako je bilo top igraca i generacija.
Demirovic mi je ogromna enigma od ulaska u reprezentaciju. U klubu igra k´o sat, u reprezentaciji isto klada.
ali Demirovića je jako puno bilo u kadru.
Doći će i realizacija, jednostavno pravi se problem oko ničega.
Momak je trčao 120 minuta.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#80 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
On u njemackim medijima, facebook izjave, podkasti i ostalo stalno prica o reprezentaciji i koliko mu znaci i koliko zeli plasmanu. Bas se vide ogromne emocije kad spominje, cesto i sam nametne temu i koliko mu znaci. Imam i ja osjecaj da pregori od ogromne zelje.Chmoljo wrote: ↑27/03/2026 12:19možda jednostavno lik izgori...BHF_Manijak wrote: ↑27/03/2026 10:46 Nekoga samo umjesto Tahirovica ubacit, frajer je fakat odron, i trebalo bi biti OK. Mozemo se potuci sa njima. Ovi momci imaju mentalitet kao i vecina ove mladje generacije - boli ih cosak, jaki su u glavi, ne mare ni za cim, nakon greske ponovo ce preuzeti odgovornost. Sve ono sto nam je nekad ranije nedostajalo, iako je bilo top igraca i generacija.
Demirovic mi je ogromna enigma od ulaska u reprezentaciju. U klubu igra k´o sat, u reprezentaciji isto klada.
Svejedno, odlicno opet odigrao, svugdje ga bilo, trcao ko lud.
A nas narod do jucer iz prvog tima tjerao dzeku, od danas demira..
-
4L0n3
#81 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Valjda ekipa ima nekog sportskog psihologa. Treba znat iznijet se sa pritiskom. Demirovic je odlican igrac, problem je psiha ali mlad je i sigurno moze to prevazici. Nema smisla dodatno ga ubijati u pojam
-
tuitamo
#82 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Ermedinu je laknulo jer smo prošli uprkos promašaju,
pa su emocije navrle. Sasvim ljudski i ok.
Idemo dalje.
pa su emocije navrle. Sasvim ljudski i ok.
Idemo dalje.
- turbofolk
#83 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Neka nam u utorak Kelme bude sretan kao Legea u kvalifikacijskom ciklusu za SP 2014 
Nevezano za utorak i Zenicu: Ako izuzmemo Portugal koji se plasiro direktno, sve ostale reprezentacije koje su nas izbacivale u baražima, su sinoć zaustavljene na svom putu za svjetsko, Irska, Sjeverna Irska i Ukrajina
Nevezano za utorak i Zenicu: Ako izuzmemo Portugal koji se plasiro direktno, sve ostale reprezentacije koje su nas izbacivale u baražima, su sinoć zaustavljene na svom putu za svjetsko, Irska, Sjeverna Irska i Ukrajina
- luckylaka
#84 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Pogledao sad italijane,nista ekstra nisu pokazali.Dvije sanse i golovi uz kardinalne greske irske odbrane.Ipak su oni favoriti i vjerovatno ce ih i sudija malo pogurati..
- dječak sa šibicama
#85 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Italija puno kvalitetnija ekipa od Walesa ali oni su meni bezveze, sve nesto kilavo traljavo.
Veliki su favoriti medjutim i oni imaju svog Barbareza i imaju svoje mane, nisu nepobjedivi nije to ona Italija.
Veliki su favoriti medjutim i oni imaju svog Barbareza i imaju svoje mane, nisu nepobjedivi nije to ona Italija.
- turbofolk
#86 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
U utorak reprezentativci i navijači Sjeverne Irske ima da se zapitaju: od koga mi ispadosmo 
-
dvajt
#87 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Talijani su taktički vrh u svijetu. Juče sam možda i prvi put gledao da je nas sreća poslužila, Vels je imao i stativu i prečku .... mislim da će sreća u Zenici igrati važnu ulogu.
- xoklix
#88 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Ma meni i on dalje odigrao dobru utakmicu, dobro se kreće i agilan po terenu. Bajraktarevic mu upropasti maestralnu asistenciju, trka i zalaganje daleko iznad Džeke(razumljivo zbog Dzekinih godina). Sama činjenica da se našao u onolikom broju prilika govori nešto.
Pročepit će protiv Italije aBd.
