Ukrajina
-
zigzag
#223451 Re: Ukrajina
Pored direktne štete od iranskih dronova....
Zelenski odnosno Ukrajina silom prilika se " nalaze u skladištu zapadnog naoružanja" od kojih im zavisi odbrana domovine.
Jel trebaju reći mi smo za Iran?
Kažem džaba crtat....pripametnom bosancu koji pljuje turke arape, EU ,ove one a njegova država zvanično Iran proglasila odgovornim za rat.
Zelenski odnosno Ukrajina silom prilika se " nalaze u skladištu zapadnog naoružanja" od kojih im zavisi odbrana domovine.
Jel trebaju reći mi smo za Iran?
Kažem džaba crtat....pripametnom bosancu koji pljuje turke arape, EU ,ove one a njegova država zvanično Iran proglasila odgovornim za rat.
-
breuer
#223452 Re: Ukrajina
ne kontam, zašto se građanin BiH mora poistovjećivati sa odlukama države BiH, jel to nemamo pravo na mišljenje?
Ja navijam za Ukrajinu jer je žrtva i razumijem Zelenskog, ali navijam i za Iran jer je žrtva, tj. više navijam protiv USA i Izraela...
Ja navijam za Ukrajinu jer je žrtva i razumijem Zelenskog, ali navijam i za Iran jer je žrtva, tj. više navijam protiv USA i Izraela...
-
zigzag
#223453 Re: Ukrajina
Ja sam uvijek na strani napadnutog. Tako valjda zdrav razum nalaže.
A ovdje imamo ljude koji podržavaju ukrajinsku odbranu a pljuju Iran. Ili sa druge strane one koji pljuju ukrajinsku herojsku borbu a podržavaju Iran.
Ako ne mislimo isto kao vlast daj da to pokažemo.
A ovdje imamo ljude koji podržavaju ukrajinsku odbranu a pljuju Iran. Ili sa druge strane one koji pljuju ukrajinsku herojsku borbu a podržavaju Iran.
A što se ovog tiče, maloprije napisah , popljuvaše sve nacije a njihova nacija zvanično radi isto. I niko nije izašao na proteste što smo kosponzor rezolucije o proglašavanju iranaca teroristima.ne kontam, zašto se građanin BiH mora poistovjećivati sa odlukama države BiH, jel to nemamo pravo na mišljenje?
Last edited by zigzag on 22/03/2026 23:41, edited 1 time in total.
-
breuer
#223454 Re: Ukrajina
zigzag wrote: ↑22/03/2026 23:38 Ja sam uvijek na strani napadnutog. Tako valjda zdrav razum nalaže.
A ovdje imamo ljude koji podržavaju ukrajinsku odbranu a pljuju Iran. I oni koji pljuju ukrajinsku herojsku borbu a podržavaju Iran.
A što se ovog tiče, maloprije napisah , popljuvaše sve nacije a njihova nacija zvanično radi isto. I niko nije izašao na proteste što smo kosponzor rezolucije o proglašavanju iranaca teroristima.ne kontam, zašto se građanin BiH mora poistovjećivati sa odlukama države BiH, jel to nemamo pravo na mišljenje?
-
Tyke
#223455 Re: Ukrajina
Mozel' se biti realanPoint. wrote: ↑22/03/2026 23:16Ne znam zašto ovako histerišeš a očigledno pojma nemaš o čemu pišeš.Tyke wrote: ↑22/03/2026 21:11A tebi, samoprozvani moralisto, nije jadno da predajednik i predatavnil tih "ukrajinaca koji se casni bore za svoju drzavu" podrzava napad Izraela na suverenitet druge drzave, i jos im nudi svesrdnu pomoc u tim napadima na Iran?
Sta kaze tvoj obraz i skala dvolicnosti, gdje tu spadaju Zelenski i Ukrajina?
Sad skontaj ko je ovdje jadan![]()
Siguran sam da Zelenski ni Ukrajina nebi q mrdnuli da Iran, ničim izazvan, nije odlučio sa prodaje ruskim agresorima dronove smrti zajedno sa instruktorima za iste koji ubijaju ukrajinske građane i uništavaju ukrajinsku infrastrukturu.
Samo neznalica može osuđivati Zelenskog i Ukrajinu u ovom slučaju.
Ti si inace poznati imac pojma na forumu
Moze se reci da je politicki logican stan Ukr, jer je Iran direktni saucesnik agresije na njih jer pomaze Rusiji svojim dronovima. Geopoliticki interes, reklo bi se.
A onda dodjemo do moralnog problema, gdje Ukrajina od pocetka Ruske agresije na njih trubi kako je to napad na suverenu drzavu, ali podrzava napad na Iran. Agresija je agresija, suverenitet je suverenitet, majka mu stara.
