IRAN

banjaluka078
Moderator

#64651 Re: IRAN

Post by banjaluka078 »

talijan97 wrote: 19/03/2026 21:11 Jesu li stvarno skinuli f-35 :shock:
Kako reče neko u komentarima, u stilu DJT:

Image
zigzag

#64652 Re: IRAN

Post by zigzag »

melac wrote: 19/03/2026 21:19
husein_kapetan wrote: 19/03/2026 21:06
melac wrote: 19/03/2026 20:56
Jebo te on, zlocinac koji je kuhao po okolnim drzavama i uvaljivao njihove narode u jos vece sranje vec su bili.
Mrčo..zločinac veliš..ti nešto napisao..rekao..tvrdiš valjda..ovdje su samo poklonici nusre takav stav imali..deklariši se valjda toliko smiješ..ili me zaobidji..naslušao sam se ja tokom vremena takvih..
A ti zelis reci da je on heroj a ne zlocinac? I da nije odgovoran za zlocina po Siriji, Libanonu, Iraku i Jemenu?

De ba, uozbilji se malo, podsjecas na cetnike koji svoje zlocince velicaju kao heroje.

Ne smeta ni meni da Iranci se brane i naguze naci gamad, pa neka i zatvore Hormuz i uvedu "sankcije" koji i ja moram kihati, sve neka. Ali usput ne treba opravdavati i uzdizati zlocince u heroje.
Ignorišete 70 godina aparthejda jevrejskog režima.

70 godina otimanja , protjerivanja i ubijanja palestinaca. I dan danas to rade. Svaku livadu, svaku kuću, svaki maslinik. Sve otimaju.
Arapska fukara iz ovih zemalja odobrava taj UZP.

Jedino su iranci aktivno radili da ga zaustave i jedino su mogli preko uapostavljanja velike organizacije širom BI. Da bi bili bliže teritoriji jevrejskog režima radi direktne borbe sa njima.

Hadž Kasim je bio dio te organizacije.

Pa nastavite biti protiv njega a za jevrejski režim.
Hajlac

#64653 Re: IRAN

Post by Hajlac »

melac wrote: 19/03/2026 21:19 A ti zelis reci da je on heroj a ne zlocinac? I da nije odgovoran za zlocina po Siriji, Libanonu, Iraku i Jemenu?

De ba, uozbilji se malo, podsjecas na cetnike koji svoje zlocince velicaju kao heroje.

Ne smeta ni meni da Iranci se brane i naguze naci gamad, pa neka i zatvore Hormuz i uvedu "sankcije" koji i ja moram kihati, sve neka. Ali usput ne treba opravdavati i uzdizati zlocince u heroje.
- U Afganistanu pomagao u borbi protiv divljaka Talibana

- u Iraku pomagao u borbi protiv podguznih podanika Imperije i samog agresora na Irak

- u Libanu pomagao u borbi protiv genocidnih cionista i lokalnih pomagaca-fanatika

- u Siriji pomagao u borbi protiv odrubljivaca glava - kojekakvih CIA/Mosad/MI6 "projekata" majmunolikih.

I on zlocinac? A cionisticka Imperija i lokalni arapi-korisni idioti su valjda heroji za tebe?
Last edited by Hajlac on 19/03/2026 21:40, edited 1 time in total.
p206

#64654 Re: IRAN

Post by p206 »

Pa ako bi im skinuli još koji avion to bi bilo to,sva snaga im se svodi na to. Povukli bi ih ko i one brodove,i tražili kraj agresije... Jer znaju da ako svijet vidi da su ranjivi da mogu slobodno da se oproste od imperije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#64655 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

Pa dobro, sad da su Iranci bas radili ista za Palestinu bez vlastitog interesa... :mrgreen:

Necemo bajkice sada pricati.

