U kakvim li ste vi filmovima, vas nekoliko ostrascenih navijaca na ovom forumu, pa umisljate da nekome drugome poput mene je bitan nekakav Izrael ili bilo koja drzava u nekakvoj Aziji da bi bio toliko strastveno na necijoj strani i jos da se trudim da to bude "potajno". Fakat nekad kontam da raspravljam sa djecom od tLinaest godina.
Mislim sve najgore o Izraelu, a ne mislim puno bolje ni o drzavama koje ih okruzju ukljucujuci i Iran. Nemam nista od lamentiranja cinjenice koliko su losi.
Izrael ili bilo ko me zanima onoliko koliko se moze reflektirati na BiH. Osim BiH bitna mi je jedino politika u Americi jer od iste jako puno zavisimo.
U ovom konkretnom ratu Iran je po svim pravilima zrtva agresije Amerike i Izraela i tu se nema sta raspravljati. Ono sto mene zanima je da sto vise nanesu stete ekonomiji Amerike da bi Trump i republikanci sto vise zaplatili na narednim izborima, opet radi refleksije u konacnici na Bosnu.
Sto se tice ovog tvog profe, covjek je rezimski propagandista sto je sasvim legitimno, cesto ima dobre argumente ali ga ubi ego i potreba da s visoka popuje ljudima koji imaju neutralan stav ili nisu dovoljno ni informirani o situaciji.
Naravno da nece popovati Kineskoj televiziji ili Putinovom korisnom idiotu Blumenthalu iako je i s njima napuhanko jer je takav po prirodi. Zato samo kazem da, i na moju zalost, covjek samo stvara kontraefekat svojim nastupima na zapadnim televizijama. Za razliku od njega, recimo onaj ministar vanjskih poslova Irana je normalan lik koji stvara simpatije kod gledalaca.
Tako da nema potrebe da se palite ako neko napise nesto negativno o vasim svetim kravama, nismo svi nabrijani na navijacku atmosferu.