IRAN

zippoo87

#67226 Re: IRAN

Post by zippoo87 »

law2 wrote: 25/03/2026 22:13 Da li je IRAN ispalio (tokom aktueknog sukoba) ijednu hipersonicnu raketu?
:lol: :lol: :lol:
Romanija

#67227 Re: IRAN

Post by Romanija »

Hajlac wrote: 25/03/2026 21:56 Zapadnjacko licemjerstvo, gaslighting i sofisticiranu propagandu fakat treba ovako direktno prokazivati i osudjivati na licnom osnovu - saucesnistvo je prevrsilo svaku mjeru!

LBC ima poprilicno sarolik krug novinara i raznih stavova o napadu na Iran, Shelagh Fogarty nije bas neka pro-izraelska voditeljica, vise ima stavove prosjecne zapadnjakinje kojoj je islamski klerikalni sistem potpuno stran. S druge strane imas voditelja i programa koji se podsmjevaju Trumpu pod prvog dana i koji ne samo decidno osudjuju ovu agresiju na Iran - tako je nazivaju, nego imaju identicne stavove i o Gazi. Nije bas sve tako crno, ima i bjeline. :izet:
Čitalac

#67228 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Prema Reutersu, Teheran insistira da se eventualno primirje odnosi i na Liban.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#67229 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image
Hajlac

#67230 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Romanija wrote: 25/03/2026 22:17 LBC ima poprilicno sarolik krug novinara i raznih stavova o napadu na Iran, Shelagh Fogarty nije bas neka pro-izraelska voditeljica, vise ima stavove prosjecne zapadnjakinje kojoj je islamski klerikalni sistem potpuno stran. S druge strane imas voditelja i programa koji se podsmjevaju Trumpu pod prvog dana i koji ne samo decidno osudjuju ovu agresiju na Iran - tako je nazivaju, nego imaju identicne stavove i o Gazi. Nije bas sve tako crno, ima i bjeline. :izet:
Gledao sam ja i njen prethodni intervju s ovim profom - objektivna je k'o BBC...
arman1

#67231 Re: IRAN

Post by arman1 »

Čitalac wrote: 25/03/2026 22:18 Prema Reutersu, Teheran insistira da se eventualno primirje odnosi i na Liban.
Ako je istina, a vjerujem da jeste vrlo brzo će još neka beduinska plemena promjeniti stranu.
zippoo87

#67232 Re: IRAN

Post by zippoo87 »

Dozer wrote: 25/03/2026 22:15
zippoo87 wrote: 25/03/2026 22:01
Dozer wrote: 25/03/2026 21:14

Nego kako...?
Trehnuce je Zutalj ili Klempo na Iran. Ili obojica. Pobice par miliona ljudi u Teheranu, ili mozda negdje drugo, svejedno je.

Sutradan, ili za sat, ce je Iran trehnuti na Tel Aviv, ili ce polupati sve nuklearno u Izraelu. I pobiti takodjer par miliona ljudi (ovih zasluzeno, da se ne lazemo).

I..? Ko ce sta? Kome?
Cudno mi da ti ovo pises,kao da ne znas da nukelarna ima radijus udarnog talasa od haman 60 km a mozda i vise i kako onda mislis da ce u tolikom radijusu ubiti smao manji broj ljudi. A i da Evo Iran baci bombu na Izrael...pa pobiti ce i sve palestince i taj dio populacije. To je samo od udarnog talasa a gdje je radijacija i posljedice kasnije. I zasto bi bacali nuklearnu ? Posebno amerika...sta je americi ugrozeno ? Trumpov ugled jel...e bas je ridji krimos ugledan :lol: :lol: :lol:
Gdje vidis da rekoh manji broj ljudi... Par miliona ljudi nije bas "manji broj".
Mora(s)te shvatiti da pricamo o potpuno iracionalnim, prilicno neinteligentnim, i nadasve nafuranim ljudima. Pri tome, postoji tu velika doza raznog fanatizma.

Sta je Americi ugrozeno...? Pa, recimo...sve?
Ne znam kako uopste mozes ovo pitati...dovoljno je da samo skontas zasto imaju toliko baza na BI. Sta ce im, ako nemaju tu nikakvog interesa?
Gubitak petrodolara je gubitak US ekonomije.
Gubitak ovog rata je gubitak US premoci, kao i vjerovatni raspad ili pocetak raspada NATO-a.

