IRAN

belfy

#66726 Re: IRAN

Post by belfy »

Hajlac wrote: 23/03/2026 22:59
belfy wrote: 23/03/2026 22:48 koja je tvoja struka?
Grand Rabbi of mUssad :D
a nisi radio neke specijalizacije? :mrgreen:
GandalfSivi

#66727 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

HarTar wrote: 24/03/2026 23:20
GandalfSivi wrote: 24/03/2026 22:12
HarTar wrote: 24/03/2026 22:09

I je veznik :skoljka:
Mozda i rjecica, ne sjecam se vise. Ali opet, gdje je problem?
Problem je što ih nismo trebali ugostiti. Eno im havera Vučka, pa neka se šire po belom gradu kao i ostale izraelske ekipe.
Cijeg havera? Muse, Kamenjasa i ovog novog playa sto hoce da igra za nas? Trenera Slovenca koji zove Sarajevo drugom kucom? Ljudi koji su mogli igrati gdje su htjeli, kojima su sva vrata otvorena bilo gdje u Evropi, ali su odlucili donijeti pandam fudbalske Lige sampiona u Sarajevo? Da li si ti svjestan da se nikada niti u jednom glavnom sportu (sem rukometa godinu ili dvije nekada prije 20 godina i KK Bosna ono jednom) nije jace takmicenje igralo u Sarajevo. Znaci bukvalno ti je ovo isto da ti je Real Madrid doveo Ligu Sampiona u Sarajevo, ali jok, nije to Bosnji dobro, jer neko negdje napada nekoga, sto nema nikakve veze sa ovom ekipom…

Ludilo svega mi, nije mi dosta bilo sto branim Mule, sada branim i Dubai, ali generalno branim neki zdrav razum…
Static-X

#66728 Re: IRAN

Post by Static-X »

GandalfSivi wrote: 24/03/2026 23:14 @Static-X

Nadjoh i video, pa ga na foru uploadovah. Obrati paznju na kape, ali kazem ti, da ne znam vise o politici, rekao bih skroz okay ekipa. Ne znam jesam li pive jedne platio, koliko su gostoljubljivi bili…

Vidi jarane, zar stvarno mislis da ce ti se neko otvoriti iz vedra neba pogotovo strancu. Znas dobro da se uvjek smijeskaju u lice iako mogu lose misliti.
Ja radim godinama sa seronjama za koje sam zakljucio ko su i sta su. Kroz razna desavanja tokom dugog vremena cuo sam dovoljno komentara da ti mogu potvrditi da ono sto vidis u vezi maga je legitimno i da doista ima takvih ljudi. I nekih 30-40% nije malo :lol:
tramvajtrojka

#66729 Re: IRAN

Post by tramvajtrojka »

GandalfSivi wrote: 24/03/2026 23:26
HarTar wrote: 24/03/2026 23:20
GandalfSivi wrote: 24/03/2026 22:12

Mozda i rjecica, ne sjecam se vise. Ali opet, gdje je problem?
Problem je što ih nismo trebali ugostiti. Eno im havera Vučka, pa neka se šire po belom gradu kao i ostale izraelske ekipe.
Cijeg havera? Muse, Kamenjasa i ovog novog playa sto hoce da igra za nas? Trenera Slovenca koji zove Sarajevo drugom kucom? Ljudi koji su mogli igrati gdje su htjeli, kojima su sva vrata otvorena bilo gdje u Evropi, ali su odlucili donijeti pandam fudbalske Lige sampiona u Sarajevo? Da li si ti svjestan da se nikada niti u jednom glavnom sportu (sem rukometa godinu ili dvije nekada prije 20 godina i KK Bosna ono jednom) nije jace takmicenje igralo u Sarajevo. Znaci bukvalno ti je ovo isto da ti je Real Madrid doveo Ligu Sampiona u Sarajevo, ali jok, nije to Bosnji dobro, jer neko negdje napada nekoga, sto nema nikakve veze sa ovom ekipom…

