IRAN

parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#65726 Re: IRAN

Post by parappa »

Seawolf wrote: 22/03/2026 12:27
Rothmans wrote: 22/03/2026 12:18 U vezi Dimone, citam, u Hirosimi vracena struja vec sutradan , a zeljeznicki saobracaj uspostavljen vec dva dana nakon nuklearnog napada. Za Pripjat se prognozira da ce bit nastanjiv za jedno 20 hiljada godina.
Da, tačno je da je voz iz Hiroshime proradio već 08. avgusta, dva dana nakon napada atomskog bombom.

Što znači da je bilo ljudi koji su se tog dana odvezli vozom iz Hiroshime u Nagasaki.
Oko 160 ljudi je preživjelo obje atomske...
Najpoznatiji je ovaj lik:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tsutomu_Yamaguchi
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/umro ... /100107045
Interesantna priča
talijan97

#65727 Re: IRAN

Post by talijan97 »

Kažu EU bezmuda, pa jest
breuer

#65728 Re: IRAN

Post by breuer »

hodi da ti mula nešto da

:D
Capajebo

#65729 Re: IRAN

Post by Capajebo »

MMM1977 wrote: 22/03/2026 12:22
liyf wrote: 22/03/2026 11:50Pa upravo to i jeste cilj Izraela. Otjeraju Ameriku i mogu napraviti Veliki Izrael
Cilj Izraela da otjera Ameriku? Inače njima Amerika nešto spriječava?

Baš bih volio vidjeti kako bi se proveli u direktnom srazu sa Iranom 1:1.
Zato se i koristi sada USA da unisti Iran, jer ovakvu priliku i uticaj vise nece nikad imati.
Dozer

#65730 Re: IRAN

Post by Dozer »

zigzag wrote: 22/03/2026 11:36 Čini mi se da nepostoji takva nacija koja nema trunke merhameta i to u javnom diskursu.
Trebao je to Brkica zatrijeti do temelja. Davno prepoznao najveci ljudski sljam.
Dozer

#65731 Re: IRAN

Post by Dozer »

liyf wrote: 22/03/2026 11:50
SmokingMan wrote: 22/03/2026 11:45 Ne pitaju se ništa, vidjelo se koliko su arapi nesposobni kada su se amerikanci povukli iz brojnih baza na arabijskom poluotoku.
Pa upravo to i jeste cilj Izraela. Otjeraju Ameriku i mogu napraviti Veliki Izrael
Bez Amerike to ne mogu ni uz Hollywoodske trikove.
Bez Amerike i GB ne bi nikad ni dobili komad Palestine, pa samim tim ne bi ni bili u danasnjoj poziciji, niti bi ikada mogli raditi sta rade.
skupljac_zeljeza

#65732 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

talijan97 wrote: 22/03/2026 12:39 Kažu EU bezmuda, pa jest
Da ih Iran pita koliko Amerikancima plaćate plin? Aha...hoćete li moj...u pola cijene? One bi rekle, neka hvala, mi ćemo duplo skuplji američki i onda ih Kina na raznim poljima šije. A mi se polomismo hoćemu u tu EU i taj LNG plin. E sada je pitanje koliko ćemo i njega moći dobiti u ovolikoj potražnji. Plin će krajem godine biti kao respiratori u vrijeme korone.
Tigar1

#65733 Re: IRAN

Post by Tigar1 »

breuer wrote: 22/03/2026 12:41 hodi da ti mula nešto da

:D

Hahahahahha
:lol:
Kralj
Billy The Pljuc

#65734 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

All the President's Men (1976) je ponudio čuvenim "follow the money" formulu za razumijevanje i odgovore na mnoga pitanja koja bi čovjek mogao sebi postaviti u pogledu mnogo toga što se desilo i dešava u "modernom svijetu".

