Naravno da je istina, ne bavim se ja distribucijom lobotomije kao ovi skloniji okupacionim vlastima.skupljac_zeljeza wrote: ↑19/03/2026 23:53 Stvarno rekla "dobar dečko" ili je to satira? Naguglah....stvarno jeste.
IRAN
- Prpa.ba
#64801 Re: IRAN
- alijagoro
#64802 Re: IRAN
I jos mu se iz sakoa odjednom pojavi kosuljaA_A_AKCIJA wrote: ↑20/03/2026 00:04 Inače, današnja "press konferencija" Klempe je zapravo bila virtualna pressica, jer ni jedan novinar nije bio prisutan u istoj prostoriji, nego su pitanja postavljali online![]()
Mrtav![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#64804 Re: IRAN
za naklonost se treba izboriti. ni židovi je nisu imali od početka, ni odmah po okončanju onog rata. ali nama su bile preče neke druge stvari.Prpa.ba wrote: ↑20/03/2026 00:01Ubrajas embargo na oruzje, logisticku podrsku u genocidu nad nama, i nametanje podjele drzave u tu naklonost?
Halali sto ne brojim placanje zapadne obavjestajne mreze i lokalnih PIM-ovaca i NDI-jevaca u donacije. A vala ni grantove Ivanama & Maricama da nas uce o pomirenju. Takav, krezav i neobrazovan sam, sta cu.
nisi krezav, samo selektivan po potrebi. nije ti prvi put, a vjerujem ni zadnji.
- alijagoro
#64805 Re: IRAN
Ja to nisam tako shvatio,nek se Prpa i Palermo sad brane od klevetedale cooper wrote: ↑20/03/2026 00:03Vrati se na prethodnu stranicu i raspravu chmolje, prpe i palerma.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#64806 Re: IRAN
Živ je. Ovo je dio njihovih specijalnih operacija. Zar vam nije jasno da neko ko ima čitav holivud iz čista mira tri puta zaredom pravi početničke greške AI simulacija.
- alijagoro
#64807 Re: IRAN
Eh to
- Chmoljo
#64808 Re: IRAN
ma da se milošević nije na kraju upetljao, ovi naši lokalni, rašo & krajišnik bi sjebali i dejton. da su to uradili, sasvim sigurno bi nam bile okolnosti povoljnije. ali se milošević direktno umiješao, odjebao krkane i jebiga...GandalfSivi wrote: ↑20/03/2026 00:03To su ti te zivotne nepravde. Hrvati su imali tamo hrpu divljaka koji nisu imali pojma o zivotu, a nas zapadne relativno organizovana vojska s kojom je ipak bilo malo jebanije pobiti se. Ne pricam da su ovi nasi divljaci bili nesto napredni, ali u Hrvatskoj je bas bilo dno, veze s vezom nema…
-
palermo
#64809 Re: IRAN
Da.nam.je nekako uci u EU do 2096 sve bi im.oprostio
-
last mohicans
#64810 Re: IRAN
Mrtav, nemrtav poganac, meni je fascinatno koliko uspješno kriju da je krepo ili spinuju da jeste sa ovim AI snimcima.
- Chmoljo
#64811 Re: IRAN
vele Val Kilmer se vraća da glumi na filmulast mohicans wrote: ↑20/03/2026 00:11Mrtav, nemrtav poganac, meni je fascinatno koliko uspješno kriju da je krepo ili spinuju da jeste sa ovim AI snimcima.
mislim da je klempo živ i da se prosto krije da ga ne bi neki projektil zakačio i to je to istovremeno glumeći da je sve normalno. jbg.
- Rejhana
#64812 Re: IRAN
Ima li iko od kršćana da reaguje na ovaj njegov govor od večeras, ako je to uopšte on?
Ovo je čista blasfemija na Hrista ili Krista.
Ima li reakcija pravoslavnih, katolika, bilo koga?
In this world, it is not enough to be moral, it is not enough to be just, it is not enough to be right. Jesus Christ has no advantage over Genghis Khan. If you are strong enough, ruthless enough, and powerful enough, evil will defeat good, aggression will defeat moderation. If you look at the world as it is today, you must be blind not to see that democracies led by the United States must once again affirm their will to defend themselves.”