I nama su slali, ali su i pravili kampove oko fojnice. Nista nije dzabe...
alijagoro

#64656 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Valja se sad voziti u bmwima i mercedesima :oops:
GandalfSivi

#64657 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

skupljac_zeljeza wrote: 19/03/2026 05:15
Spoiler
Show
GandalfSivi wrote: 19/03/2026 00:52
skupljac_zeljeza wrote: 18/03/2026 22:22
Postoje aktivne kampanje u Senatu i Kongresu protiv Trumpovih ratnih poteza. Demokrate vode inicijativu, uz podršku nekih republikanaca, ali republikanska većina često blokira rezolucije. Demokratima i saveznicima nedostaje 4 glasa da bi prošla rezolucija.
Aha, cetiri glasa, sigurno. Bolan demokrate ti glasaju protiv Trumpovih ratnih poteza, isto kao sto Susan Collins glasa protiv nekih drugih stvari. Glasaju protiv zbog glasaca, sve dok znaju da ce svakako proci. Cim zagusti, eto ih da glasaju za. Ima ih dosta koji su stvarno protiv (puno vise nego republikanaca), ali ih ima sasvim dovoljno da Trump i ko god je u Izraelu mogu nastaviti ravnati sve sto im padne na pamet. Jedini nacin da ovo stane je da ili javno mijenje ode bas protiv ovoga (a nece), ili da unutar republikanske stranke pobijede pravi nacisti koji pored svih ostalih manjina mrze pride i Jevreje (a tek smo onda najebali, svi redom, pocev od americkih katolika)…
To je sada viši level.
Spoiler
Show
Kao što sada mnogi tvrde da je Trump ovo napisao pod pritiskom zemalja Zaliva jer ako zatvore svoj zračni prostor Trumpu, to je za njega kraj. Motivi da li je sve ovo da udovolji cio lobiju ili je da opljačka resurse ili da skine vlast u Iranu ili sve zajedno je što svi počinju sa ...možda. A po meni je to sve u kauzalnom odnosu.

Image
Sto je najgore, nije. To je svakodnevna politika ovdje. Evo danas Rand Paul nije htio glasati u komitetu da potvrdi Mullina za Homeland Security secretary (njih dvojica imaju nekih licnih problema), ali nije glasao za njega samo zato sto je znao da ce supak Fetterman (jos jednom, nevidjeni supak, nabijem ga na neku stvar) glasati za.

Da je trebao glas, normalno da bi i Paul glasao za… Politika je kurva…
Rejhana

#64658 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Ovo se zove hrabrost

Hajlac

#64659 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Chmoljo wrote: 19/03/2026 21:39 Pa dobro, sad da su Iranci bas radili ista za Palestinu bez vlastitog interesa... :mrgreen:

Gledaj samo za koliko raznih vojnih sistema/proizvoda stalno dodjeljuju nazive direktno vezane za Palestinu.

Daj ne pricaj gluposti, jok eto Palestinci su jal neka velika svetost u religiji Islamu jal puni para ko brod ala Saudija jal ih ima 500 miliona pa eto zato Iran ganja neku korist. :-) :-)
Navedi mi jednu drzavu bilo gdje u svijetu koja konzistentnije i vise sto javno sto tajno pokusava, time sebi konstantno navlaceci ODMAZDE i rovarenja, pomagati Palestincima u borbi protiv onih Baal sotona?
alijagoro

#64660 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Iranci nisu imali nikakve koristi od nas,dzaba su bacili pare na nas realno
GandalfSivi

#64661 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

8-)

Image
alijagoro

#64662 Re: IRAN

Post by alijagoro »

GandalfSivi wrote: 19/03/2026 21:51 8-)

Image
:D
melac

#64663 Re: IRAN

Post by melac »

zigzag wrote: 19/03/2026 21:35
husein_kapetan wrote: 19/03/2026 21:06 Mrčo..zločinac veliš..ti nešto napisao..rekao..tvrdiš valjda..ovdje su samo poklonici nusre takav stav imali..deklariši se valjda toliko smiješ..ili me zaobidji..naslušao sam se ja tokom vremena takvih..
A ti zelis reci da je on heroj a ne zlocinac? I da nije odgovoran za zlocina po Siriji, Libanonu, Iraku i Jemenu?

