koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- Tito_i_Partija
#13426 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Rebel jest atomski performans, al' je miris ipak za malo mlađu raju.
Jutros kontam da mi je nešto jednostavno, mrsko mi bilo puno polemizirat', pa potegnem za dekantom Acqua di Gio Parfum.
https://www.fragrantica.com/perfume/Gio ... 81508.html
Lijepa klasika, samo performans mu nije čemu, što je za Parfum verziju pomalo sramota.
Jutros kontam da mi je nešto jednostavno, mrsko mi bilo puno polemizirat', pa potegnem za dekantom Acqua di Gio Parfum.
Lijepa klasika, samo performans mu nije čemu, što je za Parfum verziju pomalo sramota.
- BHF_Manijak
#13427 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ma Acqua je klasika koja ce i za 100 godina biti inn. Mene jedino performans nervira, ali miris kao miris je vjecno aktuelan i predivan. Doduse kao i vecina ljetnih/proljetnih parfema - ne mozes ocekivati da ima bombasticnu trajnost ili projekciju, posebno parfemi s dominantno vodenim notama.Tito_i_Partija wrote: ↑26/03/2026 15:19 Rebel jest atomski performans, al' je miris ipak za malo mlađu raju.
- Tito_i_Partija
#13428 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Care evo ne znam ima li i tri sata kako sam ga nasprej'o, izlapio već. Mada ja ne frcam puno, samo dvaput ispod svakog uha.BHF_Manijak wrote: ↑26/03/2026 15:54Ma Acqua je klasika koja ce i za 100 godina biti inn. Mene jedino performans nervira, ali miris kao miris je vjecno aktuelan i predivan. Doduse kao i vecina ljetnih/proljetnih parfema - ne mozes ocekivati da ima bombasticnu trajnost ili projekciju, posebno parfemi s dominantno vodenim notama.Tito_i_Partija wrote: ↑26/03/2026 15:19 Rebel jest atomski performans, al' je miris ipak za malo mlađu raju.
Zato ove ljetne parfeme ne treba kupovat' u 100ml količini, samo dekant il' eventualno 50ml. Da možeš sa sobom ponijet' pa ponovo nasprejat' kad bude trebalo.
- BHF_Manijak
#13429 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Zato ih ja i ne volim iskren da ti budem. Mislim lijepo mirisu fakat, ali jarane ako dam za parfem 2-3 stoje, onda bar da mi traje 6-7 sati, a ne 2-3 sata, nije kolonjska poslije brijanja jebo te.
Tu mi je recimo zakucao Torino 21, sokirala me trajnost i projekcija za jedan ljetni parfem, a i projekcija je ok.
Kao i Essenza di Colonia od Acqua di Parme.
Oba onako citrusna, Essenza vise, dok Torino ima i primjesa mente, bosiljka.
Tu mi je recimo zakucao Torino 21, sokirala me trajnost i projekcija za jedan ljetni parfem, a i projekcija je ok.
Kao i Essenza di Colonia od Acqua di Parme.
Oba onako citrusna, Essenza vise, dok Torino ima i primjesa mente, bosiljka.
- Tito_i_Partija
#13430 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Dobar je Torino21, al' jesi li probo Torino22?
Skroz je drugačiji, nema nimalo citrusa, al' zato kakva elegancija jebote. Nenadjebiv parfem za ozbiljnog muškarca, i jedno kriminalno podcijenjeno remek-djelo. Dobar za sve sezone, sve uslove, ma za sve živo. Pravi jebački parfem.
https://www.fragrantica.com/perfume/Xer ... 77059.html
Skroz je drugačiji, nema nimalo citrusa, al' zato kakva elegancija jebote. Nenadjebiv parfem za ozbiljnog muškarca, i jedno kriminalno podcijenjeno remek-djelo. Dobar za sve sezone, sve uslove, ma za sve živo. Pravi jebački parfem.
- BHF_Manijak
#13431 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
"Probao" sam sve Torine, posto je bila serija od 21 do 25, mislim i da je izasao ili ce izaci 26, i 21 mi je najbolji definitivno. Ako me sjecanje sluzu 23 i 24 su mi onako bas sladunjavi i nisu mi to to, jer u glavi mi je taj DNK 21. i mislio sam da ce ici u tom pravcu, a iskren da budem slabo se sjecam 22.Tito_i_Partija wrote: ↑27/03/2026 00:19 Dobar je Torino21, al' jesi li probo Torino22?![]()
GEneralmo Xerjoff kucu bas bas volim, nema Talijana bez elegancije, meni iskreno jedna od najdrazih parfemskih kuca. Imam jedno 5-6 njihovih i to su remek djela.
- Emojti
#13432 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Danas isprobao opet 9pm obicni u DM-u jer sam mislio da se moj 2023 batch pokvario. I dalje mi odvratan, smrdi mi poslije par minuta bas na neku izgorilu plastiku s jabukom. Nekad mi je bio jako dobar, vjerovatno se nos razvio. Ramz silver mnogo prijatnija alternativa i manje sintetican ko zeli Ultra male mada je vise isfuralo.
- dembele
#13433 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ja baš danas vidim kod sebe dekant Ramz Silver od 30 ml i našpricam i zaista lijepo miriše. Zato i pišem jer se podudarilo da sam ga baš danas nakon dugo vremena koristio a i ti ga spominješEmojti wrote: ↑27/03/2026 15:14 Danas isprobao opet 9pm obicni u DM-u jer sam mislio da se moj 2023 batch pokvario. I dalje mi odvratan, smrdi mi poslije par minuta bas na neku izgorilu plastiku s jabukom. Nekad mi je bio jako dobar, vjerovatno se nos razvio. Ramz silver mnogo prijatnija alternativa i manje sintetican ko zeli Ultra male mada je vise isfuralo.
