AMERIKA
-
DebelinJoe
#18801 Re: AMERIKA
Na HRT1 ide film Lov na Crveni oktobar...
https://youtu.be/tIM1TvX9IyM?si=N7N2_7v-7WZaX863
Kakva je Amerika zemlja bila...Danas ih vodi dementna budaletina kojoj se svijet smije...
https://youtu.be/tIM1TvX9IyM?si=N7N2_7v-7WZaX863
Kakva je Amerika zemlja bila...Danas ih vodi dementna budaletina kojoj se svijet smije...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
- Better Man
#18803 Re: AMERIKA
Napisano nije baš tačno. Niti su svi jevreji iz BiH glasali prije rata za Radovana niti svi podržavaju Bibija, a isto važi i za srbe i hrvate. Nisu svi za Trumpa.PixelDrifter wrote: ↑19/03/2026 12:12 Ovo nasih Jevreja sto su otisli prije rata su svi redom za Netanyahua, a opet ljudi koji nisu Jevreji, pa su otisli u USA su mahom za Trumpa (Hrvati i Srbi). Nemam nikakve volje da sa istim imam bilo kakav odnos, podrzavali tokom rata ratne zlocince u Bosni, sada to rade u Izraelu. Kompletna Jevrejska zajednica je glasala za Radovana Karadzica neposredno prije rata. Tako da, sto se mene tice, imaju permanentni odjebaus.
- PixelDrifter
#18804 Re: AMERIKA
U pravu si. Mislio sam na JZ iz Sarajeva, a to pouzdano znam.Better Man wrote: ↑23/03/2026 08:11Napisano nije baš tačno. Niti su svi jevreji iz BiH glasali prije rata za Radovana niti svi podržavaju Bibija, a isto važi i za srbe i hrvate. Nisu svi za Trumpa.PixelDrifter wrote: ↑19/03/2026 12:12 Ovo nasih Jevreja sto su otisli prije rata su svi redom za Netanyahua, a opet ljudi koji nisu Jevreji, pa su otisli u USA su mahom za Trumpa (Hrvati i Srbi). Nemam nikakve volje da sa istim imam bilo kakav odnos, podrzavali tokom rata ratne zlocince u Bosni, sada to rade u Izraelu. Kompletna Jevrejska zajednica je glasala za Radovana Karadzica neposredno prije rata. Tako da, sto se mene tice, imaju permanentni odjebaus.
- GandalfSivi
#18805 Re: AMERIKA
Svasta na forumu procitatiPixelDrifter wrote: ↑23/03/2026 10:10U pravu si. Mislio sam na JZ iz Sarajeva, a to pouzdano znam.Better Man wrote: ↑23/03/2026 08:11Napisano nije baš tačno. Niti su svi jevreji iz BiH glasali prije rata za Radovana niti svi podržavaju Bibija, a isto važi i za srbe i hrvate. Nisu svi za Trumpa.PixelDrifter wrote: ↑19/03/2026 12:12 Ovo nasih Jevreja sto su otisli prije rata su svi redom za Netanyahua, a opet ljudi koji nisu Jevreji, pa su otisli u USA su mahom za Trumpa (Hrvati i Srbi). Nemam nikakve volje da sa istim imam bilo kakav odnos, podrzavali tokom rata ratne zlocince u Bosni, sada to rade u Izraelu. Kompletna Jevrejska zajednica je glasala za Radovana Karadzica neposredno prije rata. Tako da, sto se mene tice, imaju permanentni odjebaus.
To ono kad je Jakov Finci prvi na Pale otisao da puca po Sarajevu?
- PixelDrifter
#18806 Re: AMERIKA
Hoces imena? Nisu otisli da pucaju, isparili su se uglavnom u Izrael.GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:09Svasta na forumu procitatiPixelDrifter wrote: ↑23/03/2026 10:10U pravu si. Mislio sam na JZ iz Sarajeva, a to pouzdano znam.Better Man wrote: ↑23/03/2026 08:11
Napisano nije baš tačno. Niti su svi jevreji iz BiH glasali prije rata za Radovana niti svi podržavaju Bibija, a isto važi i za srbe i hrvate. Nisu svi za Trumpa.