70 godina otimanja , protjerivanja i ubijanja palestinaca. I dan danas to rade. Svaku livadu, svaku kuću, svaki maslinik. Sve otimaju.

Jedino su iranci aktivno radili da ga zaustave i jedino su mogli preko uapostavljanja velike organizacije širom BI. Da bi bili bliže teritoriji jevrejskog režima radi direktne borbe sa njima.

U ovom kratkom izletu smo ignorisali zlocine Izrael, ali necemo valjda svaki put pricati what about. Kasim ima svoje zlocina, ne trebaju mu Izrael i klempo, protiv civila i obicnog naroda. Kuhao je gdje je stigao, otprilike kako izrael radi, samo s manje snage, jer toliko moze.

Dobro bi bilo ispitati koji su motivi Iranaca bili da zavale Libanonce sa Hezbolahom, koji su motivi bili da zavale Jemen kao proksije zarad svojih ciljeva itd. Nemoj mi ih uzdizati u heroje molim te, i pored izraela koji je gori u svemu, ne treba raditi od zlocinaca heroje.
neki

#64664 Re: IRAN

Post by neki »

alijagoro wrote: 19/03/2026 21:50 Iranci nisu imali nikakve koristi od nas,dzaba su bacili pare na nas realno
Kratko i jasno, bukvalno prosto proširena rečenica koja opisuje događaj ključan za naš opstanak u ratu i kurcobolju kojom smo se zahvalili...
alijagoro

#64665 Re: IRAN

Post by alijagoro »

melac wrote: 19/03/2026 21:54

U ovom kratkom izletu smo ignorisali zlocine Izrael, ali necemo valjda svaki put pricati what about. Kasim ima svoje zlocina, ne trebaju mu Izrael i klempo, protiv civila i obicnog naroda. Kuhao je gdje je stigao, otprilike kako izrael radi, samo s manje snage, jer toliko moze.

Dobro bi bilo ispitati koji su motivi Iranaca bili da zavale Libanonce sa Hezbolahom, koji su motivi bili da zavale Jemen kao proksije zarad svojih ciljeva itd. Nemoj mi ih uzdizati u heroje molim te, i pored izraela koji je gori u svemu, ne treba raditi od zlocinaca heroje.
Kako su tacno zavalili Hezbollah ili Jemen?
Hajlac

#64666 Re: IRAN

Post by Hajlac »

alijagoro wrote: 19/03/2026 21:55 Kako su tacno zavalili Hezbollah ili Jemen?
Sad ce ti reci kako je Qasem stvorio Hezbollah i to 'nako iz nekog hira, te Jemen maksuz zavadio s za-pozeljet susjedom - Saudi cionistima. :-)
Last edited by Hajlac on 19/03/2026 22:00, edited 1 time in total.
vee-jay

#64667 Re: IRAN

Post by vee-jay »

pici wrote: 19/03/2026 18:07
Dozer wrote: 19/03/2026 17:55
JovicSA wrote: 19/03/2026 17:52

Slažem se 100%, da nije ovako glasano već bi Primorac i Primorci objavljivali "jesmo vam rekli da su kršćani ugroženi". :oops:
Sve ovo stoji, ali postoji i opcija - suzdrzan.
Nema suzdrzan u okruzenju krscana, pogledaj bosnjacku rezoluciju potpisanu juce. Odmah su se dusmani nahorozili da je to antikrcanska rezolucija i islamsku fundamentalizam. Drugacije bi pjevali da smo visoki duznosnici i diplomate. Jedno je srati po fHorumu a jedno je svjesno staviti omču oko vrata i nož pod grlo kompletnom narodu. Nisu fantazije vec teske diplomatske bitke. Ovdje bošnje nemaju veliki izbor. Nije podaništvo vec cuvanje glave. Tako je kako je. Mozemo se duriti al ne smijemo se protiviti. Kud NATO i EU tu i mali Mujo.
da se ne lazemo:
jeste podanistvo - radi cuvanja glave
nesto kao: bolje rob nego grob
znali su to svi koji su unistili YU
alijagoro