Kako se stvari odvijaju sve više počinjem vjerovati u master plan cionista u ovladavanju svijetom, od njihovog otkrivanja do današnjih dana. Opštepoznato je da se osnivanje tzv. države Izrael planiralo desetljećima unaprijed a ko u stvari stoji iza Holokausta možda dovoljno govori da je Hitler 1925-e izdao Mein Kampf (i time jasno obznanio mržnju prema židovima), da bi u godinama koje slijede, čak i nakon njegovog ustoličenja kao kancelara 1933-e (znači i u ratnim godinama), upumpavane ogromne količine novca iz USA/UK što direktno njemu, što NSDAP-u ili istima kroz njemačke "industrijalce". Zaronom u bespuća interneta može se pronaći ko je stojao iza tih transakcija pa se tu spominje J.P. Morgan, Ford, jedan Rockefeller, čak i bankar i bivši senator Prescott Bush (otac i dedo, dvojice američkih predsjednika) itd. itd. i naravno gomila židova (što kao veze što kao "investitori") pored pomenutog Rockefellera i od kojih su mnogi kroz istoriju prikazivani kao "filantropi". Postoji naravno taj narativ o pohlepi i zaradi na ulaganjima u rat koji nam se plasira ali evidentno postoji i nešto što ne možeš ignorisati a to je svjesno ulaganje u provođenje Holokausta. Znamo svi da su na kartu Holokausta cionisti igrali i igraju već decenijama dok nam se podsjećanje na isti uspješno plasira i dan danas kroz razne filmske i ine "uspješnice". Imajući ovo u vidu, znači spremnost tih "ljudi" na takvo nešto, sve ovo što se dešava danas u smislu ponavljanja genocida ali ovaj put nad muslimanima i više nego jasno govori sa kakvim zlom se uopšte civilizacija suočava.

Naravno da ljudski rod pada trenutno na tom ispitu, uz otvorenu podršku istom zlu pojedinih država (nažalost i mi se spominjemo tu kroz nekakve Rezolucije i osude) ostatak svijeta ostaje nijem, tek tu i tamo se čuje poneki glas ali reakcija još uvijek uglavnom izostaje.

Mnogi već napisaše na temi, ništa se ne dešava slučajno, iza svih smutnji i nepravde uglavnom pronalazimo cioniste i to zlo je najveća prijetnja čovječanstvu, kako neko reče, nema većih fanatika od njih i samo bih dodao i većeg zla.

Može se štošta napisati o Iranu, isticati negativno do mile volje u pokušaju relativizacije zla koje ih napada ali je trenutno na svijetu Iran jedina svijetla tačka u mraku koji nas nastoji progutati, bastion nečega što se zove ponos i sloboda. Ma šta god neko napisao kontra Irana meni savjest ne dozvoljava biti protiv istih, čak se usudim napisati da bih bio daleko gori od njih u odgovorima na ono što im se dešava pa makar svijet sutra prestao da postoji kao i ja s istim.
Rejhana

#65735 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Šestero stradalih u padu helikoptera (Katar i Turci)

U turskim medijima radi se o 7 osoba, uključujući 2 civila i 1 vojnog lica iz Turske.

SmokingMan

#65736 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Tabriz

Toffee karamela

#65737 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

hoće li se iko poduhvatiti pisanja studija o vezi goveda zvanog Dodole i ovih cio-ubica? godinama gledamo kako Milentije leti u Tel Aviv i nazad, uvlači se analno njihovoj vrhuški, smješka se i (tek sad su nam se popalile lampice) smišlja novi plan za napad na nas kad cio žohari krenu i ovamo!

dok se sve to dešava, mi i dalje iznosimo i slikavamo Hagadu i romantičarski gledamo na Izrael kao na dom preživjelih iz holokausta kao da nas je Spielberg montirao da nam se u glavi vrti Schindlerova lista od jutra do mraka!

nikoga se ne mogu sjetiti iz javnog života koji je rječju ukazao na te čudnovate veze i čudnovatu ljubav Izraela i RS, a nije da ne pratim javnu scenu. imamo li mi išta u ovoj zemlji, ijednu službu koja dokumentuje i analizira stvari i pojave i čiji direktor se ne boji napisati izvještaj i nazvati stvari onakvima kakve jesu!

jesmo li mi retardiran narod, pitam se sve više i sama! na šta liči ako ne na tešku retardaciju da narod koji je bio žrtva genocidnog djelovanja prije manje od 30 godina zabija glavu u pijesak, prvi je na svim srbijanskim muzičkim takmičenjima, puna mu su usta multi kulti prazne priče da bi postidili i predstavnike AVNOJ-a - a ovamo se sve živo naoružava oko njih, zemlja vrvi izraelskim špijunima, šalju se specijalni emisari na Zapad da šire antiislamsku propagandu i prikazuju nas kao da samo nismo uzeli sablje krivošije u ruke i počeli ubijati kršćane!

hoće li početi istraga o vezama laktaškog goveda s Izraelcima, od kad, kako, s kim, šta hoće, kako djeluju? gdje je "A.Avdić" da se ovim pozabavi? dovode nam avazovska laprdala da "analiziraju" rat a pravim pitanjima se niko ne bavi
Last edited by Toffee karamela on 22/03/2026 13:22, edited 1 time in total.
Rejhana