- dječak sa šibicama
#89 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Takticki su oni najjaci na planeti vec sto godina, nema jace ekipe u igri na rezultat, ali s obzirom da su ispadali i od Makedonije nije to vise ta snaga.
Ranjivi su na dosta nacina, iako ova sad ekipa djeluje jaca nego prije par godina. Bastoni Calafiori Mancini beton nazad, Barella Tonali Locateli odlican vezni red, Dimarco Politano dobri vingbekovi iako sinoc ne posebno dobri hajde Dimarco stalo u nekim prilikama strasan je naprijed ali dosta ispada po strani.
Kean Rategui napad, Kean je strasan igrac a ovaj drugi pa ne znam sta reci, meni je bolji Demirovic od njega.
Ranjivi su na dosta nacina, iako ova sad ekipa djeluje jaca nego prije par godina. Bastoni Calafiori Mancini beton nazad, Barella Tonali Locateli odlican vezni red, Dimarco Politano dobri vingbekovi iako sinoc ne posebno dobri hajde Dimarco stalo u nekim prilikama strasan je naprijed ali dosta ispada po strani.
Kean Rategui napad, Kean je strasan igrac a ovaj drugi pa ne znam sta reci, meni je bolji Demirovic od njega.
-
Dugarry
#90 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Svi oni koji ne razumiju zasto Alajbegovic ponekad pocinje sa klupe ne razumiju fudbal i kako ekipa funkcionise. Mislim, kad to ne razumije onaj ekspert na BHT-u, kako ce onda ljudi u kafani.
Neke stvari se znaju ppred pocetak urakmice, a protiv Velsa se znalo da ce oni poceti sa inicijativom, a da cemo se mi braniti i gledati kako zabiti iz kontre. U takvoj situaciji, imali Alabjbegovica od pocetka bi nam donijelo nekih i pozitivnih stvari, ali ni blizu kao sto nam je donijelo njegovim ulaskom u drugom poluvremenu. Skoro svaka utakmica ima svoje intervale. To ima veze sa fizickim mogucnostima, ali i psihologijom. Zato se ne tako rijetko vidi da ekipa rasturi drugu ekipu u prvom poluvrememnu, a u drugom bude suprotno. Ili da jedno vrijeme napadaju, a onda se brane, pa mozda se konsiluduju i opet krenu sa napadanjem. To je fudbal.... Alajbegovic nam je juce trebao u periodu kada mi budemo napadali. Taj period je dosao nakon sto smo primili gol, ali taj period bi vjerovatno dosao i da ga nismo primili, samo kasnije. Tako da, umjesto da Alajebegovica istrosimo u prvom poluvremenu, kada Vels nas napada, covjek ga je cuvao za drugo poluvrijeme. Ovo je samo dio objasnjenja, jer bi se to moglo dodati jos ponesto.
Demirovic....Koliko me zivcira ova prica kako je lose odigrao. Covjek nije zabio gol, a imao je 2 stopostotne sanse, ali se to desava. Desavalo se i Dzeki. Svakom napadacu se to desava. Demirovic je juce odigrao vrlo korektno. Dolazio u sanse, vrsio presing, vracao se. Znaci odigrao vrhunsku utakmicu iz prespektive jednog trenera. Te dvije situacije, gdje nije spretno reagovao, ne mijenjaju sliku. Ljudi govore kako je bolji u klubu. Pa ekipa mu igra 100 puta organizovanije, i naravno da ce igrati bolje. Nasa repka igra na nacin da je izuzetno tesko za napadaca da nesto postigne. Realno, nemamo neku igru kada imamo loptu. Mislim ako nas usporedite sa dobrim ekipama. Kada gledamo kakvi smo kada imamo posjed, to je na nivou Schalkea iz druge Bundeslige. Imamo borbu, pozrtvovanje i imamo individualni kvalitet. Nadam se da ce igra doci vremenom. To je ono sto Barbarezu fali...
Tahirovic, ne razumijem ni to. I meni bi on igrao od pocetka, jer mislim da nemamo boljeg na sredini. Eh sad, Basic me je juce fascinirao, tako da bi mi mozda on bio ispred. Hadziahmetovic mi je isto taj neki nivo, i nije da ne moze ispred Tahirovica, ali sve je to tu negdje, tako da potpuno podrzavam selektora kada stavi Tahirovica.
