Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovako napisana vijest je gotovo sigurno laž. Napad na civile bilo gdje, vauu, babaroga.
Vjerovatno je orginal: Vaše zvaničnike umješane u agresiju, "na temelju informacija koje imamo o vama", možda ćemo ciljati bilo gdje u svijetu, parkovima, odmaralištima itd.
plus, Index,hr je, kao i mnoga veća imena, izgubio kredibilnost na Gazi.
ako ti nije mrsko, pokušaj naći bolji izvor pa nam prenesi.
Da, Shekarchi se u izvornoj poruci obraća "zvaničnicima, zapovjednicima, pilotima i vojnicima Sjedinjenih Država i cionističkog režima".
AP piše: Iranska vojska upozorava da 'parkovi, rekreacijska područja i turističke destinacije' diljem svijeta neće biti sigurni za neprijatelje.
Ovaj link što si postavio neće da mi otvori.
SuperHans wrote: ↑20/03/2026 20:13
Znaci više nisu teorije zavjere da cionisti vladaju amerikom. Sad je to fakt. Strasno.
Svakom ko je zagrebao ispod povrsine modernu istoriju, ubrzo je postalo jasno da oni vladaju USA jos od 1967-e, kad je sama Bijela kuca prikrila cionisticiki false-flag pokusaj potapanja (mrtva usta ne govore npr. opis aviona koji su ih gadjali...) spijunskog broda USS Liberty uz obalu Egipta(plan je bio da Egipat zavale i navuku USA da ih vojno napadnu):
Velkoski wrote: ↑20/03/2026 19:58
u jebote, više ratne strategije ima u mrtvom Kirku nego u Kegsethu
Hegseth se navodno nista ne pita pri odlucivanju jos od prethodnog napada na Iran u junu prosle godine. Jedini u Trumpovom uzem krugu koji zna sta je rat je Vance, koji spletkari i igra svoju igru.
Negdje pročitah i da je Caine bio protiv rata, al' ko će više znati u moru informacija ko tu pije, a ko plaća
ma da. i ja sam. e sad što je ostao, može biti i ono, daj da mjesto mene ne dođe neki MAGA idiot zbog kojeg će izginuti amerikanci prosto jer je ovaj idiot.
sumirprimus wrote: ↑20/03/2026 16:11
Megatron stari ruski bot
Btw jest primjetili kako huti mudro nista ne rade, evo dvadeseti dan su se javili, Ako jos jednom...
Zadnji reset idf.a bio je haman previse
Dozer wrote: ↑20/03/2026 19:49
Na Face upravo pusten interview s Kentom.
Isprica covjek fino kako je ubijeni Kirk bio protiv rata s Iranom i u to ubjedjivao Trumpa, kao i da je kod Trumpa zagovarao preispitivanje odnosa s Izraelom.
I bub...ode.
Isprica i kako im je zabranjeno istrazivanje pokusaja ubistva Trumpa u predizbornoj kampanji (onaj snajper), kao i o otkrivenim komunikacijama atentatora i nekoga u FBI-u.
Da da.
A nekidan mi iskoci intervju s nekim cionistickim rabinom - hladno monstrum govori kako je u Tori klincu palcu zapisano da ce nekom slugi cionista biti okrnjeno/"zrtvovano" desno uho bla bla
Toliko su se oni osilili, da se vise uopste javno ne ustrucavaju priznavati svoja zlodjela.
Unazad 20 godina glavni bolesnik među Rabinima Poljaku govori-ne radis dovoljno za dolazak Mesije, a sati prolaze. Vrijeme je da ubrzas.
Hajlac wrote: ↑20/03/2026 20:06
Osim kripto-cionista poput nase sramote Emira Suljagica kojima je ta pedofilsko-fasisticka sekta potajno UZOR.
A vi nastavite palamuditi kako je lafo izvadjeno iz konteksta. NEMA TOG KONTEKSTA u kojem je ljudski ok ugleati se na te sotone. Tacka.
Gledaj samo kako USA NGO lik hinjski NORMALIZUJE cio-genocidase tj. njihove postupke, i pravi se da lafo ne zna sta u stvarnosti sve oni rade na Zapadnoj obali!
Sta, trebali smo:
- raditi na famoznoj "majorizaciji" pa nakon apsolutnog preuzimanja vlasti do zuba naoruzati sve Bosnjake a razoruzati sve druge stanovnike
nema konteksta u kojem bi trebalo majorizirati i razoružati ovakve ljude?
„Čovjek koji nam je otkrio lokalitet grobnice, kazao nam je kako se preostalo lokalno stanovništvo srpske nacionalnosti u ratu, ali i poratnim godinama bunilo tajno tražeći izmještanje grobnice, zbog nesnosnog smrada leševa, koji je do njihovih kuća dolazio i putem podzemnih voda. Ali? Šutjeli su o svemu i nisu htjeli obavijestiti porodice na stotine žrtava i reći im gdje su tijela njihovih svirepo ubijenih najmilijih. U ovoj grobnici bile su i njihove brojne komšije, ali oni nisu ništa htjeli reći i, vjerovatno, nikada ne bi ni progovorili“.
Nažalost bošnjačka, srpska i hrvatska politička bulumenta i žgadija iz BiH je jedninstvena u podršci pedofilsko-cionističkoj agresiji na Iran i ubijanju civila kao na videu dole.