Ludilo svega mi, nije mi dosta bilo sto branim Mule, sada branim i Dubai, ali generalno branim neki zdrav razum…
Pusti ga ba licemjerje mrtvo isto kao sto trt balkan nama pumpa ovdje za Palestinu i Iran da dajemo podršku a odes u Istanbul nigdje zastave za Palestinu i Iran :lol: :lol: :mrgreen:

Svjetski bi vcrs u Zetri :izet:
Rejhana

#66730 Re: IRAN

Post by Rejhana »

A_A_AKCIJA

#66731 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Ovo sa Irakom je pravo velika stvar.

Prva strateška pobjeda Irana u ovom ratu.
Izbacili su Epstein koaliciju iz Iraka
Očekujem udare na Iračke avio baze od strane Epsteinovaca.

Doduše, dešava se polarizacija i na drugoj strani.

KSA i UAE su otvoreno sa Epstein koalicijom,.sudeći po izjavama zvaničnika.
Prije deset dana su snimljeni avioni iznad Irana koji odgovaraju opisu Mirage 2000, jer je to jedini avion sa delta krilima a da je prisutan u regionu. UAE jedini ima Mirage 2000. Dakle, od početka su sa Epsteinovcima
husein_kapetan

#66732 Re: IRAN

Post by husein_kapetan »

Hajlac wrote: 24/03/2026 18:22
Slušam večeras onog Hegseth-a..kaže kako on zna..nikada jedna vojska nije brže uništena od iranske..sad..milion bi stvari rekao..nejse..
Uništeni do tog stupnja(iran) da vrh svog arsenala (ameri) moraju da rabe pri..ako su ih satrali šta sad gađaju..šatore..eh..
GandalfSivi

#66733 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Static-X wrote: 24/03/2026 23:32

Nadjoh i video, pa ga na foru uploadovah. Obrati paznju na kape, ali kazem ti, da ne znam vise o politici, rekao bih skroz okay ekipa. Ne znam jesam li pive jedne platio, koliko su gostoljubljivi bili…

Vidi jarane, zar stvarno mislis da ce ti se neko otvoriti iz vedra neba pogotovo strancu. Znas dobro da se uvjek smijeskaju u lice iako mogu lose misliti.
Ja radim godinama sa seronjama za koje sam zakljucio ko su i sta su. Kroz razna desavanja tokom dugog vremena cuo sam dovoljno komentara da ti mogu potvrditi da ono sto vidis u vezi maga je legitimno i da doista ima takvih ljudi. I nekih 30-40% nije malo :lol:
Pa mislim da, ako ima te mrznje koja pokrece sve ovo, najlakse bi je bilo pokazati prema strancu, ili barem puno lakse prema komsiji, radnom kolegi, clanu porodice. Bukvalno bi mi meta trebala biti nacrtana na glavi, ili da me barem ignorisu, ali uglavnom je kontra od toga.

Slazemo se mi da njih 30-40% misli tako, barem u momentu kad je online ili kad glasa, ne branim ih ja sekunde, ali mi jebe sto nema mogu da skontam gdje im je disconnect izmedju toga i ponasanja kojemu ja svjedocim skoro 20 godina. To je moj problem, to je sto nema mogu da kontam. Ja sam isti i u kafani i na poslu i kuci i na forumu. Kod njih je ta razlika nebo i zemlja… Znam ja da se ti njihovi teoretski strahovi razbiju kad upoznaju nekoga uzivo, da misle da sam ja vise izuzetak nego pravilo, ali opet, jebe me taj pristup, bas ono veze s vezom nema…
DebelinJoe

#66734 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

Šta je pravilno: Irak ili Iran?

https://avaz.ba/vijesti/globus/1031481/ ... ranu-irana
Iračke oružane snage i Iračko vijeće za nacionalnu sigurnost dali su Snagama narodne mobilizacije (PMF) puno ovlaštenje za odgovaranje na američke i izraelske napade, što praktično predstavlja formalno zeleno svjetlo za ulazak u rat.
Hajlac

#66735 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Spijunski Epstein/Rothschild Baal klupko se poceo odmotavati:

Last edited by Hajlac on 24/03/2026 23:45, edited 1 time in total.
Hajlac

#66736 Re: IRAN

Post by Hajlac »

A_A_AKCIJA wrote: 24/03/2026 23:34 Ovo sa Irakom je pravo velika stvar.

