Neće još dugo. Kad Vučić napravi fabrike za proizvodnju letećih autobusa, vulkanizeri će biti nepotrebni.bumerangss wrote: ↑17/03/2026 18:31Pa kad keramičari zrađuju više od hirurga ne znam što ne bi i vulkanizeri. Svaka šuša i voza auto
Kome je skupo nek sam zamjeni gume![]()
INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
- Laplace
#27876 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
-
bumerangss
#27877 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Truba wrote: ↑18/03/2026 10:00ja se šišam mašinicom u polju na vikendicinepass1 wrote: ↑18/03/2026 07:27Ja imam jedan čaršaf namjenjen samo za šišanjebumerangss wrote: ↑18/03/2026 01:30 Sam se šišam od 2008 godine. Dakle punih 18 godina
Uštedio sam više hiljada KM a i živaca
Uvijek redovno ošišan jer svakih 10ak dana kad se brijem i kupam tad skinem koji mm kose.
Kupio dobru prvo roventa mašinicu sa šnjurom koja mi je trajals 12 godina a posljednjih 5 6 god koristim philips na punjenje mašinicu sa pomjeranjem češlja od 1 do 25 mm
Prostrem na umivaonik i ispred tj ispred oglesala i skinem se skroz go i krenem od glave ramena, leđa koliko mogu dohvatiti, ispod pazuha do oko njega
Smoram čaršaf i samo par koraka u tuš kabinu kupanje
Poslije čaršaf istresem na baštu za vočke
Kažu da bolje rastu od dlaka![]()
Vala ne bih dlake cistio za 15KM mjesecno nema sanse
Ja kad se osisam mozes pulover isplesti
a zimi u kupatilu rjeđe jer mi je hladno po glavi budući da vozim
ali ne bude puno dlaka otjera mlaz tuš
-
Naslovnica
#27878 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
https://youtu.be/MaYZNlK36xE?si=4fb-QOLcSkffgReIbumerangss wrote: ↑18/03/2026 01:30 Sam se šišam od 2008 godine. Dakle punih 18 godina
Uvijek redovno ošišan jer svakih 10ak dana kad se brijem i kupam tad skinem koji mm kose.
Kupio dobru prvo roventa mašinicu sa šnjurom koja mi je trajals 12 godina a posljednjih 5 6 god koristim philips na punjenje mašinicu sa pomjeranjem češlja od 1 do 25 mm
Kupaj se češće ba.
-
bumerangss
#27879 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pogresno sam shvacen, kupam se skoro svaki dan ali se šišam svako 10-ak dana i tad se okupamNaslovnica wrote: ↑18/03/2026 20:17https://youtu.be/MaYZNlK36xE?si=4fb-QOLcSkffgReIbumerangss wrote: ↑18/03/2026 01:30 Sam se šišam od 2008 godine. Dakle punih 18 godina
Kupaj se češće ba.
![]()
- dječak sa šibicama
#27880 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Patlidjan 10,50 km 
- pepeljara
#27881 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Otoka pijaca, salata 9 maraka kila
odem do hece, 2KM
dobra im marza 
-
bumerangss
- pepeljara
#27883 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kaze frajer nabavna skupa, reko jarane ja mislio vi uzgajate 
cuj nabavna skupa
a sve sa hece, ne nadjoh onih teta sto prodaju pored inace uzmem od njih.
cuj nabavna skupa
-
daario naharis
#27884 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kad sam vidio da je luk 0.8 u Mercatoru a na pijaci 3KM...
- vjeshalica
- dječak sa šibicama
#27886 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kad ih uhvati neka tv kamera, uvijek ista socijalna "narod se samo buni narod nas ne voli a mi prodajemo domace".
Kupuj domace je jedna od vecih ubleha ublehaskog drustva, da kad si ovisan o uvozu podlozniji si krizama globalno ali kod nas domaci proizvod i % istog u prodaji ne znaci nista osim skupoce. Nas proizvodjac ne nudi povoljnije, on samo nudi skuplje sa uvijek istim tezama koje su naucili negdje napamet na tiktoku, "organska proizvodnja i slobodni uzgoj". Kladim se da ni 1% njih ne zna sta to znaci, kupis ona domaca jaja koja po skoljci kostaju sad vec 18 km, nikakve razlike nema izmedju njih i onih sto su 10ak km u prodavnici. Nikakve razlike u okusu, svi znamo sta je domace jaje i da mirise zumance uz to sto je sjajno.
Pusti koke da trce po livadi pa ih hrani galofagom. To ti prijatelju nije domace, to ti je hormonima rasta nakljukano u "slobodnom uzgoju".
Kad mi domaci proizvodjac bude nudio mlijeko koje nije iz praha razrijedjeno i po nizim cijenama od uvoznog, ja cu ga kupiti.
