IRAN

DaysleepeR

#66826 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

JohnnyS wrote: 25/03/2026 09:15
Haris.ba wrote: 25/03/2026 09:03
armin071 wrote: 25/03/2026 08:59 E, jebi ga. Čovjek vam je fino objasnio da je Iran mrtav, a vi i dalje po njemu. Eh eto, odsad vam više neće ništa objašnjavati, pa vi sami razmišljajte je li neko mrtav ili nije. Sad zamišljam situaciju u mrtvačnici, kada onaj koji tamo radi dođe mrtvacu i kaže: ‘Hajde, znam da si mrtav, ali hajde sjedni da porazgovaramo kako da te sahranimo. U ove bajke ne vjeruju više ni maga glasači
Mrtvog covjeka se zakopa, a ne poziva na pregovore.

Ja imam osjecaj da realnost je totalno danas postala nebitna. Znanje je totalno nebitno.

Je li Tramp koristio sintagmu "bezuslovna predaja"?

To u praksi izgleda tako sto Japanac dodje i na americkom brodu potpise sta mu poture.
To je kad si mrtvac u medjunarodnim odnosima. Tada nema pregovora.

Trenutno je Iran daleko od tog stanja.
Ovo ide u oba smjera pa se odnosi i na ovu temu gdje Iran samo što nije umarširao u Jeruzalem.

Većina nas navija da se Iran odupre ovoj agresiji, ali kakva je korist u tome da ako netko iznese suprotno mišljenje da ga se kolektivno napadne, a nerijetko (nerealno) ismije.
Ne mogu ni ja da shvatim realnost u kojoj ljudi hladno na forumu pišu da Iran nema razloga da prihvata primirja i sporazume.
A sjede kući i tipkaju to, nemaju pojma kakva je situacija na terenu...

Totalni gubitak dodira sa realnošću...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#66827 Re: IRAN

Post by pici »

Ja ovdje ne navijam za iran ni za rezimske mule u istom, smatram ih prvenstveno zlo za sami iranski narod a ne za okolinu ili svijet kosto cio.naci dvojac to propagira i hoce da predstavi. Pisao sam. Najvece zlo je kada u ime dobra radis zlo. Ti zlo mozes detektovati i reci ovo su zli i loši ljudi. Pogane insane koji ti podmecu da rade za opste dobro, za civilizaciju za interese svog naroda, vjere, kulture. Teze je detektovat i treba vremena da pokazu svoje pravo pogano lice i oni su najpoganiji i najpodmukliji insani, to su monstrumi u pravom smislu rijeci.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#66828 Re: IRAN

Post by Truba »

bil srbi ista potpisali 1995 ili 1999 da su znali kako novi udari mogu krenuti opet

iran je toga svjestan
nikakve garancije osim poraza agresora nema

i opet ce nova administracija i novi nacionalcionisticki premijer isto
kinvart

#66829 Re: IRAN

Post by kinvart »

lajkujMe wrote: 25/03/2026 07:30 Ovdje navijanje i atmosfera na ovoj temi podsjecaju na onu nakon 1999 i Srbije. Ono Nato ih satro sa zemljom ali Srbija je nekako pobjedila jer je oborila jedan f117 i imaginarnih 9 helikoptera a uz to napali Aerodrom u Tirani gdje su pobili 3000 Americkih marinaca. E taj nivo svjesti je ovdje na forumu za Iran.

Izgubili kompletno rukovodstvo u prvih sat vremena, sravinili im sa zemljom namjensku industriju i nuklearna postrojenja a bucaju ih jos.

Cisto da podsjetim na skor SAD je izgubio 5 letjelica od kojih su 3 cin prijateljske vatre.
Istina Iran je rokao pogotovo prvih dana zestoko i najvise stete su napravili Arapskim zemljama jer su ih iznenadili.

Evo 2 sedmica, obistinilo se ono sto sam rekao Iran ispaljuje mal broj projektila pokoji prodje i mora proci ali direktna steta je minimalna, pogotovo steta u Izraelu koja je btw vecinom materijalna steta vrlo je mali broj zrtava s Izraelske strane.
Jedini adut koji Iran sad jos ima je Hormuski zaljev a i to su na putu da izgube.