To ono kad je Jakov Finci prvi na Pale otisao da puca po Sarajevu?![]()
- sinuhe
#18807 Re: AMERIKA
Bezveze priča. Jevreja je 1992 već bilo jako malo u BiH. Ljudi bili zatečeni ratom kao i svi drugi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#18808 Re: AMERIKA
naletio sam na jako ružne komentare bivših nam sugrađana gandalfe. volio bih da su izuzetak, ali osim standardnog arsenala islamofobije spominju se i lažna granatiranja markala, sve uz konotaciju: "sarajevo nije više što je nekad bilo"GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:09Svasta na forumu procitatiPixelDrifter wrote: ↑23/03/2026 10:10U pravu si. Mislio sam na JZ iz Sarajeva, a to pouzdano znam.Better Man wrote: ↑23/03/2026 08:11
Napisano nije baš tačno. Niti su svi jevreji iz BiH glasali prije rata za Radovana niti svi podržavaju Bibija, a isto važi i za srbe i hrvate. Nisu svi za Trumpa.
moš' mislit'.
inače, moram reći još jednu stvar koja mi provejava glavom... u posljednje vrijeme jako je teško biti jevrej i dobar insan. ne sumnjam da ih ima, mnogo, nažalost ne na pravim mjestima.
ali gledati kako se u tvoje ime radi šta se radi, i gledati kako tebe zbog toga tvoje komšije i cijeli svijet počinje mrziti i nalaziti razumijevanje za inicijaciju holokausta... mislim da je blago rečeno užasno živjeti sa tim.
isto kao i "alijini srbi". izaberu stanu po srcu, ali ostaju vječni osumnjičeni i vaga im se svaka. ako je ikome teško u ratu bilo u opsadi srajeva npr., bilo je teško tim ljudima...
- dr_Evil
#18809 Re: AMERIKA
Sjecam se toga, stavljali ste po forumu, 2-3 ogorcena tipa, kap u moru onog koliko su pomogli u ratu, makar oni u USA, a gdje je morala biti veza sa nasim jevrejima.Chmoljo wrote: ↑23/03/2026 13:34naletio sam na jako ružne komentare bivših nam sugrađana gandalfe. volio bih da su izuzetak, ali osim standardnog arsenala islamofobije spominju se i lažna granatiranja markala, sve uz konotaciju: "sarajevo nije više što je nekad bilo"GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:09Svasta na forumu procitati
moš' mislit'.
- GandalfSivi
#18810 Re: AMERIKA
Bio jevrejski konvoj na ljeto ‘92, otislo je u istom Bosnjaka koliko i Jevreja. Ljudi mogli izaci, izasli, kao sto bi i vecina Sarajlija da su mogli u tom momentu.PixelDrifter wrote: ↑23/03/2026 13:26Hoces imena? Nisu otisli da pucaju, isparili su se uglavnom u Izrael.GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:09Svasta na forumu procitati
Ali cuj glasali za Karadzica
- Chmoljo
#18811 Re: AMERIKA
to, to. ma ja se nadam da je to tako ko što ti kažeš. ali država izrael je nemilosrdan sistem i kroz puko življenje tamo lako je upasti u tu mantru.dr_Evil wrote: ↑23/03/2026 13:35Sjecam se toga, stavljali ste po forumu, 2-3 ogorcena tipa, kap u moru onog koliko su pomogli u ratu, makar oni u USA, a gdje je morala biti veza sa nasim jevrejima.Chmoljo wrote: ↑23/03/2026 13:34naletio sam na jako ružne komentare bivših nam sugrađana gandalfe. volio bih da su izuzetak, ali osim standardnog arsenala islamofobije spominju se i lažna granatiranja markala, sve uz konotaciju: "sarajevo nije više što je nekad bilo"GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:09
Svasta na forumu procitati
moš' mislit'.
- GandalfSivi
#18812 Re: AMERIKA
Ima ih svugdje, normalno. Ali predsjednik Jevrejske zajednice ostao sa nama cijeli rat, najprominentniji jevrejski politicar iz BiH i onda i danas veliki patriota, najpoznatiji Jevrej na svijetu (medju onima koji su prezivjeli holokaust) javno prozove Klintona za vojnu intervenciju (i to na otvaranju muzeja holokausta u DC-u), tako da se nista ne moze generilazovati, pogotovo gluposti tipa da je “kompletna jevrejska zajednica glasala za Karadzica”.Chmoljo wrote: ↑23/03/2026 13:34naletio sam na jako ružne komentare bivših nam sugrađana gandalfe. volio bih da su izuzetak, ali osim standardnog arsenala islamofobije spominju se i lažna granatiranja markala, sve uz konotaciju: "sarajevo nije više što je nekad bilo"GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:09Svasta na forumu procitati
moš' mislit'.
- Chmoljo
#18813 Re: AMERIKA
ma naravno.GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:41
Ima ih svugdje, normalno. Ali predsjednik Jevrejske zajednice ostao sa nama cijeli rat, najprominentniji jevrejski politicar iz BiH i onda i danas veliki patriota, najpoznatiji Jevrej na svijetu (medju onima koji su prezivjeli holokaust) javno prozove Klintona za vojnu intervenciju (i to na otvaranju muzeja holokausta u DC-u), tako da se nista ne moze generilazovati, pogotovo gluposti tipa da je “kompletna jevrejska zajednica glasala za Karadzica”.