A mnogi ovdje na temi se navukli na tu navijacku foru pa poput Izraela gledate neeticno i nemoralno.
I kako sad da ja tebi objasnim da je svaka vojna agresija na suverenu drzavu pogresna i treba to osuditi, bez "nasi i vasi". A ti vec izabrao stranu da osudis Rusiju, a opravdas Izrael.
Ali opet razumijem, ne smijes gubiti podrsku saveznika, je smijes padati u diplomatiji, evo i BiH se skontala da ganja svoju korist u svijetu politike, sve ok.
Ali mojne mi ba moralisanja nekog
-
Tyke
#223456 Re: Ukrajina
Pa zasto onda nisi izasao na proteste sto smo kosponzor rezolucije, s obzirom da si na strani napadnutog?zigzag wrote: ↑22/03/2026 23:38 Ja sam uvijek na strani napadnutog. Tako valjda zdrav razum nalaže.
Mora neko povuci
- drug_profi
#223457 Re: Ukrajina
I ja isto. I za Ukrajinu i protiv agresije USA i Izraela na Iran.
Ali nisu stvari crno bijele.
Najgluplja stvar bi sad za nas ovdje bila da smo ZA Iran zvanično i službeno.
Smijali bi nam se od Pešte do Moskve....preko Beograda i Zagreba.
- drug_profi
- Point.
#223459 Re: Ukrajina
Pa očigledno da imam jer potpuno razumijem stav Ukrajine po ovome pitanju, jer izgleda tebi treba crtati da su iranci, ničim izazvani, odlučili prodavati ruskim smradovima dronove smrti i time indirektno biti saučesnik u agresiji. Čak i moralno imaju pravo biti kivni na Teheran.Tyke wrote: ↑22/03/2026 23:50Mozel' se biti realanPoint. wrote: ↑22/03/2026 23:16Ne znam zašto ovako histerišeš a očigledno pojma nemaš o čemu pišeš.Tyke wrote: ↑22/03/2026 21:11
A tebi, samoprozvani moralisto, nije jadno da predajednik i predatavnil tih "ukrajinaca koji se casni bore za svoju drzavu" podrzava napad Izraela na suverenitet druge drzave, i jos im nudi svesrdnu pomoc u tim napadima na Iran?
Sta kaze tvoj obraz i skala dvolicnosti, gdje tu spadaju Zelenski i Ukrajina?
Sad skontaj ko je ovdje jadan![]()
Siguran sam da Zelenski ni Ukrajina nebi q mrdnuli da Iran, ničim izazvan, nije odlučio sa prodaje ruskim agresorima dronove smrti zajedno sa instruktorima za iste koji ubijaju ukrajinske građane i uništavaju ukrajinsku infrastrukturu.
Samo neznalica može osuđivati Zelenskog i Ukrajinu u ovom slučaju.![]()
Moze se reci da je politicki logican stan Ukr, jer je Iran direktni saucesnik agresije na njih jer pomaze Rusiji svojim dronovima. Geopoliticki interes, reklo bi se.
A onda dodjemo do moralnog problema, gdje Ukrajina od pocetka Ruske agresije na njih trubi kako je to napad na suverenu drzavu, ali podrzava napad na Iran. Agresija je agresija, suverenitet je suverenitet, majka mu stara.
A mnogi ovdje na temi se navukli na tu navijacku foru pa poput Izraela gledate neeticno i nemoralno.
I kako sad da ja tebi objasnim da je svaka vojna agresija na suverenu drzavu pogresna i treba to osuditi, bez "nasi i vasi". A ti vec izabrao stranu da osudis Rusiju, a opravdas Izrael.
Ali opet razumijem, ne smijes gubiti podrsku saveznika, je smijes padati u diplomatiji, evo i BiH se skontala da ganja svoju korist u svijetu politike, sve ok.
-
Tyke
#223460 Re: Ukrajina
Priznaj da nemas pojma sta sam ja maloprije napisao.Point. wrote: ↑23/03/2026 06:36Pa očigledno da imam jer potpuno razumijem stav Ukrajine po ovome pitanju, jer izgleda tebi treba crtati da su iranci, ničim izazvani, odlučili prodavati ruskim smradovima dronove smrti i time indirektno biti saučesnik u agresiji. Čak i moralno imaju pravo biti kivni na Teheran.Tyke wrote: ↑22/03/2026 23:50Mozel' se biti realanPoint. wrote: ↑22/03/2026 23:16
Ne znam zašto ovako histerišeš a očigledno pojma nemaš o čemu pišeš.
