Dakle, ipak je stranka vaznija od drzave. OK, sve za 10.tokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:00jel ti vidis koliko trojka ima problema sa kadrovima sda u institucijama i preduzecima koji su pod drazvnom sapomdr_Evil wrote: ↑24/03/2026 12:54Bila je SDA 30 godina pa nista nije uradila, bila je i Trojka evo sad ce sa hajrom 4 pa nije ni upitala treba li dati ruke momci -valjda je drzava vaznija od stranke pa bi se upitalo ko god da je na vlasti??tokio25 wrote: ↑24/03/2026 12:51
za politicko sarajevo i odnos prema hercegovini grijesis
ne moze politicko sarajevo nista u hercegovini ako dole suvereno vlada sda
ja kao predsjednik xy stranke koja bi od hercegovine napravila kaliforniju ne mogu nista kad je dole neki zahiragic kojem odgovara ova situacija
ne rade nista dobijaju glasove uzimaju novac
boli ih briga do kraja zivota rahat patnja
Jedina vlast koja se drznula dirnuti u Hercegovinu je bila Platforma prije 15-ak godina, i onda je to sasjeceno kako je sasjeceno.
Volio bih da grijesim druze... ali nisam.
najbolji primjer je gras
ovi su najvise uradili za gras generalno a u grasu jos uvijek isti modus operandi kao sda u najboljim godinama
i kontas da neko pomogne grasu a unutra svi za sda vladavinu se bore ili bar opis posla koji je bio za vrijeme sda
da ne ubacujemo tu kantonalni nivo plus hdz i sl
pa mostaru ne moze pomoci ni truman sada a kamoli trojka posebno jer dole glasaju za sda i hdz sto potvrdjujete i vi iz mostara
opet ka sto neko rece ti dises eu zrak ti se ovdje raspravis i onda izadjes u park koji je cist okolo nema nepropisno parkiranih niti ima ispada stanovnika bilo koje vrste sto je u bih uobicajeno
tako da tvoja prica smrdi itekako
kad se vratis kad budes rame uz rame sa mujom iz mostara pa se pocnete boriti za mostar i hercegovinu budite sigurni da ce onda biti i ovih iz sarajeva koji ce podrzati
BiH - Crna hronika
- dr_Evil
#7026 Re: BiH - Crna hronika
- DaysleepeR
#7027 Re: BiH - Crna hronika
Ko je rekao da se ja sekiram za tvoju djecu, apsolutno suprotno. Dišu mirni zrak sretnije zemlje.dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 12:59OK, zato si ti tu da mene poducis kako drzava funkcionise, usput ces da me poducis kako funkcionise i svijet,velike sile i medjunarodna zajednica valjda eto kad povlacis taj argument i svijeta si se nagledao, naucit ces me bez problema sta je dobro, sta je zlo, i zasto su svi moji pogledi na svijet pogresni, iz teme u temu. Hvala ti na tome, kazu ko ti podari znanje kao da ti je dao citav svijet.DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 12:48Pa nemamo nikako kad ti dišeš EU zrak i pametuješ kako bi to trebalo ovdje a pojma nemaš ni kako država fukcioniše.dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 12:46
Vec sam rekao kako, evo sad po ko zna koji put.
Prekrizi, svakako smo ideoloski na mnogo razlicitim stvarima. Ja uvijek kazem da mi evolucijski trebamo sazrijeti da bi mogli sjediti za istim stolom, ne slagati se, ali i dalje ostati za istim stolom i raditi za dobrobit zajednici, pa kad izadjemo iz prostorije svako svojim putem. Ja i ti jednostavno nemamo isti cilj niti razumijevanje sta je opsto dobro.
Ja živim ovdje i pokušavam da nekako prirodnom smrću ovdje umrem.
Jebi ga jaro, ne bih da me završi metak i granata, koliko god da privatno volim Mostar i Stolac.
Ti se barem ne moraš sekirati hoće li ti djeca odrastati u skloništu ili bez udova.