- GandalfSivi
#18814 Re: AMERIKA
Pregledaj…Chmoljo wrote: ↑23/03/2026 13:34
inače, moram reći još jednu stvar koja mi provejava glavom... u posljednje vrijeme jako je teško biti jevrej i dobar insan. ne sumnjam da ih ima, mnogo, nažalost ne na pravim mjestima.
ali gledati kako se u tvoje ime radi šta se radi, i gledati kako tebe zbog toga tvoje komšije i cijeli svijet počinje mrziti i nalaziti razumijevanje za inicijaciju holokausta... mislim da je blago rečeno užasno živjeti sa tim.
isto kao i "alijini srbi". izaberu stanu po srcu, ali ostaju vječni osumnjičeni i vaga im se svaka. ako je ikome teško u ratu bilo u opsadi srajeva npr., bilo je teško tim ljudima...
- dr_Evil
#18815 Re: AMERIKA
Bas tako. Ali bih dodao da je titova jugoslavija zaista puno znacila jevrejima jugoslavije, pa i BiH prema tome. Mnogi su pronasli spas u partizanima, a i postali istaknute licnost, dali mnogo tom sistemu. Da je poneki u tom trenutku i zaokruzio Karadzica misleci da spasava Jugu - vjerujem, ali to je obrazovana i pametna raja, ne vjerujem da je tu bilo masovne naivnosti.GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:41Ima ih svugdje, normalno. Ali predsjednik Jevrejske zajednice ostao sa nama cijeli rat, najprominentniji jevrejski politicar iz BiH i onda i danas veliki patriota, najpoznatiji Jevrej na svijetu (medju onima koji su prezivjeli holokaust) javno prozove Klintona za vojnu intervenciju (i to na otvaranju muzeja holokausta u DC-u), tako da se nista ne moze generilazovati, pogotovo gluposti tipa da je “kompletna jevrejska zajednica glasala za Karadzica”.Chmoljo wrote: ↑23/03/2026 13:34naletio sam na jako ružne komentare bivših nam sugrađana gandalfe. volio bih da su izuzetak, ali osim standardnog arsenala islamofobije spominju se i lažna granatiranja markala, sve uz konotaciju: "sarajevo nije više što je nekad bilo"GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:09
moš' mislit'.
- Chmoljo
#18816 Re: AMERIKA
jesam. čim je izašlo. s tim što je to danas otišlo na stotu. i u ogromnoj količini kritika, ima i antisemitizma, zaista. a što je najgore, šta ćeš drugo očekivati kada radiš to što radiš?GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:44Pregledaj…Chmoljo wrote: ↑23/03/2026 13:34
najgore je što ko po pravilu uvijek najviše najebe onaj ko je ok, a najmanje smradovi koji zakuhaju.
-
sumirprimus
#18817 Re: AMERIKA
Zamisli kad prosjecni bosnac nemusliman Ono otiso ko I svi prije 30 godina, jrgba rat je svi su bjezali, I niej mu mrska bosna, dodje ovde i procita par tema

-
sumirprimus
#18818 Re: AMERIKA
Ima finih jevreja al ih je tesko naci ,.vecinom su teska i mucka djubrad
Vidiš ti sta oni sa svijetom rade
Vidiš ti sta oni sa svijetom rade
- PixelDrifter
#18819 Re: AMERIKA
Izasli Srbi i Hrvati, govorili su da ne mogu garantovati sigurnost za Bosnjake zbog imena i prezimena. Toliko o tom konvoju. Na lijep nacin ti rekli, ne mozes. A, ti vjeruj u alternativnu povijest. Eno ih u Izraelu i pljuju po Sarajevu jedno 30 godina. Eleizer Papo (odnosno Ranko Jajcanin, koji je presao na Judaizam i promijenio ime, danasnji rabin) nagovarao ljude da glasaju za Karadzica, sa eksponentima SDS koji su dolazili u opstinu.GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:35Bio jevrejski konvoj na ljeto ‘92, otislo je u istom Bosnjaka koliko i Jevreja. Ljudi mogli izaci, izasli, kao sto bi i vecina Sarajlija da su mogli u tom momentu.PixelDrifter wrote: ↑23/03/2026 13:26Hoces imena? Nisu otisli da pucaju, isparili su se uglavnom u Izrael.GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:09
Ali cuj glasali za KaradzicaBrukas se svega mi…
- GandalfSivi
#18820 Re: AMERIKA
Ali ludilo svega mi. I jos mene optuzuje lik za alternativnu istoriju. Pozdravio se sa ljudima majstore, otpratio ih na konvoj, zajebavali se o zaboravljenim jevrejskim tetkama iz proslosti…PixelDrifter wrote: ↑23/03/2026 13:57Izasli Srbi i Hrvati, govorili su da ne mogu garantovati sigurnost za Bosnjake zbog imena i prezimena. Toliko o tom konvoju. Na lijep nacin ti rekli, ne mozes. A, ti vjeruj u alternativnu povijest. Eno ih u Izraelu i pljuju po Sarajevu jedno 30 godina. Eleizer Papo (odnosno Ranko Jajcanin, koji je presao na Judaizam i promijenio ime, danasnji rabin).GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:35Bio jevrejski konvoj na ljeto ‘92, otislo je u istom Bosnjaka koliko i Jevreja. Ljudi mogli izaci, izasli, kao sto bi i vecina Sarajlija da su mogli u tom momentu.PixelDrifter wrote: ↑23/03/2026 13:26
Hoces imena? Nisu otisli da pucaju, isparili su se uglavnom u Izrael.