Kupuj domace je jedna od vecih ubleha ublehaskog drustva, da kad si ovisan o uvozu podlozniji si krizama globalno ali kod nas domaci proizvod i % istog u prodaji ne znaci nista osim skupoce. Nas proizvodjac ne nudi povoljnije, on samo nudi skuplje sa uvijek istim tezama koje su naucili negdje napamet na tiktoku, "organska proizvodnja i slobodni uzgoj". Kladim se da ni 1% njih ne zna sta to znaci, kupis ona domaca jaja koja po skoljci kostaju sad vec 18 km, nikakve razlike nema izmedju njih i onih sto su 10ak km u prodavnici. Nikakve razlike u okusu, svi znamo sta je domace jaje i da mirise zumance uz to sto je sjajno.
Pusti koke da trce po livadi pa ih hrani galofagom. To ti prijatelju nije domace, to ti je hormonima rasta nakljukano u "slobodnom uzgoju".
Kad mi domaci proizvodjac bude nudio mlijeko koje nije iz praha razrijedjeno i po nizim cijenama od uvoznog, ja cu ga kupiti.
-
bumerangss
#27887 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
I te tete prodaju sa Hece. Cak i jaja kupuju na heci i kartonima više školjki pa prepakuju u one plasticne zdjelice po 15 kom i prodaji pod "domace"
Ja na fb imam nekoliko poljoprivrednika iz Visokog od kojih kupujem jaja i sir i rijeđe zelen a sve ostalo kupujem u bingu i konzumu jer ne želim da me neko pravi budalom i prodaje mi muda pod bubrege i podkrada me na kasi i uvaljuje mi truhlu robu !!!
- problemnatravunu
#27888 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
fataju levate , da izvineš , jeftinija je salata po manjim piljarama , a ista ,
isto patlidžan , u Bingu zaista dobrog kvaliteta 6 KM , a gore kolega spominje da je 10 KM na pijaci...inače , jučer me iznenadilo , samo 3 KM kg blitve na Otoci
- Isner
#27889 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Poslije i-ha-ha vremena odem do pekare, prstom nanišanim nešto ko pogača al iz nekoliko tijestom sastavljenih komada u jednoj cjelini..
Kaže teta: jedan komad ili sve?
Budala iz mene progovori, moRe to jedno, miseći na cijelu pogaču...
Tetka odlomi jedan dio (isto cetvrtina slagane sirnice), stavi u kesu, kae marka i sedamdeset... A ta cijela puzle pogača, kolko je? Kae, šest i četeres..
Kad sm izlazio iz pekare, u ogledalu umjesto mog lika ugledah magarca...
Nemaš ti to šta vidjeti, isto šnite za dva sendvića, ostavim sa sve kesom u hodnik, nek stoji dok se ne pokvari da se smijem sam sebi...
Poslije droge, kurava i auta, pekarska mafija najdominantnija...
Kaže teta: jedan komad ili sve?
Budala iz mene progovori, moRe to jedno, miseći na cijelu pogaču...
Tetka odlomi jedan dio (isto cetvrtina slagane sirnice), stavi u kesu, kae marka i sedamdeset... A ta cijela puzle pogača, kolko je? Kae, šest i četeres..
Kad sm izlazio iz pekare, u ogledalu umjesto mog lika ugledah magarca...
Nemaš ti to šta vidjeti, isto šnite za dva sendvića, ostavim sa sve kesom u hodnik, nek stoji dok se ne pokvari da se smijem sam sebi...
Poslije droge, kurava i auta, pekarska mafija najdominantnija...
- nepass1
#27890 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
22km kg bureka u pekari bistrik
Jeftinije u restoranu jesti
Jeftinije u restoranu jesti
- pepeljara
#27891 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
pa da na salati se moze isto vidjeti jel domaca il nijebumerangss wrote: ↑22/03/2026 05:01I te tete prodaju sa Hece. Cak i jaja kupuju na heci i kartonima više školjki pa prepakuju u one plasticne zdjelice po 15 kom i prodaji pod "domace"![]()
Ja na fb imam nekoliko poljoprivrednika iz Visokog od kojih kupujem jaja i sir i rijeđe zelen a sve ostalo kupujem u bingu i konzumu jer ne želim da me neko pravi budalom i prodaje mi muda pod bubrege i podkrada me na kasi i uvaljuje mi truhlu robu !!!
fkin salata skuplja od ananasa ma daj ba
- duh_sa_sjekirom
#27892 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kome je skupa blitva i salata, neka sam zasadi...
ha ja
ha ja
- pepeljara
#27893 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Taxisti poskupili 1x kad jke gorivo bilo 3.5, isto spalo na 2.2, nisu pojftili, sad opet najavljuju poskupljenja zbog porasta na 3.3 
Meni je ovo sve normalno ne znam za vas, u drzavi u kojoj se samo udara po radnicima i radnickoj klasi. Udara ko moze jer moze.