Ne sekiraj se ti za moju djecu, ne znas gdje ce oni biti niti iz kakve su familije.
A u tvoju privatnu ljubav prema nekim gradovima ne sumnjam, samo sumnjam u to kakvo im drzavno uredjenje zelis.
Što se tebe tiče ti i dalje ne kontaš kako funkcioniše ova država i dalje pričaš o nekakvim pruženim rukama.
Ko da pruži ruku Hercegovini? Federalna Vlada? Trojka? Kanton Sarajevo? Na koji način? Šta bi ti smatrao pruženom rukom?
Nijednog argumenta, samo bacaš fantazije.
-
tokio25
#7028 Re: BiH - Crna hronika
to si ti zakljuciodr_Evil wrote: ↑24/03/2026 13:01Dakle, ipak je stranka vaznija od drzave. OK, sve za 10.tokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:00jel ti vidis koliko trojka ima problema sa kadrovima sda u institucijama i preduzecima koji su pod drazvnom sapomdr_Evil wrote: ↑24/03/2026 12:54
Bila je SDA 30 godina pa nista nije uradila, bila je i Trojka evo sad ce sa hajrom 4 pa nije ni upitala treba li dati ruke momci -valjda je drzava vaznija od stranke pa bi se upitalo ko god da je na vlasti??
Jedina vlast koja se drznula dirnuti u Hercegovinu je bila Platforma prije 15-ak godina, i onda je to sasjeceno kako je sasjeceno.
Volio bih da grijesim druze... ali nisam.
najbolji primjer je gras
ovi su najvise uradili za gras generalno a u grasu jos uvijek isti modus operandi kao sda u najboljim godinama
i kontas da neko pomogne grasu a unutra svi za sda vladavinu se bore ili bar opis posla koji je bio za vrijeme sda
pa mostaru ne moze pomoci ni truman sada a kamoli trojka posebno jer dole glasaju za sda i hdz sto potvrdjujete i vi iz mostara
opet ka sto neko rece ti dises eu zrak ti se ovdje raspravis i onda izadjes u park koji je cist okolo nema nepropisno parkiranih niti ima ispada stanovnika bilo koje vrste sto je u bih uobicajeno
kad se vratis kad budes rame uz rame sa mujom iz mostara pa se pocnete boriti za mostar i hercegovinu budite sigurni da ce onda biti i ovih iz sarajeva koji ce podrzati
nema to veze sa strankom
nego sa svjesti ljudi
ako smo mi u sarajevu uspjeli skinuti zelene moguce je isgurno u bilo kom gradu pa i u mostaru bilo na tezi ili laksi nacin
ovo o cemu pricamo vezano za mostar je isto i za drzavu
ljudi generalno ne zele da mijenjaju ovaj sistem jer im ne bi odgovaralo da eu dodje ovdje pa da ima kaze gdje moze parkirati ili ne gdje moze rostiljati ili ne itd
a ti sve to imas i uzivas a supljiras
dakle ipak je tvoj supak vazniji od drzave al pljuvanje na maksimalno
ok sve za 10
- dr_Evil
#7029 Re: BiH - Crna hronika
Pa dobro, vjerujem da zelis da i ostanu u mirnom zraku sretnije zemlje, valjda je bitno da nas je manje u tom podrucju. Iskreno pravis se upucen, a udarnu vijest o financiranju HNK od SDA te Trojke si preskocio, ali se mnogo razumijes u nacin funkcionisanja drzave, valjda se ibretis otkud da federalna razina daje pare za HNK. Mada znam da se ne ibretis... odlicno ti znas odakle i kako.DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 13:02Ko je rekao da se ja sekiram za tvoju djecu, apsolutno suprotno. Dišu mirni zrak sretnije zemlje.dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 12:59OK, zato si ti tu da mene poducis kako drzava funkcionise, usput ces da me poducis kako funkcionise i svijet,velike sile i medjunarodna zajednica valjda eto kad povlacis taj argument i svijeta si se nagledao, naucit ces me bez problema sta je dobro, sta je zlo, i zasto su svi moji pogledi na svijet pogresni, iz teme u temu. Hvala ti na tome, kazu ko ti podari znanje kao da ti je dao citav svijet.DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 12:48
Pa nemamo nikako kad ti dišeš EU zrak i pametuješ kako bi to trebalo ovdje a pojma nemaš ni kako država fukcioniše.