Ali, sve ovo vec objasbih prije par dana, da se ne ponavljam
Ja ne dijelim sa tobom misljenje i predvidjanja. Ne mozes ti baciti nuklearnu na Teheran i prosijati ljude koji ce prezivjeti. Znaci jedna bomba u Teheranu ce fakticki ubiti i izbisati cijeli grad...oni sto ne poginu odmah,umrijeti ce ubrzo od radijacije. Koliko god ove budale bile iracionalne i blentave,kao sto kazes...ima tu jos nekih ljudi sto pritiscu puljku i okrecu kljucice. Nije ridjijev prst jedini na obaracu.
Najgore stvari bi ja ocekivao od Izraela...mada je nebitno ko bi bacio bombu,ako bi bacio,ucinak je isti.
Hajlac

#67233 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Ama sta vam je ljudi kakva nuklearna na Teheran.

Bacili bi je na Natanz, vise onako kao ultimativnu demonstraciju sile i da utjeraju iskonski strah...
Last edited by Hajlac on 25/03/2026 22:23, edited 1 time in total.
shape of despair

#67234 Re: IRAN

Post by shape of despair »

Ne upratih,kakve zalihe da pravimo,sta,ko,gdje? Jel to idu nuke? Sta ce ovi vojnici na otoku,da ih Iran poroka pa da ovi atomsku mogu spiciti?
hatemondays

#67235 Re: IRAN

Post by hatemondays »

Leopard_SA wrote: 25/03/2026 21:32
skrbavi-admin wrote: 25/03/2026 21:29 https://www.dailymail.co.uk/sciencetech ... lict.html0

zivotinje imaju taj prejudicirani osjecaj za kataklizmu...

cuke sam u ratu vidjo da laju prije pada granata i sl....
https://m.economictimes.com/news/inter ... 806249.cms
Experts explained that the birds were part of a seasonal migration route. Around 500 million birds pass through Israel every year during spring migration. Scientists said hooded crows often gather in cities during nesting season. Crows are very common in Israel, especially the Hooded Crow species. Large crow movements usually happen around March due to seasonal behavior.
Sto bi nas Zaim Muzaferija reko e jebo im pas mater sad nasli letat. Dajte ljudi malo na zajebanciju, jebo vas nukes, svi cemo krepat kad
tad. Ako je sudjeno barem da odemo sa big bang.
arman1

#67236 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image

Image
sumirprimus

#67237 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Ne treba amerima i izraelcima atomska za ircg. Vidi se i iz dosad odigranog.
Dozer

#67238 Re: IRAN

Post by Dozer »

zippoo87 wrote: 25/03/2026 22:19
Dozer wrote: 25/03/2026 22:15
zippoo87 wrote: 25/03/2026 22:01
Cudno mi da ti ovo pises,kao da ne znas da nukelarna ima radijus udarnog talasa od haman 60 km a mozda i vise i kako onda mislis da ce u tolikom radijusu ubiti smao manji broj ljudi. A i da Evo Iran baci bombu na Izrael...pa pobiti ce i sve palestince i taj dio populacije. To je samo od udarnog talasa a gdje je radijacija i posljedice kasnije. I zasto bi bacali nuklearnu ? Posebno amerika...sta je americi ugrozeno ? Trumpov ugled jel...e bas je ridji krimos ugledan :lol: :lol: :lol:
Gdje vidis da rekoh manji broj ljudi... Par miliona ljudi nije bas "manji broj".
Mora(s)te shvatiti da pricamo o potpuno iracionalnim, prilicno neinteligentnim, i nadasve nafuranim ljudima. Pri tome, postoji tu velika doza raznog fanatizma.

Sta je Americi ugrozeno...? Pa, recimo...sve?
Ne znam kako uopste mozes ovo pitati...dovoljno je da samo skontas zasto imaju toliko baza na BI. Sta ce im, ako nemaju tu nikakvog interesa?
Gubitak petrodolara je gubitak US ekonomije.
Gubitak ovog rata je gubitak US premoci, kao i vjerovatni raspad ili pocetak raspada NATO-a.

