Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- no_sekirli
#90902 Re: Liverpool FC
Pa ne znam sta reci vise na ove nase investicije.
Klub kupio 2 profesionalca, napadaca. Renomirana napadaca, kombinirano placeni, ja mislim cca 200 miliona necega.
Jedan, ni nakon skoro godinu dana od kupovine ne moze odigrati 90 minuta, drugi nije mogao igrati, jer je van igracke forme. Halo, 200 miliona.
Isto da kupis bembaru od 100 milja eura, ali ne smijes ga saltat vise od cetvrte brzine. i onda se nadas da ce jedan dan taj auto ipak moci piciti 250 na sat, zbog cega si ga i kupio.
Katastrofa jebena.
Klub kupio 2 profesionalca, napadaca. Renomirana napadaca, kombinirano placeni, ja mislim cca 200 miliona necega.
Jedan, ni nakon skoro godinu dana od kupovine ne moze odigrati 90 minuta, drugi nije mogao igrati, jer je van igracke forme. Halo, 200 miliona.
Isto da kupis bembaru od 100 milja eura, ali ne smijes ga saltat vise od cetvrte brzine. i onda se nadas da ce jedan dan taj auto ipak moci piciti 250 na sat, zbog cega si ga i kupio.
Katastrofa jebena.
- Pandakonda
#90903 Re: Liverpool FC
Klub nije imao namjeru kupiti Ekitikea ovu sezonu nego narednu nakon što još jednu godinu uprate njegov razvoj u Frankfurtu. Ono što ih je požurilo da ga kupe prošle godine jeste smrt Jote i direktna namjera Newcastle-a da ga otme jer su ga htjeli upariti sa Isakom. Rizik se na kraju isplatio jer se Ekitike pokazao kao dobra kupovina gdje treba samo vremena da se adaptira na tempo EPL-a. Već sad dosta duže može igrati nego što je na početku sezone. A vala i malo kilažu mora podicno_sekirli wrote: ↑23/03/2026 00:04 Pa ne znam sta reci vise na ove nase investicije.
Katastrofa jebena.
Isak je bio opurtinetna kupovina gdje se odjednom otvorila prilika da kupis najboljeg špica lige iza Haalanda sto niko nije budala da propusti. Pogotovo Liverpool koji je ostao bez Jote i jer si imao namjeru svakako ganjati zamjenu za Nuneza. Ista je stvar bila sa Wirtzom. Misljenja sam da je klub tu uzeo rizik potencijalno jedne loše sezone dok se sve uklopi a da zauzvrat "rezerviše" igrače, koji ce ciniti okosnicu kluba u narednim godinama, da ih niko drugi ne kupi.
Nažalost radi ovoga je klub poremetio balans ekipe i nisu se pare mogle potrositi na neke druge pozicije koje su kriza (krila, rotacija za vezni red). Odbrana je također trebala biti pojacana sa Guehijem i Leonijem gdje je situacija ispala kako jest. Investiralo se također u bekove za budućnost što je bio dobar potez.
- no_sekirli
#90904 Re: Liverpool FC
Bez obzira na to šta je klub htio, koje su se (ne)prilike desile, ja mislim da moramo priznati, općenito gledajući sve u paketu, da pojačanja nisu donijela ništa bolje nego je bilo prošle godine, uz činjenicu da i igrači koji su bili tu, igraju puno lošiju sezonu nego lani (Isključujem Sobu iz ove izjave, jer da on ne igra kako igra, stanje bi bilo puno gore).
Da li je do igrača, trenera, fitnesa, opće situacije u klubu, konstalaciji planeta u svemiru, ja to ne znam, ali imaju statistike koje nekad varaju, a nekad govore sve.
Jedna od činjenica je da smo pretrčani u 20 i više utakmica, da smo izgubili bodove od najslabijih u ligi, da smo primili više golova od npr. Sunderlanda koji je 11 na listi ili Totaša koji je primio samo 8 golova više u PL i ima očajnu sezonu.
Izvlakuše tipa nemamo stopera, ovo-ono, nisu relevantne u ovoj raspravi. Bez stopera se ne može igrati, ako nemaš iz akademije-trebaš kupiti. Ako ne kupiš, a imao si 2 transfer roka za ovu sezonu, plus 3-4 prethodnih sezona, onda nema mjesta izvlakušama, da nema na tržištu. Ima, kako da nema, samo treba zadužena služba pronaći i platiti.