Zaista ne vidim kakav im je cilj oko onog otoka. Ne vidim kako se onaj otok moze odbraniti od udara i da ga Ameri zauzmu. To je 40ak kilometara od obale.
Trump ima ideju da okupira to ostrvo bukvalno od 1988., smatra da bolje zna strategiju od svojih generala, i okruzen je ljudima koji mu ne smiju reci koji broj cipela nose.
Prethodni lik koji je tako smatrao da bolje zna strategiju od generala je makar sluzio vojsku i vidio rat uzivo.
Da vidimo majstore koji odu irancima na noge a logistika im ostane 600 kilometara daleko. Iranci svakako čepaju sve usa baze na arapskom poluotoku.
Marinci bez logistike su klinac od ovce.
Oni su previše filmova gledali i too much ubijeđeni u superiornost svojih vojnika, a papučari ih po Iraku i Afganistanu tamanili. Bit ce scenarija za Otok smrti kao sto je bilo Brdo smrti u Vijetnamu.
talijan97 wrote: ↑20/03/2026 20:10
Oni misle poslati par stotina bijelih amerikanaca da poginu u nadi da će to podići revolt kod Amerikanaca protiv Iranskog režima i da će napad nuklearnom bombom biti opravdan.
Niste realni sadamovu vojsku su pregazili za mjesec, malo duže. I za 15 godina.imali cca 4k poginu ilih, a irak bog sami zna.
Ako se namjere ishod je jasan u vezi konvencionalne vojske.
Pa sad vec cesljaju a10 i helikopteri bez nekih posljedica u iranskom zračnom prostoru. Sto znaci dominaciju na nebu.
U zadnjih 100 godina ko kontroliše nebo kontroliše sukob.
Nažalost ovo je je vec jednosmjerna ulica
Last edited by sumirprimus on 20/03/2026 20:48, edited 1 time in total.
talijan97 wrote: ↑20/03/2026 20:10
Oni misle poslati par stotina bijelih amerikanaca da poginu u nadi da će to podići revolt kod Amerikanaca protiv Iranskog režima i da će napad nuklearnom bombom biti opravdan.
konacno neko sa malo mozga
pa američka javnost i nije baš tako reagovala na smrti svojih vojnika. u stvari, u prošlosti je bilo potpuno suprotno. pa i u tom vijetnamu. kada je Carter poslao specijalce da spašavaju taoce iz ambasade pa neki izginuli, upravo se njemu obilo o glavu politički.
sumirprimus wrote: ↑20/03/2026 20:46
Niste realni sadamovu vojsku su pregazili za mjesec, malo duže. I za 15 godina.imali cca 4k poginu ilih, a irak bog sami zna.
Pa sad vec cesljaju a10 i helikopteri bez nekih posljedica u iranskom zračnom prostoru. Sto znaci dominaciju na nebu.
odlično im je to u vijentamu prošlo odlično su iskontrolisali.
Zaginulo ih je preko 40 hiljada u Vijetnamu. Mislim oni ako hoće da bace nuklearku baciće je, razlog će biti ono što Trumpu padne u taj momenat
na pamet.
Last edited by dale cooper on 20/03/2026 20:50, edited 1 time in total.
sumirprimus wrote: ↑20/03/2026 20:46
odlično im je to u vijentamu prošlo odlično su iskontrolisali.
Skroz drugi sukob. Pravili su se da sjeverni Vijetnam nema podrsku rusa.I ostali u Vijetnamu 20ak godina. I plus to sam.zqborsvio imali su,strasnu konkurenciju za to doba u sjeverno vijetnqmsloj pvo.
Dakle nije upitno da ne mogu osvojiti pitanje je sta je krajnji cilj. Ovde ne vidim sjeverni iran, a ovde se prica.samo neka dodju.
dale cooper wrote: ↑20/03/2026 20:48
Zaginulo ih je preko 40 hiljada u Vijetnamu. Mislim oni ako hoće da bace nuklearku baciće je, razlog će biti ono što Trumpu padne u taj momenat
na pamet.
sumirprimus wrote: ↑20/03/2026 16:11
Megatron stari ruski bot
Btw jest primjetili kako huti mudro nista ne rade, evo dvadeseti dan su se javili, Ako jos jednom...
Zadnji reset idf.a bio je haman previse
Zao mi je samo da mozda za nasih zivota ne docekamo ja, a ni ti taj reset. A mozda ti je Poljak zbog okultnog ipak ubrzao stvari, ne bi li Mesaja sad pa sad osvanuo.
Nema nafake za covjeka i narod svjetonazora te vrste.
Nažalost bošnjačka, srpska i hrvatska politička bulumenta i žgadija iz BiH je jedninstvena u podršci pedofilsko-cionističkoj agresiji na Iran i ubijanju civila kao na videu dole.
Baš strašno
ZLOTVORI, UBICE, izađu na medij i kazu tu su za narod Irana, a ovakve stvari se dese, kolaterala. Fuj, fuj.
dale cooper wrote: ↑20/03/2026 20:48
na pamet.
Da ali nisu imali ovakvu dominaciju na nebu
Skroz drugi sukob, nema ni mobliziacije. Sada je to vec uhodana ratna masina koja ima najvise isksitva i resursa
Ne govorim ja da ce oni moći kontrolirati Iran da li ce bIti pobunjenika, da li ce neko tipa kina aktivno pomagati iran i sl. Samo kazem da su u stanju slomiti iranske OS.
Zivi bili pa vidjeli. Tesko da mogu ovo izdrzati