Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

nepass1

#53676 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote: 17/03/2026 12:41
JOINT_1921 wrote: 17/03/2026 12:15 Žao mi je samo sto se direktno djevojcici nisam obratio da ne buda glupa kao majka i veže se radi svoje sigurnosti da ne sjebe zube, nos, vilicu...
Ja sam imao slican problem sa svojim sinom kad je bio manji. Kad mu kazem, onda sjedne mirno sveze se i super. Cim smo izasli iz auta i za 5 minuta se vratimo opet isto. Resetovan. Kao.da nikad nije receno. Neko skakanje po sjedistu itd.
E meni jednom naravno pukne film jer sam u danu mozda ponovio 4-5 puta. Sagnem se, povucem svoje sjediste skroz nazad da ne bi pao iza mog sjedista i opletem po kocinici. Znaci malo je reci da se sav "ubio" kad je pukao tjelom o moje sjediste i skotrljao se iza suvozackog sjedista. Naravno, plac, suze, jooooj....
Naucena lekcija za zivota. Nikada vise.
Kad sam dobio kcerku, on je bio taj glas razuma koji ju je naucio da sjedi uredno zavezana.
I meni se tako odveze i stane cim pridjemo 300-400m od zgrade. I ja sam full kocnicu, razbila glavu od sjediste. Ali mjesec kasnije ista prica
Qler

#53677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

Moji su od malena naučili da nema zajebancije u autu. Doduše ja sam strog, nema ni grickalica :D bombona, žvaka... a nema ni vožnje bez pojasa. Jednom je sin rekao ja se neću vezati, nisam ništa namještao sjedište samo opleo po kočnici, nije više spominjao vožnje bez pojasa :D

Inače, ako slučajno krenem prije nego se vežu, galame, sačekaj, a veliki su već 10 i skoro 14 godina...
drug_profi

#53678 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

tokio25 wrote: 17/03/2026 12:17
Naslovnica wrote: 17/03/2026 12:10
Sarajevo, 17.03.2026.
i kad te ovaj udari mozes se zaliti vodovodu za odstetu
Žališ se svom osiguranju. Postoji fond iz kojeg ide odšteta za štetu koju su nanijela neosigurana vozila.
Jedino je bitno da ne pobjegne jer moraš dokazati ko te udario.

I onda njemu ide mislim krivična po nekom osnovu. I kasnije tužba od osiguranja za naknadu štete.
vjeshalica

#53679 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 17/03/2026 12:10 Image
Image
Sarajevo, 17.03.2026.
Osim u saobracajnom i carinskom prekrsaju....sigurno je nasa ojebina neka
tokio25

#53680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

prakticki ja da stavim tablice neke americke kanadske i sl mogao bi vozati do besvjesti samo se pridrzavati pravila i ne krsit ih miran si a ne placas registraciju
semirsar

#53681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

drug_profi wrote: 17/03/2026 13:22
Spoiler
Show
tokio25 wrote: 17/03/2026 12:17
Naslovnica wrote: 17/03/2026 12:10
Sarajevo, 17.03.2026.
i kad te ovaj udari mozes se zaliti vodovodu za odstetu
Žališ se svom osiguranju. Postoji fond iz kojeg ide odšteta za štetu koju su nanijela neosigurana vozila.
Jedino je bitno da ne pobjegne jer moraš dokazati ko te udario.

I onda njemu ide mislim krivična po nekom osnovu. I kasnije tužba od osiguranja za naknadu štete.
Tako je bilo i u mom slucaju, lola mladac iz Turske mi se zabio u gepek, mozda bi i pokusao pobjeci, ali dje s' na qrac usred najvece podnevne spice :mrgreen:
Ja svoje naplatio itekako dobro od osiguranja, a lola je pride dobio dobru samarcinu od nekog zajebanog starog lole koji se brzo nacrtao tu. :thumbup:
Kad se ukljuci Biro zelene karte BiH tad nema zajebancije, za manje od mjesec dana meni pare na racunu bile
Averus

#53682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

Je li iko ovim našim policajcima što glume fikuse po saobraćajnicama objasnio šta im je zapravo zadatak? :oops:
tokio25

#53683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Setam pored glavne i svaki 3i vozac gleda u mobitel
Guzva je zato sto ke razmak izmedju automobila i po 10 metara upravo zbog ovih gledaca u mobitel
Laplace

#53684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Averus wrote: 19/03/2026 09:26 Je li iko ovim našim policajcima što glume fikuse po saobraćajnicama objasnio šta im je zapravo zadatak? :oops:
Zadatak im je da glume fikuse. Valjda misle da će se vozači prepasti kad vide policajca pa će voziti kulturno i po propisima.
Averus

