BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

semsasuljakovic

#926 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by semsasuljakovic »

Koliko ono dana unaprijed se mora najaviti da se neki kanal ukida tj. uvodi u programsku shemu?
starboy018

#927 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by starboy018 »

semsasuljakovic wrote: 24/03/2026 19:48 Koliko ono dana unaprijed se mora najaviti da se neki kanal ukida tj. uvodi u programsku shemu?
8 dana za ukidanje, tako je bilo za Hayat, ali ne vazi ako prestaje emitovanje odlukom emitera
Ajdinn4

#928 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Ajdinn4 »

semsasuljakovic wrote: 24/03/2026 19:48 Koliko ono dana unaprijed se mora najaviti da se neki kanal ukida tj. uvodi u programsku shemu?
Ne postoji nikakva zakonska obaveza da se najavi ukidanje i uvođenje kanala.
Jedina obaveza je da se najavi poskupljenje usluge 30 dana ranije.
Pide

#929 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Pide »

Alkos wrote: 24/03/2026 19:45
benki2 wrote: 24/03/2026 10:26
REDDEVILS wrote: 19/03/2026 12:31
Je li sad ovo znaci da cemo samo ova 4 kanala dobiti na Telemach umjesto svih onih Sportklub?
Mi koji smo na Telemachu cemo dobiti karinu izgleda, jer BHT blokira sve vrijeme da se Arene zavrte i na TM. Cilj je bio kada se finalizira kupoprodaja da onda puste signal i da kazu "evo ovo smo vam mi omogucili". Arene su trebale biti pustene jos prosle godine, to znaju svi u TM - kampanja je bila spremna, radnici podrske najavljivali na sva zvona po forumu, a i koristilo se kao benefit uz potpis ugovora i onda STOP!
Evo Telemach najavljuje Arene od aprila.
kakaljin

#930 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by kakaljin »

REDDEVILS wrote: 19/03/2026 12:31
Je li sad ovo znaci da cemo samo ova 4 kanala dobiti na Telemach umjesto svih onih Sportklub?
Mi koji smo na Telemachu cemo dobiti karinu izgleda, jer BHT blokira sve vrijeme da se Arene zavrte i na TM. Cilj je bio kada se finalizira kupoprodaja da onda puste signal i da kazu "evo ovo smo vam mi omogucili". Arene su trebale biti pustene jos prosle godine, to znaju svi u TM - kampanja je bila spremna, radnici podrske najavljivali na sva zvona po forumu, a i koristilo se kao benefit uz potpis ugovora i onda STOP!
Kakav demant tvog pisanja

https://www.klix.ba/magazin/film-tv/svi ... /260325125
Alkos

#931 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Alkos »

kakaljin wrote: 25/03/2026 15:56

Kakav demant tvog pisanja

https://www.klix.ba/magazin/film-tv/svi ... /260325125
Eh da samo jos znas kad smo trebali dobiti Arene i otkada BHT drzi TM u leru...

I skontaj zasto je ovo objavljeno tek sada, odnosno nakon otkazane skupstine dionicara BHT na kojoj se trebalo odlucivati o kupovini Telemacha.

Pozz
peca777

#932 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by peca777 »

Alkos wrote: 25/03/2026 17:03 I skontaj zasto je ovo objavljeno tek sada, odnosno nakon otkazane skupstine dionicara BHT na kojoj se trebalo odlucivati o kupovini Telemacha.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alkos

#933 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Alkos »

peca777 wrote: 25/03/2026 17:16
Alkos wrote: 25/03/2026 17:03 I skontaj zasto je ovo objavljeno tek sada, odnosno nakon otkazane skupstine dionicara BHT na kojoj se trebalo odlucivati o kupovini Telemacha.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#934 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by anex »

Prebacite se na temu o Telemachu.
I manje spama i cerekanja bez razloga...
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#935 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by suad-sarajevo »

Koliko sam mogao skontati iz Konakovićeve izjave (subotnji Face TV) da "smo zakasnili" što se tiče kupovine Telemacha jer je vlada FBiH trebala dati saglasnost do petka. Tako da mi sada tek nije ništa jasno oko puštanja Arena Sport kanala na telemachu. Ili je neko slabo informisan ili je u pitanju nešto drugo.
DonieBrasco

#936 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by DonieBrasco »