Samo neznalica može osuđivati Zelenskog i Ukrajinu u ovom slučaju.![]()
-
sumirprimus
#223461 Re: Ukrajina
Ja to ne vidim kao prosenje nego kao borbu za svoju drzavu, what ever it takes kako se vec pise. Jasno je kao dan da krade vrijeme sa trumpom I ovim pregovorima.Tyke wrote: ↑22/03/2026 21:07Ja sam isti stao imao i ranije da Zelenski prosi na sav glas, kuka i zapomaze, a od pocetka agresije stedi svoje ljudstvo. Da mu je sve da mu Evropa i Amerika srede, otjeraju agresora sa kucnog praga, sprijece aneksiranje teritorije, jos samo da pocne moliti za ljude iz Evrope da dodju i bore se dok lokalci drkicu bacaju kod kuce.sumirprimus wrote: ↑21/03/2026 09:08Priznaj ovo je sve zbog sukoba na BI? Jebte jel vas to toliko trigeruje jel realno? Da.moras birati izmedju dubajija i teherana sta bi izabrao iskreno?Tyke wrote: ↑21/03/2026 09:01 Lokalni navijaci i dalje samo svrš svrš na zrtve agresora, nema veze sto ne mogu naprijed u vracanje teritorije koja nikad vise nece biti u granicama od prije 2022.
Krim necu ni spominjati.
Sta kaze Zelenski, da posaljemo dronove Izraelu, a prose na dnevnoj bazi za Ukrajinu![]()
Ali bitno je da su odmah osudili Iran, da daju podrsku Izraelu u napadu na suverenitet jedne zemlje. A tebi je to ok, haloo tebi i takvima kao ti koji se ovdje zalazete upravo za to misljenje i razmisljanje kako je Ukrajina napadnuta, a Rusija kao takva agresor. Nista obraz, isti arsini, jel to realno?
Dubai je leglo razvrata, nemorala, izrabljivanja pa ne znam da u nekoj komparaciji sa Teheranom ima se obraza stajati na njihovu stranu, kad je to manje-vise isti vrag.
Jasno mi je dakle razumijem i zasto su protiv irana, I zasto je njima vazno da se oglase po tom pitanju u trenutku borbe za prezivljavanje.
Kao sto je jasno kao dan zasto je trump bas sad napao Iran. Epstin fajls.
Niej mi ok ali mi nije ni zao irana.
Dubaji ili Tehran pitao sam vise iz drugog razloga ..
-
mishic
-
sumirprimus
#223463 Re: Ukrajina
I tu dolazite do pitanja sta je starije koka ili jaje, ukrajina je prije napadnuta, od strane rusije a potpomognuta Iranom.
Mada eto i natanjahu potpomaze orbana koji opet potkopava eu i i ukrajinu.
Ukrajina je specifična jer je direktno napadnuta, iz cista mira, nije bila ni u kakvim proksiratovima.
Ukrajina je specifična jer je direktno napadnuta, iz cista mira, nije bila ni u kakvim proksiratovima.
- dr_Evil
#223465 Re: Ukrajina
Ukrajina nije bila u proxy ratovima, Ukrajina je proxy rat.sumirprimus wrote: ↑23/03/2026 09:45 I tu dolazite do pitanja sta je starije koka ili jaje, ukrajina je prije napadnuta, od strane rusije a potpomognuta Iranom.
-
zigzag
#223466 Re: Ukrajina
Napad na Ukrajinu je čista agresija.
Da je proksi rat, Ukrajinska vojska bi jos 2020. ako ne i 2012. imala svo moguće zapadno oružje. A jedva su im dali ručna protivoklopna oružja.
Takav narativ o proksi ratu je u stvari zaključak "ko nas bre zavadi" a znamo odakle je dolazio a i dan danas dolazi.
Da je proksi rat, Ukrajinska vojska bi jos 2020. ako ne i 2012. imala svo moguće zapadno oružje. A jedva su im dali ručna protivoklopna oružja.
Takav narativ o proksi ratu je u stvari zaključak "ko nas bre zavadi" a znamo odakle je dolazio a i dan danas dolazi.
Last edited by zigzag on 23/03/2026 09:56, edited 1 time in total.
- Point.
#223467 Re: Ukrajina
Mislim da ti nemaš pojma ni šta si napisao ni šta želš reći.Tyke wrote: ↑23/03/2026 08:09Priznaj da nemas pojma sta sam ja maloprije napisao.Point. wrote: ↑23/03/2026 06:36Pa očigledno da imam jer potpuno razumijem stav Ukrajine po ovome pitanju, jer izgleda tebi treba crtati da su iranci, ničim izazvani, odlučili prodavati ruskim smradovima dronove smrti i time indirektno biti saučesnik u agresiji. Čak i moralno imaju pravo biti kivni na Teheran.Tyke wrote: ↑22/03/2026 23:50
Mozel' se biti realan![]()
Ali mojne mi ba moralisanja nekog![]()
-
sumirprimus
#223468 Re: Ukrajina
Legendo Ukrajina se bori prsa u prsa petu godinu u otov renoj agresiji rusije koja je upotrijebila sve sto ima osim atomki protiv rusije koja dovodi u pitanje vlastitu opstojnost I natalitet. Sve je osim proksi rat.dr_Evil wrote: ↑23/03/2026 09:47Ukrajina nije bila u proxy ratovima, Ukrajina je proxy rat.sumirprimus wrote: ↑23/03/2026 09:45 I tu dolazite do pitanja sta je starije koka ili jaje, ukrajina je prije napadnuta, od strane rusije a potpomognuta Iranom.