#53685 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

Laplace wrote: 19/03/2026 14:02
Averus wrote: 19/03/2026 09:26 Je li iko ovim našim policajcima što glume fikuse po saobraćajnicama objasnio šta im je zapravo zadatak? :oops:
Zadatak im je da glume fikuse. Valjda misle da će se vozači prepasti kad vide policajca pa će voziti kulturno i po propisima.
Ljudi rade šta hoće, tipkaju po telefonima, ulijeću među pješake, pretiču kroz trake za skretanje, a oni stoje i pričaju.
Najjače mi je kad stanu da "regulišu", pa mašu uprazno k'o mahniti. 99% slučajeva ne spriječe zakrčenje saobraćajnice nego se uzmu svađati s ljudima kad su već napravili sranje :-)

Oni iz filma "Bogovi su pali na tjeme" su za nas civilizacija jbt :lol:
semirsar

#53686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

Averus wrote: 19/03/2026 14:06
Spoiler
Show
Laplace wrote: 19/03/2026 14:02
Ljudi rade šta hoće, tipkaju po telefonima, ulijeću među pješake, pretiču kroz trake za skretanje, a oni stoje i pričaju.
Najjače mi je kad stanu da "regulišu", pa mašu uprazno k'o mahniti. 99% slučajeva ne spriječe zakrčenje saobraćajnice nego se uzmu svađati s ljudima kad su već napravili sranje :-)

Oni iz filma "Bogovi su pali na tjeme" su za nas civilizacija jbt :lol:
e dobro si, bas sam razmisljao sta bi se moglo pogledati :thumbup:
sjetih se jos jednog dobrog "ta divna stvorenja" :mrgreen:
escobar__

#53687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

Ne znam kakvu policiju da izvedeš na cestu to neće bit od pomoći ako je društvo primitivno, bezobrazno i bahato do srži, a što je slučaj u Bosni.

Istok Evrope nisam obilazio ali u poređenju sa zemljama zapadne Evrope je Bosna (u kontekst saobraćajne kulture i vožnje uopće) Afrika u pravom smislu riječi.
Laplace

#53688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

escobar__ wrote: 19/03/2026 16:49 Ne znam kakvu policiju da izvedeš na cestu to neće bit od pomoći ako je društvo primitivno, bezobrazno i bahato do srži, a što je slučaj u Bosni.

Istok Evrope nisam obilazio ali u poređenju sa zemljama zapadne Evrope je Bosna (u kontekst saobraćajne kulture i vožnje uopće) Afrika u pravom smislu riječi.
Afrika sa strujom, što bi rekli susjedi (to govore za sebe).

Nismo bahati samo u saobraćaju nego u svemu. Samo su oni bitni, ponašaju se kao da samo oni postoje, kao da se svi njima trebaju prilagoditi i sklanjati, ja, ja i samo ja. Čast rijetkim izuzecima.
escobar__

#53689 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

Laplace wrote: 19/03/2026 17:05
escobar__ wrote: 19/03/2026 16:49 Ne znam kakvu policiju da izvedeš na cestu to neće bit od pomoći ako je društvo primitivno, bezobrazno i bahato do srži, a što je slučaj u Bosni.

Nismo bahati samo u saobraćaju nego u svemu. Samo su oni bitni, ponašaju se kao da samo oni postoje, kao da se svi njima trebaju prilagoditi i sklanjati, ja, ja i samo ja. Čast rijetkim izuzecima.
Gledam danas degenoide (Tuzla) na južnoj saobraćajnici, dva semafora u razmaku stotinjak metara - na onom daljem (iz perspektive vozača) crveno, nešto ranije još uvijek zeleno i trogloditi naravno u obje saobraćajne blokiraju raskrsnicu. Idiot vidi da ne može proći (vidi jebeni semafor) ali ne jebe živu silu već stoji tako k'o tele u raskrsnici, blokira saobraćaj na ukupno tri pravca (skretanje lijevo iz suprotnog, te dva sporedna pravca).

Jebena telad.