Sve su prilike da se i ovo svelo na IMT, i ocigledno za nekoga (ili vise njih) nema dijela kolaca i sve proapdne na kraju.
Peacean

#937 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Peacean »

Ne vjerujem da puštanje arena na tm ima veze sa BHT. Gašenje sk i prebacivanje sadržaja su vjerovatno primorali tm da prihvati arene.
upitan

#938 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by upitan »

Koliko ja znam, Telemach je obecevao svojim korisnicima Arene sport kroz produzenje ugovora posljednjih godinu dana sto znaci da su bili kontakti da se uvedu Arene.
Kada su ostali bez Sport kluba, mislim da nije bilo druge opcije nego uvesti Arena kanale..
Htjeli su iskoristiti BHTelecom i trziste da prodaju kompaniju za najmanje duplo vise novca nego sto ona u sustini vrijedi.
Niksic je po svemu presjekao takvu kupovinu, jer se ocigledno nije slozio sa kupovinom.
Npr.Novalic je u zatvoru radi kupovine vrijednosti 10M KM, nisam siguran da bi neko od trenutnih bio sacuvan zatvora u Vojkovicima.
Jednostavno da hoce u BHTelecomu mogu investirati ovih 650-700M KM u mrezu, ali ocigledno da kupovina Telemacha ima/la drugi cilj.
sle7en

#939 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by sle7en »

upitan wrote: 29/03/2026 13:33 Koliko ja znam, Telemach je obecevao svojim korisnicima Arene sport kroz produzenje ugovora posljednjih godinu dana sto znaci da su bili kontakti da se uvedu Arene.
Kada su ostali bez Sport kluba, mislim da nije bilo druge opcije nego uvesti Arena kanale..
Htjeli su iskoristiti BHTelecom i trziste da prodaju kompaniju za najmanje duplo vise novca nego sto ona u sustini vrijedi.
Niksic je po svemu presjekao takvu kupovinu, jer se ocigledno nije slozio sa kupovinom.
Npr.Novalic je u zatvoru radi kupovine vrijednosti 10M KM, nisam siguran da bi neko od trenutnih bio sacuvan zatvora u Vojkovicima.
Jednostavno da hoce u BHTelecomu mogu investirati ovih 650-700M KM u mrezu, ali ocigledno da kupovina Telemacha ima/la drugi cilj.
Šta ce im mreza bez korisnika
upitan

#940 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by upitan »

sle7en wrote: 30/03/2026 22:58
upitan wrote: 29/03/2026 13:33 Koliko ja znam, Telemach je obecevao svojim korisnicima Arene sport kroz produzenje ugovora posljednjih godinu dana sto znaci da su bili kontakti da se uvedu Arene.
Šta ce im mreza bez korisnika
Pa u tome i jeste poenta, sto bi sa ulaganjem u mrezu dobili nove korisnike i zadrzali trenutne.
Ne moze jare i pare,kupis jeftino kompaniju a dobijes i korisnike gratis...
Peacean

#941 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Peacean »

Kaže Nikšić da je BHT ponudio veću cijenu od tržišne.
Nikšić je govorio i o namjeri BH Telecoma da kupi Telemach. Naime, osvrnuo se na glasinu da se odustalo od te akvizicije.

"Vlada FBiH i ja lično smo u startu, kada je bila prethodna Uprava BH Telecoma, to podržali. Smatram da bi bila sjajna poruka u ovakvoj situaciji da se BH Telecom širi u regiji. I danas to podržavam. Ne želim sumnjati u dobru namjeru, ali to što podržavam automatski ne znači da nemamo neka pitanja kao Vlada", ukazao je.

Kako je naglasio, postoje dva-tri otvorena pitanja u vezi ove akvizicije, o kojima ne smije javno govoriti jer su poslovna tajna. Ima razumijevanje da je BH Telecom spreman kupiti Telemach i iznad, kako je izjavio, javne cijene ukoliko će time spriječiti da neko drugi kupi Telemach
Paja Eldin

#942 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Paja Eldin »

Reče mi radnik iz Telemacha da su dobili neki dopis da je obustavljena prodaja BH Telecomu, sad su otvoreni putevi i drugim, da li je tu uletio Telecom Srbije veliko je pitanje.
ljubijankic

#943 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by ljubijankic »