Ali, sve ovo vec objasbih prije par dana, da se ne ponavljam
Ja ne dijelim sa tobom misljenje i predvidjanja. Ne mozes ti baciti nuklearnu na Teheran i prosijati ljude koji ce prezivjeti. Znaci jedna bomba u Teheranu ce fakticki ubiti i izbisati cijeli grad...oni sto ne poginu odmah,umrijeti ce ubrzo od radijacije. Koliko god ove budale bile iracionalne i blentave,kao sto kazes...ima tu jos nekih ljudi sto pritiscu puljku i okrecu kljucice. Nije ridjijev prst jedini na obaracu.
Najgore stvari bi ja ocekivao od Izraela...mada je nebitno ko bi bacio bombu,ako bi bacio,ucinak je isti.
Pa o cemu ja pricam...?

Sta je racionalno do sad u svemu ovome? Pogotovo u izraelskom divljanju?
A sad gube rat koji su zapoceli. Ranjena zvijer je najopasnija.
Romanija

#67239 Re: IRAN

Post by Romanija »

Hajlac wrote: 25/03/2026 22:19
Romanija wrote: 25/03/2026 22:17 LBC ima poprilicno sarolik krug novinara i raznih stavova o napadu na Iran, Shelagh Fogarty nije bas neka pro-izraelska voditeljica, vise ima stavove prosjecne zapadnjakinje kojoj je islamski klerikalni sistem potpuno stran. S druge strane imas voditelja i programa koji se podsmjevaju Trumpu pod prvog dana i koji ne samo decidno osudjuju ovu agresiju na Iran - tako je nazivaju, nego imaju identicne stavove i o Gazi. Nije bas sve tako crno, ima i bjeline. :izet:
Gledao sam ja i njen prethodni intervju s ovim profom - objektivna je k'o BBC...
Ako se neciji stav ne podudara s tvojim, ne znaci da nisu objektivni. BBC se istovemeno napada da je pro-izraelski i pro desnicarski, a istovremeno ga se napada da je leglo liberalnog ljevicarstva. :-)
Dozer

#67240 Re: IRAN

Post by Dozer »

Hajlac wrote: 25/03/2026 22:22 Ama sta vam je ljudi kakva nuklearna na Teheran.

Bacili bi je na Natanz, vise onako kao ultimativnu demonstraciju sile i da utjeraju iskonski strah...
I odmah ide bum u Izraelskom nuklearnom pogonu.
Hajlac

#67241 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Romanija wrote: 25/03/2026 22:26
Hajlac wrote: 25/03/2026 22:19 Gledao sam ja i njen prethodni intervju s ovim profom - objektivna je k'o BBC...
Ako se neciji stav ne podudara s tvojim, ne znaci da nisu objektivni. BBC se istovemeno napada da je pro-izraelski i pro desnicarski, a istovremeno ga se napada da je leglo liberalnog ljevicarstva. :-)
Mozes ti sad relativizirati i filozofirati do zore.

Ali pro-cionisticko ponasanje BBC-a, pogotovo u zadnje dvije godine genocida nad Palestincima u tom logoru na otvorenom - Gazi, itekako je zadokumentovano.

Licemjerni/pristrasni su DO BOLA!

Identicno kao i ponasanje sto trenutne vlade Stermera sto pretodne (Sunak) - apsolutno pro-cionisticko!

Boli me da ne kazem sta za sta sve tamo neko optuzuje BBC (desno, lijevo ovako onako...).
Ovo su objektivne cinjenice.
neon-x

#67242 Re: IRAN

Post by neon-x »

Romanija wrote: 25/03/2026 22:17
Hajlac wrote: 25/03/2026 21:56 Zapadnjacko licemjerstvo, gaslighting i sofisticiranu propagandu fakat treba ovako direktno prokazivati i osudjivati na licnom osnovu - saucesnistvo je prevrsilo svaku mjeru!

LBC ima poprilicno sarolik krug novinara i raznih stavova o napadu na Iran, Shelagh Fogarty nije bas neka pro-izraelska voditeljica, vise ima stavove prosjecne zapadnjakinje kojoj je islamski klerikalni sistem potpuno stran. S druge strane imas voditelja i programa koji se podsmjevaju Trumpu pod prvog dana i koji ne samo decidno osudjuju ovu agresiju na Iran - tako je nazivaju, nego imaju identicne stavove i o Gazi. Nije bas sve tako crno, ima i bjeline. :izet:
Ovaj profa je strasno iritantan i umisljen. Lik se redovno u intervjuima obraca s visine ljudima koji ga platformiraju i drzi im moralne pridike.