Prva strateška pobjeda Irana u ovom ratu.
Izbacili su Epstein koaliciju iz Iraka
Očekujem udare na Iračke avio baze od strane Epsteinovaca.

Doduše, dešava se polarizacija i na drugoj strani.

KSA i UAE su otvoreno sa Epstein koalicijom,.sudeći po izjavama zvaničnika.
Prije deset dana su snimljeni avioni iznad Irana koji odgovaraju opisu Mirage 2000, jer je to jedini avion sa delta krilima a da je prisutan u regionu. UAE jedini ima Mirage 2000. Dakle, od početka su sa Epsteinovcima
:thumbup:
A ima nekih naznaka da bi i Qatar mogao napraviti stratesku odluku i sklopiti neki dogovor s Iranom o uzajamnom nenapadanju.
Last edited by Hajlac on 24/03/2026 23:46, edited 1 time in total.
husein_kapetan

#66737 Re: IRAN

Post by husein_kapetan »

GandalfSivi wrote: 24/03/2026 22:01
HarTar wrote: 24/03/2026 21:59 A ovi naši trče u Zetru kada igra Dubai, a Bosni poluprazna dvorana.... :roll:
Jah, i?
Jel' ovo ovaj grok moj stil pisanja prisvojio?..pa mogli su me upozoriti barem..plagijatori jedni..eh..
Hendrix

#66738 Re: IRAN

Post by Hendrix »

Saudija i UAE su zamalo napali Katar prije 10ak godina, odsjekli ih skroz preko noci. Amerika ih je sprijecila a ne bi me cudilo da i danas rade protiv njih. Sav taj gas koji Katar ima je lijep plijen za lokalne kabadahije. Lokalaca tamo ima par stotina hiljada, Iran ih moze prackom gadjati. Pametnije im je da naprave sporazum i postanu neutralni.
Rejhana

#66739 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Je li Mirela Bećirović osudila agresiju Irana na demokratsku i slobodarsku državu Izrael?

Da ne bude zabune, lijevo je Mirela, a desno Sara Natanyahu
GandalfSivi

#66740 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

husein_kapetan wrote: 24/03/2026 23:46 Jel' ovo ovaj grok moj stil pisanja prisvojio?..pa mogli su me upozoriti barem..plagijatori jedni..eh..
Sta bolan? Bakire jesi to ti?
husein_kapetan

#66741 Re: IRAN

Post by husein_kapetan »

plavi_E wrote: 24/03/2026 20:47 Mislim da Tramp ne blefira u vezi pjesadijskog napada. On nema drugog izlaza nego ici korak dalje. I ako ga niko ne zaustavi doci ce se u situaciju da Arijevci nece imati struje a Semiti nece imati ni struje ni vode. Ali ce zato Hormuz biti otvoren samo sto nece imati sta da plovi po njemu,
Rizikuju kakogod stratosferno..moraju lokacije stacioniranja kriti ko' zmija noge..rizikuju nemalo da budu uništeni u bazama prije negoli budu Combat Ready..
Hajlac

#66742 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Svi smo mi "zivotinje", a oni su NADLJUDI :lol:

GandalfSivi

#66743 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Rejhana wrote: 24/03/2026 23:46 Je li Mirela Bećirović osudila agresiju Irana na demokratsku i slobodarsku državu Izrael?