Ovaj rat je pri kraju a to je evidentno i zivo me zanima kako ce te opravdati ovdje kad Iran pristane na uvjete Amera.

Ako nista ovih 15 uvjeta je razumno, ne ko u Rusa denacifikacija Ukrajine i ta sranja.
Ne bih se složio s tobom da je navijačka atmosfera. Ljudi su vrlo svjesni razlike u snazi agresora i Irana. S te strane, mislim da apsolutno niko ne dvoji ko je trenutno u prednosti.
Ne bih se složio s tobom ni o učinkovitosti iranskih-operacija Hezbollaha na terenu. Ne možemo znati koliko su učinkovite zbog ogromne zavjese cenzure. OK, ako je sve to tako neučinkovito, neka Izrael pusti nezavisne medije s kamerama na terenu.
Naravno da neće. Da je sve potaman, ne bi ni bilo inicijative mira. Nastavili bi ih faširati.

Nadam se kraju rata što prije, ali sam siguran da Iran neće pristati na bilo kakve uslove. Siguran sam da Iran neće ostaviti šiitski narod u Libanu. I siguran sam da neće pristati bez onog što navode-trajne garancije mira. Ako je ne bude, niko ne garantuje da neće biti rovovske bitke u nečemu što već polako tinja - u Iraku i Siriji se dižu vojni ustanci. Ako ne zaštite sirijske vlasti, uz iransko-iračku podršku i nadzor Rusa i Kineza, eto Iranaca već u kontaktu s IDF par kilometara južnije od Damaska.
Eh, da se to ne bi desilo, treba da se obuzda genocidno čedo... Ali ono nema namjeru ni želju to raditi.

Ako iko misli da imaš gram razuma, to sam ja. Ali tvoj način razmišljanja se ne uklapa u realnost.
Ne znam koliko ti je godina i sjećaš li se rata?
Ja jako dobro.
Iz ličnog iskustva ti velim: apsolutno nikad nije bilo bitno u ratu, da li si bio proJugosloven, šta su ti radili preci i kako su ti se ponašali roditelji.
Kao porodica, imali smo pogrešno ime, na pogrešnom mjestu i ništa ih drugo nije zanimalo kao razlog da nas ne strpaju u logor.

Eh tako isto i ovdje... Nebitno je Izraelu/Americi, da li Fanzi, lajkujme nešto misle o sukobu dole. Svjedočimo nastavku globalnog rata za izraelske interese. Izraelu ako bude interes potpaljivanje fitilja u Evropi, ići će invazija Srba na Kosovo, a onda i nas.
I ako se to desi, sjeti se mog logoraškog iskustva. A mrijet nam je svima, danas ili sutra. Bolje odmah, nego logori poput Gaze. Ili onog u kojem sam ja kratko s porodicom bio.

Dostojanstvenije je.

Nastavi pisat.
Ironmen

#66830 Re: IRAN

Post by Ironmen »

DaysleepeR wrote: 25/03/2026 09:36

Ja imam osjecaj da realnost je totalno danas postala nebitna. Znanje je totalno nebitno.

To u praksi izgleda tako sto Japanac dodje i na americkom brodu potpise sta mu poture.

Ovo ide u oba smjera pa se odnosi i na ovu temu gdje Iran samo što nije umarširao u Jeruzalem.

Većina nas navija da se Iran odupre ovoj agresiji, ali kakva je korist u tome da ako netko iznese suprotno mišljenje da ga se kolektivno napadne, a nerijetko (nerealno) ismije.
Ne mogu ni ja da shvatim realnost u kojoj ljudi hladno na forumu pišu da Iran nema razloga da prihvata primirja i sporazume.