Ja živim ovdje i pokušavam da nekako prirodnom smrću ovdje umrem.
Jebi ga jaro, ne bih da me završi metak i granata, koliko god da privatno volim Mostar i Stolac.
Ti se barem ne moraš sekirati hoće li ti djeca odrastati u skloništu ili bez udova.
Ne sekiraj se ti za moju djecu, ne znas gdje ce oni biti niti iz kakve su familije.
A u tvoju privatnu ljubav prema nekim gradovima ne sumnjam, samo sumnjam u to kakvo im drzavno uredjenje zelis.
Što se tebe tiče ti i dalje ne kontaš kako funkcioniše ova država i dalje pričaš o nekakvim pruženim rukama.
Ko da pruži ruku Hercegovini? Federalna Vlada? Trojka? Kanton Sarajevo? Na koji način? Šta bi ti smatrao pruženom rukom?
Kad se u nedostatku argumenata i ispune kvote za sendvice krene napadati licno, valjda tu treba prica da stane. Nastavimo je mozda tamo na drugim temama gdje nemamo isto misljenje.
Dobio si odgovor na sva pitnja.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7030 Re: BiH - Crna hronika
i opet, izgovori. ima li iko iz trougla da se organizuje?dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 12:09 Druze Chmoljo ovo je sistemski problem koji se mora rijesiti uz pomoc visih razina vlasti. Mozes ti meni reci da je obrazovanje kantonalni problem, ali dvije skole pod istim krovom se mogu rijesiti samo na federalnoj razini - mi nemamo mogucnost vecih ekonomskih blokada niti smo u stanju staviti bitne zakone na cekanje dok se ostvari mogucnost opstanka - ne ide bez vas. Ne trazim te da vodis moj rat, nego te trazim da mi dodajes municiju.
Nemamo mi ni u HNK jednake probleme, cim skrenes od Salakovca pa gore nekoga u Jablanici ili Konjicu ne doticu moji problemi, on je blizi tebi u Sarajevu nego nama u Mostaru i Stocu, kako mentalitetom tako i ekonomski. Nema neko u Konjicu problem aparthejda, njega muci samo da uzme sto vise para iz budzeta za njihovu "bolnicu" sto je u osnovi zapravo Dom zdravlja.
Ovo je problem trougla Mostar-Stolac-Pocitelj, a onda kad ovdje nesto uspijemo isti model primjenite i na RS, Bugojno ili gdje treba. Ne pricam ja o problemu smeca, javnog prevoza ili gradjevinskih poduhvata, nego o sistemskom problemu.
hoćeš li da sad kačim slike kako su se mala SELA izborila da im se ne prave mini hidrocentrale? direktno proitv kapitala i interesa moćnika? bogami vi ko da ste u južnoj africi koliko prepreka stavljate na bilo kakvo djelovanje.
izvini, ali promjena neće doći od vrha. možeš ti ili ja misliti da je to nepravedno ili da je pravedno, zasluženo, nezasluženo, to ne mijenja činjenicu da će biti tako.
pitanje je šta se može uraditi. a to malo ko postavlja.
-
kakabanja213
#7031 Re: BiH - Crna hronika
U toku si, ali eto. Daje federalna vlast koju ti, kako kazes podrzavas, kao Sarajlija, ako si iz Sarajeva.DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 12:59Ko tačno daje pare za hnk? Federacija? Kanton Sarajevo? Nisam u toku.kakabanja213 wrote: ↑24/03/2026 12:58Tebi, valjda si iz Sarajeva, je u redu da trenutna vlast daje pare za izgradnju Hrvatskog narodnog kazalista, iako time nastavlja praksu vlade SDA i kriminalca Novalica???DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 12:40
Ne može se voditi razgovor o apsktraktnim stvarima.
