Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
sumirprimus

#11726 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

banjaluka078 wrote: 21/03/2026 15:51
Jojjj evo ovo mene strasno iritira :-)
To je taj problem, sad je kruger veci palestinac od paleetinacs daj ba. Na stranu clanak i kako ga ko dozivljava ,vjerujem da ga nasi ljudi i ne procitaju, ali kruger zna :lol: :-)
sumirprimus

#11727 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Na stranu sto valja sfisnut jajca i bit glas razuma i novinar haaretza u ovakvom ludilu.
Hoću reći tezi je, ali i casniji posao prenijeti ovu i slicne vijesti u Izraelu, nego iz Bosne osudjivati i mrsimuditi. No ok emocije, hejt sta reci.
banjaluka078
Moderator

#11728 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

sumirprimus wrote: 23/03/2026 19:10
To je taj problem, sad je kruger veci palestinac od paleetinacs daj ba. Na stranu clanak i kako ga ko dozivljava ,vjerujem da ga nasi ljudi i ne procitaju, ali kruger zna :lol: :-)
Tipično za one koji brane ono što se ne može odbraniti. Problem je prenosilac, a ne sadržaj. Mrsko mi je bilo sačuvati sliku, pa raditi upload na forum, lakše mi je postaviti link na tvit. Nije poenta Kruger, ali ti ne bi bio ti na ovoj temi da ne zaspinuješ.
sumirprimus

#11729 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

banjaluka078 wrote: 23/03/2026 20:12
sumirprimus wrote: 23/03/2026 19:10
Tipično za one koji brane ono što se ne može odbraniti. Problem je prenosilac, a ne sadržaj. Mrsko mi je bilo sačuvati sliku, pa raditi upload na forum, lakše mi je postaviti link na tvit. Nije poenta Kruger, ali ti ne bi bio ti na ovoj temi da ne zaspinuješ.
Pa vijest je strasna sama po sebi, i velika je stvar kada je prenese haaretz zarad izraelskog drustva, jer doci će dan kada će znaciti. Samo im je jos hamza falio da pametuje :-)
banjaluka078
Moderator

#11730 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

I da, sasvim mi je OK na svaku vijest ovako reagovati sa "do you condemn Hamas?", jer su se od 9. oktobra svi koji su imali bilo kakvu primjedbu na izraelsku nesrazmjernu upotrebu sile, prvo morali izjasniti da li osuđuju Hamas...naročito ako su sagovornici muslimani.
sumirprimus

#11731 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

banjaluka078 wrote: 23/03/2026 20:16 I da, sasvim mi je OK na svaku vijest ovako reagovati sa "do you condemn Hamas?", jer su se od 9. oktobra svi koji su imali bilo kakvu primjedbu na izraelsku nesrazmjernu upotrebu sile, prvo morali izjasniti da li osuđuju Hamas...naročito ako su sagovornici muslimani.
Od njega nije.
Jergović je imao pravo..
smijesni_ste

#11732 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by smijesni_ste »

sumirprimus wrote: 23/03/2026 20:14
...jer doci će dan kada će znaciti...
Nažalost neće...evo ovaj film je najbolji dokaz, Izraelac/Jevrej ga režirao, ali džaba.

https://www.imdb.com/title/tt16378034/

Imaju isječci na Youtube-u, pravi horor :cry:
SmokingMan

#11733 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

7. oktobar je sam po sebi nedorečen događaj i jedino iz njega pamtimo nasilje i poluistine, onda bi smo morali okupiti sve osumnjičene i ispitati ih o njihovoj ulozi, ali uvijek je teško doći do pravih odgovora gdje postoji nepovjerenje prema spoljašnjim akterima koji se bave tumačenjem događaja na osnovu prikupljenih dokaza. Izrael je bez premišljanja odbio forenzičare koji bi možda u ovom trenutku više bili od koristi Izraelu, oni samo znaju zašto su se zatvorili u sebe, i zašto im je važno da i dalje insistiraju na njihovoj verziji istine. BItno je da su uzeli sebi neku vrstu opravdanja, ma koliko se i njima to činilo apsurdno, jer granica između subjektivne stvarnosti i unutarnje emotivne istine je zamagljena (kod dostatnog broja ljudi), i često vodi ka zabludama.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11734 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

Sumirovo uslovno suspenzivno zaljenje maksuma od cetiri godine kojem je oficir najmorlanije vojske polomio ekstremitete onako, iz principa. Kao lekciju svojim vojnicima. Ko klint istvud u heartbreak ridge.