Sutra će naravno kenjkat na Bajram o merhametu, dobroti i poštenju.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#53690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260319143

To je ono, moze, prolazi

Hvala mupe i onome ko je uopce ostavio fizicki prostor da se ovo radi, a radi se redovno :bih:
TLOP

#53691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by TLOP »

escobar__ wrote: 19/03/2026 17:28

Gledam danas degenoide (Tuzla) na južnoj saobraćajnici, dva semafora u razmaku stotinjak metara - na onom daljem (iz perspektive vozača) crveno, nešto ranije još uvijek zeleno i trogloditi naravno u obje saobraćajne blokiraju raskrsnicu. Idiot vidi da ne može proći (vidi jebeni semafor) ali ne jebe živu silu već stoji tako k'o tele u raskrsnici, blokira saobraćaj na ukupno tri pravca (skretanje lijevo iz suprotnog, te dva sporedna pravca).

Jebena telad.

Danas na nesrecu u Tuzli i na istom tom semaforu dvaput nisam mogao skrenut gdje sam trebao bas zbog takvih
Jedini lik koji je stao iako mu je bilo zeleno je bio neki BMW austrijskih tablica, ostali ko mahniti ulaze u raskrsnicu iako vide da ne mogu proci ni oni, a ni niko sa strane :-)
i dzaba sto je on stao kad druga traka ide ko luda dalje :lol:
escobar__

#53692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

TLOP wrote: 19/03/2026 17:35
escobar__ wrote: 19/03/2026 17:28

Jebena telad.

Danas na nesrecu u Tuzli i na istom tom semaforu dvaput nisam mogao skrenut gdje sam trebao bas zbog takvih
Jedini lik koji je stao iako mu je bilo zeleno je bio neki BMW austrijskih tablica, ostali ko mahniti ulaze u raskrsnicu iako vide da ne mogu proci ni oni, a ni niko sa strane :-)
i dzaba sto je on stao kad druga traka ide ko luda dalje :lol:
A i tom s AT tablicama su maloumnici iza njega garant svirali, psovali majku, nazivali ga budalom. :lol:
Laplace

#53693 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Juče, naveče, neki genijalac sa SUV-om pretekne tri auta, stane sa strane da ih propusti pa opet pretekne i tako još jednom. Sve rizična preticanja (par puta je mogao bez rizika, ali mu nije bilo dovoljno uzbudljivo, valjda)

Danas neko derište od nekih dvadesetak godina sa SUV-om nepotrebno pretiče skoro kroz makazice da bi kilometar dalje bio odmah ispred mene na raskrsnici.

Tačno ovi sa SUV-ovima nisu u vinklo.
Averus

#53694 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

Laplace wrote: 19/03/2026 17:58 Juče, naveče, neki genijalac sa SUV-om pretekne tri auta, stane sa strane da ih propusti pa opet pretekne i tako još jednom. Sve rizična preticanja (par puta je mogao bez rizika, ali mu nije bilo dovoljno uzbudljivo, valjda)

Danas neko derište od nekih dvadesetak godina sa SUV-om nepotrebno pretiče skoro kroz makazice da bi kilometar dalje bio odmah ispred mene na raskrsnici.

Tačno ovi sa SUV-ovima nisu u vinklo.
Pa na selu uvijek glavni baja ko ima veliku glavu, velik stomak i/ili veliko auto. Na breki poslije rata se dvojica pobise jer je hadzija s dzipom zamalo ubio momka, pa izasao da mu objasni kako on ima prednost jer ima vece vozilo :lol:
beni-bu-man

#53695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Rekoh bi da su Crnogorci gori od nas po mom iskustvu.
Ateista

#53696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

beni-bu-man wrote: 19/03/2026 19:41

Rekoh bi da su Crnogorci gori od nas po mom iskustvu.
Niko ko Albanci sa voznjom autoputem u suprotnom smjeru. :mrgreen:
hopi

#53697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Jutros sudar u alipasinoj
Dva auta stoje u desnoj traci u pravcu skednerije
A dva auta stoje u desnoj traci u pravcu pijace
Znači 4 vozila
Ne znam kako im je to pošlo za rukom
drug_profi

#53698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Pretpostavljam da je neko pokušao lijevo prestrojavanje, pa udario u onog u lijevoj traci, a taj onda trzno lijevo i prepao onog iz kontra smjera, koji je opet udario onog sa svoje desne strane... ne vidim druge mogućnosti da se nešto slično desi sa onako malim štetama.
Jer mi se čini da su svi kontakti bočno.
hopi

#53699 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

A valjda
Srećom obje unutrašnje trake su slobodne pa nije skroz zakrčilo
tokio25

#53700 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Ovi na romobilima su najgora vrsta u saobracaju
Voze suprotnom stranom i zamalo da se zabije u mene kaze pazi pjesacki
Pa mater ti jebem kakav pjesacki kad ne smijes s te strane nikako doci
Post Reply