Treba Sarajevo da pomogne. Treba. Ali kako haveru? Kako?
Evo ti mi reci kako.
I ne prestaneš li mi trpati sendviče (već si tri puta to uradio) prekrižiću te za života.
- dr_Evil
#7032 Re: BiH - Crna hronika
Stranka vaznija od drzave. Da nije tako ne bi bilo bitno ko je na vlasti nego bi se pitalo sta mozemo uraditi za nas narod. Licni napadi na mene, samo izvoli...tokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:05to si ti zakljuciodr_Evil wrote: ↑24/03/2026 13:01Dakle, ipak je stranka vaznija od drzave. OK, sve za 10.tokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:00
jel ti vidis koliko trojka ima problema sa kadrovima sda u institucijama i preduzecima koji su pod drazvnom sapom
najbolji primjer je gras
nema to veze sa strankom
nego sa svjesti ljudi
ako smo mi u sarajevu uspjeli skinuti zelene moguce je isgurno u bilo kom gradu pa i u mostaru bilo na tezi ili laksi nacin
ljudi generalno ne zele da mijenjaju ovaj sistem jer im ne bi odgovaralo da eu dodje ovdje pa da ima kaze gdje moze parkirati ili ne gdje moze rostiljati ili ne itd
ok sve za 10
- dr_Evil
#7033 Re: BiH - Crna hronika
Ja sam ti rekao sta se moze uraditi, i kako se moze uraditi. Rekao sam vec da kad iz Hercegovine(znaci lokalno) dodju zahtijevi, da Sarajevo mora odgovoriti na njih... sto ce samo po sebi znaciti da je nesto organizovano lokalno, i da se zna sta se zeli i kako.Chmoljo wrote: ↑24/03/2026 13:09i opet, izgovori. ima li iko iz trougla da se organizuje?dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 12:09 Druze Chmoljo ovo je sistemski problem koji se mora rijesiti uz pomoc visih razina vlasti. Mozes ti meni reci da je obrazovanje kantonalni problem, ali dvije skole pod istim krovom se mogu rijesiti samo na federalnoj razini - mi nemamo mogucnost vecih ekonomskih blokada niti smo u stanju staviti bitne zakone na cekanje dok se ostvari mogucnost opstanka - ne ide bez vas. Ne trazim te da vodis moj rat, nego te trazim da mi dodajes municiju.
Nemamo mi ni u HNK jednake probleme, cim skrenes od Salakovca pa gore nekoga u Jablanici ili Konjicu ne doticu moji problemi, on je blizi tebi u Sarajevu nego nama u Mostaru i Stocu, kako mentalitetom tako i ekonomski. Nema neko u Konjicu problem aparthejda, njega muci samo da uzme sto vise para iz budzeta za njihovu "bolnicu" sto je u osnovi zapravo Dom zdravlja.
Ovo je problem trougla Mostar-Stolac-Pocitelj, a onda kad ovdje nesto uspijemo isti model primjenite i na RS, Bugojno ili gdje treba. Ne pricam ja o problemu smeca, javnog prevoza ili gradjevinskih poduhvata, nego o sistemskom problemu.
hoćeš li da sad kačim slike kako su se mala SELA izborila da im se ne prave mini hidrocentrale? direktno proitv kapitala i interesa moćnika? bogami vi ko da ste u južnoj africi koliko prepreka stavljate na bilo kakvo djelovanje.
izvini, ali promjena neće doći od vrha. možeš ti ili ja misliti da je to nepravedno ili da je pravedno, zasluženo, nezasluženo, to ne mijenja činjenicu da će biti tako.
Ne pricamo u havu, niti je ovo nesto od jucer, niti nesto sta nije prije pokusano.
A ti stalno okreces mlin na da mi sami nesto, dok vi poslujete sa Draganom i dalje, onda je to druze babina autonomija, makar se ne slagao.