Da li je do igrača, trenera, fitnesa, opće situacije u klubu, konstalaciji planeta u svemiru, ja to ne znam, ali imaju statistike koje nekad varaju, a nekad govore sve.
Jedna od činjenica je da smo pretrčani u 20 i više utakmica, da smo izgubili bodove od najslabijih u ligi, da smo primili više golova od npr. Sunderlanda koji je 11 na listi ili Totaša koji je primio samo 8 golova više u PL i ima očajnu sezonu.
Izvlakuše tipa nemamo stopera, ovo-ono, nisu relevantne u ovoj raspravi. Bez stopera se ne može igrati, ako nemaš iz akademije-trebaš kupiti. Ako ne kupiš, a imao si 2 transfer roka za ovu sezonu, plus 3-4 prethodnih sezona, onda nema mjesta izvlakušama, da nema na tržištu. Ima, kako da nema, samo treba zadužena služba pronaći i platiti.
- Pandakonda
#90905 Re: Liverpool FC
Imao je Slot mnogo fula ali sa Chiesom nije napravio gresku sto ga ne igra vise
- Edin H.
#90906 Re: Liverpool FC
Sreća Chiesina da mu selektor nije Barbarez, a direktor Spaha, jer bi fasovao stegovne mjere.Pandakonda wrote: ↑23/03/2026 20:29Imao je Slot mnogo fula ali sa Chiesom nije napravio gresku sto ga ne igra vise
- BHF_Manijak
#90907 Re: Liverpool FC
Ma na ljeto se rijesit, oslobodit 200.000 plate. On, Gakpo, ja bih i Mac Allistera prodao, pao kurcu za usi ili cuva nogice za SP, kako god zadnja prilika da se pare uzmu.Pandakonda wrote: ↑23/03/2026 20:29Imao je Slot mnogo fula ali sa Chiesom nije napravio gresku sto ga ne igra vise
Uvalit ga Realu i Camavingu uzeti. Barem trcat moze.
Ima ovdje jos skarta...
Ovom decku je karijera vec gotova, kao i Bajceticu...
- no_sekirli
#90908 Re: Liverpool FC
Chiesa je kao prvo kupljen apsolutno nepotrebno, njegovom agentu treba dati medalju za prodavaca godine, kad je onakvu ragu uspio uvalit uz onakvu platu. Sto je najgore, trenerski tim ga nije uspio osposobiti da barem jednom njegov sut ne zavrsi na prvom bloku. Lik je tako spor i predvidiv da je to nevjerovatno.
Uz ovo, ma kakav je da je, smatram da treba dobiti barem 2-3 utakmice kao starter u kontinuitetu, pa da se skinu sve maske sa njega.
Kad moze Cody, Maca, Mo, treba i on dobiti priliku, ako nista da se ozlijedi u igri, a ne na treningu.
Uz ovo, ma kakav je da je, smatram da treba dobiti barem 2-3 utakmice kao starter u kontinuitetu, pa da se skinu sve maske sa njega.
Kad moze Cody, Maca, Mo, treba i on dobiti priliku, ako nista da se ozlijedi u igri, a ne na treningu.
- Pandakonda
#90909 Re: Liverpool FC
Kod Macce se posebno vidjelo zadnjih par tekmi da štedi noge za SP. Mislim da se vise prepao neke ozljede nego sto ne zeli trcati. Sramotno za njega svakako obzirom da te klub placa za citavu godinuBHF_Manijak wrote: ↑23/03/2026 22:07Ma na ljeto se rijesit, oslobodit 200.000 plate. On, Gakpo, ja bih i Mac Allistera prodao, pao kurcu za usi ili cuva nogice za SP, kako god zadnja prilika da se pare uzmu.Pandakonda wrote: ↑23/03/2026 20:29Imao je Slot mnogo fula ali sa Chiesom nije napravio gresku sto ga ne igra vise
Uvalit ga Realu i Camavingu uzeti. Barem trcat moze.
Ima ovdje jos skarta...
Ovom decku je karijera vec gotova, kao i Bajceticu...