Samo jos jednom da iskoristim priliku da nabijem Avdu i njegovo “izvjestavanje” na neku stvar.

Pa kaze, 45 zemalja je uzelo ucesce na konferenciji o pravima djece u kriznim podrucjima. Kao jedno od bivsih kriznih podrucja, Bosna i Hercegovina je imala moralnu obavezu da ucestvuje. Niko nas nije pitao gdje ce ko sjediti, jer nismo organizatori. Jebo i Melaniu i ovu kako se vec zove Netenyahu, ovo je o pravima djece (uz svo razumjevanje ironije momenta).

Avda je vjerovatno dotakao novo dno, fuj fuj fuj…
Static-X

#66744 Re: IRAN

Post by Static-X »

GandalfSivi wrote: 24/03/2026 23:39
Static-X wrote: 24/03/2026 23:32

Pa mislim da, ako ima te mrznje koja pokrece sve ovo, najlakse bi je bilo pokazati prema strancu, ili barem puno lakse prema komsiji, radnom kolegi, clanu porodice. Bukvalno bi mi meta trebala biti nacrtana na glavi, ili da me barem ignorisu, ali uglavnom je kontra od toga.

Slazemo se mi da njih 30-40% misli tako, barem u momentu kad je online ili kad glasa, ne branim ih ja sekunde, ali mi jebe sto nema mogu da skontam gdje im je disconnect izmedju toga i ponasanja kojemu ja svjedocim skoro 20 godina. To je moj problem, to je sto nema mogu da kontam. Ja sam isti i u kafani i na poslu i kuci i na forumu. Kod njih je ta razlika nebo i zemlja… Znam ja da se ti njihovi teoretski strahovi razbiju kad upoznaju nekoga uzivo, da misle da sam ja vise izuzetak nego pravilo, ali opet, jebe me taj pristup, bas ono veze s vezom nema…
A jebiga sad. Pa nije amerika brdoviti balkan gdje ljudi idu tuci pedere po paradama ili da ides samarati komsiju zbog nekog belaja.
Ljudi ovdje su svatili da ne mozes uzimati zakon u svoju ruku i tako ga rijesavati. Naravno ima pojedinaca. Al vidis sta se desi, da budu cancel-ovani kad uradis neku glupost nebitno s koje si strane. Zasto bi neko rizikovao svoju karijeru i imidz. Jedini nacin na koji se bore za svoje je preko glasanja i stvljanja istomisljenika na celo drzave i regija.
Nije njima problem pricati i smjeskati se svakome, tebi kao bijelcu sa aksentom ili kakvom crncu ili meksikacu. Ali u isto vrijeme sigurno misle da segregacija i danas nebi bila losa ideja. I opet sam mislio ajd ove matore prdonje izumrece i tako ce i racizam umrijeti uz njih, medjutim po svim prilikama ima i novi uzrastaja koji gaje iste simpatije. Dali je to prenosenje istog mentaliteta sa generacije na generaciju kroz porodicu ili nesto vise nisam siguran.
DebelinJoe

#66745 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

husein_kapetan wrote: 24/03/2026 23:51
plavi_E wrote: 24/03/2026 20:47 Mislim da Tramp ne blefira u vezi pjesadijskog napada. On nema drugog izlaza nego ici korak dalje. I ako ga niko ne zaustavi doci ce se u situaciju da Arijevci nece imati struje a Semiti nece imati ni struje ni vode. Ali ce zato Hormuz biti otvoren samo sto nece imati sta da plovi po njemu,
Rizikuju kakogod stratosferno..moraju lokacije stacioniranja kriti ko' zmija noge..rizikuju nemalo da budu uništeni u bazama prije negoli budu Combat Ready..