Zasto bi Iran bilo sta potpisao kada agresor ne postuje dogovor, pozovu na pregovore pa oznace pregovarace pa ih ubijaju jednog po jednog, ili zadnji put kada su u sred pregovora ubili preko 160 djece, Izrael i SAD ne postuju dogovore, ne razumijem sta Iran moze drugo osim da se brani i da uzvraca reciprocno kao do sada, sta bi im tek Izrael radio da Iran nema sav ovaj arsenal raketa u koji su ulagali zadnjih 50 godina bili bi sravnjeni kao Gaza, i Gaza je pregovarala i Arafat je pregovarao godinama, sastancio sa svim liderima svijeta i sta se desilo na kraju, U zadnje 3 godine 80 000 mrtvih 20 000 ubijene djece koliko jos hiljada djeca oboljelih od raznih bolesti bez nogu ruku, vidis da agresor truje vodu, rusi i zatrpava bunare, zaljeva kiselinom maslinike u kojem svijetu ti covjece zivis pogledaj malo u realnost oko sebe.
džakailibu

#66831 Re: IRAN

Post by džakailibu »

Trump je vise razmisljao kako nazvati vojnu akciju a ne kako voditi i doci do cilja >(koji god da je). I jako je bio ponosan na naziv- cuj epic fury :).Covjek kao i cijela administracija zive u crtanom filmu.
swanfilter

#66832 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Iran je prvi put prihvatio prekid vatre i to im se vratilo. Kao sto bi se desilo i iduci put.

Trebq valjda da pod svaku cijenu udovolje osovini zlih manijaka kako bi isti opet proglasili pobjedu. Hav jes no.
Ironmen

#66833 Re: IRAN

Post by Ironmen »

konektovan wrote: 25/03/2026 08:42
lajkujMe wrote: 25/03/2026 07:30 Ovdje navijanje i atmosfera na ovoj temi podsjecaju na onu nakon 1999 i Srbije. Ono Nato ih satro sa zemljom ali Srbija je nekako pobjedila jer je oborila jedan f117 i imaginarnih 9 helikoptera a uz to napali Aerodrom u Tirani gdje su pobili 3000 Americkih marinaca. E taj nivo svjesti je ovdje na forumu za Iran.

Izgubili kompletno rukovodstvo u prvih sat vremena, sravinili im sa zemljom namjensku industriju i nuklearna postrojenja a bucaju ih jos.

Cisto da podsjetim na skor SAD je izgubio 5 letjelica od kojih su 3 cin prijateljske vatre.
Istina Iran je rokao pogotovo prvih dana zestoko i najvise stete su napravili Arapskim zemljama jer su ih iznenadili.

Evo 2 sedmica, obistinilo se ono sto sam rekao Iran ispaljuje mal broj projektila pokoji prodje i mora proci ali direktna steta je minimalna, pogotovo steta u Izraelu koja je btw vecinom materijalna steta vrlo je mali broj zrtava s Izraelske strane.
Jedini adut koji Iran sad jos ima je Hormuski zaljev a i to su na putu da izgube.

Ovaj rat je pri kraju a to je evidentno i zivo me zanima kako ce te opravdati ovdje kad Iran pristane na uvjete Amera.

Ako nista ovih 15 uvjeta je razumno, ne ko u Rusa denacifikacija Ukrajine i ta sranja.
Razumno? :lol:
motaj kablove...
@lajkujMe, sumiri, bibiji, brigade i ostali podrzavaoci cionista i Izraelsko-SAD-e agresije na Iran, ovo je tema Iran koji je napadnut i izvrsenja agresija 95% forumasa daje podrsku za Iran nemojte unositi negativnu energiju napravite sebi drugu temu i velicajte Izrael i Epstein pedofilsku kolaciju do mile voljem na temi Ukrajini si zabranio da se iznose Ukrajinski gubitci na terenu i slicno zasto ti je tesko to prihvaiti ovde.
zigzag

#66834 Re: IRAN

Post by zigzag »

Ukrajinski gubici su isto kao i iranski gubici ili kao i gubici u našem ratu. Ima ih ali to ne znači da treba skinuti gaće pred četnicima.
Ironmen

#66835 Re: IRAN

Post by Ironmen »

bosanski__ wrote: 25/03/2026 09:12 Bilo kakav sporazum ,primirje ili trajni mir da se napravi niko ne garantuje Iranu da ih neće opet i iznenada napasti ,kao što su prošle godine i ove godine ?