Ono simpatija sto imaju po Zapadu kod nekih novinara kao napadnuta strana ovaj napuhanko se potrudi da ponisti.
arman1

#67243 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image

Image
Last edited by arman1 on 25/03/2026 22:37, edited 1 time in total.
Čitalac

#67244 Re: IRAN

Post by Čitalac »

arman1 wrote: 25/03/2026 22:24 Image

Image
Inače, Iran je pedesetih godina imao svoju partiju "crnokošuljaša" Hezb-e Sosiyālist-e Melli-ye Kārgarān-e Irān (SUMKA). Na njenom čelu bio je Davud Monshizadeh koji je, ako se ne varam, objavio prvo potpuno izdanje Mein Kampfa na persijskom jeziku. Finansirala ih je CIA i između ostalog učestvovali su u Operaciji Ajax i rušenju Mosadegha.
Dozer

#67245 Re: IRAN

Post by Dozer »

arman1 wrote: 25/03/2026 22:35 Image
Ovo njega najvise pogadja i boli. Ego manijak.
Hajlac

#67246 Re: IRAN

Post by Hajlac »

neon-x wrote: 25/03/2026 22:35 Ovaj profa je strasno iritantan i umisljen. Lik se redovno u intervjuima obraca s visine ljudima koji ga platformiraju i drzi im moralne pridike.

Ono simpatija sto imaju po Zapadu kod nekih novinara kao napadnuta strana ovaj napuhanko se potrudi da ponisti.
Profa je potpuno stalozen i kulturan, ali kad ne razgovara s pro-cionistickim blebetalima/pijunima mUssada koji su si umislili da su novinari - dok mu istovremeno pedofilska koalicija svakodnevno avio-bombama ubijaju komsije, prijatelje, sugradjane.

Evo ti primjer 15-minutnog intervjua od juce:

kao i jednosatni razgovor s The GreyZone novinarom Blumenthalom (jevrej ali NE cionista) dok su setali Teheranom prije 10 mjeseci:

P.S. Elon Musk / mUssad je profi STAVIO METU NA CELO objavivsi na Twitteru "NAGRADU ZA NJEGOVU GLAVU". Zasto da postuje cioniste "novinare" u takvoj situaciji ?

Ali posto si ti potajno pro-izrahellski nastrojen, ne ocekujem da ista shvatis.
Last edited by Hajlac on 25/03/2026 22:57, edited 2 times in total.
mist

#67247 Re: IRAN

Post by mist »

Razlog zbog cega su Huti cijelo vrijeme mirni
Romanija

#67248 Re: IRAN

Post by Romanija »

Hajlac wrote: 25/03/2026 22:31
Romanija wrote: 25/03/2026 22:26
Hajlac wrote: 25/03/2026 22:19 Gledao sam ja i njen prethodni intervju s ovim profom - objektivna je k'o BBC...
Mozes ti sad relativizirati i filozofirati do zore.

Ali pro-cionisticko ponasanje BBC-a, pogotovo u zadnje dvije godine genocida nad Palestincima u tom logoru na otvorenom - Gazi, itekako je zadokumentovano.

Licemjerni/pristrasni su DO BOLA!

Identicno kao i ponasanje sto trenutne vlade Stermera sto pretodne (Sunak) - apsolutno pro-cionisticko!

Boli me da ne kazem sta za sta sve tamo neko optuzuje BBC (desno, lijevo ovako onako...).
Ovo su objektivne cinjenice.
Cinjenice koje predstavljas kao svoje ne mogu biti objektivne, po samoj teoriji samo subjektivne.

Ka drugo na zapadu je cionistici pokret i cionizam generalno prihvacen kao legitiman oblik jevrejskog politickog bica. Da li se meni i li tebi svidja, to nije bitno.

Apropo BBC, milion puta u intervjuima sa izraelskim politicarima, postavljuju im pitanja u vezi Gaze i da se vodjenje rata od strane IDF-a vidi kao moguci genocid od mnogih posmatraca.

Sreca po Irance da su mnogo manje emotivni u vezi svoje situacije i vodjenju rata nego prosjecni Kliksovac, inace bi ga izgubili vec prve sedmice. :D
sumirprimus

#67249 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

E moj Romanija dzaba pricas, ne kontaju i bog
zigubigule

#67250 Re: IRAN

Post by zigubigule »

Cuj njegov romanija :mrgreen:
Post Reply