— Benjamin Netanyahu
- GandalfSivi
#64813 Re: IRAN
Zivimo u 2026. tesko se ista vise moze sakriti. Da su rekli da je na prvoj liniji, da nema vremena za snimanje, vise bi ljudi vjerovali. Ovako sa svakim novim snimkom mogu uvjeriti samo one koji jos uvijek gledaju TV da se informisu…last mohicans wrote: ↑20/03/2026 00:11Mrtav, nemrtav poganac, meni je fascinatno koliko uspješno kriju da je krepo ili spinuju da jeste sa ovim AI snimcima.
- dale cooper
#64814 Re: IRAN
Barem prvih 10 godina nakon rata smo imali simpatije i naklonost međunarodne zajednice što se dalo vidjeti i u djelovanju visokih predstavnikaChmoljo wrote: ↑20/03/2026 00:07za naklonost se treba izboriti. ni židovi je nisu imali od početka, ni odmah po okončanju onog rata. ali nama su bile preče neke druge stvari.Prpa.ba wrote: ↑20/03/2026 00:01Ubrajas embargo na oruzje, logisticku podrsku u genocidu nad nama, i nametanje podjele drzave u tu naklonost?
Halali sto ne brojim placanje zapadne obavjestajne mreze i lokalnih PIM-ovaca i NDI-jevaca u donacije. A vala ni grantove Ivanama & Maricama da nas uce o pomirenju. Takav, krezav i neobrazovan sam, sta cu.
nisi krezav, samo selektivan po potrebi. nije ti prvi put, a vjerujem ni zadnji.![]()
iz tog vremena. Samo što, osim za lopovlukom, nismo imali neke pretjerane državničke vizije. Bilo je ono mi ćemo da mućkamo, a MZ će da nam
čuva i gradi državu.
- Prpa.ba
- GandalfSivi
#64816 Re: IRAN
Sve si sama objasnila. Da nije lupio nesto ovoliko radikalno, ljudi bi se vise bavili pitanjem da li je on. S obzirom sta je receno, vise se bave tim a ne ko je stvarno rekao. Smoke and mirrors, sto bi rekli ovdje kod mene…
- dale cooper
#64817 Re: IRAN
Ima ova Netanyahuova taktika "da li je mrtav" smisla. Ako misle da si već mrtav neće ganjati da te ubiju. 
- Chmoljo
#64818 Re: IRAN
Doslovno si imao mehanizam da naselis ljude u RS i tako imas nacin da upravljas skupstinom tamo.dale cooper wrote: ↑20/03/2026 00:15Barem prvih 10 godina nakon rata smo imali simpatije i naklonost međunarodne zajednice što se dalo vidjeti i u djelovanju visokih predstavnikaChmoljo wrote: ↑20/03/2026 00:07za naklonost se treba izboriti. ni židovi je nisu imali od početka, ni odmah po okončanju onog rata. ali nama su bile preče neke druge stvari.Prpa.ba wrote: ↑20/03/2026 00:01
Ubrajas embargo na oruzje, logisticku podrsku u genocidu nad nama, i nametanje podjele drzave u tu naklonost?
nisi krezav, samo selektivan po potrebi. nije ti prvi put, a vjerujem ni zadnji.![]()
iz tog vremena. Samo što, osim za lopovlukom, nismo imali neke pretjerane državničke vizije. Bilo je ono mi ćemo da mućkamo, a MZ će da nam
čuva i gradi državu.
Genocidasi su to znali i opstruirali sta su mogli, a nasi osim izgradnje kuca od donacija nilaakv ozbiljan program nisu pokrenuli prvo da se ljudi krenu tamo vracati, drugo da se ulozi u kupovinu nekretnina tamo. Nigdje ozbiljno pritiska i ucjene da povratnici mirno zive.
Tam ogdje povratnici nisu sami zasukali rukave i vratili po ogromnoj cijeni za vlastiti zivot i zdravlje, povratak se nije ni desio. O nekom planskom naseljavanju nema govora.