-
kakabanja213
#7034 Re: BiH - Crna hronika
Ne zato sto se to hoce, nego zbog preduzece.dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 13:16Ja sam ti rekao sta seChmoljo wrote: ↑24/03/2026 13:09i opet, izgovori. ima li iko iz trougla da se organizuje?dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 12:09 Druze Chmoljo ovo je sistemski problem koji se mora rijesiti uz pomoc visih razina vlasti. Mozes ti meni reci da je obrazovanje kantonalni problem, ali dvije skole pod istim krovom se mogu rijesiti samo na federalnoj razini - mi nemamo mogucnost vecih ekonomskih blokada niti smo u stanju staviti bitne zakone na cekanje dok se ostvari mogucnost opstanka - ne ide bez vas. Ne trazim te da vodis moj rat, nego te trazim da mi dodajes municiju.
pitanje je šta se može uraditi. a to malo ko postavlja.moze uraditi, i kako se moze uraditi. Rekao sam vec da kad iz Hercegovine(znaci lokalno) dodju zahtijevi, da Sarajevo mora odgovoriti na njih... sto ce samo po sebi znaciti da je nesto organizovano lokalno, i da se zna sta se zeli i kako.
Ne pricamo u havu, niti je ovo nesto od jucer, niti nesto sta nije prije pokusano.
A ti stalno okreces mlin na da mi sami nesto, dok vi poslujete sa Draganom i dalje, onda je to druze babina autonomija, makar se ne slagao.
- dr_Evil
#7035 Re: BiH - Crna hronika
-
kakabanja213
#7036 Re: BiH - Crna hronika
- dr_Evil
#7037 Re: BiH - Crna hronika
Ah cuj, ja prvi uvijek kazem da se za sve treba poceti sa lokale. Davno sam govorio da kantoni sa bosnjackom vecinom moraju biti primjer kako se voli drzava, postuje zakon, a gdje ima zakona kao magnet to ce privuci ekonomiju. Onda ti kantoni sa vladavinom prava delegiraju ispravne ljude na vise pozicije.kakabanja213 wrote: ↑24/03/2026 13:28A onda su mu ovi postavili lopovsku sto bi Sabina rekla. Ali kao sto chmoljo kaze mogli smo mi u Federaciji, kao sto su ovi iz manjih mjesta, organizovati se, promijeniti nesto.
Sto se tice nas, mi mozemo organizovati kakvu ribicijadu, ciscenje ulice, evo mozda i knjizevno vecer.
Nikad ja i ne sporih snishodljivost SDA kadra u HNK prema HDZ-ovcima. Kad ih HDZ pozove na svadbu ponasaju se kao da su dobili pozivnicu kod kraljice Elizabete, da ne kazem interesi da im se da kakva dozvola za pansione ili za gradnju bez gradjevinske. Neke probleme mogu zaista zavrsit i sami, ali ozbiljne aparthejd probleme, zastupljenost po zakonu, obrazovanje, zdravstvo, e to se moze samo zaboravit.
No, dobro, iskreno istrosilo me ovo danas, vise sto sam neke forumase morao prebaciti u onaj drugi spektar, pitam se odakle iskacu.
