I onda se čude što ih cijeli svijet mrzi…..
Sto da ne. Dok god ima dovoljno sumira, sve je ok. Naci ce se razlog i opravdanje.
Slušam danas Frančesku u podcastu kod Galeba, kaže da dehumanizacija ide do tog nivoa da vojnika pitaju zašto je povrijedio dijete i on pita "koje dijete?". Ako je Palestinac, nije ništa osim neprijatelja, teroriste, nema veze ima li 7, 17 ili 27 godina. "Ako sad nije, biće kad poraste."
Pa prvo prioriteti kolegice.banjaluka078 wrote: ↑24/03/2026 20:47Slušam danas Frančesku u podcastu kod Galeba, kaže da dehumanizacija ide do tog nivoa da vojnika pitaju zašto je povrijedio dijete i on pita "koje dijete?". Ako je Palestinac, nije ništa osim neprijatelja, teroriste, nema veze ima li 7, 17 ili 27 godina. "Ako sad nije, biće kad poraste."
Ali eto, džaba, ja emotivna, a ti ponekad napišeš koji pleonazam, pa te treba izlektorisati.
banjaluka078 wrote: ↑24/03/2026 20:47
Slušam danas Frančesku u podcastu kod Galeba, kaže da dehumanizacija ide do tog nivoa da vojnika pitaju zašto je povrijedio dijete i on pita "koje dijete?". Ako je Palestinac, nije ništa osim neprijatelja, teroriste, nema veze ima li 7, 17 ili 27 godina. "Ako sad nije, biće kad poraste."
Ali eto, džaba, ja emotivna, a ti ponekad napišeš koji pleonazam, pa te treba izlektorisati.
Edit: nađoh izvor. Autentična slika.Rejhana wrote: ↑24/03/2026 23:43banjaluka078 wrote: ↑24/03/2026 20:47
Trebalo bi čuti šta kažu Mirela Bećirović i Sara Natanyahu
strasno je sta rade ovi cio-nacisti, strasno. Haj sto zapadne pojedine zemlje šute ili podupiru al ona arapćad, turki i azeri... to je slom muslimana kao muslimana i ljudi kao ljudi. FUJ!https://www.index.hr/vijesti/clanak/the ... 74845.aspx
The Guardian: Izraelci koji na Zapadnoj obali ubiju Palestince prođu bez posljedica
IZRAEL od početka ovog desetljeća nije kazneno gonio nijednog svog građanina za ubojstvo palestinskih civila na okupiranoj Zapadnoj obali, pokazuje analiza pravnih podataka i javnih spisa, stvarajući tako klimu nekažnjivosti za kampanju nasilja. Deseci bivših izraelskih vojnih, policijskih i obavještajnih čelnika opisuju situaciju kao "organizirani židovski terorizam", piše The Guardian.
Napadi su potaknuli bivšeg premijera Ehuda Olmerta da pozove na intervenciju Međunarodnog kaznenog suda (ICC) kako bi "spasio Palestince i nas Izraelce" od nasilja doseljenika koje podupire država, a provodi se uz suučesništvo, a ponekad i sudjelovanje policije i vojske.
ipak moram reći da sam pogriješio. nije da nema empatije prema djeci. sad što nije prema svakoj isto, ha jebi ga... niko nije savršen...banjaluka078 wrote: ↑24/03/2026 20:47Slušam danas Frančesku u podcastu kod Galeba, kaže da dehumanizacija ide do tog nivoa da vojnika pitaju zašto je povrijedio dijete i on pita "koje dijete?". Ako je Palestinac, nije ništa osim neprijatelja, teroriste, nema veze ima li 7, 17 ili 27 godina. "Ako sad nije, biće kad poraste."
Ne treba nista dodati na ovaj tvoj post. Neka ga jos jednom.Chmoljo wrote: ↑25/03/2026 09:51ipak moram reći da sam pogriješio. nije da nema empatije prema djeci. sad što nije prema svakoj isto, ha jebi ga... niko nije savršen...banjaluka078 wrote: ↑24/03/2026 20:47Slušam danas Frančesku u podcastu kod Galeba, kaže da dehumanizacija ide do tog nivoa da vojnika pitaju zašto je povrijedio dijete i on pita "koje dijete?". Ako je Palestinac, nije ništa osim neprijatelja, teroriste, nema veze ima li 7, 17 ili 27 godina. "Ako sad nije, biće kad poraste."