Zalice i osudice kad se za to steknu uvjeti.

I nazvace ovo zaljenjem jer je u pitanju mali muslimancic i buduci hamascic.

Jer da je mali ortodoks, forum bi se sprdao sa djetetom od 4 godine. Jer opstepoznato je da se to ovdje radi.
armin071

#11735 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

kabirova raja:
Cvijanović traži vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH: Želi da se osude napadi Irana na arapske zemlje
Zemlja BiH u kojoj živi većinski bošnjački živalj, gdje član pred. iz reda srpskog naroda brani arapske zemlje od Irana… Jebe lud zbunjenog. :D dok joj šef stranke brani istu tu BiH od islama, istog onoga koga ona brani u arapskim zemljama…
SmokingMan

#11736 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

smijesni_ste wrote: 23/03/2026 20:27
sumirprimus wrote: 23/03/2026 20:14
...jer doci će dan kada će znaciti...
Nažalost neće...evo ovaj film je najbolji dokaz, Izraelac/Jevrej ga režirao, ali džaba.

https://www.imdb.com/title/tt16378034/

Imaju isječci na Youtube-u, pravi horor :cry:
Gledao sam doku negdje krajem 2023, primjetio sam da sijaset raje koja je i bila na protestima u Sarajevu nije nikada čula za masakr u Tanturi, čak i oni koji su bili organizatori, su upotpunosti zakazali da onim transaprentima navedu datum kada se ovo desilo. Svaki narod treba, istine radi, imati svog Tedi Katza, a malo ko je spreman da plati cijenu društvenog izopćenja.
sumirprimus

#11737 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 23/03/2026 20:33 Sumirovo uslovno suspenzivno zaljenje maksuma od cetiri godine kojem je oficir najmorlanije vojske polomio ekstremitete onako, iz principa. Kao lekciju svojim vojnicima. Ko klint istvud u heartbreak ridge.

Jer da je mali ortodoks, forum bi se sprdao sa djetetom od 4 godine. Jer opstepoznato je da se to ovdje radi.
A sto ce ti to ozbiljno? Kakvo uslovno?
Katastrofa ludila vremena u kom zivimo. Pa I ovog ratnog zlocina. Sto ne sporim nicim. Jer sam se na drugu stvar referirao, a vuče se kroz mnoge teme.
A koliko si se emotivno upalio a jesi, govori I greška mali muslimancic, pleonazam chmoljo pleonazam :-)
Opet djeca su djeca. Ne poturaj.
armin071

#11738 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

sjeme im se zatrlo umobolno…
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11739 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 23/03/2026 20:53
Chmoljo wrote: 23/03/2026 20:33 Sumirovo uslovno suspenzivno zaljenje maksuma od cetiri godine kojem je oficir najmorlanije vojske polomio ekstremitete onako, iz principa. Kao lekciju svojim vojnicima. Ko klint istvud u heartbreak ridge.

Katastrofa ludila vremena u kom zivimo. Pa I ovog ratnog zlocina. Sto ne sporim nicim. Jer sam se na drugu stvar referirao, a vuče se kroz mnoge teme.
A koliko si se emotivno upalio a jesi, govori I greška mali muslimancic, pleonazam chmoljo pleonazam :-)
Nije u pitanju samo ratni zlocin nego obrazac ponasanja i djelovanja cijelog sistema. Drugo ime za genocid.