-
tokio25
#7038 Re: BiH - Crna hronika
itekako je bitno ko je na vlastidr_Evil wrote: ↑24/03/2026 13:11Stranka vaznija od drzave. Da nije tako ne bi bilo bitno ko je na vlasti nego bi se pitalo sta mozemo uraditi za nas narod. Licni napadi na mene, samo izvoli...tokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:05to si ti zakljucio
nema to veze sa strankom
nego sa svjesti ljudi
ok sve za 10
upravo to je tvoj problem jer ti ne osjetis koja je razlika kad je jedan i drugi na vlasti
da licni napad jer prosipas suplju iz europe nama kako ne pomazemo kako se mora ovako ili onako a ti poslije toga izadjes i setas
-
tokio25
#7039 Re: BiH - Crna hronika
sta bolan lokalno ja mogu uciniti u mostaru iz sarajeva?dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 13:16Ja sam ti rekao sta se moze uraditi, i kako se moze uraditi. Rekao sam vec da kad iz Hercegovine(znaci lokalno) dodju zahtijevi, da Sarajevo mora odgovoriti na njih... sto ce samo po sebi znaciti da je nesto organizovano lokalno, i da se zna sta se zeli i kako.Chmoljo wrote: ↑24/03/2026 13:09i opet, izgovori. ima li iko iz trougla da se organizuje?dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 12:09 Druze Chmoljo ovo je sistemski problem koji se mora rijesiti uz pomoc visih razina vlasti. Mozes ti meni reci da je obrazovanje kantonalni problem, ali dvije skole pod istim krovom se mogu rijesiti samo na federalnoj razini - mi nemamo mogucnost vecih ekonomskih blokada niti smo u stanju staviti bitne zakone na cekanje dok se ostvari mogucnost opstanka - ne ide bez vas. Ne trazim te da vodis moj rat, nego te trazim da mi dodajes municiju.
da nesto kazem rekli bi prvi sta se mijesas
a za hdz
oni su nuzno zlo
jer isto tako sto nema medju bosnjacima kontra sda ni medju hrvatima nema kontra hdz i bez njih se ne moze trenutno
ako i hrvati vide koliko ih krade dragan i sl pa izaberu nekog ivu onda mozemo pricati o necemu konkretnom do tada samo baljezganje iz fotelje eu
- dr_Evil
#7040 Re: BiH - Crna hronika
Ja sam napisao hvalospjeve o vlasti Trojke, pogotovo u KS. Ali ako je tebi bitno ko je na vlasti pa da mu odlucis pruziti ruku da bi opstao kao narod tamo gdje si ugrozen onda je stranka vaznija od drzave. Ali samo nastavi me licno bosti... istresi se.tokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:38itekako je bitno ko je na vlastidr_Evil wrote: ↑24/03/2026 13:11Stranka vaznija od drzave. Da nije tako ne bi bilo bitno ko je na vlasti nego bi se pitalo sta mozemo uraditi za nas narod. Licni napadi na mene, samo izvoli...tokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:05
to si ti zakljucio
nema to veze sa strankom
nego sa svjesti ljudi
ok sve za 10
upravo to je tvoj problem jer ti ne osjetis koja je razlika kad je jedan i drugi na vlasti
da licni napad jer prosipas suplju iz europe nama kako ne pomazemo kako se mora ovako ili onako a ti poslije toga izadjes i setas
Ne pozivam ja na koaliciju sa SDA, i o tome nerkinom velikom NE, sto mu je najbolji potez karijere sam pisao hvalospjeve, nikad ne treba uci u koaliciju sa SDA. Ali ovdje se ne radi o tome, nego sta se moze uradit.
Stranka ili drzava, cik pogodi.
-
palermo
#7041 Re: BiH - Crna hronika
Dobro si se borio,.momacki
Al,.ova prica postaje vise.smijesna nego zalsona. Nama drugovi forumasi poruciju, borite se sami protiv hrvatske drzave.....mozete vi to, ha sokoli, naprijed I tako to...
Pa zar nije za smijeha
- dr_Evil
#7042 Re: BiH - Crna hronika
Lokalno? Nistatokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:44
sta bolan lokalno ja mogu uciniti u mostaru iz sarajeva?
a za hdz
oni su nuzno zlo
jer isto tako sto nema medju bosnjacima kontra sda ni medju hrvatima nema kontra hdz i bez njih se ne moze trenutno
ako i hrvati vide koliko ih krade dragan i sl pa izaberu nekog ivu onda mozemo pricati o necemu konkretnom do tada samo baljezganje iz fotelje eu
Na razini federacije i drzave - mozes mnogo.
Nuzno zlo? Bitch please. Kao sto rece moj komsija, ne poslujete vi to sto volite nego za preduzece. Drzava i opstanak naroda mora biti vaznije od komfortizma. Nisam znao da smo sada i mi drugovi poceli da fildzan drzavu promovisemo. Aferim nam.
