melac wrote: ↑24/03/2026 20:46
konektovan wrote: ↑24/03/2026 19:17
Ne znam stvarno, evo frisko napravio 2000 km i nagledao se Ev-a na putevima kako voze u zavjetrini iza slepera, ono fakat nestvarne slike. Sa naplatnih kucica te otresu i odjednom ih stignes i prestignes s 3 cilindra i ostavis na nekom punjacu..da broje koliko kosta kw struje u poredjenjy sa benzinom/naftom..
Koja jos budala srkleti i leti?
Polako, gdje je zurba?
Druze, ne zurim uopste, ne srkletim...vozim po ogranicenju + max 10 km/h vise da ne bi zaplatio zbog radara. Na autoputu tempomat mi je bio izmedju 130-135 km/h i tako prolazis pored jedne tesle, druge, trece..id 3, id4, id7, leapmotor, byd, EQs, EQE, Q6 etron, i mnogih drugih, ne mogu se sjetiti vise modela. Ono sto me jeste iznenadilo je broj EV na cesti koji je sve veci svake godine, ali po mo misljenju i dalje ne pruzaju taj "komfor" sa dometom. Nisam protiv EV i tehnologije, ali ta su auta nazor isforsirana zbog glupe politike, zbog pritiska. Kad tehnologija bude bara bara sa ICE u smislu dometa, onda idemo na prelazak i forsiraj kupovinu, daji subvenciju, sta god. Da ne pricamo o infrastrukturi koja ni u EU nije ni blizu dobre..