Taj mali uz Bajcetica mozda i najbolji pokazatelj da treba polako sa Riom raditi i dozirat mu minutazu
Interesantno mi je da smo uvijek fasovali neke povrede nakon što smo igrali 4-2-2-2 formaciju koja se generalno pokazala kao najbolja sa najboljim rezultatom. Ove godine je fitness level igraca bas los gdje su nas mnoge druge slabije ekipe pretrcale kao od sale

Umjesto Salaha ovdje treba ici Isak i mislim da je to ono što Slot hoce od ekipe da igra. Pod uslovom da Virgil i Konate ne rade svoje egzibicije i da su svi zdravi
- no_sekirli
#90911 Re: Liverpool FC
Valjda ce se uzet koji dinar.
- ismar2215
#90912 Re: Liverpool FC
Jedan od najvećih ikada i definitivno najbolji igrač Liverpoola u neko moderno vrijeme, recimo u eri Premier lige. Simbol jedne od najvecih generacija Liverpoola. Meni lično drugi čovjek te generacije, odmah nakon Kloppa.
Sretno Mo, YNWA!
-
convict
#90913 Re: Liverpool FC
Ne vjerujem da ce se uzeti neka znacajna cifra, ali ce se osloboditi budzet za plate. Ako su pametni, sve prebaciti Dominiku i vezati ga jos 5-6 godina.
- BHF_Manijak
#90914 Re: Liverpool FC
Dzaba ga pustaju... Konate dzaba, Robbo dzaba, Trent 10mil, Firmino dzaba...
I dodju ljudi i prave mi ajatolaha od debilcine Edwardsa, Hughesa...
Od potencijalnih 100+ miliona ili sad 50-60, covjek dzabe ode.
-
convict
#90915 Re: Liverpool FC
E svasta. Mislio sam da su mu dali novi ugovor kako bi se izbjegao ovaj scenario. Mogli su ga pustiti dzaba i prosle godine
- Capajebo
#90916 Re: Liverpool FC
Koja budalaština

-
RJ57
#90917 Re: Liverpool FC
kako igra ove godine i vrijeme je da se oprosti
- drug_profi
#90918 Re: Liverpool FC
Nema veze.
Bobi, Mane, Salah.... koliko samo radosti donesoše.
I eto, kraj.
Bobi, Mane, Salah.... koliko samo radosti donesoše.
I eto, kraj.
-
Mustang1
#90919 Re: Liverpool FC
Posteno. Hvala na svemu i sretno.
- Pandakonda
#90920 Re: Liverpool FC
Ako ćemo realno klub je s razlogom dugo razmisljao o produzenju njegovog ugovora prosle godine. Ogroman se pritisak napravio od strane navijaca da se tada ne proda za velike pare. Klub se kockao da li moze ponoviti onakvu sezonu što se ocigledno pokazalo da ne moze. A obzirom da je dobio debelo povećanje plate nema smisla cjediti zadnju godinu ugovora ako performansama to ne moze da opravda. Vjerujem da je i sam svjestan toga.
Sretno mu gdje god ode, uz Firmina i Manea je obiljezio vracanje Livce na tron i sigurno nakon Gerrarda i Suareza nas najbolji igrac u novijoj eri
Sretno mu gdje god ode, uz Firmina i Manea je obiljezio vracanje Livce na tron i sigurno nakon Gerrarda i Suareza nas najbolji igrac u novijoj eri
- no_sekirli
#90922 Re: Liverpool FC
Čuj džabe ide. Koji debili Tito dragi.
- drug_profi
#90923 Re: Liverpool FC
Pa obostrani interes. Mogao je ostati i izmusti klub za još 20 miliona funti kroz plate.
Ispoštuješ čovjeka koji nije običan igrač.
Kao što su i Klopa ispoštovali.
- ismar2215
#90924 Re: Liverpool FC
Bas tako. Pritom cemo osloboditi 450k plate. A i nije sve biznis i sabiranje i oduzimanje para. Prema legendama treba imati poseban odnos. A pare nam svakako nisu problem.drug_profi wrote: ↑25/03/2026 08:42 Pa obostrani interes. Mogao je ostati i izmusti klub za još 20 miliona funti kroz plate.
- drug_profi
#90925 Re: Liverpool FC
Ispalo mi negdje da je Isak naložio svom agentu da mu traži izlaz iz kluba.