- dr_Evil
#7043 Re: BiH - Crna hronika
Nema fajde susjed. Sto rece Rejhana nisu dzaba braca komunisti dolazili iz Hercegovine da u Capajebu organizuju otpor
-
tokio25
#7044 Re: BiH - Crna hronika
kako volis zakljuciti ono sto nisam napisao al ajddr_Evil wrote: ↑24/03/2026 13:48Lokalno? Nistatokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:44
a za hdz
oni su nuzno zlo
Nuzno zlo? Bitch please. Kao sto rece moj komsija, ne poslujete vi to sto volite nego za preduzece. Drzava i opstanak naroda mora biti vaznije od komfortizma. Nisam znao da smo sada i mi drugovi poceli da fildzan drzavu promovisemo. Aferim nam.
kakav bolan opstanak naroda ti prvi pobjego
kakav opstanak naroda ako "vodje" tog istog naroda kradu taj narod
a taj isti narod ne zeli u eu jer su to krscani ne zele nas i sl
smanji ribu pobit cu djecu sto kaze ona izreka
da nuzno zlo jer za hdz glasa xx% hrvata
-
kakabanja213
#7045 Re: BiH - Crna hronika
Naravno zbog preduzece. Socijademokratski Touareg od firme Draganovih finansijera je takodjer nuzno zlo.tokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:44sta bolan lokalno ja mogu uciniti u mostaru iz sarajeva?dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 13:16Ja sam ti rekao sta se moze uraditi, i kako se moze uraditi. Rekao sam vec da kad iz Hercegovine(znaci lokalno) dodju zahtijevi, da Sarajevo mora odgovoriti na njih... sto ce samo po sebi znaciti da je nesto organizovano lokalno, i da se zna sta se zeli i kako.Chmoljo wrote: ↑24/03/2026 13:09
i opet, izgovori. ima li iko iz trougla da se organizuje?
a za hdz
oni su nuzno zlo
⁹
- dr_Evil
#7046 Re: BiH - Crna hronika
tokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:50kako volis zakljuciti ono sto nisam napisao al ajddr_Evil wrote: ↑24/03/2026 13:48Lokalno? Nistatokio25 wrote: ↑24/03/2026 13:44
a za hdz
oni su nuzno zlo
kakav bolan opstanak naroda ti prvi pobjego
kakav opstanak naroda ako "vodje" tog istog naroda kradu taj narod
a taj isti narod ne zeli u eu jer su to krscani ne zele nas i sl
smanji ribu pobit cu djecu sto kaze ona izreka
da nuzno zlo jer za hdz glasa xx% hrvata
Dobro, ja sam pobjegao, rekoh to, priznao sam. Sad samo trebamo doci do toga da ti ne zelis da se vratim, i da me posmatras kao Arap Palestince. Lakse ti je brate bez mene, mozes fino da poslujes sa nuznim zlom, da se podijelite, izdijelite, okrecete pare.
I onda cemo jos prikazati taj narod kao ekstremne islamiste koji ne zele u EU, jer eto ne zele zivjeti sa krscanima. Jer'vo da zele ne bi branili granice BiH nego bi jednostavno odebljali perec, a fino smo im govorili. To me podsjeti kad je prvi predstavnik za Mostar dosao, ubi me ali mislim da je bio Kosnik, pa mu napunili glavu da ce tamo naci ekstremne islamiste koji ne zele suzivot. Da skratim kad je vidio politike, i shvatio gdje je dosao, HDZ g a je proglasio iskonskim zlom.
Ne znam... ja sve tvoje zadnje postove citam kao da je stranka vaznija od drzave.. ako tako ne mislis halali, ali onda ispeglaj postove.