Što se tiče 9pm, meni je podnošljiv, ne mogu reći da je neprijatan, daleko od toga, ima taj neki miris koji može proći ali neće ostati pamtljiv niti mi probuditi želju da ga ponovo nabavim. Isto osjećam za Lattafa Vintage Radio. Miriše ali ono ništa sad posebno.
- Tito_i_Partija
#13434 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moj 9PM je se pokvario, i mor'o sam ga bacit. Gotov cijelu bocu.Emojti wrote: ↑27/03/2026 15:14 Danas isprobao opet 9pm obicni u DM-u jer sam mislio da se moj 2023 batch pokvario. I dalje mi odvratan, smrdi mi poslije par minuta bas na neku izgorilu plastiku s jabukom. Nekad mi je bio jako dobar, vjerovatno se nos razvio. Ramz silver mnogo prijatnija alternativa i manje sintetican ko zeli Ultra male mada je vise isfuralo.
Moram probat' i taj Ramz Silver, dobar je na glasu.
- dembele
#13435 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Danas prođoh kroz CM i naletih na Shaghaf Oud Tonku, moram priznati da jako lijepo miriše. Tester je bio na "izdisaju" ali uspio sam osjetiti aromu 
- Rugafet
#13436 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jebem mu majku ne znam kako da izvedem. Veliki šef u firmi gdje radim koristi neki miris al ono dooooobar u tri lepe, bukvalno za njim trag ostaje po hodniku kad prodje sat vremena. Aura 20 metara okolo. Sad lik je jebes Trumpa umišljen, narcisčina za medalju, strah me da ga pitam kako će reagovat. A vjerujte da mi ne bi bilo zao dati platu za miris samo da provalim koji je.
- dembele
#13437 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pa ako je narcis, može mu samo biti drago ako konstatuješ da koristi odličan parfem, jedino što bi to zadovoljstvo mogao ostaviti za sebe pa da ti ne kaže o kojem parfemu je riječRugafet wrote: ↑29/03/2026 13:34 Jebem mu majku ne znam kako da izvedem. Veliki šef u firmi gdje radim koristi neki miris al ono dooooobar u tri lepe, bukvalno za njim trag ostaje po hodniku kad prodje sat vremena. Aura 20 metara okolo. Sad lik je jebes Trumpa umišljen, narcisčina za medalju, strah me da ga pitam kako će reagovat. A vjerujte da mi ne bi bilo zao dati platu za miris samo da provalim koji je.
Jedino da neka uposlenica kaže :"Hej šefe, divno mirišete, koji parfem koristite"?
- Rugafet
#13438 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Znaš kako, svi su mega ljubazni, pola iskreno, pola sa vještačkim osmijehom, ali on, on nikad pozdravio nikog nije. Jednostavno je odbojan, prava ledara koja samo o dolarima misli. Opet pojma nenam možda bi mu i bilo drago da pitam ga, a opet može mi se o glavu obit haha. Svi o njemu imaju isto mišljenje. Uostalom nadimak mu je nešto kao nepredvidivi. Tako da ne smijem rizikovat prekomandu jer sad gdje sam plafon mi je.
- Tito_i_Partija
#13439 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pazi da ti ne slaže. Znam ljude koji vole slagat' jer neće da drugi isto mirišu. Gatekeeping do maksimuma.
- mc-twin
#13440 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Sigurno nije neki arapski klon u pitanju. 
- Rugafet
#13441 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Čak sam konto ko Cruise u nemogućoj misiji da udjem u office sa plafona kad on nije tu, kontam drži ga negdje unutra, al ne smijem, nemam muda. A u zadnje vrijeme me bas nervira kad prodje hodnikom a svi njuše iza njega
- dembele
#13442 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ako saznaš, javi nam 
- Rugafet
- Tito_i_Partija
#13444 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jebo parfem ba, čuvaj poso. 
- black
#13445 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
mora da je nesto dobro ako je @Rugafet spreman 'izvaliti' vise od 30$
Rugi na sta te podsjeca, mozes li makar uporediti sa necim poznatim...meni sto naumpada mozda nesto od Amouage, Profumum Roma, Orto Parisi, Nasomatto i sl.
- BHF_Manijak
#13446 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Hajd jeb´o to, nego sto si sad i nas zadever´o jeb´o te sef i parfem...
Na sta baca, sto kaze black?
- dembele
#13447 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
I meni je prvo pao na pamet Amouage 
- Rugafet
#13448 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne znam objasnit na šta mi baca. Jednostavno se treba osjetit.Osim sto je miris kao miris beton, fascinira me sto iza njega ostaje trag bukvalno sat vremena nakon sto prodje hodnikom koji uopste nije uzak nego je bas hodničina. Imam par nekih šema kako bi ‘izveo’ da ga ‘slucajno’ pitam. Uglavnom, čujemo se
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13449 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pa pitaj ga, sta te kosta?! 
- Rugafet
#13450 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Stid me i strah me pomalo kako će reagovat. Boje ga se mnogo veće face od mene jer je jbg ne znam nepredvidljiv. Još može skontat da ga šta zezam i eto mi belaja bezveze