Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote: ↑23/03/2026 15:24
Nije islamofobija nego seljakofobija, papkofobija, to što on ide na terapiju i džumu, ne znači da je slobodan da krši zakon. Isti stav imam i za mise i ostala vjerska okupljanja. Zakon je tu da bude jednak za sve u svako doba... Al daj bože...
pa kako nije jednak za sve? Pun grad svaki dan nepropisno parkiranih automobila, a pise se samo kad neko nazove i prijavi.
Da se policiju pita ne bi nijednu kaznu napisali.
Nema nista sto dzamiju ili crkvu izdvaja, osim ucestalost kritike
mayab wrote: ↑22/03/2026 07:19
muka mi bude kad je džuma , radim na Grbavici blizu Jordanske džamije , uska ulica , jednosmjerna , jedna traka je označen parking , škola odmah uz džamiju ,označen pješački prelaz i dolazi ti "brat" sa bradurinom , u Oktaviji i mrtvo ladno se parkira po sred trotoara , i da je on jedini pa hajde de , a ne to puno skupih autina vjernika iz prvog safa.
Tako da hebem sve policiji i njihovom nezamjeranju "vjernicima"
i na tom istom mjestu se parkira kad je neki trening u skoli, roditeljski sastanak i slicno. Kad se na posao dolazi malo prije dzamije po citav dan na pjesackom parkirani, kod onog ulaza na parking kod vatre cak i dva auta jedan do drugog redovno budu.
Hebes li i njima ili te samo brada zagolica?
bilo je par upisa i za IZ pa evo bas na ovom primjeru grbavice, u zadnjih par mjeseci bar je 5-6 puta dio govora na dzumi bio odvojen da se pazi kako se parkira i da se ne smeta ljudima.
Ali mi smo generalno stoka od naroda, da li se ide na dzumu, kafu, misu, pivu, do apoteke, hitne, skole, vrtica, posadi auto gdje stignes i ne obaziri se na to kome smetas.
Izdvajanje bilo koje grupe ljudi konkretno kao pokaz nepropisnog parkiranja nema nikakvog smisla. Ili je mozda dzuma svaki dan po jedno 10 puta i u bilo kojem objektu, onda u tom slucaju prihvatam da nisam u pravu.
Lično smatram te džamijaše i crkvenjake moralnijim ljudima (barem bi takvi trebali biti nego ostala stoka koja ne vjeruje u ništa ) ,
tako da smatram da i trebaju više podložni kritikama , nego tamo neki ćafir koji se parkira na zebri da bi kahvenisao...
Dzamijasi idu u dzamiju da zavrse poslove, da mole nekog da im zavrsi u opstini, bolnici, da im djete zaposli itd. Guzonje idu sevapa zarade za onaj svjet jer znaju da su zajebali dobro na ovom
Crkvenjaci idu u crkvu samo da saperu grijehe, znaci sedam dana grijesis i onda se prekrstis i idemo iz pocetka
Tako da su vece ljudine ovi koji nikad dzamiju nisu vidjeli iznutra
Ok imas ovu ekipu ko u mene komsija, ide u dzamiju da bi negdje pripadao, visi u dzamiji, skuplja pare za dzamiju.
Realno moze se i u kakvu navijacku grupu uclaniti
muha_sa wrote: ↑24/03/2026 07:23
Da je dzuma nedeljom dzamije bi bile poluprazne, petak-zbriše s posla i poslije na fuka
Kad se sjetim kolege koji je trazio da iz sg ide u fahdovu na dzumu jer mu sva raja ide tamo. Lik go klosar, psihopata. Ubio bi te ne bi trepnuo. Imas 50 dzamija u sg kaze hocu u fahdovu.
A dobro, realno haos je i van vremena namaza, ramazana, 27. noći... Tad je možda pojačan ali su općenito na bosanskim cestama dominantni primitivizam i afrički adeti.
sad pričam s geminijem kaže mi da je 27. noc 1992. bila 31.3.
ja se sjećam neke pucnjave kao da je nova godina
vraćao se s treninga ili iz skole
prije nije bilo problema s autima jer je bilo malo
ali bome bilo je petardi
tokio25 wrote: ↑25/03/2026 16:21
pu novi grad i samo kazes adresu
siguran sam da ce ih zapisati
Aha, hoće.
Mogu samo dobiti po ručak od gazde bircuza Olimpik
pa ti kao gradjanin mozes pitati sta je bilo sa prijavom 25.03 za ulicu dzemala bijedica(mislim da je ovo dzemala bijedica neka me ispravi neko ako grijesim)
i siguran sam da ce drugi put pisati
upravo zbog takvog stava i neprijavljivanja oni ne rade svoj posao
Aha, hoće.
pa ti kao gradjanin mozes pitati sta je bilo sa prijavom 25.03 za ulicu dzemala bijedica(mislim da je ovo dzemala bijedica neka me ispravi neko ako grijesim)
Isto kao kad su izbori kazu sta ce moj glas promjeniti, Zato nam je sve ovako u drzvi,
ako ne prijavljujes onda ti je uredu, ako ne glasas onda ti je isto uredu sve
Aha, hoće.
Hahahaha, and so it begins...
Ne pada mi na pamet da se vrtim u krug i uvlačim beskonačne diskusije sa tobom.
Iz ličnog iskustva, na jedan od 5 poziva se odazovu kako treba.
Odgovor je da trenutno nema raspoloživih ekipa na terenu, čim bude slobodna ekipa provjeriće.
Ili, izlaskom na teren utvrđeno je da je da na predmetnoj lokaciji nema autmobila, nešto u tom stilu.
edit...čuj ne radi policija svoj posao zbog "stava i neprijavljivanja".
Kome i gdje prijaviti Šmrka?
Aha, hoće.
Odgovor je da trenutno nema raspoloživih ekipa na terenu, čim bude slobodna ekipa provjeriće.
Ili, izlaskom na teren utvrđeno je da je da na predmetnoj lokaciji nema autmobila, nešto u tom stilu.
iz licnog iskustva svaki put kad nazovem oni zapisu
ne stvore se istog momenta al dodju
smrk je druga prica i sasvim sigurno mozes tuziti smrka ako smijes naravno i ako imas dokaze
Truba wrote: ↑24/03/2026 10:21
sad pričam s geminijem kaže mi da je 27. noc 1992. bila 31.3.
ja se sjećam neke pucnjave kao da je nova godina
vraćao se s treninga ili iz skole
prije nije bilo problema s autima jer je bilo malo
ali bome bilo je petardi
sada nema petardi i kalaša
ali ima auta
Ne bih to smio tako olako tvrditi. Kod nas je za svaki praznik, svjetovni ili vjerski, bar desetak dana puškaranje.
Aha, hoće.
I gdje će oni naći policajca koji bi skupio hrabrosti da ga zamoli da preparkira auto?
Bahati papak svakodnevno parkira na isto mjesto, otezavajuci ulazak/izlazak iz garaze.
Takoder, svakodnevno dobija kaznu. Zar nije lakse parkirati u garazu i platiti 1KM/sat?
kao_kaoty wrote: ↑26/03/2026 11:10
Bahati papak svakodnevno parkira na isto mjesto, otezavajuci ulazak/izlazak iz garaze.
Takoder, svakodnevno dobija kaznu. Zar nije lakse parkirati u garazu i platiti 1KM/sat?
neka parkira slobodno ako svaki dan dobiva kaznu od 20KM