-
tokio25
#7047 Re: BiH - Crna hronika
sta ja imam peglati postove
ako ne shvatas sta pisem onda je problem vecih razmjera
onda nije ni cudo sto se dole ne mijenja situacija
ti si u biti najpametniji ispao
otisao i dovidjenja samo je problem sto se sada mijesas u rjesavanje tudjih zivota a ti imas tipku off da se iskljucis iz toga
ps. nemas sta prikazivati kad imas na hiljade postova i izjava po raznoraznim mrezama kako je eu krscanska i ne zeli muslimane
ako ne shvatas sta pisem onda je problem vecih razmjera
onda nije ni cudo sto se dole ne mijenja situacija
ti si u biti najpametniji ispao
otisao i dovidjenja samo je problem sto se sada mijesas u rjesavanje tudjih zivota a ti imas tipku off da se iskljucis iz toga
ps. nemas sta prikazivati kad imas na hiljade postova i izjava po raznoraznim mrezama kako je eu krscanska i ne zeli muslimane
- DaysleepeR
#7048 Re: BiH - Crna hronika
Gdje sam rekao da ja podržavam federalnu vlast?kakabanja213 wrote: ↑24/03/2026 13:09U toku si, ali eto. Daje federalna vlast koju ti, kako kazes podrzavas, kao Sarajlija, ako si iz Sarajeva.DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 12:59Ko tačno daje pare za hnk? Federacija? Kanton Sarajevo? Nisam u toku.kakabanja213 wrote: ↑24/03/2026 12:58
Tebi, valjda si iz Sarajeva, je u redu da trenutna vlast daje pare za izgradnju Hrvatskog narodnog kazalista, iako time nastavlja praksu vlade SDA i kriminalca Novalica???
Citat ili sikter.
- DaysleepeR
#7049 Re: BiH - Crna hronika
Imputiraš mi da ja podržavam da ima manje vas na tom prostoru?dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 13:07Pa dobro, vjerujem da zelis da i ostanu u mirnom zraku sretnije zemlje, valjda je bitno da nas je manje u tom podrucju. Iskreno pravis se upucen, a udarnu vijest o financiranju HNK od SDA te Trojke si preskocio, ali se mnogo razumijes u nacin funkcionisanja drzave, valjda se ibretis otkud da federalna razina daje pare za HNK. Mada znam da se ne ibretis... odlicno ti znas odakle i kako.DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 13:02Ko je rekao da se ja sekiram za tvoju djecu, apsolutno suprotno. Dišu mirni zrak sretnije zemlje.dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 12:59
OK, zato si ti tu da mene poducis kako drzava funkcionise, usput ces da me poducis kako funkcionise i svijet,velike sile i medjunarodna zajednica valjda eto kad povlacis taj argument i svijeta si se nagledao, naucit ces me bez problema sta je dobro, sta je zlo, i zasto su svi moji pogledi na svijet pogresni, iz teme u temu. Hvala ti na tome, kazu ko ti podari znanje kao da ti je dao citav svijet.
Kad se u nedostatku argumenata i ispune kvote za sendvice krene napadati licno, valjda tu treba prica da stane. Nastavimo je mozda tamo na drugim temama gdje nemamo isto misljenje.
Dobio si odgovor na sva pitnja.
Ja te protjerao? Na kojim si drogama?
Šta ima sporno u tome da Vlada Federacije finansira ili sufinansira izgradnju neke institucije?
Hoće li to biti javna institucija ili privatna institucija? Ako će biti javna institucija, ne kontam šta je problem, i sporno, vlast u federaciji valjda čine većinski dva naroda, je li to prva institucija u istoriji ove vlade koju je finansirala? Ne finansira nijednu drugu nigdje?
-
kakabanja213
#7050 Re: BiH - Crna hronika
Ok onda ne podrzavas. Izvinjavam se. Zaminenio sam te sa nekim.DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 14:18Gdje sam rekao da ja podržavam federalnu vlast?kakabanja213 wrote: ↑24/03/2026 13:09U toku si, ali eto. Daje federalna vlast koju ti, kako kazes podrzavas, kao Sarajlija, ako si iz Sarajeva.DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 12:59
Ko tačno daje pare za hnk? Federacija? Kanton Sarajevo? Nisam u toku.
Citat ili sikter.