Ali cuj glasali za KaradzicaBrukas se svega mi…
Ja spomenem Fincija, Alkalaja i Wiesenthala (lokalno i svjestski priznate licnosti), ti spominjes nakvog lika za koga mozda njegova djeca znaju i to je to…
-
sumirprimus
#18821 Re: AMERIKA
Bio je miks da se ne svadjate. 
- jeza u ledja
#18823 Re: AMERIKA
Mnogi jevreji (van Izraela) to itekako razumiju i ne zele da ih se poistovjecuje sa Izraelom. Ovo je odavno tako, ne samo zadnjih par godina. Ima ih koji su uopste protiv postojanja Izraela. Da su fanovi Izraela vjerovatno bi se odavno preselili tamo, jer je Izrael definitivno sve radio da privuce imigrante. Danas Netanyahuova politika i zlocini stavlja na njih metu.Chmoljo wrote: ↑23/03/2026 13:34naletio sam na jako ružne komentare bivših nam sugrađana gandalfe. volio bih da su izuzetak, ali osim standardnog arsenala islamofobije spominju se i lažna granatiranja markala, sve uz konotaciju: "sarajevo nije više što je nekad bilo"GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:09Svasta na forumu procitati
moš' mislit'.
Ovo govorim sto znam medju obicnom rajom, ne sto gledamo na tv ili na vijestima.
Generalno mislim cak da vecina jevreja u Americi ne podrzava Netanyahua i ponasanje Izraela. Ali tu treba odvojiti samu podrsku Izraelu kao drzavi i podrsku ekspanzionistickom i zlocinackom cionizmu. Rekao bih cak da je misljenje prosjecnog americkog jevreja kriticnije sto se tice Izraela od prosjecnog Amerikanca.
Sto se tice javnog zivota, itekako ih ima izuzetno kriticnih, no AIPAC cilja na politicare, a oni se tu najvise pitaju. Recimo u glasanju protiv slanja oruzja Izraelu prosle godine, 27 senatora je glasalo protiv, od toga 3 jevreja. (U Senatu je 9 jevreja, ako cemo mak na konac, veci procenat jevrejskih senatora je znaci glasao protiv nego ukupni procenat senatora).
Tako da, breme podrske Izraelu se ne svodi na jevreje, vec na obicne ljude u Americi, Evropi i svijetu generalno. A zacudio bi se koliko njih svesrdno podrzava Izrael. Ovaj forum, a niti BiH, a niti drustvene mreze, nisu mjerilo te podrske.
Prosjecnog Zapadnjaka naravno boli kurac za svim tim, osim ako ga ne udari po djepu.
- geralt
#18825 Re: AMERIKA
Imas jako ruznih komentara i na ovom forumu dragi Chmoljo, gadi mi se uci na temu o Iranu. Od zaljenja sto "Brkica nije zavrsio posao" do svrsavanja na civilne zrtve u raketiranjima.Chmoljo wrote: ↑23/03/2026 13:34naletio sam na jako ružne komentare bivših nam sugrađana gandalfe. volio bih da su izuzetak, ali osim standardnog arsenala islamofobije spominju se i lažna granatiranja markala, sve uz konotaciju: "sarajevo nije više što je nekad bilo"GandalfSivi wrote: ↑23/03/2026 13:09Svasta na forumu procitati
moš' mislit'.
Ekvivalent "laznog granatiranja Markala" da ne spominjemo, ucesnici teme se jednoglasno slazu da su 07.10. i 11.09. izmisljeni ili podmetnuti.