Tramp je bacio međunarodno pravo pod noge i to pred kamerama, javno.
Zadnji trzaji medjunarodnog prava su nestali po meni kada je Rusija okupirala Krim i za to dobila nagradu odrzavanja SP u fudbalu dok su Kolinda i Macron se ljubakali pred Putinom, ovo sve ostalo je gledanje vlastitog interesa, da ne spominjem Afriku i Aziju jer po MP samo se bijeli covjek racuna. BI i Afrika su zemlje 4 reda.
Truba

#66836 Re: IRAN

Post by Truba »

sere mi se kad moram igrati sah s nekim iz izraela
mogu misliti kako je sportasima na sluzbenim natjecanjima
a smijao sam se onima koji su to izbjegavali
DebelinJoe

#66837 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

Ironmen wrote: 25/03/2026 10:06
bosanski__ wrote: 25/03/2026 09:12 Bilo kakav sporazum ,primirje ili trajni mir da se napravi niko ne garantuje Iranu da ih neće opet i iznenada napasti ,kao što su prošle godine i ove godine ?

Tramp je bacio međunarodno pravo pod noge i to pred kamerama, javno.
Zadnji trzaji medjunarodnog prava su nestali po meni kada je Rusija okupirala Krim i za to dobila nagradu odrzavanja SP u fudbalu dok su Kolinda i Macron se ljubakali pred Putinom, ovo sve ostalo je gledanje vlastitog interesa, da ne spominjem Afriku i Aziju jer po MP samo se bijeli covjek racuna. BI i Afrika su zemlje 4 reda.
Međunarodno pravo je umrlo 11.jula 1995 u Srebrenici.
Ironmen

#66838 Re: IRAN

Post by Ironmen »

Truba wrote: 25/03/2026 10:10 sere mi se kad moram igrati sah s nekim iz izraela
Ja odma napustim partiju :)
Truba

#66839 Re: IRAN

Post by Truba »

Ironmen wrote: 25/03/2026 10:13
Truba wrote: 25/03/2026 10:10 sere mi se kad moram igrati sah s nekim iz izraela
Ja odma napustim partiju :)
a vidis nije lose haha

dobra ideja
Čitalac

#66840 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Profesor Ahmad Shirzad: Glavni ep našeg doba biće obnova zemlje.
Teško je u ovom trenutku procijeniti štetu koju je prouzročio rat Sjedinjenih Država i cionističkog režima protiv Irana. Opseg štete je svakako vrlo velik...
Kada se, uz Božju pomoć, smiri vatra rata protiv našeg ponosnog Irana i naših herojskih ratnika, kada dobijemo jamstvo da neprijateljska agresija neće biti ponovljena, svi ćemo zajedno zasukati rukave za izgradnju zemlje. To će biti glavni ep našeg vremena. Naravno, naše žaljenje za izgubljenim dragim i čistim životima biće vječno. Ali, nećemo žaliti za srušenim kamenom i ciglama.
Naša će djeca veoma brzo učiniti sve boljim nego prije. Potražnja za radnom snagom će se povećati, a potrebe koje proizlaze iz gradnje potaknut će tržište. To je fenomen kojem smo svjedočili nakon Sadamovog osmogodišnjeg nametnutog rata. Ovo će se razaranje popraviti brzinom vjetra, rukama učinkovite iranske radne snage.
Kamenje i cigle ponovno se podižu. Bilo bi zabrinjavajuće da se uruše dostojanstvo i autoritet Irana, te kulturni, nacionalni i vjerski identitet. U tom slučaju, možda bi prošla desetljeća i stoljeća prije nego što se mogu obnoviti. Ali, ako održimo čvrstom građevinu časti Irana i Iranaca, ne moramo se bojati drugog razaranja. Šteta, kolika god bila, mala je pred voljom i veličinom nacije koja se nije poklonila najbrutalnijoj sili u ljudskoj povijesti. S očima punim nade za budućnost, sada zajedno šapućemo: „Obnovit ćemo našu domovinu."
alijagoro