- dr_Evil
#223469 Re: Ukrajina
To je druze proxy rat, kao sto su Koreja i Vijetnam bili neciji drugi proxy ratovi iako su se borili prsa u prsa protiv imperijalnih sila onomad. Druga su stvar nase emocije.sumirprimus wrote: ↑23/03/2026 09:58Legendo Ukrajina se bori prsa u prsa petu godinu u otov renoj agresiji rusije koja je upotrijebila sve sto ima osim atomki protiv rusije koja dovodi u pitanje vlastitu opstojnost I natalitet. Sve je osim proksi rat.dr_Evil wrote: ↑23/03/2026 09:47Ukrajina nije bila u proxy ratovima, Ukrajina je proxy rat.sumirprimus wrote: ↑23/03/2026 09:45 I tu dolazite do pitanja sta je starije koka ili jaje, ukrajina je prije napadnuta, od strane rusije a potpomognuta Iranom.
- drug_profi
#223470 Re: Ukrajina
Ukrajina je čista agresija.dr_Evil wrote: ↑23/03/2026 09:47Ukrajina nije bila u proxy ratovima, Ukrajina je proxy rat.sumirprimus wrote: ↑23/03/2026 09:45 I tu dolazite do pitanja sta je starije koka ili jaje, ukrajina je prije napadnuta, od strane rusije a potpomognuta Iranom.
A proxi rat je postala tek kad je zelenski rekao "i need ammo not a ride".
Tad se tek rodila ideja da se ukrajinski životi koriste za iscrpljivanje Rusije.
Ali i tu nisu bili iskreni, jer je taj nastali proxy rat dizajniran tako da ni Ukrajina ni Rusija ne pobijede.
Opet, na njihovu žalost, Ukrajina je velika i bogata zemlja, pa iznenađuje sve. Ponajviše svoje neprijatelje.
-
sumirprimus
#223471 Re: Ukrajina
Nidje veze, ne vrijedi s tobom kakav ba vijetnam I koreja. Nidje veze poredjenje, utice na tebe ta propaganda iz bosnia tajmsa opasno.
-
sumirprimus
#223472 Re: Ukrajina
Okrecemo se rusiji, mantra sdfaovaca.drug_profi wrote: ↑23/03/2026 10:14Ukrajina je čista agresija.dr_Evil wrote: ↑23/03/2026 09:47Ukrajina nije bila u proxy ratovima, Ukrajina je proxy rat.sumirprimus wrote: ↑23/03/2026 09:45 I tu dolazite do pitanja sta je starije koka ili jaje, ukrajina je prije napadnuta, od strane rusije a potpomognuta Iranom.
Tad se tek rodila ideja da se ukrajinski životi koriste za iscrpljivanje Rusije.
Ali i tu nisu bili iskreni, jer je taj nastali proxy rat dizajniran tako da ni Ukrajina ni Rusija ne pobijede.
Opet, na njihovu žalost, Ukrajina je velika i bogata zemlja, pa iznenađuje sve. Ponajviše svoje neprijatelje.
- dr_Evil
#223473 Re: Ukrajina
Nikad ja druze profi i ne rekoh da nije agresija, ali agresija i proxy rat ne iskljucuju jedni drugo. Kao sto rekoh i Koreja je bila agresija, ali i ocit proxy rat. Primjese gradjanskog imaju i Koreja, Vijetnam, Ukrajina, pa i agresija na BiH - domacih izdajnika se lako nabere, to su oni sta se lako naguze za kakve olaksice, pun ih je forum sta pozivaju na to.drug_profi wrote: ↑23/03/2026 10:14Ukrajina je čista agresija.dr_Evil wrote: ↑23/03/2026 09:47Ukrajina nije bila u proxy ratovima, Ukrajina je proxy rat.sumirprimus wrote: ↑23/03/2026 09:45 I tu dolazite do pitanja sta je starije koka ili jaje, ukrajina je prije napadnuta, od strane rusije a potpomognuta Iranom.
Proxy rat u Ukrajini se nazalost spremao mnogo duze, i poceo mnogo ranije nego smo ja i ti culi da postoji Zelenski.
-
sumirprimus
#223474 Re: Ukrajina
Velicnastveni prizori iz rusije.
-
sumirprimus