#65738 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Sh'ma Israhell :lol: :lol:

skupljac_zeljeza

#65739 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Billy The Pljuc wrote: 22/03/2026 13:07 Ma šta god neko napisao kontra Irana meni savjest ne dozvoljava biti protiv istih, čak se usudim napisati da bih bio daleko gori od njih u odgovorima na ono što im se dešava pa makar svijet sutra prestao da postoji kao i ja s istim.
Većina se slaže da Iran vodi daleko čišći rat nego agresori mada bi bilo logično da ne biraju sredstva da se spase. Znali su od početka da će to biti rat raketama i da neće biti kopneni. Oni su konzistentni od prvog dana...pogodite nam grad, mi gađamo Izrael, pogodite nam energetiku, gađat ćemo vam energetiku...na 5. minuti.

JovicSA

#65740 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Toffee karamela wrote: 22/03/2026 13:16 hoće li se iko poduhvatiti pisanja studija o vezi goveda zvanog Dodole i ovih cio-ubica? godinama gledamo kako Milentije leti u Tel Aviv i nazad, uvlači se analno njihovoj vrhuški, smješka se i (tek sad su nam se popalile lampice) smišlja novi plan za napad na nas kad cio žohari krenu i ovamo!

dok se sve to dešava, mi i dalje iznosimo i slikavamo Hagadu i romantičarski gledamo na Izrael kao na dom preživjelih iz holokausta kao da nas je Spielberg montirao da nam se u glavi vrti Schindlerova lista od jutra do mraka!

nikoga se ne mogu sjetiti iz javnog života koji je rječju ukazao na te čudnovate veze i čudnovatu ljubav Izraela i RS, a nije da ne pratim javnu scenu. imamo li mi išta u ovoj zemlji, ijednu službu koja dokumentuje i analizira stvari i pojave i čiji direktor se ne boji napisati izvještaj i nazvati stvari onakvima kakve jesu!

jesmo li mi retardiran narod, pitam se sve više i sama! na šta liči ako ne na tešku retardaciju da narod koji je bio žrtva genocidnog djelovanja prije manje od 30 godina zabija glavu u pijesak, prvi je na svim srbijanskim muzičkim takmičenjima, puna mu su usta multi kulti prazne priče da bi postidili i predstavnike AVNOJ-a - a ovamo se sve živo naoružava oko njih, zemlja vrvi izraelskim špijunima, šalju se specijalni emisari na Zpaad da šire antiislamsku propagandu i prikazuju nas kao da samo nismo uzeli sablje krivošije u ruke i počeli ubijati kršćane!

hoće li početi istraga o vezama laktaškog goveda s Izraelcima, od kad, kako, s kim, šta hoće, kako djeluju? gdje je "A.Avdić" da se ovim pozabavi? dovode nam avazovska laprdala da "analiziraju" rat a pravim pitanjima se niko ne bavi
Imao je Konaković sinoć press konferenciju i dotakao se nekih tih stvari. Dobro govori.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/press-k ... /260321047
Hajlac

#65741 Re: IRAN

Post by Hajlac »

skrbavi-admin wrote: 21/03/2026 21:32 s obzirom da opste unistenje naftogasnih instalacija u rejonu za ocekivat je poskupljenje derivata u najmanjem iznosu od 100% i to je vrlo hrabra procjena koja bi radije isla na 150%+

dakle struja grijanje vozanje - postacemo zimzelene agende kako je krenulo..... komasija vec zamijeno auto za teslu..... :oops:
Da imamo trunku pameti, do sad bismo izgradili Blok 7 direktno 100% tehnologijom od Kineza umjesto sto smo bili dali posao djelomicno Amerima (Westinghouse koji je odmah iza toga ukinuo proizvodnju TE kotlova).

DEBILI!

Vec sad znacajno uvozimo struju u odredjenim periodima godine. A sta cemo tek kad kroz koju godinu budemo morali pogasiti ove dotrajale TE Blokove?
Kako cemo prezivjeti s evropskim cijenama energenata a nasim 2x manjim platama/standardom zivota?
Stoka podanicka se zadnjih nekoliko godina bila namjerila da se presaltamo na skupi LNG iz Amerike za proizvodnju struje, umjesto strateskog pridrzavanja domacih pouzdanih resursa i razvijanja rudnika.
Last edited by Hajlac on 22/03/2026 13:34, edited 2 times in total.
Rejhana

#65742 Re: IRAN

Post by Rejhana »

JovicSA wrote: 22/03/2026 13:20

Imao je Konaković sinoć press konferenciju i dotakao se nekih tih stvari. Dobro govori.