Paja Eldin wrote: 03/04/2026 21:25 Reče mi radnik iz Telemacha da su dobili neki dopis da je obustavljena prodaja BH Telecomu, sad su otvoreni putevi i drugim, da li je tu uletio Telecom Srbije veliko je pitanje.
Sad je jasno sto je SDA bila protiv prodaje BHTelecomu :lol: samo patriotski :bih: :bih:
semsasuljakovic

#944 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by semsasuljakovic »

Paja Eldin wrote: 03/04/2026 21:25 Reče mi radnik iz Telemacha da su dobili neki dopis da je obustavljena prodaja BH Telecomu, sad su otvoreni putevi i drugim, da li je tu uletio Telecom Srbije veliko je pitanje.
Ne mogu oni ni teoretski uletiti jer im konkurencijsko vijeće ne bi dopustilo.
Paja Eldin

#945 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Paja Eldin »

Ee ne znam raja, tako mi reče ovaj radnik, rekao mi je i za dolazak 17 Arena, izgleda da ima provjerene informacije, a vrijeme će pokazati šta će bit sa prodajom.
studeni76

#946 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by studeni76 »

Ma mashala, samo neka nas Vucic poklapa. Hvala bošnjackim političarima koji se opasno bore za srpske interese u BiH.
Maharadza

#947 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Maharadza »

Ma u Daytonskoj BiH može SVE, i to "po zakonu" kako reče branković. Ionako smo im sve ostalo prodali u državi, khm od političkih poluga, medija (sivi dom haman komplet njihov chetaljski), sportskih saveza (khm vico chetalj neće i ne smije izgovoriti nikako BOSNA I HERCEGOVINA) itd. Pa što ne bi prodali i telekomOve?! Na jednoj polovini već djeluje pussylips apsolutno vlasništvo mtel-a. :skoljka:

Bošnji agresor ne treba (više)... Sami ćemo sebe raskučiT i rasprodaT. :bih:
Last edited by Maharadza on 03/04/2026 22:27, edited 2 times in total.
starboy018

#948 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by starboy018 »

Paja Eldin wrote: 03/04/2026 21:48 Ee ne znam raja, tako mi reče ovaj radnik, rekao mi je i za dolazak 17 Arena, izgleda da ima provjerene informacije, a vrijeme će pokazati šta će bit sa prodajom.
moguce da je istina da traze novog kupca, ali nema sanse ni teoretske da Telekom Srbija kupi, mozda jedino satelitsku uslugu EON SAT (ex Total TV), iako je i to pitanje, znam da im je prethodnu akviziciju Konkurencijsko vijece jedva dozvolilo jer su pokupovali sve u RS. uglavnom, oni što su kupovali - kupovali su
upitan

#949 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by upitan »

Ako ce Telemach vec prodati samo neki neutralni kupac, koji nema vezu sa tri ostale kompanije u BiH.
Stanje na terenu je takvo da Dodik ima svog covjeka u RAK-u, mislim i vecinu uz Covica tako da nije iskljuceno da Vucic pokusa kupiti Telemach sto je opet los potez za korisnike-monopol.
Ako budu kupovina u tome pravcu, brzo cemo javno citati kako moze kupiti BHTelecom a ne moze Mtel ili neki drugi partneri Vucica...
Imamo jake privatnike koji nisu zainteresovani za ovu kupovinu..
starboy018

#950 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by starboy018 »

upitan wrote: 03/04/2026 23:38 Ako ce Telemach vec prodati samo neki neutralni kupac, koji nema vezu sa tri ostale kompanije u BiH.
Stanje na terenu je takvo da Dodik ima svog covjeka u RAK-u, mislim i vecinu uz Covica tako da nije iskljuceno da Vucic pokusa kupiti Telemach sto je opet los potez za korisnike-monopol.
Ako budu kupovina u tome pravcu, brzo cemo javno citati kako moze kupiti BHTelecom a ne moze Mtel ili neki drugi partneri Vucica...
Imamo jake privatnike koji nisu zainteresovani za ovu kupovinu..
ne odlucuje RAK nego Konkurencijsko vijece, nema nista od mtela

ne znam iskreno ni ko bi mogao uzeti, osim A1, Deutsche Telecoma ili Yettela, ako su uopste zainteresovani
Post Reply