Apsolutno moralno ispravno uraditi ono sto izrael radi na zapadnoj obali, i to bez mita o obecanoj zemlji prije 3000 godina.
Rijesio bi sve probleme. Ali bilo draze imati glasove ovdje jer bi komunjare mogle pobijediti, a i donacije su imale pametnije namjene, da ne govorim o budzetima.
Ali dobro, svi su nam drugi krivi, i rjesenje je militantna formacija koja bi bas ba zgodan izgovor da se bosansko pitanje rijesi za sva vremena.
Mudrolije sa granapskih gajbi.
- dale cooper
#64819 Re: IRAN
The U.S. weighs lifting Iranian oil sanctions to keep price in check
https://www.axios.com/2026/03/19/trump- ... -sanctions
Makes sense.
https://www.axios.com/2026/03/19/trump- ... -sanctions
Makes sense.
- Hajlac
#64820 Re: IRAN
Kazem ja maloprije:palermo wrote: ↑19/03/2026 23:30 Ovo drugo. Koji visi cilj zrtvovan zbog korupcije ? Pa mi trideset godina radimo samo ono sto nam zapad kaze. De Mujo desno, mi desno, de Mujo lijevo , mujo lijevo...sad Mujo korak nazad....Mujo korak.nazad...trideset godina I stignemo do cega....ne mogu nam kamioni ni uci u Jurop....
I onda ti dodjes opet sa standardnom.pricom o korupciji....jes, eto Bosnjo jedini sto.krade I sto je sklon podmicivanju....I zbog toga ne.moze naprijed....
I opet, velika vecina ljudi u drzavi ( govorim sada o Bosnjacima) zna gdje zivimo, zna nase limite.....al ove izlizane narative I price koje proturas su bezveze....
Ljudi hoce da se osjecaju kao ljudi koji su na pravoj strani...ako je to moguce samo na forumu..peke...
Chmoljo = USA NGO prica...
Takvi slijepci pored ociju nikad u zivotu ne bi ni sebi ni drugima priznali suhu cinjenicu - da je ta "prijateljska" USA kako nama tako i svugdje po "istocnom bloku" ukljucujuci i u Rusiji natakarila KRIMINALNO korumpiranu privatizaciju, i to smisljeno bas takvu divlju (iz vise razloga).
Oni su na te famozne "tajkune" gledali s ushicenjem i radoscu - kao na fantastican alat u projektu tzv. Šok-terapije odnosno ultrabrzok transformisanja jedne ekonomije iz socijalistickog u kapitalisticko i drustva iz komunistickog u laznu demokratiju.
- dale cooper
#64821 Re: IRAN
Chmoljo wrote: ↑20/03/2026 00:22Doslovno si imao mehanizam da naselis ljude u RS i tako imas nacin da upravljas skupstinom tamo.dale cooper wrote: ↑20/03/2026 00:15Barem prvih 10 godina nakon rata smo imali simpatije i naklonost međunarodne zajednice što se dalo vidjeti i u djelovanju visokih predstavnika
čuva i gradi državu.
Genocidasi su to znali i opstruirali sta su mogli, a nasi osim izgradnje kuca od donacija nilaakv ozbiljan program nisu pokrenuli prvo da se ljudi krenu tamo vracati, drugo da se ulozi u kupovinu nekretnina tamo. Nigdje ozbiljno pritiska i ucjene da povratnici mirno zive.
Tam ogdje povratnici nisu sami zasukali rukave i vratili po ogromnoj cijeni za vlastiti zivot i zdravlje, povratak se nije ni desio. O nekom planskom naseljavanju nema govora.
Apsolutno moralno ispravno uraditi ono sto izrael radi na zapadnoj obali, i to bez mita o obecanoj zemlji prije 3000 godina.
Rijesio bi sve probleme. Ali bilo draze imati glasove ovdje jer bi komunjare mogle pobijediti, a i donacije su imale pametnije namjene, da ne govorim o budzetima.
Ali dobro, svi su nam drugi krivi, i rjesenje je militantna formacija koja bi bas ba zgodan izgovor da se bosansko pitanje rijesi za sva vremena.
Mudrolije sa granapskih gajbi.