Ko će to sve platiti i čime

https://fortune.com/2026/03/23/us-gover ... risis-fix/
The U.S. government is insolvent. That’s not hyperbole — it’s the conclusion drawn directly from the Treasury Department’s own consolidated financial statements for fiscal year 2025, released last week to near-total media silence. The numbers: $6.06 trillion in total assets against $47.78 trillion in total liabilities as of September 30, 2025.
talijan97

#66746 Re: IRAN

Post by talijan97 »

Dopada mi se pop, treba još naznačiti da se zabrani ubijanje lidera.
Hajlac

#66747 Re: IRAN

Post by Hajlac »

neon-x

#66748 Re: IRAN

Post by neon-x »

Rejhana wrote: 24/03/2026 23:46 Je li Mirela Bećirović osudila agresiju Irana na demokratsku i slobodarsku državu Izrael?

Zena na poziv Melanije pomaze u ostvarivanju kontakata za BiH, a nasa SDA glasila postavljaju slike do koga je sjedila i sto joj nije pljunula u lice jer je to nas posao valjda, da odbranimo svijet od Izraela. Fakat sta ovaj nas narod sebi umislja.

Brate dragi, prijavite se u Hezbolah, bombu okacite za pojas i ko Bosko Buha juris na Izrael, a ostavite ovdje normalan svijet da razmislja prije svega o svojoj drzavi i bori se za nju.
Romanija

#66749 Re: IRAN

Post by Romanija »

Hajlac wrote: 24/03/2026 23:22 Gldaj ovo - tek sad, nakon oko 5 godina, Katar nudi Iranu da im napokon isplati 6 milijardi dolara koje su drzali zamrznuto, prikupljeno od prodaje Iranske nafte kupcima u svijetu.
Kakva stoka arapska.

Qatar je ovdje daleko najvise najeb'o ekonomski a imali ako se to tako moze nazvati najprijateljske odnose za Iranom i prvi ih poceli odmrzavati, od samog pocetka US/Izr agresije otovreno objavili zabranu letova iznad svog neba i bilo kakvo koristenje US baze da ima veze sa ratom, i opet ce iz svega ovoga izaci donji. Samo LNG postrojenja ce trebati minimalno 5 godina da se obnove, nafta, helijum, vjestacka djubriva.......UAE je totalno obrnuta prica, oni su jedina od zaljevskih zemalja davno skontali na koju stranu da idu, i uopste me ne cudi njihov stav.
GandalfSivi

#66750 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Static-X wrote: 24/03/2026 23:59
A jebiga sad. Pa nije amerika brdoviti balkan gdje ljudi idu tuci pedere po paradama ili da ides samarati komsiju zbog nekog belaja.
Ljudi ovdje su svatili da ne mozes uzimati zakon u svoju ruku i tako ga rijesavati. Naravno ima pojedinaca. Al vidis sta se desi, da budu cancel-ovani kad uradis neku glupost nebitno s koje si strane. Zasto bi neko rizikovao svoju karijeru i imidz. Jedini nacin na koji se bore za svoje je preko glasanja i stvljanja istomisljenika na celo drzave i regija.
Nije njima problem pricati i smjeskati se svakome, tebi kao bijelcu sa aksentom ili kakvom crncu ili meksikacu. Ali u isto vrijeme sigurno misle da segregacija i danas nebi bila losa ideja. I opet sam mislio ajd ove matore prdonje izumrece i tako ce i racizam umrijeti uz njih, medjutim po svim prilikama ima i novi uzrastaja koji gaje iste simpatije. Dali je to prenosenje istog mentaliteta sa generacije na generaciju kroz porodicu ili nesto vise nisam siguran.
Sam sebi zvucim kao da ih branim, ali mi fakat to nije cilj. Ipak cu reci, moje iskustvo sa njima, koje nije nesto preveliko, je bilo da se oni otvore kada vide da ja njih ne osudjujem. Taj strah moze biti uzrok mrznje, kada uklonis strah, uklonio si mrznju.

Ne znam ni ja svega mi, a i svakako smo na pogresnoj temi jebiga…
Post Reply