#66841 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Hajlac

#66842 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Billy The Pljuc wrote: 25/03/2026 06:40 Nemrem bilivit da pojedinci vide nešto "dobro" u učešću Mirele Bećirović na konferenciji o pravu djece na obrazovanje u kriznim područjima. Konferenciju koju je organizovala, pazi licemjerja, supruga spodobe koja je direktno odgovorna za ne samo nedavnu hladnu egzekuciju preko 150 djevojčica U ŠKOLI nego i ko zna koliko još djece poginule u agresiji na Iran i da na istoj, još nepojmljivije licemjerje, sjedi do supruge nesoja koje je odgovorno za genocid u Gazi u kojem dnevno strada jedan kompletan razred djece različite životne dobi. Ne bih da se igram sa brojkama, dovoljno su poražavajuće, mnoge kao što vidim isto uopšte ne interesuje a sve se može naći na par klikova, pretpostavljam da je lakše žmiriti na sve to u udobnosti vlastitog života.

Imate li vi obraza pošto vidim da ga Mirela nema a ako je već htjela prisustvovati ovoj šaradi onda je trebala tražiti i riječ i upitati organizatorku i ovu do koje sjedi (ako već nije pripremila materijale da podijeli i istakne ovo o čemu pisah gore iznad), šta je sa pravom djece NA ŽIVOT u kriznim područjima koja su, vidi licemjerja opet, nastala uglavnom djelovanjem zemalja koje ove dvije pomenute kuje kao predstavljaju.

Poražavajuća mi je činjenica da sam ovome dao glas na izborima u cilju onemogućavanja pobjede bosanskohercegovačkog zla zvanog SDA na istim. Ne sumnjam da bi i oni bili bara-bara sa ovima u dodvoravanju nečemu što je oprečno svim civilizacijskim i drugim normama na svijetu. Dok jednu Sebiju sa njenom fizionomijom i mogu zamisliti u ovakvom društvu jer je to njen prirodni i karakterni habitat, ovu nisam mogao ni u ludilu.

Nema dobroga u ovome, ako vam to nije jasno evo samo pogledajte Zelenskog i Ukrajinu, on/oni su možda najniži primjer pada ljudskog bića u dodvoravanju ovom zlu, šta ka'e, povucite se iz Donbasa. Ne tako davno postah na ovoj temi karte objavljene na ruskoj televiziji i koje su bile aktuelne 90-tih i na kojima se jasno vide obrisi Ukrajine koja će kao opstati, svaka slučajnost sa trenutnim teritorijem koji Ukrajina kontroliše je apsolutno "slučajnost" (uz naravno još par "sitnih" korekcija koje rusima odgovaraju).

Helem, svijet je zreo za kijametskog dana, potvrđujemo to i sami.
:thumbup:

Jos je debili brane!
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#66843 Re: IRAN

Post by arman1 »

There are reports that the Commander of the 82nd Airborne Division Maj Gen Brandon Tegtmeier and his “command element,” members of his headquarters staff, have been ordered to deploy to the Middle East.
Trump has managed to destroy the myth of the almighty US Navy and USAF in less than 4 weeks, but not that of the Infantry.....yet.
N.B.Typical size of a Division is 10,000 to 15,000 men.
The IRGC can field as many as 1,000,000 men, who'll be defending their families, homes, country on their own territory.
The "legendary" 82nd Airborne Division will be going on a suicide mission, if this is not just another bluff.

___________________________________________________________________________________________________
Britanski obavještajci daju porazne po osovinu zla podatke. Iran ubrzao proizvodnju balističkih i dronova. Od početka napada barbara namirili su 17% onog što su ispalili. Uništeno je par skladišta dijelaova i materijala ali ništa zamjenjivo. U međuvremenu Kinezi, Rusi i Talijani su im pomogli da obnove zalihe.
splinter

#66844 Re: IRAN

Post by splinter »

zigzag wrote: 25/03/2026 07:59 Glupan je uradio isto što i jaran mu putin.

Onaj je poslao regrute na Ukrajinu i sada se petu godinu valjaju po blatu ukrajinskih livada jer "velika sila ne odustaje". Jelte.