Pedofilsko-cionistički potrčko...
vee-jay

#65743 Re: IRAN

Post by vee-jay »

pici wrote: 22/03/2026 10:44 Trenutno gledamo nemoć USA. Toliko su bili ubjedjeni u brzu pobjedu da je to za ne povjerovati. Pa miloševiča su bombardovali dva i po mjeseca i to NATO, ne USA sama. A nemoze se porediti tadasnja srbija sa sadasnjim iranom. Koji idioti u WH, ovo mora ici u udjbenike, kako se ne vodi rat a pogotovo politika i drzava. Imbecili.
Ustvari - kako ja vidim - Ameri su isli istom strategijom kao Rusija
Za vrijeme Olimpijade postavili svoju armadu na granici zemelje koju ce napasti
I onda kada je Olimpijada prestala - napali su tu zemlju
Ocekujuci da ce za tri dana sve biti gotovo :-)
Hajlac

#65744 Re: IRAN

Post by Hajlac »

skupljac_zeljeza wrote: 22/03/2026 13:20
Billy The Pljuc wrote: 22/03/2026 13:07 Ma šta god neko napisao kontra Irana meni savjest ne dozvoljava biti protiv istih, čak se usudim napisati da bih bio daleko gori od njih u odgovorima na ono što im se dešava pa makar svijet sutra prestao da postoji kao i ja s istim.
Većina se slaže da Iran vodi daleko čišći rat nego agresori mada bi bilo logično da ne biraju sredstva da se spase. Znali su od početka da će to biti rat raketama i da neće biti kopneni. Oni su konzistentni od prvog dana...pogodite nam grad, mi gađamo Izrael, pogodite nam energetiku, gađat ćemo vam energetiku...na 5. minuti.

Onaj propagandist cionista i Amerike - Dean Dzebic, kojem klix objavljuje kilometarske clanke - pamflete o USA oruzju, nazalost ne moze ni prismrditi ovom analiticaru.
Last edited by Hajlac on 22/03/2026 14:04, edited 1 time in total.
Toffee karamela

#65745 Re: IRAN

...
Last edited by Toffee karamela on 22/03/2026 13:35, edited 1 time in total.
alijagoro

#65746 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Evo i klempe
Toffee karamela

#65747 Re: IRAN

JovicSA wrote: 22/03/2026 13:20

evo slušam ga, poravnao je sve i stavio u isti koš :lol: baš me to iznenadilo

"mi sve usklađujemo sa EU", što ta EU nije s vama/nama podijelila svoje podatke o izraelskoj špijunskoj mreži koja nas je preplavila, njihova ambasadorica prijeti a da je niko nije pozvao da joj očita bukvicu kao što je Milanović njihovom ambasadoru? prije Izraelke, godinama gledamo ruskog ambasadora kako otvoreno prijeti zemlji u kojoj je akreditiran i još mu se daju udarni termini na TV da prijeti! mi smo zemlja kojoj prijete ambasadori! šta se tu više ima reći?
Quaresma

#65748 Re: IRAN

Post by Quaresma »

talijan97 wrote: 22/03/2026 12:39 Kažu EU bezmuda, pa jest
Ovi zive u nekom drugom univerzimu.

Svijet drma zestoka kriza a ovi o diversityu pricaju. Nevjerovatno
kinvart

#65749 Re: IRAN

Post by kinvart »

Odjednom nema mrtvih :D :lol:

Bilo bi mi drago Bgm. Nisu civili krivi sto ih judeo-naciji vode.

Netanyahu u Aradu: Ne budite ravnodušni, idite odmah u skloništa
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu posjetio je Arad na jugu Izraela, grad koji je u subotu pogođen iranskim projektilima, pri čemu je ozlijeđeno više od 80 ljudi. Netanyahu je izjavio kako je "čudo" što nitko nije poginuo te je pozvao izraelsku javnost da ne zanemaruje opasnost i da se skloni na sigurno čim se oglase sirene za uzbunu.

"Od oglašavanja uzbune do pada projektila prošlo je punih deset minuta", rekao je Netanyahu. "Projektil je pao ovdje, između zgrada. Da su svi za to vrijeme otišli u zaštićene prostore, u skloništa ispod svake zgrade, nitko ne bi bio ozlijeđen." Zatim je dodao: "Nemojte biti nemarni, nemojte biti ravnodušni. Kada čujete prvu uzbunu, odmah idite u zaštićeni prostor."
armin071

#65750 Re: IRAN

Post by armin071 »

jebu ih ove kamere opasno….
Post Reply