Jebo te pleonazam u guzicu.
drug_profi

#11740 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drug_profi »

Imam ja neku svoju tezu. Malo mi je tesko izreći jer se bojim da ću biti pogrešno shvaćen, pa da se ogradim odmah. Osuđujem i gnušam se svakog ratnog zločina.

Ali smatram da postoje bar dvije vrste takvih. Ljudski i neljudski.
Razumljiv zločin mi može biti ubistvo zarobljenika, muškarca, civila, pa i silovanje. To je za svaku osudu i i tešku kaznu ali se može nekako shvatiti da u nekom momentu dođe do žute minute i da neko uradi nešto protiv zakona rata. Da se razumijemo, ja bih za ovo svejedno streljao. Na licu mjesta, svog vojnika. Pa nek mu poslije drzava daje odlikovanje ako sam ja pretjerao.

Ali dijete... :(
Za mene čovjek koji je to u stanju prestaje biti čovjek. Nikakva više ljudska prava nema i ne može imati. Svaki pas, mačka, pile, tele, svinja ima veća prava od njega. I veću zaštitu zakona.

Gnušam se i nadam se da sam u krivu i da boga ima i da će svakom po zasluzi. Pa nek i meni ananas u guzicu strpa... samo da njima dopadne šta treba.
banjaluka078
Moderator

#11741 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

Baš onako iznenađenje. Da će iskoristiti bilo kakav izgovor da kolonizuju i Liban.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... jl_home_g1
dr_Evil

#11742 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 24/03/2026 00:43 Imam ja neku svoju tezu. Malo mi je tesko izreći jer se bojim da ću biti pogrešno shvaćen, pa da se ogradim odmah. Osuđujem i gnušam se svakog ratnog zločina.

Ali smatram da postoje bar dvije vrste takvih. Ljudski i neljudski.
Razumljiv zločin mi može biti ubistvo zarobljenika, muškarca, civila, pa i silovanje. To je za svaku osudu i i tešku kaznu ali se može nekako shvatiti da u nekom momentu dođe do žute minute i da neko uradi nešto protiv zakona rata. Da se razumijemo, ja bih za ovo svejedno streljao. Na licu mjesta, svog vojnika. Pa nek mu poslije drzava daje odlikovanje ako sam ja pretjerao.

Ali dijete... :(
Za mene čovjek koji je to u stanju prestaje biti čovjek. Nikakva više ljudska prava nema i ne može imati. Svaki pas, mačka, pile, tele, svinja ima veća prava od njega. I veću zaštitu zakona.

Gnušam se i nadam se da sam u krivu i da boga ima i da će svakom po zasluzi. Pa nek i meni ananas u guzicu strpa... samo da njima dopadne šta treba.
Pa dobro, stepen tezine zlocina svakako mora da postoji. Ne mozes biti pogresno shvacen jer i sam si rekao da bi streljao i za ove zlocine. Svi mi subjektivno mozemo pojmiti sta je tezi zlocin od nekog drugog, i ne slagati se.
Bossona

#11743 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bossona »

Zločinačko genocidna cionistička dvonoga gamad je otpad ljudskog roda.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11744 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

Jedina demokracija na BI u kojoj ljudi glasuju hoce li protivnike u logore i protjerivati ili pobit aviobombama

Cast izuzetcima
Bossona

#11745 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bossona »

Bolesna gamad,......
sumirprimus

#11746 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 23/03/2026 23:51

Nije u pitanju samo ratni zlocin nego obrazac ponasanja i djelovanja cijelog sistema. Drugo ime za genocid.

Opa psuješ, Opet emocije? :)
dema225

#11747 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dema225 »

sumirprimus wrote: 24/03/2026 17:44
Chmoljo wrote: 23/03/2026 23:51

Opa psuješ, Opet emocije? :)
Sta uvijek spominjes emocije. Sasvim je ljudski na ovako nesto emotivno djelovati. Pa nemaju svi kamen na mjestu srca kao ti.
banjaluka078
Moderator

#11748 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

alijagoro

#11749 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

banjaluka078 wrote: 24/03/2026 18:18
:(
banjaluka078
Moderator

#11750 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2