Neke stvari se znaju ppred pocetak urakmice, a protiv Velsa se znalo da ce oni poceti sa inicijativom, a da cemo se mi braniti i gledati kako zabiti iz kontre. U takvoj situaciji, imali Alabjbegovica od pocetka bi nam donijelo nekih i pozitivnih stvari, ali ni blizu kao sto nam je donijelo njegovim ulaskom u drugom poluvremenu. Skoro svaka utakmica ima svoje intervale. To ima veze sa fizickim mogucnostima, ali i psihologijom. Zato se ne tako rijetko vidi da ekipa rasturi drugu ekipu u prvom poluvrememnu, a u drugom bude suprotno. Ili da jedno vrijeme napadaju, a onda se brane, pa mozda se konsiluduju i opet krenu sa napadanjem. To je fudbal.... Alajbegovic nam je juce trebao u periodu kada mi budemo napadali. Taj period je dosao nakon sto smo primili gol, ali taj period bi vjerovatno dosao i da ga nismo primili, samo kasnije. Tako da, umjesto da Alajebegovica istrosimo u prvom poluvremenu, kada Vels nas napada, covjek ga je cuvao za drugo poluvrijeme. Ovo je samo dio objasnjenja, jer bi se to moglo dodati jos ponesto.
Demirovic....Koliko me zivcira ova prica kako je lose odigrao. Covjek nije zabio gol, a imao je 2 stopostotne sanse, ali se to desava. Desavalo se i Dzeki. Svakom napadacu se to desava. Demirovic je juce odigrao vrlo korektno. Dolazio u sanse, vrsio presing, vracao se. Znaci odigrao vrhunsku utakmicu iz prespektive jednog trenera. Te dvije situacije, gdje nije spretno reagovao, ne mijenjaju sliku. Ljudi govore kako je bolji u klubu. Pa ekipa mu igra 100 puta organizovanije, i naravno da ce igrati bolje. Nasa repka igra na nacin da je izuzetno tesko za napadaca da nesto postigne. Realno, nemamo neku igru kada imamo loptu. Mislim ako nas usporedite sa dobrim ekipama. Kada gledamo kakvi smo kada imamo posjed, to je na nivou Schalkea iz druge Bundeslige. Imamo borbu, pozrtvovanje i imamo individualni kvalitet. Nadam se da ce igra doci vremenom. To je ono sto Barbarezu fali...
Tahirovic, ne razumijem ni to. I meni bi on igrao od pocetka, jer mislim da nemamo boljeg na sredini. Eh sad, Basic me je juce fascinirao, tako da bi mi mozda on bio ispred. Hadziahmetovic mi je isto taj neki nivo, i nije da ne moze ispred Tahirovica, ali sve je to tu negdje, tako da potpuno podrzavam selektora kada stavi Tahirovica.
- luckylaka
#91 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Da ne trazim temu ,negdje prenos BiH,Slovenija.Nasao sam Arena sport Slovenija
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#92 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
https://balkantelevizija.net/ vidi ovdje ima gomila kanala nekih
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#93 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Gattuso je baksuz trener, nije nista uradio sa Hajdukom, gledat ce on prvenstvo iz Italije negdje na terasi s pogledom na more
.
- dječak sa šibicama
#94 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Alajbegovic bi se u startnoj vjerovatno uklopio u sivilo ekipe, kao i Bajraktarevic sto je. Nije se igralo dobro, Wales stisnuo mada i oni su razocarali makar ove svoje navijace. Dosta losa predstava sa obje strane.
On je za uci sa klupe da razmrda i cini mi se kao odlican za takvu ulogu. Joker.
Iako je on po meni dosta bolji igrac od Barjaktarevica, Esmira su navijaci razvikali nakon jedne asistencije al ne sjedi dzaba u klubu na klupi. Jos to nije to, ne znam kakvu ce karijeru imati ali po meni ne kao Kerim. Ovaj drugi ima visok plafon, Esmir onako dobar igrac reklo bi se i ne vise od toga.
Uz Muharemovica, jedina superzvijezda u najavi, ako ne bude kakvih ozljeda i drugih sranja. Stotine takvih talenata je propadalo iz ovog ili onog razloga, odnosno ne propali vec nisu ispunili potencijale.