Ma hiljadu puta ponavljane i prožvakane stvari. Ali kurcu govori muda popucaše.
- GandalfSivi
#64822 Re: IRAN
Jeste, Ameri su ti krivi za privatizaciju, nisu nikako Saja, Bakir i Fahro.Hajlac wrote: ↑20/03/2026 00:24Kazem ja maloprije:palermo wrote: ↑19/03/2026 23:30 Ovo drugo. Koji visi cilj zrtvovan zbog korupcije ? Pa mi trideset godina radimo samo ono sto nam zapad kaze. De Mujo desno, mi desno, de Mujo lijevo , mujo lijevo...sad Mujo korak nazad....Mujo korak.nazad...trideset godina I stignemo do cega....ne mogu nam kamioni ni uci u Jurop....
I onda ti dodjes opet sa standardnom.pricom o korupciji....jes, eto Bosnjo jedini sto.krade I sto je sklon podmicivanju....I zbog toga ne.moze naprijed....
I opet, velika vecina ljudi u drzavi ( govorim sada o Bosnjacima) zna gdje zivimo, zna nase limite.....al ove izlizane narative I price koje proturas su bezveze....
Ljudi hoce da se osjecaju kao ljudi koji su na pravoj strani...ako je to moguce samo na forumu..peke...
Chmoljo = USA NGO prica...
Takvi slijepci pored ociju nikad u zivotu ne bi ni sebi ni drugima priznali suhu cinjenicu - da je ta "prijateljska" USA kako nama tako i svugdje po "istocnom bloku" ukljucujuci i u Rusiji natakarila KRIMINALNO korumpiranu privatizaciju, i to smisljeno bas takvu divlju (iz vise razloga).
Oni su na te famozne "tajkune" gledali s ushicenjem i radoscu - kao na fantastican alat u projektu tzv. Šok-terapije odnosno ultrabrzok transformisanja jedne ekonomije iz socijalistickog u kapitalisticko i drustva iz komunistickog u laznu demokratiju.
Cirkus brata mi…
- Prpa.ba
#64824 Re: IRAN
Lijep opis tvog upisa. Haj'te vi tamo odakle ste, gdje ce vam paliti kuce i pucati po vama i nekaznjeno vas ubijati, a mi cemo da ostanemo "iza" i "uzmemo vlast".
p.s.
Steta je prava sto tvoji stranacki nadredjeni pored svojih indeksa ne prebacuju i prebivalista tamo gdje im stampaju diplome. Mozda bi mogli uspjeti sto krezava antikomunisticka rulja nije htjela devedesetih.
- No Mind
#64825 Re: IRAN
Mislim da ima i do pozicije i situacije sa tri srpska entiteta i tri vodstva, srbija (sa cg), rs i rsk kao tri spojene posude ali svaka u ipak razlicitoj poziciji. Ocigledno su tacno procijenili da ako uspiju da brzo dovedu ovaj treci, svakako najistureniji i najranjiviji dio pred neposredno okruzenje i izolaciju, drugi, a ni treći nece moci/smijeti/htjeti reagirati, a da ce rsk kolabirati.GandalfSivi wrote: ↑20/03/2026 00:03To su ti te zivotne nepravde. Hrvati su imali tamo hrpu divljaka koji nisu imali pojma o zivotu, a nas zapadne relativno organizovana vojska s kojom je ipak bilo malo jebanije pobiti se. Ne pricam da su ovi nasi divljaci bili nesto napredni, ali u Hrvatskoj je bas bilo dno, veze s vezom nema…
Realno, bosanski Srbi su tad vjerovatno samo kontali kako da odrze svoju poziciju, ne bi im padalo napamet da to ugrozavaju u Hrvatskoj, niti bi to mogli bez nekog znacajnog angaziranja same srbije.
Analogno tome, i logicno, hrvatskoj politici je najveći interes bio pobjeda i uspjeh u samoj Hrvatskoj, pa tek onda u BiH. A mi smo, u nasoj poziciji, samo mogli, da prostite, pokušati cvrsto drzati gace gore, i to tu gdje jesmo, da nam sto manje uleti od druge dvije strane.
Izvinjavam se drugima za off, ponese co'jeka nekad