Ovaj je rekao vojsci da napadne a brodovi mu se razbježali nakon 15 dana. Okolne baze mu polupane i sad bi on slao par hiljada marinaca bez logistike.

Dva master strateđista. Ruski generali možda ne smiju proturječiti budalama a sad ćemo vidjeti kako američki razmišlajju.
Ne mali broj ljudi koji ovdje komentariše i životom brane svoje stavove koji su BTW takvi kao da su prespavali posljednjih nekoliko godina po pitanju doktrine rata i inovacija na ratištima mada nije nedostajalo materijala i ratnih sukoba za usavršavanje materije.
U 2026. godini i vremenu snažne ekspanizije i razvoja bespilotnih letjelica, različitih velčina, namjena i mogućnosti, vojnik na terenu, ma kako obučen i sposoban bio, postaje potrošna roba sa ekstremnom kratkim rokom trajanja. U vijetnamskom ratu i godinama poslije njega je zvuk helikoptera Bell UH-1 Iroquois kod ratnih veterana izazivao osjećaje od nelagode do napada panike, PSTSP se pogoršavao svaki put poslije vizualnog ili audio susreta sa pomenutim helikopterom. Danas će to biti zvuk drona samoubojice bilo da je model Shahed 136 ili još i više standardni FPV dron dimenzija, 7,8 ili 10 inča.
Zadnjih dana Hezbollah koristeći modifikovane ATGM sisteme, kao i rojeve FPV dronova, ubi kruh u Merkavama i ostalim vojnim vozilima.
Preko 37 potvrđenih pogodaka i 22 uništena tenka, a o komandnim centrima, bunkerima i radarskim sistemima da ne govorimo.Pa šta irački pokret otpora radi jenkijima u njihovim bazama po Iraku upravo sa istim ovim malim dronovima. Ljudi ih doslovce satraše na svakom koraku.
Nešto što je bilo nezamislivo u vojnoj doktrini do prije par godina dana je realnost.
I nešto o "obezglavljenom" vođstvu Irana. Kako god to na prvu izgledalo ko neki aman zaman uspjeh Epstein koalicije,odnosno poraz Irana, ali zapravo baš i nije. Pa prije svega u njihovoj srži, mentalitetu, nasljedstvu, jeste da na svaki mogući način budu uz svoj narod, da takva žrtva znači umrijeti za svoju državu, svoj narod, opstanak u cjelini. Evidentno je da potpuno drukčije gledaju na to sve u odnosu na zapadnjake. Također, prosječna starost tog vrha bila oko 70 godina ili tako nešto, dakle davno su oni decentralizovali sistem koordinacie i postavili nasljednike.
Ovim su na neki način spasili opstanak Irana i pojačali otpor običnog naroda, obzirom da se nisu krili već su ginuli u svojim kućama, štabovima, radnim mjestima, općenito među narodom.
Izabravši takav pristup još više su se približili narodu i zapravo homegenizirali otpor, a što je u suprotnosti od onoga što je Epst koalicija očekivala i najavljivala, a to je da će režim pasti poslije par dana od početka agresije.
Uporedo s tim, svakako su se vremena podobro promijenila, američke baze se po BI istoku zatvaraju, Tel Aviv polako postaje ruševina, a Kinezi prije svega a potom i Rusi sve više mijenjaju sliku mreže satelita iznad naše drage planete . . .
Charuga
Globalni moderator

#66845 Re: IRAN

Post by Charuga »

alijagoro wrote: 25/03/2026 10:17
Najveća elektrana u Izraelu i jedan od najvažnijih strateških ciljeva u cijeloj regiji. Ako bi "Orot Rabin" bio ozbiljno oštećen, veliki dio Izraela (uključujući centralne dijelove gdje živi najviše ljudi) ostao bi u mraku. To bi paralizovalo industriju, bolnice i svakodnevni život.
​Odmah pored elektrane nalazi se jedno od najvećih postrojenja za desalinizaciju morske vode. Izrael se oslanja na ova postrojenja za pitku vodu, pa bi napad na Haderu značio ne samo gubitak struje, nego potencijalno i probleme sa vodosnabdijevanjem.
Dozer

#66846 Re: IRAN

Post by Dozer »

Realno, mi vec decenijama, a pogotovo zadnjih godina, i ponajvise zadnje 3 sedmice, gledamo klasicni primjer zamjene teza koje plasiraju nasilnici.