On je za uci sa klupe da razmrda i cini mi se kao odlican za takvu ulogu. Joker.
Iako je on po meni dosta bolji igrac od Barjaktarevica, Esmira su navijaci razvikali nakon jedne asistencije al ne sjedi dzaba u klubu na klupi. Jos to nije to, ne znam kakvu ce karijeru imati ali po meni ne kao Kerim. Ovaj drugi ima visok plafon, Esmir onako dobar igrac reklo bi se i ne vise od toga.
Uz Muharemovica, jedina superzvijezda u najavi, ako ne bude kakvih ozljeda i drugih sranja. Stotine takvih talenata je propadalo iz ovog ili onog razloga, odnosno ne propali vec nisu ispunili potencijale.
-
Dugarry
#95 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Alajbegovic je ofanzivan igrac. Krilo koje bi najbolje igrao u sistemu 4-3-3.dječak sa šibicama wrote: ↑27/03/2026 15:26 Alajbegovic bi se u startnoj vjerovatno uklopio u sivilo ekipe, kao i Bajraktarevic sto je. Nije se igralo dobro, Wales stisnuo mada i oni su razocarali makar ove svoje navijace. Dosta losa predstava sa obje strane.
Nije recimo krilo kao Memic, koji moze igrai i beka ako treba. Kerim je dosta ofanzivniji, i u utakmici kao sto je ova, gdje se branimo, on nam nebi bio od velike koristi dok se branimo, u odnosu na period tekme kada napadamo. Da smo mi malo bolji kada imamo posjed lopte, nebi nam bio problem da Kerim igra od pocetka, ali nazalost se ne mozemo sastaviti sa loptom u vecem dijelu utakmice. Ja licno mislim da bi to mogli bolje, ali selektor to ne forsira nazalost. Otezavajuca okolnost je naravno to sto su nam veznjaci ne tako dobri, a i sto nemao napadaca koji je tip koji voli imati loptu u nogama, nego su nam svi target igraci. Imamo 3 Halanda, a ni jednog Aguera
- luckylaka
#96 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Nasao sam na Areni ovi mladi ne mogu centar slovencima preci
- dječak sa šibicama
#97 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Nedostaje kreatora, ona najjaca ekipa iz Brazila je imala Misimovica koji je u to vrijeme bio top klasa, europski ili svjetski star. Jako dobar kreativan igrac i po meni kljuc one ekipe. Kasnije Pjanic koji nije pruzio sto moze ali ipak kreacija dobra.
Ova ekipa nema nista slicno, ni blizu. Trkac Sunjic i guska u magli Tahirovic, ali bez da branim Sergeja, bolje i nema.
Da je bar Dzeko mladji ali on sa 40 tesko moze vesti u veznom redu. Njega cekas da nesto ubode i to je to. Ako ne, igrac manje, ako da ko sinoc onda na stitu. Kako ono kazu, ili na stitu ili ispod njega.
Ova ekipa nema nista slicno, ni blizu. Trkac Sunjic i guska u magli Tahirovic, ali bez da branim Sergeja, bolje i nema.
Da je bar Dzeko mladji ali on sa 40 tesko moze vesti u veznom redu. Njega cekas da nesto ubode i to je to. Ako ne, igrac manje, ako da ko sinoc onda na stitu. Kako ono kazu, ili na stitu ili ispod njega.
-
Dugarry
#98 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
Slazem se, ali ova ekipa ima bekove koji znaju imati loptu u posjedu. Plus imamo i krila koji tu dobri kreativci.dječak sa šibicama wrote: ↑27/03/2026 15:45 Nedostaje kreatora, ona najjaca ekipa iz Brazila je imala Misimovica koji je u to vrijeme bio top klasa, europski ili svjetski star. Jako dobar kreativan igrac i po meni kljuc one ekipe. Kasnije Pjanic koji nije pruzio sto moze ali ipak kreacija dobra.
Osim toga i Muharemovic u odbrani je dobar za gradnju napada. To nismo imali kod ekipe u Brazilu.
Msilim, trener uvijek mora prilagoditi igru igracima. Ova ekipa bi mogla igrati mnogo bolje sa loptom u posjedu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Tvrtko II Kotromanić
#100 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA
jbte kako vrijeme leti
sjecam se te golcine protiv turske na kosevu
starimo polahko