Samo narod moze ispraviti ovo sve, svaki od nas pojedinac.
Ne koristis , ne kupujes i kaznis automatski svakog od tih koji dizu cijene bez ikakvih sankcija vlasti (jer vlast podrzava dizanje cijena)

Meni je ovo sve normalno ne znam za vas, u drzavi u kojoj se samo udara po radnicima i radnickoj klasi. Udara ko moze jer moze.
Ne koristis , ne kupujes i kaznis automatski svakog od tih koji dizu cijene bez ikakvih sankcija vlasti (jer vlast podrzava dizanje cijena)
- dječak sa šibicama
#27894 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Samo ne konzumirati i ne koristiti nije ti oglavu ni taxi ni patlidjan od 10 maraka, ali ne vrijedi, danas gledam jedan lik ko pomamljen grabi paradajz u konzumu koji je "snizen" sa 6 ipo na 6, hej 6 maraka paradajz na snizenju, i debil grabi dvije kile ko biva snizeno je.
Ovo je debilan narod, nepismen neobrazovan neskolovan. Primitivan.
Zato nam i jeste kako jeste.
Ovo je debilan narod, nepismen neobrazovan neskolovan. Primitivan.
Zato nam i jeste kako jeste.
-
Beli belcan
#27895 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Realno kolila je inflacija, cak i u KS gdje prosjek 3000 KM tesko da moze se od 1. Do 1. pregurat, al eto sami smo krivi
- dječak sa šibicama
#27896 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ima oktobar uskoro, pa makar se vratila i zelena mafija, ali jedva cekam da odjebu ovi ublehasi trojkaski.
U njihovom mandatu je inflacija najveca ikada, nista uradili nisu da je sprijece. Jos je i podrzavaju, Neko debil i ekipa.
U njihovom mandatu je inflacija najveca ikada, nista uradili nisu da je sprijece. Jos je i podrzavaju, Neko debil i ekipa.
-
Trappist
#27897 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Nije samo do gradjana, ova mafija je sva uvezana. Pokusao je doci onaj servis sličan uberu i sta se desilo, odmah inspekcije ganjanje vozača i ogromne kazne. A ovim lopovima niko nista, rade sta im je volja, uzmi primjer sarajevski aerodrom i taksisti tamo. Fujpepeljara wrote: ↑24/03/2026 17:33 Taxisti poskupili 1x kad jke gorivo bilo 3.5, isto spalo na 2.2, nisu pojftili, sad opet najavljuju poskupljenja zbog porasta na 3.3
![]()
![]()
![]()
Ne koristis , ne kupujes i kaznis automatski svakog od tih koji dizu cijene bez ikakvih sankcija vlasti (jer vlast podrzava dizanje cijena)![]()
![]()
-
sumirprimus
#27898 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Dobro ljudi jeste vi svi stvarno bez frizura i ćelavi zbog 15ak maraka ?Truba wrote: ↑18/03/2026 10:00ja se šišam mašinicom u polju na vikendicinepass1 wrote: ↑18/03/2026 07:27Vala ne bih dlake cistio za 15KM mjesecno nema sansebumerangss wrote: ↑18/03/2026 01:30 Sam se šišam od 2008 godine. Dakle punih 18 godina
Ja kad se osisam mozes pulover isplesti
a zimi u kupatilu rjeđe jer mi je hladno po glavi budući da vozim
ali ne bude puno dlaka otjera mlaz tuš
Jeste škrti i stisnuti jebte led
- pepeljara
#27899 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Sve se uvezalo a i narod dopustio.
i tjt
ne vade.
Sto se mene tice taxi ce me vidjet nikad a mozda ni tad. Lijepi tramvaj
i tjt
Sto se mene tice taxi ce me vidjet nikad a mozda ni tad. Lijepi tramvaj
-
Ci-Nick
#27900 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Mislim da treba zakonom zabraniti da ljudi sami šišaju.
To je direktna šteta za budžet.
Što bi Amidžić rekao, više šišanja, više para u budžetu pa onda povećaš plate budžetskim korisnicima pa se još češče šišaju.
Samo je zaboravio jednu sitnicu, onih 70% sto nisu na budžetu.
To je direktna šteta za budžet.
Što bi Amidžić rekao, više šišanja, više para u budžetu pa onda povećaš plate budžetskim korisnicima pa se još češče šišaju.
Samo je zaboravio jednu sitnicu, onih 70% sto nisu na budžetu.