#64668 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Hajlac wrote: 19/03/2026 21:59
Sad ce ti reci kako je Qasem stvorio Hezbollah i to 'nako iz nekog hira, te Jemen maksuz zavadio s za-pozeljet susjedom - Saudi cionistima. :-)
I nas su zavalili odnosno Arbih,tako sto su nam dali puske u ruke,da se branimo protiv cetnika i ustasa :D
melac

#64669 Re: IRAN

Post by melac »

alijagoro wrote: 19/03/2026 21:55

Je li Kasim heroj ili zlocinac?
Ima li taj covjek veze sa bilo kakvim ratnim zlocinima u bilo kojoj drzavi?
melac

#64670 Re: IRAN

Post by melac »

Kasim, heroj ili zlocinac?
alijagoro

#64671 Re: IRAN

Post by alijagoro »

melac wrote: 19/03/2026 22:02
alijagoro wrote: 19/03/2026 21:55

Je li Kasim heroj ili zlocinac?
Ima li taj covjek veze sa bilo kakvim ratnim zlocinima u bilo kojoj drzavi?
De ti prvo odgovori?
Chmoljo

#64672 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

Hajlac wrote: 19/03/2026 21:45
Chmoljo wrote: 19/03/2026 21:39 Pa dobro, sad da su Iranci bas radili ista za Palestinu bez vlastitog interesa... :mrgreen:

Gledaj samo za koliko raznih vojnih sistema/proizvoda stalno dodjeljuju nazive direktno vezane za Palestinu.

Daj ne pricaj gluposti, jok eto Palestinci su jal neka velika svetost u religiji Islamu jal puni para ko brod ala Saudija jal ih ima 500 miliona pa eto zato Iran ganja neku korist. :-) :-)
Navedi mi jednu drzavu bilo gdje u svijetu koja konzistentnije i vise sto javno sto tajno pokusava, time sebi konstantno navlaceci ODMAZDE i rovarenja, pomagati Palestincima u borbi protiv onih Baal sotona?
Pa da bi kroz taj narativ ostvarili svoj uticaj u regiji. Kontas? Narativ ti pomaze da angazujes ljude da se bore za tebe.

Eto Sulejmani i Hamnei gledali slike zdrobljene palestinske djece i poceli raditi protiv izraela. Kako da ne.

Malo realnosti nije naodmet. Nije medjunarodna politika podlozna toliko emocijama vec narativima i interesima.
swanfilter

#64673 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Montana1 wrote: 19/03/2026 20:02 kako god ovo zavrsi, nikako ne zaboravit ovu cetnicku i ustasku falangu, lobiranje i šurovanje sa cifutima i epsteinovcima i njihovu racunicu da ce iskoristiti ovaj danasnji antiislamski i antimuslimanski momenat u svijetu da bi ovde ostvarili svoje stoljetne ciljeve.
Đes onog Milanovica upratiti iz naseg ugla. Dobar, los, zao i trenutno najbolji ...
Chmoljo

#64674 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

alijagoro wrote: 19/03/2026 22:01
I nas su zavalili odnosno Arbih,tako sto su nam dali puske u ruke,da se branimo protiv cetnika i ustasa :D
Jasta, da ne bi Irana, sve bi nas poklali redom. Pomogli jesu, ali pomogli su i saudijci, pomogli su i pakistanci, pomogo je i Zak Sirak.

A pomogli smo najvise sami sebi.
Hajlac

#64675 Re: IRAN

Post by Hajlac »

alijagoro wrote: 19/03/2026 22:07 De ti prvo odgovori?
Ama kako ne znas - pa sadisticka svadjalica Qasem zavadio citav Bliski istok s djecom cvijeca/hipijima - vehabijama i s dobrocudnim budistickim Izraelom. :-)
Post Reply