Oko 160 ljudi je preživjelo obje atomske...
Najpoznatiji je ovaj lik:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tsutomu_Yamaguchi
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/umro ... /100107045
Interesantna priča
Oko 160 ljudi je preživjelo obje atomske...
Zato se i koristi sada USA da unisti Iran, jer ovakvu priliku i uticaj vise nece nikad imati.
Bez Amerike to ne mogu ni uz Hollywoodske trikove.liyf wrote: ↑22/03/2026 11:50Pa upravo to i jeste cilj Izraela. Otjeraju Ameriku i mogu napraviti Veliki IzraelSmokingMan wrote: ↑22/03/2026 11:45 Ne pitaju se ništa, vidjelo se koliko su arapi nesposobni kada su se amerikanci povukli iz brojnih baza na arabijskom poluotoku.
Da ih Iran pita koliko Amerikancima plaćate plin? Aha...hoćete li moj...u pola cijene? One bi rekle, neka hvala, mi ćemo duplo skuplji američki i onda ih Kina na raznim poljima šije. A mi se polomismo hoćemu u tu EU i taj LNG plin. E sada je pitanje koliko ćemo i njega moći dobiti u ovolikoj potražnji. Plin će krajem godine biti kao respiratori u vrijeme korone.
Većina se slaže da Iran vodi daleko čišći rat nego agresori mada bi bilo logično da ne biraju sredstva da se spase. Znali su od početka da će to biti rat raketama i da neće biti kopneni. Oni su konzistentni od prvog dana...pogodite nam grad, mi gađamo Izrael, pogodite nam energetiku, gađat ćemo vam energetiku...na 5. minuti.Billy The Pljuc wrote: ↑22/03/2026 13:07 Ma šta god neko napisao kontra Irana meni savjest ne dozvoljava biti protiv istih, čak se usudim napisati da bih bio daleko gori od njih u odgovorima na ono što im se dešava pa makar svijet sutra prestao da postoji kao i ja s istim.
Imao je Konaković sinoć press konferenciju i dotakao se nekih tih stvari. Dobro govori.Toffee karamela wrote: ↑22/03/2026 13:16 hoće li se iko poduhvatiti pisanja studija o vezi goveda zvanog Dodole i ovih cio-ubica? godinama gledamo kako Milentije leti u Tel Aviv i nazad, uvlači se analno njihovoj vrhuški, smješka se i (tek sad su nam se popalile lampice) smišlja novi plan za napad na nas kad cio žohari krenu i ovamo!
dok se sve to dešava, mi i dalje iznosimo i slikavamo Hagadu i romantičarski gledamo na Izrael kao na dom preživjelih iz holokausta kao da nas je Spielberg montirao da nam se u glavi vrti Schindlerova lista od jutra do mraka!
nikoga se ne mogu sjetiti iz javnog života koji je rječju ukazao na te čudnovate veze i čudnovatu ljubav Izraela i RS, a nije da ne pratim javnu scenu. imamo li mi išta u ovoj zemlji, ijednu službu koja dokumentuje i analizira stvari i pojave i čiji direktor se ne boji napisati izvještaj i nazvati stvari onakvima kakve jesu!
jesmo li mi retardiran narod, pitam se sve više i sama! na šta liči ako ne na tešku retardaciju da narod koji je bio žrtva genocidnog djelovanja prije manje od 30 godina zabija glavu u pijesak, prvi je na svim srbijanskim muzičkim takmičenjima, puna mu su usta multi kulti prazne priče da bi postidili i predstavnike AVNOJ-a - a ovamo se sve živo naoružava oko njih, zemlja vrvi izraelskim špijunima, šalju se specijalni emisari na Zpaad da šire antiislamsku propagandu i prikazuju nas kao da samo nismo uzeli sablje krivošije u ruke i počeli ubijati kršćane!
hoće li početi istraga o vezama laktaškog goveda s Izraelcima, od kad, kako, s kim, šta hoće, kako djeluju? gdje je "A.Avdić" da se ovim pozabavi? dovode nam avazovska laprdala da "analiziraju" rat a pravim pitanjima se niko ne bavi
Da imamo trunku pameti, do sad bismo izgradili Blok 7 direktno 100% tehnologijom od Kineza umjesto sto smo bili dali posao djelomicno Amerima (Westinghouse koji je odmah iza toga ukinuo proizvodnju TE kotlova).skrbavi-admin wrote: ↑21/03/2026 21:32 s obzirom da opste unistenje naftogasnih instalacija u rejonu za ocekivat je poskupljenje derivata u najmanjem iznosu od 100% i to je vrlo hrabra procjena koja bi radije isla na 150%+
dakle struja grijanje vozanje - postacemo zimzelene agende kako je krenulo..... komasija vec zamijeno auto za teslu.....![]()
JovicSA wrote: ↑22/03/2026 13:20
Imao je Konaković sinoć press konferenciju i dotakao se nekih tih stvari. Dobro govori.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/press-k ... /260321047
Ustvari - kako ja vidim - Ameri su isli istom strategijom kao Rusijapici wrote: ↑22/03/2026 10:44 Trenutno gledamo nemoć USA. Toliko su bili ubjedjeni u brzu pobjedu da je to za ne povjerovati. Pa miloševiča su bombardovali dva i po mjeseca i to NATO, ne USA sama. A nemoze se porediti tadasnja srbija sa sadasnjim iranom. Koji idioti u WH, ovo mora ici u udjbenike, kako se ne vodi rat a pogotovo politika i drzava. Imbecili.
Onaj propagandist cionista i Amerike - Dean Dzebic, kojem klix objavljuje kilometarske clanke - pamflete o USA oruzju, nazalost ne moze ni prismrditi ovom analiticaru.skupljac_zeljeza wrote: ↑22/03/2026 13:20Većina se slaže da Iran vodi daleko čišći rat nego agresori mada bi bilo logično da ne biraju sredstva da se spase. Znali su od početka da će to biti rat raketama i da neće biti kopneni. Oni su konzistentni od prvog dana...pogodite nam grad, mi gađamo Izrael, pogodite nam energetiku, gađat ćemo vam energetiku...na 5. minuti.Billy The Pljuc wrote: ↑22/03/2026 13:07 Ma šta god neko napisao kontra Irana meni savjest ne dozvoljava biti protiv istih, čak se usudim napisati da bih bio daleko gori od njih u odgovorima na ono što im se dešava pa makar svijet sutra prestao da postoji kao i ja s istim.
evo slušam ga, poravnao je sve i stavio u isti košJovicSA wrote: ↑22/03/2026 13:20
Imao je Konaković sinoć press konferenciju i dotakao se nekih tih stvari. Dobro govori.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/press-k ... /260321047