Ko jos nije shvatio ko su nasilnici u ovoj prici, krajnje je vrijeme da otvori oci - to su USA i Izrael, odnosno krscansko-judeisticka klika okupljena oko njih, kao nosilaca te price i politike. I ovo pisem ja, kao 100-tni ateista koji sve posmatra sa strane.

Ono sto gledamo su uobicajene metode agresije kroz koje se, izmedju standardnog vojnog unistavanja, istovremeno vodi i rat dezinformacijama i zamjene uloga i narativa.
Tako imamo priliku svakodnevno gledati i slusati o "iranskoj agresiji", "iranskom terorizmu", "iranskim napadima", "iranskom rezimu", itd..

Istovremeno, USA-CIO falanga, koja sebe naziva demokratskom i "oslobodilackom", prvo je izvrsila agresiju na Palestinu koja traje vec 70 godina, pri cemu su kontiniurano provodili i provode klasicni genocid i sve druge moguce zlocine. Zatim su kroz ekonomske, a onda i vojne aktivnosti (uz razne lazne i fabrikovane razloge), okupirali cijeli BI, dobar dio porusili, i bukvalno ukrali njihove resurse, naftu prvenstveno.

Na kraju su jednostrano izvrsili agresiju na Iran, kao najjacu zemlju u tom.regionu, opet pod gomilom laznih i fabrikovanih optuzbi, ali i dalje s istim ciljem upravljanja njihovim resursima. Pri tome, te "demokrate" u Iranu ciljano unistavaju skole, bolnice, civilna naselja i fabrike, i ubijaju sve redom.
Da li Iran radi isto? Ne.
Nigdje nisu ni gadjali ni pogodili nijednu skolu, bolnicu, pobili djecu. Nista. Ali, i dalje se siri narativ da su oni agresori i zlocinci.

Na zalost USA-CIO/Kr-Jud zgadije, naisli su na neocekivano jak otpor, koji se sigurno nece tako lako ni brzo slomiti, i zgadija moze samo ocekivati vise vlastitih zrtava s nastavkom agresije.
Last edited by Dozer on 25/03/2026 10:38, edited 2 times in total.
armin071

#66847 Re: IRAN

Post by armin071 »

Tako je, jarane, ali zato ti imaš prave informacije i sve ono odmah iz štaba ide, i samo tebi trebamo vjerovati i onima koji pišu slično kao ti.
alijagoro

#66848 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Charuga wrote: 25/03/2026 10:33
Najveća elektrana u Izraelu i jedan od najvažnijih strateških ciljeva u cijeloj regiji. Ako bi "Orot Rabin" bio ozbiljno oštećen, veliki dio Izraela (uključujući centralne dijelove gdje živi najviše ljudi) ostao bi u mraku. To bi paralizovalo industriju, bolnice i svakodnevni život.
​Odmah pored elektrane nalazi se jedno od najvećih postrojenja za desalinizaciju morske vode. Izrael se oslanja na ova postrojenja za pitku vodu, pa bi napad na Haderu značio ne samo gubitak struje, nego potencijalno i probleme sa vodosnabdijevanjem.
Mislim da pise da su promasili,ovaj put
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#66849 Re: IRAN

Post by arman1 »

alijagoro wrote: 25/03/2026 10:38
Možda su pogodili gdje su htjeli, da im stave na znanje da su im na izvolite.
Tananarive

#66850 Re: IRAN

Post by Tananarive »

arman1 wrote: 25/03/2026 10:43
alijagoro wrote: 25/03/2026 10:38

Možda su pogodili gdje su htjeli, da im stave na znanje da su im na izvolite.
nije promašaj, prijavljeni su nestanci struje, Iranci su poderali tamam da im stave do znanja da ide gdje treba sljedeća ako cio gamad nastavi sa gađanjem energetske infrastrukture
Post Reply